Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kólamaci

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Mt! Megpróbálom röviden leírni a történteket, a lényeg hogy kb. 2018. augusztusától dolgoztam a tapéta-, parketta-, függönykereskedelemmel foglalkozó szakáruházban Miskolcon, mint értékesítő. A napokban történt,…..
Kólamaci 2020.02.27 22:32:19
@]{udarauszkasz: "Az elso akadozo fizetesnel le kell lepni."
- Igen, világos hogy le kéne lépni, de állást találni nem mindig egyszerű. Ugyanis van egy olyan tényállás, hogy MO-n gyakorlatilag nincs igazi "munkareőpiac". Lehet, hogy nagyban érvényesül némi piaci hatás, de egyéni szinten azt a szart kell az embernek bevállalni, amit adnak - vagy valamilyen alapvető paradigmaváltást kell eszközölni (pl. külföldre menekülni, segélyből, feketemunkákból és kukázásból megélni, bűnözni, stb.).

Amíg az ember egy "senki melós", addig nem érdeke a rendszernek tartós munkanélküliségben tartani a lehúzható forrást. Az "egyszerű emberek" (- ez egy diplomatikus kifejezés a "s.m."-ra) életében a munkanélküliség azért van intézményesen bevezetve, hogy alacsonyan tartsák az önbizalmukat, elviseljék az alacsony munkabéreket és az egyre gátlástalanabb pszichopata menedzsereket. Tulajdonképpen ez egy össztársadalmi személyisígmódosítás "gaslighting"-elven.

Vegyük az aktuális esetet: Az illetőt vetkőzésre kényszerítette a menedzser nyilvános helyen - ez egy iskolapéldája a tudatos megalázásnak. Mivel az iskolában hozzászoktatják a fiúkat a tornaórán a nyilvános vetkőzéshez, így a tapasztalatlan (és szexuálisan feltehetően vonzó) fiatal engedett a pszichikai nyomásnak (szimbolikusan alárendelt "köcsöggé" vált - nem pedig megbecsült szeretővé). Ha kissé érettebb, akkor egyszerűen felfogja a szitut, és akkor a menedzser csak fizikai erőszakkal távolíthatja el a ruháját - és ezzel máris lépéselőnyben lett volna az emberünk. A menedzserek viszont kiérzik azt az érzékeny határt ameddig elmehetnek úgy, hogy ne legyen rendőrségi ügy a témából, és ne maradjanak alul a kiprovokált szituációban. Ezért nem lett volna ruhaleszaggatás - mert a menedzser alkalmasan megszakította volna a megalázási aktust - nehogy ő váljon nevetségessé. Ugyanezzel a technikával nemcsak egyénileg vetkőztetnek, hanem össztársadalmi szinten ellopják az alkalmazotti fizetések 3/4-ét.

Ahol népjóléti szempontok figyelembevétele nélkül csak a munka lehúzása a lényeg, oda céltudatosan pszichopata személyiségű egyéneket képeznek, futtatnak be karrierileg és alkalmaznak az emberek (meg)vezetésére. A pszichopaták ritkán alkalmaznak nyíltan durva - törvény elé vihető erőszakot. A kifinomult agresszió alkalmazása rendkívül jól be van mutatva egy filmben, melynek címe: "Nem vénnek való vidék"

Figyeljük meg a benzinkutas lealázását (youtu.be/0Ag7Q1bwc5M) és utána a másik jelenetet, amikor az érett személyiségű irodista nőn nem fog a tudatalatti nyomásgyakorlás, és a pszichopa nem jut hozzá a kiszemelt áldozat személyes adatához. (Tessék megtekinteni az egész filmet.)

Most pedig lehetne tovább folytatni a témát a magasan kvalifikált értelmiségiek szisztematikus üldözésével - titkosszolgálati eszközökkel és összedolgozó menedzsermaffiákkal. De először nem akarok túl hosszú hozászólást, másodszor olyan durva dolgok jönnének be a témában, ami könnyen a kitiltásomhoz vezethetne.
Kólamaci 2020.02.27 22:38:59
@Kólamaci: Hibásan veszi át az automata a filmrészlet linkjét. Zárójelet törölni kell a végéről!
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Rendszeresen olvasom az INDEX cikkeit, híreit. Régen találkoztam azonban a munkahelyi terror bloggal, pedig többször gondoltam arra, hogy a lányommal történt esetet érdemes lenne közhírré tenni. Lányom 28 éves, két…..
Kólamaci 2020.02.24 18:20:22
@Szumátriai Patkánymajom:
Ja, a 2020.02.24. 18:01:45-ös hozzászólásom Neked írtam, csak elszúrtam a fórum kezelését. (Admin javíthatja.) De még egy gondolat ide kívánkozik:

Egy nőszemély panaszát olvashattuk, és ezt kéne kielemezni. Nos, egy kissé belegondolva az államaparátus meg a bankok, meg a többi pszichopaták klubja a felelős, hogy egy munkát vállalni akaró nőszemély legalább szerényen eltarthassa magát és a kis számú utódját. Lehet, hogy ez a nőszemély nem egy emberi csomolugma, de azért még probléma nélkül ledolgozhaná magát és méltóságteljesen leexisztálhatná életét. De ez a társadalom nem könnyíti meg neki a dolgát. Ez igenis egy válságállapotot jelent, amivel nagyon is kéne érdemben foglalkozni! (Pl. politikusok tömeges gyilkolászása, guillotine a Kossuth téren, stb. )
Kólamaci 2020.02.25 01:29:38
@Őrült Ló Nagyfőnök: Na tessék, itt van egy újabb kimagasló emberi minőség! Te valszeg személyesen ismered a panaszos nőszemélyt, ugye? Hisz különben honnan eshetne le a gagyi poszt alapján, hogy egy személyiségzavaros nőszemély sajnáltatja magát. Nekem csak az esik le a logika szabályait betartó elemzés után, hogy MO-n eléggé nehéz megélni tisztességes munkából - már ha kap az ember ilyesmit.

Persze szuper, hogy a Te szerelmi életed OK-s, mert Te érett fejjel választottál - LOL!
(Az engem nem érdekel, hogy fiú-e vagy lány, de azért az már ciki lenne ha kiderülne, hogy csak egy szőrös négylábú az élettársad. A lényeg, hogy nem vagy "metroszexuális pondró". :-))
Kólamaci 2020.02.25 14:04:55
@Nancsibacsi: "20 évesen nem szülni kellett volna, hanem tanulni"
- na ez az egyik kirívó példája annak, hogy valami nincs rendben a világgal. Ugyanis egy 18 éves leérettségizett szakközépesnek melóhely kell, hogy leszaporodhasson, hisz nem lehet mindenkiből csúcsértelmiségi. Egy árufeltöltőnek, targoncásnak, szakácsnak, irodai munkások 90%-ának teljesen felesleges akármilyen főiskola. Persze kitalálták hogy a szanitertechnikusoknak (WC-s néni, takarító) is kell egy főiskolai titulus.

Ezzel megteremtik azt az elnyomást a csúcsértelmiségiekre, hogy azonos szintű titulusa van pl. egy elektronikai mérnöknek meg egy kamudiplomás "szociális munkás"-nak is. Ennél persze még durvább az olyasmi, mikor már egy jónevű műszaki egyetemen zsinórban védenek meg olyan mérnöki diplomákat, melyekben nem található egy matematikai számszerűsítés sem (pl. minőségellenőr, stb.)!

Az teljesen rendben van, hogy egy "delta" értelmi kategóriás munkásnő a 20 évei elejére teszi a kölykezést - annak ugyanis akkor van az optimális ideje. A gyerekért pedig valószínűleg szedi a tartásdíjat. Csak az a baj, hogy nem kap tisztességes melót - mert az a szar életelbaszó kuli is kiváltságszámba megy MO-n!