Regisztráció Blogot indítok
Adatok
N.Vitality

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elhallgatott, de megismerhető előzmények védhetik csak meg a jövő bántalmazott áldozatait. Sem a rendőrségnek, sem a gyilkos környezetének nincs joga elhallgatni olyan részleteket, amelyek más feleségek, társak és gyermekek életébe kerülhet. Írásom a sajtóközlésre érvényes etikai elvek alapján…..
N.Vitality 2020.02.13 14:13:56
Az vitathatatlan, hogy egy rendezetlen társasalmi jelenségről szól a cikk, mèg akkor is, ha tele is van nem valós adatokkal és feltételezésekkel. Bár a cikk írója utal rá többször is, hogy az infók feltételezettek és honnan vannak!
DE: végre valaki, aki ilyen mélységekig egyáltalán foglalkozik az ilyen esetekkel. Mert ez már a nagyon sokadik (Tényő településen is történt egy brutális eset, jó pár éve, ezt hiányoltam a felsorolásból)
Az ismerősök, rokonok felelőssége vitatható, ám a hatóságoké... Évtizedek óta nem történik semmi, ami megelőzhetné az ilyen eseteket. Egy gyerek nem tud hova fordulni, ha úgy érzi baj van. Mint kisgyermekként érintett írom ezt!
Már felnőttem és túléltem. De ahogy akkoriban nekem, úgy a mostani gyerekeknek sincs választásuk. Mikor édesanyám segítséget kért, a hatóságok annyit mondtak, nincs mit tenni, míg nem folyik vér... Vagy csomagoljon össze minket és meneküljön ahová akar vagy tud. Na bumm. Ne higgye bárki, hogy most sokkal jobb a helyzet.
Nekem annyiban szerencsém volt, hogy voltak olyan gyerekek, akik segítettek átvészelni, támaszaim voltak oviban, iskolákban. Illetve az osztályfőnökeim. Beszélgettek velem, figyeltek rám. Mert észrevették, amit egy mai pedagógus az embertelen mennyiségű tananyag és adminisztrációs hegyek miatt nem lát.
Tehát a blogger ismét egy problémára irányítja a figyelmet. A dolgok összefüggéseiben kell a hibát keresni és a megoldást megtalálni.

Továbbá: igenis fontos és tanulságos lehet megismerni és feltárni az okokat és a folyamatot, hogyan jutottak el apák arra a szellemi-lelki szintre, hogy képesek legyenek a saját gyermekeik életét kioltani.