Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tatyiandme

69 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Téli túrázás  A tél túrázás szempontjából megosztó műfaj. Van, aki alig várja, hogy a tiszta hóillatban, kipirult arccal kapaszkodjon fel egy fagyos csúcsra – ahonnan aztán vagy kristálytiszta égbolt és semmivel össze nem hasonlítható kilátás lesz a jutalma, vagy tejköd. Aztán vannak, akik a telet…..
Tatyiandme 2021.01.21 14:24:02
@Zed is not dead yet: :D :D :D

Jaj, ilyen velünk is volt már! Annyira cukik egyébként olyankor, amikor csak az orruk hegye látszik ki :D
Tatyiandme 2021.01.21 18:55:50
@Zed is not dead yet: ez nagyon igaz, és szerintem aki kutyás, és megtapasztalja ezt, annak utána eszébe sem jutna, hogy ne adjon meg a kutyájának mindent, ami csak tőle telik. Persze minden kutya egyedi, és mások az igényei - erre tekintettel kell lennünk, hiszen mi vagyunk felelősek értük.

Juj, ez a kullancsos sztori elég durva... sajnos láttam már hasonlót egy kóbor kutyán, akit elvittünk az állatorvoshoz, mert csak bódításban lehetett belőle kiszedni, annyi kullancs volt benne.

A Magas-Tátra jó lehetett, nekünk pont tavalyra volt terveben, de ugye... Na talán idén :)
Tatyiandme 2021.01.21 18:58:25
@kacsa.: Csak nem labrador vér folyik az ereiben? Ismerek egy labit aki minden létező pocsolyában megfürdik, és az orra hegyéig csupa sár lesz :)
Az utóbbi időben egyre többen kérdeztetek a Kéktúrával kapcsolatban, és az érdeklődést elnézve, van egy olyan sanda sejtelmem, hogy 2021 a Kéktúra éve lesz. ..
Nem szívesen kezdem a jelenlegi helyzettel, de mégis úgy érzem, megkerülhetetlen a zeitgeist idecitálása. Méghozzá azért, mert a ködös novemberi reggelek és a bizonytalanság belőlem éppen az elvonulás, a mindentől távol levés vágyát keltette fel. Nem vágytam másra, mint arra, hogy bekuckózzak,…..
Veszprém megyei jogú város, a királynék városa, egyetemi város és a Bakony fővárosa. Sokféle címkét aggattak rá az idők során, melyek – mint a címkék általában – hangzatosak, de az összképből mit sem adnak vissza...
Láttunk itt már hiúznyomot télen, őzeket nyáron. Szombaton a Csarna-völgybe tértünk vissza, méghozzá azzal a nem titkolt szándékkal, hogy fültanúi leszünk a szeptemberi erdő egyik különleges eseményének, a szarvasbőgésnek. Szarvasfülelő kommandó (Fotó: Bóta Márta)..
Régóta tervben volt egy esztergomi kiruccanás, de valahogy mindig csak tologattuk. Tudjátok milyen ez, amikor valami mindig közbejön, valami új ötleted támad... aztán csak telnek a hetek, hónapok, évek.  Olyan régóta húzódott már az egész, hogy féltem, ekkora várakozásra csak csalódás érhet, de…..
Tatyiandme 2020.09.18 20:16:43
@Pálmai Zoltán: Kedves Zoltán! Lehetsz is :) tényleg gyönyörű és élettel teli város!
Tatyiandme 2020.09.18 20:23:09
@Aranytorkú Károly Művész Úr: Kedves Aranytorkú Károly Művész Úr! Köszönöm a kommentet! Igen, mi is a Szent Tamás hegyen kezdtük a sétát, valóban gyönyörű hely.
Tatyiandme 2020.09.19 20:16:31
@Publikus Team: Nagyon érdekes volt olvasni. Köszönöm szépen!
Harmadik nap: Nagybörzsöny – Szob; 21,61 km A harmadik, és egyben utolsó nap korán reggel köszöntött ránk. Egyrészt a meleg miatt szerettem volna korán útnak indulni, másrészt vártam már a hazaérkezést...
A kutyás túrázás témájához talán irrelevánsnak tűnhet a minimalista életmódról való írás. Viszont azt gondolom, hogy ez a típusú gondolkodás egyrészt a túrázás területén is egyre nagyobb teret kap (pl. ultralight backpacking, nomád), másrészt összességében megkönnyítheti számunkra, hogy jól érezzük…..
Második nap: Bernecebaráti – Nagybörzsöny; 21,15 km Második nap reggelre kipihentük a fizikai fáradtságot, és újult erővel indultunk útnak Nagybörzsöny felé. Búcsút intettünk a templomnak és a pincesornak, és a Szokolyi-kereszt felé vettük az irányt. Ezt az első magyar (majdnem) olimpiai érmesünk,…..
Szinte hihetetlen, hogy eljött ez a nap, amikor teljesítőként írhatom a beszámolót a Börzsönyi Kéktúráról. A másfélmillió lépéses út is az első lépéssel kezdődik…..
Az előző rész tartalmából: https://tatyiandme.blog.hu/2020/07/20/leleklegeles_a_mecsekben_1_resz Püspökszentlászló, Óbánya és Kisújbánya Másnap csatlakoztunk a Magyar Kaland- Sportegyesület (MAKASE) csapatához. Velük voltunk télen a Balaton-felvidéken és pár éve az Őrségben is. A romantikus…..
Azt hittem, ez a túra sosem fog összejönni... Először lecsúsztam a jelentkezésről, aztán beteltek a helyek, majd a covid szólt közbe. Aztán durrdefektet kaptunk az M6-oson, amire az autómentős csak annyit mondott – miután először nagy szemekkel rám, majd Anyára pillantgatott – hogy úgy látszik, az…..
A következő túrára pakolj ételt-italt, és vegyél kényelmes cipőt, bár a célunk nem az erdő, hanem a városi dzsungel. ..
Lassan 12 éve rendszeres vendégek vagyunk a Tisza-tónál. Objektivitást tehát nem ígérhetek. Azt viszont igen, hogy megpróbálok ízelítőt adni a Tisza-tavi hangulatból, és talán magyarázatot arra, hogy - bár a Balatonhoz képest jóval kevesebb program és látnivaló kínálkozik itt -  miért térünk vissza,…..
Tatyiandme 2020.06.12 08:55:07
@enrikokaruszo: Marikát ugyan nem ismerem, de hasonló az érzés :)
Tatyiandme 2020.06.13 19:44:38
@Void Bunkoid: Örülök, hogy tetszett! :)
Kaptam egy mélykék víztükröt ábrázoló képet az egyik barátomtól, „Hol jártunk?” kérdéssel. Elsőre azt mondtam volna, hogy a tengerparton, de a jelenlegi helyzetben ez nyilván nem jöhet szóba, így tanácstalanul ültem a messenger előtt...
Pár éve, a Turista Magazinban olvastam a galgamácsai körkápolnáról. Megfogott a története, pedig akkoriban még nem tapasztaltam meg azt a fajta utazást, ami azóta megadatott nekem. Travel is a state of mind - avagy, az utazás szemléletmód kérdése Éreztem, hogy van különbség köztem, és azok között,…..
Távolról indítok... Szegedet hívják a Tisza-parti Párizsnak, a napfény városának és az Alföld gyöngyszemének is. Alapból sem vagyok oda ezekért a jelzőkért, Szeged esetében pedig kifejezetten üresnek érzem őket. Elcsépelt, közhelyes szavak, amelyek egyáltalán nem tükrözik a város karakterét. ..
Szombaton korán kukorékolt a kakas, háromnegyed hatkor már az autóban ültünk a kutyákkal, hogy felvegyük Katát és együtt vágjunk neki a tél utolsó túrájának. A Magyar Kaland-sport Egyesület hirdette meg ezt a túrát, és már hetek óta - azóta, hogy a Téli Margitát lenyomtuk - erre vártunk. ..
Rendhagyó bejegyzéssel indítom az új blogplatformunk életét. Ez most nem túra, nem is városnézés, de még messzire sem kellett mennünk. Viszont arra gondoltam, hogy hasznos lehet, ha megosztom, mert aktív kutyás gazdiknak, amilyen én is vagyok, jól jöhet egy mentőötlet, ha mégsem jutunk ki a szabadba…..
Két napra elegendő szendviccsel és kutyapulcsival pattantunk be a buszba szombaton reggel az előre megbeszélt találkozó helyén, hogy csatlakozzunk a TúraBarátokhoz egy bükki hétvégére. Velük voltunk a Rám-szakadékban is, ami felejthetetlen élmény volt! Kissé kómásan nézegettem kifelé a kisbusz…..
Szombaton túrázni indultunk Katával, egy mindkettőnk számára régóta vágyott célpontra, a Rám-szakadékhoz. A Túrabarátok szervezésében találtunk egy egynapos, szervezett túrát, és úgy döntöttünk, hogy belevágunk. Egyrészt, még gimis koromban, imádott biológiatanárom, Józsi bá' vezetésével…..
A hétvégén Magyarország méltatlanul mellőzött romvárát, a Nógrádi várat fedeztük fel családilag. Elöljáróban annyit, hogy teljesen véletlenül jött az ötlet, de megérte elhagyni a járt utat - ismét  Szóval a hosszúhétvégére egy háromnapos utat terveztünk, de ez az utolsó pillanatban meghiúsult, és…..
PLEASE, SCROLL DOWN FOR ENGLISH :) Tegnap Nagymaroson jártunk, mert ezt a helyet nem lehet megunni! :) A jó idő sokakat vonzott a Duna partjára, a bátrabb ebek, köztük Tatyi ;) mártóztak is a vízben. Egyébként kutyák, felnőttek és gyerekek együtt élvezték az első tavaszi napsugarakat, piknikeztek…..
Igaz, már csütörtök van, de mostanra jutottam el addig, hogy beszámoljak a hétvégi kalandjainkról :) Kellett is egy kevés idő a feldolgozáshoz, mivel az első igazi tavasz-illatú hétvégét nagyon aktívan töltöttük. Szombaton bakancsot húztunk és beizzítottuk az új ultrahangos kullancsriasztót, hogy…..
Szentendre valódi ékszerdoboz a Dunakanyar kapujában. Macskaköves utcácskáin és szűk sikártorain sétálva az Isztria egyik-másik kedvelt üdülőhelyén érezhetjük magunkat. Hangulatos éttermeivel, kávézóival és a Duna-korzóval minden érzékünket csábítja. Nem is kell túl nagy áldozatot hoznia annak, aki…..