Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MT69

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Létezik a hazai audiofiliában egy mondat, amely szinte beleégette magát a néhai HiFi Magazin emlőin nevelkedett modern kori hifis társadalom retinájába. Így aztán mindig ott lebeg a látóterü(n)kben, bármerre is nézne a kedves hobbytárs. De jó nagy betűkkel ám, nem csak úgy, megjegyzésként az alsó…..
MT69 2020.06.23 21:48:24
Gratulálok az újabb remek írashoz! Ilyen minőségű, és érdekes bejegyzéseket akár hetente is szívesen olvasnék, de tudom, egy nap nálad is csak 24 órából áll...
Az itt taglalt téma belőlem is előhozott egy régi emléket/megtapasztalást.
Az aktuális hangsugárzóimat eladtam, valahogy kiszerettem belőlük, pedig hosszú ideig megvoltak és nagyra tartottam őket. Az utódra még várnom kellet, kvázi a két szék között a földön ültem. Nem volt minn zenét hallgatni.
Kínomban előkutattam a padlásról, a ki tudja milyen célból, gondosan becsomagolva őrizgetett, néhai Tesla NZC 420 erősítővel egybeépített lemezjátszóm "hangsugárzóit"(valami típusa biztos van, nem tudom), és azokat illesztettem be a rendszerembe. Az akkori rendszerem többek között, Sony CDP-XA20ES cd-játszóból, és Primare A10 erősítőből állt. Úgy gondoltam tűzoltásnak megteszik pár napig ezek a dobozok is, elvégre így vagy úgy, de zenét hallgatni valahogy kell.
Aztán az első pár másodperc után, ahogy megszólalt, jött a pofáraeséssel vegyes elképedés. Nem hittem a fülemnek, mit művelnek ezek a vacak Tesla dobozok!
Nem győztem csodálkozni rajta, ahogy egymás után cserélgettem a lemezeket a lejátszóban.
Ezen saját tapasztalatom alapján, tökéletesen egyet értek az adott témával.
Egy nagyon jó hangsugárzó(szerencsére sok ilyen létezik) egymagában, szerintem csak egy lehetőség, egyáltalán nem garancia a jó hangra. Egy minőségi hangsugárzót tisztességesen ki kell szolgálni, különben csalódás lehet az eredmény.
Egy barátom találóan úgy fogalmazta ezt meg, hogy az adott készülék(mert ez nem csak hangsugárzóra igaz, bár arra fokozottan), "rangon alul nem hajlandó házasodni".

Üdv: Zoli

Ui.: Az említett Tesla hangsugárzók már nincsenek meg, azóta már kétszer költöztünk, de a bakancslistámon szerepel, hogy beszerzek egy párat, már csak nosztalgiából is.
Most hogy az legutóbbi részt elolvasva a virtuális tekinteteken megcsillant a katódfűtés fénye, időszerű ugrani egyet a tér-időben, és meglátni a jót abban is, ami talán nem ennyire szép. Viszont… Gondolkodtam azon, vajon egy véletlen egybeesés műve, vagy tényleg az asztrológusok által is tárgyalt…..
MT69 2020.05.04 20:16:14
@Analoglued:
Kedves Gábor!
A borokhoz sajnos nem értek, mitöbb alkoholt egyáltalán nem fogyasztok. Sokak szemében ez nagy hiba, de ez van.
A többit viszont azt hiszem értem, nagyon szemléletesen és felismerhetően írtad körűl, néhány jelenség azzonnal beugrott, az alapján ahogy itt megfogalmaztad. Pl. az éles, de mégis fátyolos hangzást pontosan értem, és ismerem, felismerem, magam is,igen, ez nagyon fárasztó, már már irritáló tud lenni.
A többi jellemző is dereng, de ezek felismeréséhez még kell gyakorlat, de úgy gondolom tanulni sohasem késő.
Köszönöm, az érthető és pontos választ!

Zoli
MT69 2020.05.04 20:37:44
@Analoglued:
Köszönöm, hogy minden kérdésemre külön, és ilyen kimerítően válaszoltál, megtisztelő!
A szavaidból tagadhatatlanúl árad a téma iránti lelkesedés, elhivatottság, hát ne fogd vissza magad, mielöbb szeretném(szeretnénk) olvasni a részletes bemutatást.

Zoli
Remélem már mindannyian jól bemelegedtünk az erősítők témakörébe, én sem szeretnék gyenge kezdés után erősen visszaesni, szóval nekiugrok a befejezésnek, amíg még meleg a deszka… Definícióval kezdenék. Nevéből adódóan, a végfokozat az erősítő lánc végén elhelyezkedő utolsó erősítő. Van ennek egy…..
AudioWorld Emelkedő íven 2020.02.08 13:47:41
A Kedves Olvasó, aki reményeim szerint követi az ezeken a lapokon rendre megjelenő tartalmat, nyilván észrevette, mennyire tág teret engedek itt a Rega gyártmányoknak. Ennek több prózai oka is van. Ezek között első helyen szerepel az a felismerés, hogy a Rega a megfizethető közép-hifi egyik…..
MT69 2020.02.22 21:30:34
Mi tagadás, remek készülék lehet, de valahogy az az érzésem a Rega-val, hogy elszaladt velük a ló. A Rega mindíg is a kispénzű hifisták kedvelt márkája volt szerte európában, és idehaza is. De ez az árcédula, már nagyon nem a kispénzű hifistákat célozza, és nem csak idehaza, hanem a fizetőképesebb nyugaton sem.
Szintén egy autós hasonlattal élnék, a Rega olyan mint az autók között a Volkswagen.
A Volkswagen hosszú évtizedekig gyártott remek autókat a vékonyabb pénztárcájú rétegnek, de mára már Ők gyártják a legdrágább népautókat.
Értem én, hogy fejlődés, meg ez már high-end minőség, de ez a kispénzű hifistákat nem boldogítja, sőt inkább lelóhasztja. Valahogy olyan érzés, mintha cserben hagyta volna őket, a gyártó. Mondom ezt úgy, hogy volt pár Rega készülékem, szerettem őket, ez is egy kívánatos (nagyon is), készülék, de Rega létére számomra már megfizethetetlen, és ezzel vagyunk így páran, úgy hiszem. A Regától Mi nem ezt várjuk.
A másik ami Rólad, vagyis az írásaidról szól. Évek óta olvasom a blogod, nagyon tetszenek az írásaid, mindig türelmetlenül várom, mikor tűnik fel a következő.
A magam részéről, csak annyit tanácsolhatok, hogy maradj meg olyannak amilyen vagy. Én éppen emiatt a szókimondás miatt szeretem ezt a blogot.
A néhai Hofi Géza jut eszembe rólad, Ő mondta egyszer: "Ebben az országban oly sokan hazudnak, félrebeszélnek, legalább én ne tegyem!"

Üdv: Dudas Zoltán
MT69 2020.02.28 20:40:56
@Imre Solti: Nem.