Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lez blogger

26 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár az első hivatalos labdarúgómérkőzést csak 1897-ben, az első hivatalos rögbimérkőzést pedig csak 1912-ben játszották Magyarországon, az angol „football” játékot már korábban is űzték az iskolák testnevelés óráin. Ekkoriban, ahogy gyakran az angolok, a magyarok sem tettek különbséget a ma már…..
  A héten több jövőbeli labdarúgó esemény helyszínéről született döntés. Bár az 2028-as és a 2032-es Európa-bajnokság helyszíneit hivatalosan csak október 10-én fogja kijelölni az UEFA, azzal, hogy Törökország, miután a 2032-es EB-re elfogadták Olaszországgal közös pályázatukat, kedden visszaléptek…..
Meglepve tapasztalom az internetes felületeken, más csapatok szurkolói (de még magukat szakértőnek nevező személyek is) mennyire vitatják, hogy Fradi a legnagyobb magyar csapat. Valószínűleg ez lesz az eddigi legmegosztóbb posztom, hiszen ők ezúttal vitatni fogják a tényt. Én mindenesetre…..
November 4-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel Adam Lamberttel a Queen. Ennek apropóján összeszedtünk tíz frontemberváltáson átesett zenekart. A sorrend természetesen nem jelent rangsorolást...
Lez blogger 2023.02.27 13:37:16
@spinat: Sikerült megfogni a lényeget :)
Elment minden idők egyik, ha nem A legjobb labdarúgója, Edson Arantes do Nascimento, vagy, ahogy az egész világon ismerik, Pelé...
A magyar futball-legendárium egyik legerősebb eleme, hogy az 1962-es világbajnokságon csak azért nem jutott a döntőbe a válogatottunk, mert a negyeddöntőben a csaló szovjet Latisev játékvezető nem adta meg Tichy egyértelmű gólját. Nézzük meg mennyire helytálló ez a hatvan éve fennálló vélekedés...
Ahányszor valamelyik magyar hírportál leírja, hogy Szalah, biztosak lehetünk benne, hogy a komment szekcióban megjeleik valaki, aki azt reklamálja, miért nem írják helyesen a játékos nevét. De említhetnénk más, nem latin betűs nyelvű sportolókat is, mint például a Tottenham játékosa Szon Hungmin,…..
Michael Cox Stílusok csatája című könyve a 7 európai futballnagyhatalom (Anglia, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Németország, Hollandia és Portugália) egy-egy kiemelt korszakát bemutatva meséli el a modernkori labdarúgás történetét 1992-től napjainkig. Azzal, hogy épp ennek a hét…..
Az Újkor.hu-n jelent meg egy cikkem arról, hogy az 1968-as Csehszlovákia elleni intervenció következményeként alkalmazott futballbojkott, miként érintette a magyar csapatokat. Amikor elkezdtem a téma után kutatni, még csak a kíváncsiság vezérelt, mert a sportalmanachokban mindössze 1-2 mondat…..
Természetesen Hidegkuti Nándort, az Aranycsapat csatárát senki nem felejtette el. Hidegkutiról az edzőről, azonban jóval kevesebbet tud az emberek többsége. Míg Puskással kapcsolatban mindig megemlítik, hogy BEK döntőbe vezette a Panathinaikoszt, Nándi bácsi KEK győzelméről nagyon ritkán esik szó.…..
A Fradi Szerhij Rebrov után egy újabb volt szovjet edzőben, Sztanyiszlav Csercseszovban látja a sikeres szereplés reményét. A szurkolók többsége Csercseszov állítólagos szigora miatt szerette volna a csapat élén látni az oszét mestert, akitől Rebrov korábbi keménységét remélik visszatérni az…..
A Magyar Hanglemezgyártó Vállalat fejesei a 70-es évek második felére kimondva-kimondatlanul három csoportba, azaz a három "T"-hez sorolták a magyar könnyűzene művelőit. A képviselt műfajtól függetlenül támogatott, tűrt és tiltott kategóriák lefelé könnyen, felfelé annál nehezebben voltak…..
Hivatalosan 2021. július 21-én pénteken indul a 2020-as tokiói nyári olimpia, valójában a (női) labdarúgás küzdelmei már ma, két nappal a megnyitó ünnepség előtt a kezdetét veszik. Legutóbb 57 évvel ezelőtt, 1964-ben adott otthont az olimpiai játékoknak a japán főváros. Akkor az egész magyar…..
Június 15-én a magyar válogatott is megkezdi szereplését a részben hazai rendezésű Európa-bajnokág halálcsoportjában. Mindhárom ellenfelünkkel többször összecsaptunk már, de jelen összeállításunkban csak a világversenyeken lejátszott mérkőzésekre összpontosítunk. Ezekből is volt jó pár emlékezetes…..
A hétvégén befejeződött NB1-es szezon végén a Ferencváros és Szerhij Rebrov zsinórban harmadszor végzett az első helyen. Talán furcsán hangzik (bár az utóbbi időben több helyen megjelent, így annyira talán már nem meglepő), de a legsikeresebb magyar csapat legutóbb 93 évvel ezelőtt tudta véghez…..
125 éve, 1896. április 11-én nyerte Hajós Alfréd az olimpiák történetének első magyar bajnoki címét. Hogy aztán pár perccel később rögtön a másodikat is megszerezze...
A Magyar Labdarúgók Szövetsége (ekkor még így hívták), 1901. január 19-én tartotta alakuló gyűlését. Az elmúlt 120 évről megemlékezve, összeállítottam a 12 évtized 12 legjobb játékosának listáját. A rangsort, és a játékosportrékat, az MLSZ születésnapja alkalmával, egyben szerettem volna közölni, de…..
Lez blogger 2021.03.18 08:52:07
@geegee: A feleségével utazott. De a lányuk itthon maradt.
Az Európa-liga nyolcaddöntőinek rangadójának a Manchester United-Milan párosítás ígérkezik. De valószínűleg nem ez lesz a két együttes legemlékezetesebb párharca. És nem csak azért, mert korábban eddig mindig a legrangosabb kupában, a BEK-ben, illetve a BL-ben csaptak össze egymással. És ott is…..
A Bajnokok Ligája sorsolása után a média, és a szurkolók egy része azon örvendezik, hogy a Fradi Budapestre hozza Messit és Ronaldot. De a csoportbeosztás futballtörténelmi szempontból is tartogat érdekességeket. A három csoportellenfél közül két csapat, nevezetesen a Juventus, és Dinamo Kijev…..
A Magyar Labdarúgók Szövetsége (ekkor még így hívták), 1901. január 19-én tartotta alakuló gyűlését. Az elmúlt 120 évről megemlékezve, összeállítottam a 12 évtized 12 legjobb játékosának listáját. A rangsort, és a játékosportrékat, az MLSZ születésnapja alkalmával, egyben szerettem volna közölni, de…..
A Magyar Labdarúgók Szövetsége (ekkor még így hívták), 1901. január 19-én tartotta alakuló gyűlését. Az elmúlt 120 évről megemlékezve, összeállítottam a 12 évtized 12 legjobb játékosának listáját. A rangsort, és a játékosportrékat, az MLSZ születésnapja alkalmával, egyben szerettem volna közölni, de…..
A Ferencváros Bajnokok ligája ellenfelei közül kettővel, a Juventusszal és a Dinamo Kijevvel játszott eddigi legfontosabb találkozóiról, az 1965-ös VVK-, és az 1975-ös KEK döntőről már írtam. De, ahogy abban a cikkben is említettem, a harmadik csoportellenféllel, a Barcelonával, az októberi, első…..
Lez blogger 2020.12.02 09:52:15
@gigabursch: Köszönöm!
Többször átolvastam, hogy ne legyenek elgépelések, de ezek szerint nem teljes eredménnyel.
Ez a poszt nem volt betervezve. Tegnap volt a magyar labdarúgás napja, ez a nap mégsem erről marad emlékezetes. Itt hagyott minket minden idők egyik legnagyobbja, az Isteni Diego. Diego Armando Maradona 60 éves volt...
Egy napon belül két háromszoros olimpiai bajok, világklasszis vízilabda-legenda költözött át az égi medencékbe. Kárpáti György egy héttel 85., Benedek Tibor szűk egy hónappal 48. születésnapja előtt hunyt el...