Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Norka

50 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valahol azt olvastam, hogy az ő munkássága nélkül értelmezhetetlen lenne a magyar könnyűzene. Ezzel szerintem mindannyian egyet tudunk érteni. :) Presser Gábor szinte az anyatejjel szívta magába a zenét, négyévesen már zongorázott, zongoratanára pedig nem volt más, mint Antal Imre. Általános iskola…..
Ez most rövid lesz, elvtársak, május elsejére el kellett készülnünk vele, ám a vezetőség a központból csupán két nappal ezelőtt küldte le a direktívákat, és még iktatni kellett meg irattározni, hogy az elbírálásról ne is beszéljünk! Bizony! Időt, erőt, energiát nem kímélve, éjt nappallá téve…..
Kezdeném egy „kis” műsorajánlóval. Nemrégiben rendkívül érdekes interjú került a látóterembe, méghozzá a Partizán című műsor keretein belül. Az interjúalany Tarr Béla volt, aki kendőzetlen őszinteséggel beszélt szakmáról, művészetről, kortársakról, barátokról, ellenségekről, fontos helyszínekről,…..
Február 9-e van, Abigél névnapja. És ha azt mondom, Abigél, akkor szinte biztosan mindenkinek Szabó Magda regénye, illetve a belőle készült, Zsurzs Éva által rendezett, négyrészes filmsorozat jut eszébe. Nem is szaporítanám tovább a szót, jöjjön e szívhez szóló és tanulságos alkotás…..
Kedves Olvasóim! Remélem, mindenkinek jól teltek az ünnepek, sok szép ajándékot kaptatok és kellőképpen meghíztatok a rengeteg kajától, amit magatokba tömtetek. Tavaly ígértem valamit, mégpedig azt, hogy bűnügyi témát hozok nektek. A dolog aktualitása az, hogy napra pontosan ötven évvel ezelőtt…..
...a kultikus sorozatnak a mai napig hatalmas rajongótábora van. Ti is néztétek? :)  ..
Itt van a tél! A hőmérséklet alacsony, korán sötétedik, mit is lehetne csinálni délutánonként, esténként, mint bekuckózni egy bögre forró teával, egy kényelmes, meleg takaróval és egy jó filmmel? Vagy éppen rajzfilmmel. A következő alkotástól garantáltan téli hangulatba kerül mindenki, de vigyázat,…..
Az apokalipszis szele időről-időre meglegyinti az ember orcáját, manapság pláne, de így volt ez a rendszerváltás körül is. Az addig unalomig ismert, szürke, de biztonságos szocialista rendszer véget ért, s átadta a helyét mindenféle szorongásoknak, válságoknak. Ezekre a társadalmat érintő…..
A film, amelynek most bemutatására készülök, kissé kilóg a sorból, ami blogom tematikáját illeti. Nem annyira retró, egyáltalán nem magyar, csupán film, s mint olyan, szívemnek kedves darab! Rendben, annyiban mégis retró, hogy színeiben, hangulatában és érzésvilágában viszi tovább azt a jó öreg,…..
Ha azt mondom: lakáshiány, történészebb beállítottságú olvasóim egyből rávághatják, hogy 1970-es, '80-as évek. Az alábbi film mondanivalója is éppen e köré épül, megfűszerezve egy jó kis pikáns szerelmi háromszöggel. A helyszín - nem nagy meglepetés - Budapest VIII. kerülete, hiszen ebben a miliőben…..
Ó, IÓ, CIÓ, ÁCIÓ, KÁCIÓ, AKÁCIÓ, VAKÁCIÓ!!! Tombol a nyári szünet, az iskolák üresek, a strandok és a parkok tele, süt a nap és mindenki vidám. Ezen felvillanyozódva egy tipikusan nyári filmet hoztam a kedves olvasóknak. Gyermek- és ifjúsági kategóriában mondhatni az egyes számú alkotásról van szó,…..
Csupa halálhírt közlök mostanában... Ezúttal egy számomra rendkívül fájdalmasat. Tudtam, hogy egyszer eljön ez a nap, csak nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar. Még azért bíztam benne, hogy valahol, valami író-olvasó találkozón csinálhatok vele egy közös fotót. Nagy kedvencem volt, és egyáltalán…..
A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas Nemzet Színésze 81 esztendős volt.  Nyugodjon békében...
A rendszerváltás nagy dolog volt hazánk életében. Vagy annyira mégsem? A politika aktív résztvevői számára mindenképpen, de az egyszerű átlagember, most is, mint mindig, a maga bajaival volt elfoglalva. Soron következő filmünk szereplői is pontosan így jártak: történelmi fordulat ide vagy oda, az…..
Tudni kell rólam, hogy nagyon szeretem Jancsó Miklós filmjeit. Időről-időre előveszem ezeket a különleges hangulatú alkotásokat, és napokig nem vagyok hajlandó mást nézni. Tavaly szeptemberben megemlékeztem a rendező születésének századik évfordulójáról, és ezúttal is tőle hoztam valamit. Nem húzom…..
Meglehetősen régen jelentkeztem már filmajánlóval, de most újra a lovak közé csapok! Az alábbiakban ismét egy remekművet hoztam a magyar filmes színtérről, méghozzá nem mást, mint a Makk Károly által rendezett Szerelem című alkotást. A történet az 1950-es években játszódik. Sötét időszak volt ez…..
A danaidák a görög mitológia alakjai, Danaosz király leányai. Egy súlyos gaztett elkövetéséért az Alvilágban kell bűnhődniük az idők végezetéig, mégpedig úgy, hogy vízzel kell feltölteniük egy lyukas hordót, a víz azonban mindig elfolyik. A most bemutatásra kerülő film főszereplője, Katalin is…..
A kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, valamint érdemes- és kiváló művész már 2014 óta nincs köztünk. Filmjeinek stílusát egyedinek és formabontónak lehet nevezni, s kitörölhetetlen védjegyévé váltak a hosszú snittek (amikor percekig, vágás nélkül zajlik a…..
Ha valaki azt mondja: családregény, nekem rögtön Márquez Száz év magánya jut eszembe. Egyszerűen így van és kész. Zsenialitását nehéz felülmúlni, kiváló humor, részletesen kidolgozott karakterek, élénken szemünk elé táruló képek jellemzik, ráadásképpen pedig némi egzotikum. De most nem Márquez-ről…..
Lassan végéhez közeledik a nyár, hamarosan becsöngetnek az iskolákba is, ezért a következő (rajz)filmajánlóm szóljon elsősorban a gyerekeknek. És természetesen a felnőtteknek is, hiszen a madárrá változtatott fiú története sokunk kedvence mindenféle korosztályból. Nem is húznám tovább az időt,…..
Semmi kétség: nyár van. Ilyenkor minden sokkal könnyedebb és vidámabb, megnő a napsütéses órák száma, melegszik az idő, sőt, időnként egyenesen kánikulára lehet számítani. Jól esik tehát egy kis kikapcsolódás a Balatonnál és persze egy Fagylalt, tölcsér nélkül. Bár azt vallom, nincsenek…..
Mi tagadás, kicsiny hazánk nem éppen egy horror- vagy thriller nagyhatalom, annak ellenére, hogy az utóbbi években számos remek film készült e két témában. A rendszerváltás előtt még ennyire sem álltunk jól hátborzongató alkotások terén, és bizony nagyon kellett keresgélnie annak, aki ilyesféle…..
Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy ez egy nagyon gonosz film, és attól tartok, igaza volt. A párkapcsolati játszmák széles tárházát felvonultató alkotásra bármelyik pszichológus vagy pszichiáter elismerően csettintene: ez igen, ez már valami! A történet Gárdos Péter fejéből pattant ki, az…..
"- Tudja, nagy kupleráj van itt, a maga családjában is, az enyémben is. Pucoljuk ki! Legyen a feleségem, nyanya! - Kéne a bolt, mi? Meg akarja kaparintani! - Na hallja! Én csak tudom, mi van benne! Én csinálom. - Figyeljen! Maga elvált? - Özvegy. Mint maga, Langerné. - Dezső, Dezső... Sunyi…..