Regisztráció Blogot indítok
Adatok
folyamikomp

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Munkahelyi terror blog!    Az én történetem már lassan egy éve az álláskeresésről szól. Eddig közel 10 évet töltöttem az egyik német tulajdonú műszaki multinál (ahol nem a "hülyék" vannak) Nevet konkrétan csak azért nem írok, mert  szinte azonnal…..
folyamikomp 2013.12.01 23:07:55
@Szumátriai Patkánymajom:
"Szóval, nincs családod, örülj neki.
Semmit nem vesztesz, csak nyersz, mert csak saját magaddal kell foglalkoznod!"
Totál jó a helyzeted! Rövidesen évi 0 legyen a születési szám, az összes szülészeti klinikát bezárják, azok minek kellenek, annyi kolonc úgy sem kell, ahogy írtad. Ha a szüleid is így gondolkodtak volna, akkor te sem osztanád az észt itt. Köszönjük szépen.
Pontilyen pont ilyen Fércbook 2011.08.23 11:49:00
A facebookról nem lehet elegánsan írni. Dicsérni nyilvánvalóan ízléstelen dolog. Szidni szintén. A facebookot szidni olyan, mint egy konyhakéssel megpróbálni bevenni a harcosokkal fölfegyverzett egri várat. Kritizálni valamit, ami sokkal hatalmasabb nálunk, nevetségessé tesz. Az…..
A hátunk mögött hagyott (?) szocialista rendszert egyebek között azért szoktuk szidni, mert működési elve a kontraszelekció volt. Vagyis nem az volt a rendszerben sikeres, aki jobb, okosabb, tehetségesebb, elszántabb és ötletesebb volt, hanem épp ellenkezőleg: minél szürkébb,…..
Sziasztok! 3 fős cégnél dolgozom ( főnök + kereskedelmis + én mint asszisztens) 2009. júli 14-e óta.   2009 dec 19-től szabadságon voltam (rendes évi) és ezalatt a főnök elkezdett zaklatni, kitalálta hogy szerelmes belém, minden nap sms, telefon, e-mail, jönni akart…..
Mottó:Getrieben von Sehnsucht wie Wüstensand,auf Suche nach Freiheit im fremden Land,nach Freiheit in Wunden und weltenweitverwelkende Stunden der Einsamkeit.(Valeria Koch: Lenaus Lied)*1.Valami hajnali hatkor indult a vonat, a bőröndöm és a holmijaim már előző nap összekészítve, de…..
Szeretem a kerületet, Budapestnek azt a külvárosát, ahol élek (és ahol születésem óta mindig is éltem), Pesterzsébetet. Most már nem is tudnám nem szeretni, csak akkor, ha egyszersmind gyerekkoromat is megnemszeretném. A kettő (a gyerekkor és a gyerekkor helyszíne)…..
Pontilyen pont ilyen Dohányfüst 2009.08.22 11:37:00
Világéletemben megvetettem azokat az embereket, akik dohányoznak. Illetve ez így nem igaz. Nem az embereket vetettem meg, hanem a dohányzást. Így neveltek. És nem feltétlenül csak a szüleim neveltek így. Arisztokrata voltam a zsigereimben, és pontosan tudtam, hogy a dohányzás alantas…..
Kiruccantam a hétvégén a Millenáris Parkban megrendezett könyvfesztiválra, azzal a föltett szándékkal, hogy veszek magamnak egy könyvet. Hogy milyet, azt nem tudtam, nem is sejtettem. Rábíztam magam a szerencsére.Meg hát igazából nagyon nem könnyű dönteni. Ott van az ember szeme…..
Pontilyen pont ilyen Megkockultam 2009.02.01 14:47:00
Peetmaster és Miléna nevű kedves kommentelőim hatására tegnap este megkockultam.Bizony. Aki nem hiszi, járjon utána, azaz görgesse le az egeret az oldalon, és a sok-sok címke fölött ilyesmiket talál: "Ennyien vagyunk most", illetve "2009. január 31. óta".Nyilván…..
„Mindenki, aki a minimálbér tízszeresét meghaladó összeget, mintegy bruttó hétszázezer forintot keres, az ezen felüli részről mondjon le, vagy fizesse be a szegények javára, közhasznú célokra, javasolja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).” Amikor eddig jutottam…..
Ha jól értem Bogár László közgazdászprofesszort, aki nem szakmai tudása miatt, viszont szerintem is joggal került be a száz leghisztisebb magyar árokásó közé, szóval ha jól értem őt, akinek szakmai kvalitásait senki, aki ért hozzá, nem vonja kétségbe,…..
folyamikomp 2009.04.08 23:01:20
@bs395:
Tetszett a válaszod.
Csak egy gondolatot emelnék ki.
"a multik idehozott pénzét szétosztották egymás és a szavazók között, nem pedig dolgoztatták. mondom: a multik összes adókedvezménye annyi, mint amennyit a nem multik elcsalnak adóban."
Ez tökéletesen magyar jelenség. A társadalom tanulja a politikától a korrupciót a politika pedig újratermeli a helyzetbe kerülő emberek korrupciós tevékenységeit. Hozzászólásomban írtam, hogy elfelejtették támogatni és mozgósítani a hazai erőforrásokat. A nem multik valóban elcsalnak rengeteg pénzt az államtól, csak az a probléma, hogy bizonyos iparágakban Magyarországon a hazai tulajdonú vállalkozások komoly versenyhátrányban vannak. Egyéni vállalkozónak főállásban nem szabad elmenni, mert az adók és járulékok tisztességes befizetése után 2 forintja nem marad az embernek (biztos van olyan ágazat, ahol ez nem igaz, de általában sajnos ez van). Aztán a politikusok mutatják a példát a mutyizásra, lásd: hatalomátmentés a rendszerváltás után, privatizáció stb. Utána pedig a lakosság ideológiát gyárt arra, hogy miért ne fizessen adót, járulékot stb. Az elmúlt 15 év legkézzelfoghatóbb intézkedése a gazdaság kifehérítésére az volt, hogy mindenkinek elkezdték ellenőrizni a biztosítási jogviszonyát, aztán sokaknál kiderültek a turpisságok. Bogár Lászlóra visszatérve: Nincs Echo TV-m stb, de javaslom mindenkinek megtekinteni a The Corporation című filmet. Nagyon tanulságos - az összeesküvés elméletekre vonatkozóan is.
A közlekedési cég gazdái megijedtek az eredménytelenül szörfölő újságtól. A Kötött pálya információi szerint elhalasztotta csütörtöki brüsszeli útját az a BKV-delegáció, amely a 32 eladó használt csuklós buszt nézte volna meg. A döntés oka bizonyára a…..
Millió bocsánat, hogy reggel nem volt új poszt, de majd eg napig nem működött itthon a net... Vágjunk is bele a közepébe, következzen egy komment doraltól.Hát én is tudnék mesélni. 3 gyerekemet neveltem otthon, és amikor vissza szerettem volna menni dolgozni fél évig olyan…..
folyamikomp 2009.02.26 00:27:52
9 év otthon anyaként. Az a baj, hogy tulajdonképpen ez is egy munka, hogy valaki gyereket nevel. Anyagilag és erkölcsileg sem ismeri el a társadalom. Ahol meg 1/2 év és stb. a gyes, ott meg fizesd a bébiszittert és társait. Anyuka elmegy dolgozni, fizetés 60-70-80 % ugrik a bébiszitter kezébe. Nincs mindenkinek családtagja, rokona, aki tudna vigyázni a gyerekre.
Lassan kb. 10 év munkatapasztalat után nem mondanám, hogy egy 38 éves munkavállaló idős. Maholnap 65 év lesz a nyugdíjkorhatár... Három gyereket szülni? A szüleim négy gyereket neveltek fel. Ami kellett, arra mindig megvolt a pénz. Ha belegondolok, hogy tfh. csak ketten lettünk volna, akkor kétszer annyi dolog jutott volna. Most lehet, hogy nem kéne lakáshitelt fizetni, családi házban lakhattunk volna stb. Kérdem én, a gyerekek boldogsága ettől függ? Lehet beszélni nyugodtan arról, hogy három gyerek felelőtlenség-e vagy sem. Már anyukámnak is mondták, hogy a mai világban...-30 évvel ezelőtt.
A kommentíró például nem beszélt arról, hogy tervezték-e mindhárom gyereket. Közvetlen ismeretségi körömben van olyan, aki miután elkötötték esett teherbe. Másik mindenfajta védekezés ellenére négyszer esett teherbe. Persze ez magánügy és nem a munkáltatóra tartozik. Az meg persze a munkáltatókat minősíti, hogy egy 10 km-es bérletet nem tudnak kifizetni az alkalmazottaknak. Sokkal több pénzt megspórolnak azon, hogy minimálbérre vagy efölé 5-10ezer forinttal jelentik be a munkavállalókat. Akik nem vállalnak gyereket, azt mondják, ez magánügy, akkor az, aki vállal hármat, neki nem lehetne ez magánügye? És kérdezzük meg, hogy ki fogja majd a nyugdíjat megtermelni? A 25 %-ot az, aki nagycsaládban nőtt fel. A másik 75%-ot meg majd a bevándorló. De ez a két mondat már túlmutat a blog témáján.

"Erre, mivel már mindegy volt, megkérdeztem, hogy mondja már meg, gépelni kell, vagy valami mást is, mert az az igazság, hogy ha nagyon összeszedem magam, olyat még én is tudok csinálni."
Megérdemelte, amit kapott...

Gratulálok a munkádhoz, gyerekekhez és kitartás.
Ez a blog egy igenléssel és egy tagadással indult. Mindkettő a mottóban sűrűsödik össze, az igenlés is, és a tagadás is.Mi az igenlés? Figyeljünk Nietzschére: "Az ember bármilyen messze jut is ismereteivel, akármennyire is objektíven ítéli meg önmagát..." Ez a…..
Azt már megtudhatták kedves olvasóim, hogy milyen vagyok én; most azonban fény derülhet arra is, hogy milyen vagy te, kedves olvasó. Persze csak akkor, ha hajlandó vagy alávetni magadat egy tesztnek.Erről a pszichológiai tesztről egy szupertitkos, pszichológiával foglalkozó…..
folyamikomp 2009.01.13 23:23:24
FASZKIVAN! blog Szmogriadó 2009.01.11 12:38:00
Mire kel fel vasárnap délelőtt a budapesti ember? Arra, hogy megint faszkolódni akarnak az életével a buzi politikusok.http://index.hu/politika/belfold/budapest/szmog6446/Szmogriadó. Eddig azt sem tudtam, hogy van ilyen nálunk. Hasonló forgalomkorlátozás volt Pekingben az…..
folyamikomp 2009.01.11 23:28:53
@Scrabantia:
Neked hosszú idő megadatott Párizsban, nekem kevesebb mint 24 óra. De a párizsi metró gyors és könnyen átlátható, de az egész koromfekete (nem a kocsik), egyszerűen borzalmas. Viszont teljes pozitívum volt, hogy a belvárosban nem láttam egymás hegyén-hátán autót. De még éjfélkor is tele volt autókkal a központ.
folyamikomp 2009.01.11 23:35:47
@SCUMM: Menj fel a Gellért-hegyre és nézz körül!!!
Napközben sűríti járatait a BKV, hogy a szmogriadó miatt korlátozott autóforgalom nyomán (páros napokon, például hétfőn a páros, páratlan napokon a páratlan rendszámú autók közlekedhetnek) megnövekvő igényeket kielégíthesse. A reggeli csúcsban több járművet, főleg…..
folyamikomp 2009.01.11 23:02:39
A pöfögő busz feltűnik, a pöfögő teherautó, kamion feltűnik. A nem pöfögő személygépkocsi nem tűnik föl, aki benne ül, annak főként nem... Nem egyszerű a szmogriadó kérdése, de szerintem arra mindenképpen jó, hogy végre az emberek láthatják azt, hogy a tetteiknek következményei vannak. Egyszerű a történet: Budapesten egy autó van, az csak elenyésző környezetszennyezést okozna. Ha kerületenként egy autó lenne, azt sem éreznénk meg. De mivel folyamatosan több és több autó van, így ennek már jócskán érezhető a hatása. Megnéztem az idokep.hu-n az mérőállomások adatait, és ez alapján az egész országban lehetne szmogriadót bevezetni. Amikor az emberek a kb. 1-2-3-4 kilométerre levő munkahelyükre autóval járnak be, akkor azt mondják, hogy milyen olcsó az üzemanyag, autót meg úgyis fent kell tartani. BKV-val nem megyek, mert nem jön, koszos, lassú, hideg, szagolnom kell az embereket, nyáron belerohadok. Az autózás következő foka az, amikor faluhelyen a két utcára levő boltba is kocsival mennek az emberek és az orvoshoz is. Számomra egyébként a tömegközlekedés sokkal több lehetőséget rejt, mint az autózás. Így több emberrel tudok beszélni, és meg lehet ismerni a világ autómentes részét is.
Mit tennék? Napi kétszer 20 perc nyereségért nem ülnék semmiképpen autóba. Valóban a BKV-napijegy árát le kéne csökkenteni 1000 Ft-ra, ahogy írja trewk.
A BKV tényleg bevezethetné az időalapú jegyet. Akár mindegyik jegy lehetne időalapú. A bérlet jelenleg is az. Ha a jelenlegi lyukasztó berendezéseket kicserélnék időalapú jegykezelő berendezésekre. (Nem tudom ez mibe kerülne, de szerintem összemérhető a táblacserével). Kerülhetne egy óra, 1 vagy max. 2 Eurónak megfelelő összegbe. Szerintem jelentősen javulna a jegyvásárlási morál. Illetve a jegyellenőrzést ésszel kéne csinálni.
Térjünk vissza a szmogriadóra. Most még nem annyira kritikus a helyzet, mint mondjuk lenne parlagfű szezon kellős közepén, amikor a pollenekre ráerősít a szmog.
Másfél évet a Kosztolányinál laktunk, elég volt...
Pontilyen pont ilyen El lehet menni 2009.01.04 15:04:00
Be kell vallanom, mindig is érdekelt az "osztálytalálkozó" műfaja. Összejön (ideális esetben, tegyük föl) harminc különböző ember, és csodálkozva meredhetünk az élet játékára, amely ezerfelé sodorta őket.Én az osztálytalálkozókban valahogy mindig az élet…..
folyamikomp 2009.01.04 16:22:51
Pontyi!
Jól látod a dolgokat, ez valóban nem mehet így tovább. A mai magyar társadalmi és demográfiai helyzetet nézzük elég lehangoló. A fiatalok szerintem nem tudnak felnőni, egyszerűen szerintem nincsen tartásuk. Képtelenek felelősségeket vállalni. Márpedig a családalapítás és a gyerekvállalás mind komoly felelősség. Általában igazából észre sem veszik azt, hogy ez lenne mindenki számára a legjobb. Persze a dolog furmányossága ott is fellelhető, hogy sok fiatal nő szeretne boldog házasságban élni, csak valahogy pont azokat a férfiakat nem találja meg, akik a másik oldalról is ezt szeretnék.
A mi osztályunkban nem tudom, mennyi gyerek született, de kb. 15-20-nak biztos kell lenni, ha legközelebb lesz találkozó begyűjtöm a listát, de még várni kell erre picivel több mint egy évet.

"mi sem tervezzük a gyerekeket 30 éves korunknál előbbre, mert kevesebb idő alatt egyszerűen lehetetlen normális körülményeket teremteni, olyanokat ahová az ember nyugodt szívvel rak be egy gyereket."

Nekem sem jött előbb a gyermekáldás. De a fenti mondatot talán úgy kéne kiegészíteni, hogy mi legyünk nyugodtak afelől, hogy a szükséges dolgokat minden hónapban meg tudjuk adni a gyemeknek. Mert a gyermek nem lesz lelki sérült, ha nem a legújabb és legdrágább játékokkal játszik. Saját tapasztalat, hogy az egyik legjobb játék a PET-palack, de szinte minden, ami a lakásban fellelhető, izgalmas játék a gyermeknek. Üzenem Shenk hozzászólónak, hogy a 30 éves ember hamarabb elfárad mint a huszonéves.

folyamikomp 2009.01.05 22:48:52
@Reckl_Amál:

Azt gondolom, hogy a mai ember életvitelébe nehezen beleilleszthető egy gyerek. Nem olyan a világ.

Amál!

Nem tudom, ez a gondolat honnan jött neked, de azért nekünk mégis sikerült, igaz, hogy nem egyszerű anyagilag az élet, de még működik a net stb. rendes fűtésünk is. Valahol már kifejtetted a nézetedet erről a gyerekvállalásról, de nehezen tudok vele azonosulni. Mai rendszer ha folytatódik (szerencsére nem sokáig fog) az alábbiaknak nézünk elébe.
2030: A 10 Millió magyar kb. 9,1 M lesz, vagy marad a 10 M, de az alábbi leosztásban:

Bennszülött, első anyanyelve magyar: 7 Millió, ebből nyugdíjas 3 M, 1,3 Millió 18 éven aluli, a többi aktív korú.
A fennmaradó 2 Millió külföldről betelepedett, itt ragadt, vagy adózik vagy nem. Az 1 Milliót meg adjuk hozzá.
Azt tudjuk, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer összeomlik, ha nincs elég aktív dolgozó, aki eltartsa az egyre öregedő nyugdíjasokat. Ezzel együtt amint láttuk a jelenlegi pénzügyi rendszer sem képes biztosítani a nyugdíjpénztári befektetések értékállóságát.
A társadalom erejét mutatná, ha több gyerek születne, azonban ehhez nagyon sok embernek azokról a pénzem megszerezhető javakról kellene lemondani, amiket eddig megszereztek.
Szerintem a jelenlegi társadalmi berendezkedés és az emberek morálja katasztrofális és önpusztító, öngyilkos a társadalomra nézve.
Elérkeztünk a 2008. év végéhez, itt az ideje a szokásos leltárkészítgetéseknek. Csatlakozom én is, ha talán kissé rendhagyó módon is. A magam szokásosan önző és befelé forduló módján a blogomat veszem szemügyre, hogy megtaláljam benne a LEG...-eket. Mielőtt valaki…..
Az évvégi váltás (új jegy- és bérletfajták, új árak) nem igazán sikerült teljesen flottul a BKV-nál. Érkeztek hozzánk olyan utaspanaszok, hogy bizonyos kedvezmények nem mindig működtek. Ezeknek igyekszünk majd utána járni. De addig ismerjük el, hogy a közlekedési cég…..