Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kozaka

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az OB I/B és az OB I. győzteseit már ismerjük, az amatőrligákon a sor, hogy eldöntsék, melyik csapat a legjobb a mezőnyben. Szombaton a Megyeri úti jégcsarnokban a MAJL kezdi a sort. Reggeltől estig négy mérkőzésen döntenek az első nyolc helyről. A rájátszást két csoportban…..
Jégkorong Jégbe zárt csoda 2010.02.18 09:13:00
A szapporói csoda és az A csoportos vb-szereplés megihlette a szegedi Boros Tamást, aki kedvenc sportágunkról 2009-ben elkészítette Jégbe zárt csoda című, 33 perces művét. Az alkotást a 2010-es filmszemlén is levetítették. Ott kevesen tudták megnézni a kisterem és a délelőtti…..
A nők vasárnap esti meccsével elkezdődik a téli olimpia jégkorongtornája, a férfiaknál a jövő keddi Egyesült Államok–Svájc találkozó jelenti a nyitányt. Több fejezetben próbálunk kedvet csinálni az év legfontosobb hokieseményéhez. Kezdődik a visszaszámlás. Minden…..
kozaka 2010.02.10 17:58:43
@pityu65: És HD adás lesz? Tudja ezt valaki?
Harmadszor rendezik az újév első napján az NHL alapszakaszának egyik leglátványosabb meccsét, a Winter Classicot. 2008-ban a Buffalo és a Pittsburgh a Buffalo Bills amerikai futballcsapatnak otthont adó Ralph Wilson Stadiumban küzdött, tavaly a Chicago és a Detroit baseballpályán, a…..
kozaka 2010.01.01 12:03:35
A 2009/10-es szezontól, pontosabban 2009. július 1-jétől módosultak a jégkorong szabályai. A változások az IIHF szabálykönyvének 412. és 440. pontjait érintik. A három módosítás között van, amelyik alapvetően érinti majd a játékot. Ezek a korrekciók már…..
Kedden nagy sikerrel megtartotta bemutató edzését a legendás NHL-kapus Káposztásmegyeren. A jelentős érdeklődést kiváltó rendezvényen válogatott kapusaink is részt vettek. A sportside.hu jóvoltából mindezt mozgóképen is meg tudjuk mutatni. A felvételt a gyakorlatok mellett az…..
Őze István, az UTE klubigazgatója és Török Ottó, a NUSI főigazgatója megállapodott a Megyeri úti jégcsarnokot érintő kérdésekben. Bár még csak szóbeli egyezség született, úgy látszik, a meglévő problémákat megoldottuk, nyilatkozta blogunknak Őze István. Az UTE vezetője…..
kozaka 2009.06.14 08:47:40
Nagy győzelmet aratott a magyar inline válogatott az ingolstadti vvilágbajnokságon, minden negyedet hozva 11-2-re verte Dél-Afrikát. Kordisz András 3 góllal és 3 gólpasszal emelkedett ki, Feil Arnold ugyancsak 3 gólt lőtt, de Fekecs Norbert 1+4-e, Sándor Szilárd 1+3-ja és Borbás…..
kozaka 2009.06.10 10:01:43
A jégkorongért aggódók előbb tüntetésen, majd nyilatkozatban jelezték véleményüket a Gyakorló Jégcsarnok és a Millenáris körül kialakult helyzetről. A pályafenntartó által a tüntetés napján megígért tárgyalásra végül hétfő helyett kedden került sor. "Elmondtuk…..
A kanadai Hockey Hall of Fame (HHOF) kérésére a magyar szövetség elküldi Torontóba az Ennaffati Omar által a világbajnokságon viselt fejvédőt. Megtudtuk, a tárgyat beérkezése után azon nyomban kiállítja a HHOF. A Hall of Fame hihetetlen archívummal rendelkezik, magyar…..
kozaka 2009.06.04 10:59:36
Baranyi Ferenc,a jászberényiek egykori utánpótláshokisa érdekes ötlettel keresett meg minket. Abszolút amatőr bajnokságot szervezne. Felhívását az alábbiakban ismertetjük. "Teljesen amatőr hokicsapatokat keresünk egy barátságos bajnokság létrehozásához. Mivel a…..
kozaka 2009.05.25 11:56:52
Szerintem is jó 5let, csak a bökkenő ezzel mindig az, hogy vannak határok és szabályok amiket át lehet lépni. Így az, aki kicsit előbbre helyezi azt, hogy nyerjen, bevethet olyan eszközöket, amivel például minden meccsét megnyeri. Pl. egy kiöregedett kapussal, aki mindent kivéd, vagy 2-3 ifi válogatottal, akik ugyan mondjuk 30 évesek, de még fittek nagyon. Hozzájuk képest egy olyan, aki mondjuk 25 évesen ragadott hokibotot, és 2 éve nyomja, szinte összehasonlíthatatlan hátrányt szenved egy olyannal szemben, aki szinte előbb tanult meg korizni, mint járni (nagy túlzással :)).

Mindezek ellenére, ha lenne ilyen kupa is, akkor pont kialakulna egy olyan hármas bajnoksági rendszer, amiben mindenki megtalálhatja a maga számítását! Ezért is jó 5let :) Lenne a NAJB, ahol bárki indulhat, aktív profikon kívül. Lenne a MAJL, ahol szerepelhetne OBI-ig bárki, aki úgy gondolja ott a helye (szigorú szabályok szerint), és lenne az új Full amatőr, ahol pedig már olyanok mennének, akik tényleg amatőrök. Mivel három liga lenne, ki-ki eldönthetné, hogy hol a helye. Nem kéne kétes ügyletekbe bonyolódni, csak hogy játszhasson. Nem fordulna olyan gyakran elő, hogy egy-egy játékos vagy csapat valahogy eltussolja a játékos Magyar vagy külföldi múltját. Egy olyan, aki kicsit is profibb volt, nem annyira akar olyanokkal játszani, akik mondjuk, 2 hónapja járnak edzésekre, de előtte csak egy tavon próbálkozott korizgatni. Ő is jobban érzi magát a saját szintjén, ha van egy kis jóérzés benne. Vannak kivételek, olyanok, akik már nem akarnak erős bajnokságban játszani, de viszont jól érzik magukat egy gyenge ligában, hiszen ők ott a királyok….de ha csak az a cél, hogy mozogjon, akkor pont jó.

Korábban az OB II/B (amatőr verzióját) a végén én szerveztem, ott állandó probléma volt, hogy a szabályokat egyesek teljesen pofátlanul megszegték. Szabály volt, hogy volt OB I.-es nem játszhat, mégis szerepelt pl 6 ilyen játékos egy konkrét csapatban. Nem csoda, hogy az egész botrányba fulladt, és a MJSZ nem akart tovább foglalkozni a balhés csapatokkal.

De rövidre fogva, jó ötlet és szerintem mindenképp csinálni kéne ilyet, csak vigyázz a játékosokkal, nem mindenki becsületes!
kozaka 2009.05.25 12:04:55

@Hockey_Fan: Talán még abban különbözne, hogy ez egy még alacsonyabb szintű bajnokság lenne. Szerintem MAJL-t is inkább osztályokra kéne osztani, mint sem mindenkit egyenlőnek kezelni. Tehát ha lenne például 11 csapat. Akkor mondjuk a tavalyi eredmények alapján az első 6 az aki egy csoportban játszik egymással, a maradék (ebben az esetben 5 csapat) pedig egy külön „bajnokságot” csinálna. A felső osztályból mondjuk az utolsó kettő vagy egy leesne, az alsóból meg felkerülne 1-2 csapat. Így aki mondjuk gyengébb, és nem is annyira sikerorientált, az simán játszhat nem túl erős csapatokkal (pl Újvárosi Hokillák). A jobb csapatok, meg küzdhetnének a bajnoki címért. A játékosok dönthetnek, melyik csapatban szerepelhetnek, annak függvényében, mit szeretnének.

Szerintem is baráti jellegű a dolog, egyszerűen a bírók nem is hagyják a kemény játékot. Még ha szabályos is volt egy-egy bodycheck lefújják, szóval nem érdemes próbálkozni.
kozaka 2009.05.25 15:07:42
@Atti74: Úgy gondolom, kb 50-50% a teljes amatőr (soha nem tanulta gyerekkorában) és a fél profik aránya (mert pl OBII-es volt 5évig, de abbahagyta, és x év után, karszalaggal játszik valahol), bár lehet, hogy tévedek. Tényleg sokszor nagy a különbség csapatok között, de még csapaton belül is!

Ami nehezen működik (és korábban gond volt MAJL-ban OB II/B-ben), hogy alul szervezett volt egy-egy csapat, és mondjuk 8-an jelentek meg, mikor lementünk Zalaegerszegre pl. Tehát nem tudták, vagy akarták komolyan venni. Soproni csapat pl. már azért nem indult, mert messze lenne jó pár meccs. Inkább Ausztriában indultak, ami 30 km-re van Soprontól. Ők is az alsóházat erősítették volna.

Nálunk (Jégveled) az első sorban egy 52 éves hátvéd van, de van jó pár alig 20 fölötti is. Ez is nagyban számít.

Véleményem szerint tényleg akkor lesz jó a magyar amatőr bajnokság, ha egy tavihokiról csarnokba bemerészkedő hokis is megtalálja a maga helyét valami bajnokságban ha szeretné és egy, a jégkorongot profi szinten űző fiatal, vagy idősebb is talál magának olyan helyet, ahol heti rendszerességgel edzhet, vagy játszhat másokkal. Sokszor hallottam olyat, hogy kiakadt egy volt OB1-es, mert nem játszhatott egy teafű gyártó cég által szponzorált kupán, mondván nem amatőr. Mondjuk nem is profi, csak nem ma kezdte és ott az volt a szabály, hogy nem játszhat ilyen (becsület alapon). Kenterbe vert volna mindenkit, érthető, hogy más a szint. Ha a NAJB-ba sem mehet szabadon OB1-es (amúgy úgy tudom idén már MAJL-ban is mehet OB1-es, de csak akkor, ha nagyon rég abbahagyta), akkor bizony ők még mindig szívnak. Mehetnek OBI/B-be. Vagy?

Aztán van olyan (mint én), aki nem gyerekkorában kezdte, hanem felnőtt fejjel, és csak ezt a sportot űzi. De olyan is sok van, aki pl 2-3 másik sportot is nyom, fitt, fiatal, és gyerekként sokat tanult hokiról. Jelen pillanatban meg mondjuk inline-t meg floorball-t is játszik, amiben akár világbajnok is lehet. Mindig az illetőn múlik, mennyire sikeres a hokiban és hogy mennyire akar sikeres lenni.

Megint csak írok, mint a gép :) LEGYEN minél több lehetőség, nyomuljon csak előre ez a sport, még ha csak az amatőr réteg, azoknak a rétege erősödik is, akik maguk fizetnek mindent, és nem ebből élnek! :)))

"Elgondolkodtam a jövőmről, de amíg nincs konkrét ajánlatom, marad minden a régiben, munka mellett jégkorongozom" – mondta blogunknak Jánosi Csaba. A Ferencváros hokisa kiváló teljesítményt nyújtott a vb-n, nem lenne meglepő, ha profinak hívnák. Ferencvárosi TC…..
Holnap már biztos azt fogom gondolni, hogy van értelme folytatni, mondta Ladányi Balázs még a kanadaiak elleni mérkőzés után közvetlenül, a kloteni jégcsarnoknál, a busz indulására várakozva. Mindenkit megnyugtatunk, tartotta szavát. "Most nagyon rossz érzéseim vannak.…..
kozaka 2009.04.29 00:08:04
@ardea: Most értem vissza a szállásra, és sikerült beszélni pár játékossal a büfé előtt. Beültek megnézni a Kanada - Szlovák meccset. Tényleg igaz amit írtál, hogy van szívük, értelmesek és egyszerűen imádják a szurkolókat, nagyon barátságosak bárkivel aki odament hozzájuk akár egy autógrammért, vagy akár azért, hogy pár jó szót szóljon nekik. De ez fordítva sincs másképp!

Egy kicsit le vannak törve az eredmények miatt, hiszen a Szlovák meccs és a Fehérorosz meccs is majdnem megvolt. De úgy gondolom gyorsan túl teszik magukat rajta és a bent maradásra koncentrálnak.

HAJRÁ MAGYAROK!!!
kozaka 2009.04.29 00:15:46
@sikiparduc: Igen, ezt én is láttam, és tényleg így volt. A szlovákok össze vissza rendszertelenül nem tudtak szurkolni. Csak így ketten-hárman kiabáltak. A srác rákezdett a tőlük eltanult rigmusokra szlovákul (mindent bele, vagy gólt akarunk...már nem is tudom), és erre tényleg az egész csarnok rákezdett...gól :) Nem hittem el! Tényleg sokat számíthatott a srácoknak amikor például a Szlovák csapat ellen mentek, hogy ennyire zengett a stadion tőlünk.
A Kanada–Magyarország 23. percében Scottie Upshall rárontott Benk Andrásra a félpálya közelében. Az ütközés következtében a csatár kulcscsontja három részre tört. A sérült hokis szerint balesetről volt szó, nem haragszik ellenfelére. Két hónap alatt…..
kozaka 2009.04.28 05:02:19
@Petyasson: Nagyon szívesen!
Ez a fajta szurkolás, és ez a légkör, amit a magyar drukkerek teremtettek, a legjobb promóció a 2014-es világbajnokság megrendezésére beadott pályázathoz – jelentette ki Kovács Zoltán MJSZ-főtitkár a 0-9-es magyar–kanadai meccs után. Az MTI jóvoltából azon melegében…..
kozaka 2009.04.27 13:15:07
@panki83: A 2000-ben nincsenek benne az amatőrök, ők csak az OB. II/B létezéséig voltak igazolva, megdobva az akkori (ha jól emlékszem) 1500-as létszámot kb +150-el. Ebből is látszik (köszönhetően az utánpótlás nevelésnek), hogy egyre többen űzik ezt a sportot hazánkban.
Szlovákia már középdöntős az A csoportos világbajnokságon, és a magyar válogatott is az lehet, amennyiben kedden legyőzi a módfelett acélos fehérorosz válogatottat. A szlovákok sikeréhez elég volt az egy pont, amelyet a fehéroroszok elleni rávezetéses vereséggel szereztek.…..
kozaka 2009.04.27 12:19:21
@Rock me Amadeus: Érdekes, hogy a statiban ez van a büntetőlövéséhez írva Grabovszki mellé: Saved by goalie. Pedig belőtte, csak visszafelé húzta a korongot a fordulás után. Szerintem azért nem adták meg a videó bírózás után. Azt tudja valaki, hogy miért cseréltek a Szlovákok kapust az első büntető védése után?
Lezajlottak a Magyar Amatőr Jégkorong Liga helyosztói. Beharangozónkban megírtuk, hogy a Jégveled trónfosztásra készül. Nem beszéltek a levegőbe, büntetőkkel nyertek. A MAJL-döntőkre az immár hagyományos helyszínen, Újpesten került sor. A 7. helyért a Zalai Mamutok…..
kozaka 2009.03.28 23:14:20
A Jégveled pont a Fekete legyek utolsó szezonja után, 2004-ben alakult, nagyon hirtelen. A teljesítményt inkább most hagyjuk :) Hét csapatból csak azért lett 5., mert a pécsi csapat visszalépet a szezon közepén, a péti csapatot pedig kizárták.

A következő évben (2005/2006) a megszűnt OB. II/B-s Jégverés csapatból kb. a fele (többek között én is) átment (hiszen már egy ideje át-át jártunk egymás edzéseire) a Jégveledbe. Ez a vérfrissítés kicsit emelt a színvonalon, de nagy áttörést nem hozott. Annyi történt, hogy nem buktunk olyan nagyokat, nem volt tetemes a különbség a többi csapatokhoz képest.

2006/2007-ben már kezdtek szállingózni jobb játékosok is, kezdett koncepció lenni egy-egy meccsünkben, edzőváltás jellemezte ezt az időszakot. A 9. helyet kaparintottuk meg tizenkettő csapatból. Blohin Alexej kapusunk lett a szezon legjobb kapusa!

2007/2008-ban folyamatos edzőváltás miatt nem sikerült mindig normálisan a mérkőzésekre koncentrálni, így még a harmadik helyért sem tudtunk küzdeni, egy elbukott Pingvinek elleni mérkőzés miatt. Ráadásul az egyik kulcsfontosságú emberünk (Kondrát Péter) egy teljesen jelentéktelen mérkőzésen a második percben lesérült, és sokáig nem számolhattunk vele a jégen. Emlékszem a döntőn a Szigeti Bikák ellen játszottunk, és csak egy gólzáporos 12:8-as a meccs árán harcoltuk ki az 5. helyezést.

Idén már úgy indultunk, hogy egy nagyon jó edzővel (Kordisz András) kezdhettünk, aki két edzőmeccsen ki is próbálhatta a csapatot még a bajnokság előtt. Mint utóbb kiderült látott fantáziát csapatunkban, végig vitte a szezont velünk. A megszűnt Cannibalz-ból és a Pingvinektől átigazoltunk összesen négy jó játékost, tovább erősítve az állományt. Egy küzdelmes szezon után elmondhatom, úgy gondolom, megdolgoztunk a sikerért!

Amennyire emlékszem, kb. így történt a felfejlődés :)
kozaka 2009.03.31 21:32:02
@Calgary: Hát, igen. Szerintem nem túl biztosak az információid, illetve eléggé vádaskodó. Megpróbálok a kérdéseidre válaszolni, de én sem tudok mindent biztosan.

A szabályok már Árpi előtt is ugyanazok voltak, a csapatok vezetői szavaznak meg mindig mindent, szóval nem ő intézi úgy, elhiheted. A MAJL oldalon az alapszabály nem friss, mert jó pár könnyítés belekerült idén, pl. volt OB. I.-es már játszhat, de elmúlt már 45 éves...nem tudom pontosan, de szerintem 45 :) Mindenesetre már viszonylag idősnek kell lennie. Ezt például leginkább a White Sharks erőltette, szavaztak, elfogadták. De a rovott múltú játékosok is már előbb levehetik a karszalagot, mert úgy ítélték meg a csapatvezetők, hogy túlzóak voltak (a 10 éves határ került lejjebb talán 6-ra?), sok korábban gyerekkorában játszó játékost nem lehetett nevezni, így a nem profi, azaz amatőr társadalom szélesedhetett. A futó óráról is szavaztak, azt például nem fogadták el, hogy rendes jégkorong szabályok szerint működjön az óra.

Azt nem tudom, hogy mit lehet hallani a Szövetség oldalán, de az nem derül ki, hogy Adler válogatott volt-e vagy sem (hogy ne kelljen keresgélni: regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=211), de igazából nem is szempont már rég (úgy hallottam korábban volt ez kitétel, hogy nem játszhat ifi válogatott sem, akkor még nem játszottam MAJL-ban). Szerintem amúgy az volt, mert nagyon tehetséges. Olvasd el a MAJL alapszabályt abból kiderül! Ami miatt kötözködni lehetne (mert szerintem most te csak ezt csinálod), az az, hogy a szövi oldala szerint OB. I-be nevezve volt (Győri ETO), de az alapszabály szerint nem a csapatnevezés, hanem ez számít: „…mérkőzésre nevezve…”. És erről kaptunk egy írásos papírt a Szövetség elnökétől, hogy ő nem játszott mérkőzésen OB I-ben az ETO-nál. Nem egy Adler Tomival nyertük meg a Bajnoki címet, hanem egy jól összerakott és összetartó csapattal. Ő már korábban is ott volt nálunk a jégen, ez volt a harmadik szezonja velünk. Aki ismeri, az tudja, hogy egy nagyon rendes, és normális srác, abszolút segítőkész és szinte egy szava sincs soha senkire. Nem tudom, miért nézed le olyan dologért, amiről nem tehet? Úgy gondolom, ezzel az Adler ügy lezártnak tekinthető.

Amúgy én is néztem a hoki szövi oldalát az idény előtt, hogy más csapatok mennyire vannak "felfegyverkezve", és mindenhol találsz ilyet. Nálunk összesen 8 nem full amatőr van a 30-ból, 7 játszott aktívan, ebből 4 rovott múltú. Többnyire kölyök, vagy ifi játékos. Például Zsiros Gábor serdülőig folytatta a jégkorongot, aztán sokat kihagyott. Idén ő lett a legjobb hátvéd! A házi statisztikánkból látszik (www.jegveled.hu/index.php/statisztika.html), hogy az első három bizony - a három talán legjobb játékosunk – nem teljes amatőr. De utána 10. helyen van Zsiros, Szenes, majd 17. Palkovits, Zseleznov. Szóval nem helyes az a megállapításod, hogy a Jégveledben a legjobbak mind tanult profik voltak gyerekként!

A Hevületnél (a MAJL lista és a reális gondolkodás alapján, mert nem tudom a születési évszámokat), akik most csak büntetőkkel kaptak ki, 10 nem teljesen amatőr játékos szerepel a Szövetség adatbázisa alapján! Persze kérdés, ki mennyit játszott egyáltalán.

Én úgy látom (de én csak egy egyszerű játékos vagyok a csapatban, aki hobbyból csinálja a jégkorongot), hogy már eléggé kirostálódtak a kétséges játékosok korábban, újak pedig már sokkal jobban ellenőrizhetően jöhetnek már csak be a csapatokba. A jégkorongszövetség adatbázisát sem olyan egyszerű már manipulálni, ugyanis korábban minden játékos igazolása (múltja) csak papírkartonon létezett, és azt bizony könnyű volt megsemmisíteni, mert bárki bemehetett megkaparintani azt.

Lényeg a lényeg, bajnokok vagyunk, ez az első nagy sikerünk! Nem volt felhőtlen és egyértelmű a győzelem: www.jegveled.hu/index.php/Aktualis/08-09-szezon-ertekeles-kordisz-andras.html

Bocs, hogy ha kicsit hosszúra nyúlt a válaszom, remélem sikerült a ködöt kicsit feloszlatni. :)

Üdv: Kozák Ákos
Több százan indultak az Országalmától az ifjabb Ocskay Gábor tiszteletére szervezett fáklyás felvonuláson, a jégcsarnoknál pedig már ezrek gyászoltak együtt, írja a Fejér Megyei Hírlap. Az éjjel elhunyt jégkorongozónak emlékhelyet alakítottak ki a csarnoknál a szurkolók,…..
Gábor fiam meghalt éjfélkor szívinfarktusban! – írta blogunknak sms-ben id. Ocskay Gábor, az Alba Volán ügyvezetője. A klub válogatott hokisa harmincnégy éves volt. Az MTI hírösszefoglalója szerint a játékosokat és a vezetőedzőt sokkolta a halálhír."Gábor éjfélkor…..
kozaka 2009.03.25 09:03:33
Befejeződött a rájátszás a Magyar Amatőr Jégkorong Ligában. Egyetlen eseménysor maradt hátra, mégpedig a helyosztó mérkőzések hétvégéje. Idén a Megyeri úti csarnok jégbeosztása miatt a döntőket nem egy napon rendezik. A felsőházi rájátszás a B csoportból érkezett…..
Mielőtt elkészül elemzésünk a válogatott olimpiai selejtezős szerepléséről, játékra hívjuk olvasóinkat. Úgy gondoljuk, nem egyik vagy másik játékos, hanem a csapat harcolta ki a továbbjutást, mindenki fontos szerepet vállalt a sikerben, de mégis kíváncsiak vagyunk: önök…..