Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bocage

0 bejegyzést írt és 380 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem, ezúttal tényleg nincs gúny a címben, teljesen komolyan gondolom, amit írok. Sok hibája van a Fidesznek, de hogy egy téren minden eddig látottnál jobb az a párt, az nem kérdés. Itt van például ez, amit most a felsőoktatásban ámokfutnak. Lehet itt csűrni-csavarni a szavakat, de…..
Egy standupossal kevesebben vannak a Showder klub stábjában, Bödőcs Tibor a Facebookon búcsúzott a műsor nézőitől, így: Ami a diplomáciai iszapbirkózást illeti, pontosan nem tudjuk, mire gondolhatott a komikus, azt viszont észrevettük, hogy míg a többiek 3-4 alkalommal is…..
Néha elgondolkozom azon, hogy milyen lehet baromarcúnak születni. Mondjuk ez a dilemma a látszólagos párhuzamok ellenére nem kötődik szorosan a mai bejegyzés témájához. Zsiga Marcell vitathatatlanul sikeres ember, és még idejében rájött, hogy nem érdemes, vegyészmérnöknek,…..
bocage 2012.12.03 14:50:38
@Kukoricajancsi:
Hát ez a baj, hogy senkit soha semmiért nem meszelnek el...Ezt látja a nép és ő is ha teheti csal lop hazudik, aki meg próbálna tisztességesen élni annak vagy a csomagolás vagy a beletörődés marad!
A Fidesz két év alatt bebizonyította, hogy az égvilágon semmit sem csinál másként, mint elődei, csak ráönt még egy kis nemzeti és vallási mázat, amitől még gyomorforgatóbb az egész.
A Jobbiknál szezonja van most a zsidóknak. Egyik nap Vona Gábor vezetésével demonstrálnak Izrael budapesti követsége előtt a gázai hadműveletek ellen. Másik nap a Jobbikból kizárt Lenhardt Balázs és kis csapata tüntet a pártból szintén kizárt, váratlanul…..
bocage 2012.11.27 13:44:27
@Hattory Hanzo:
+1
Én is ezen röhögök!:)
Ennyi erővel az is lehet, hogy minden harmadik jobbikost a MOSZAD pénzeli.
Ha én titkos ügynök lennék például oda és a Fideszbe építeném be az embereimet.
Nem merészkednénk addig, hogy gyorsítéletben mondjuk meg, negyvenszázaléknyi jelöletlen idézet után Semjén Zsolt dolgozata plágium-e, vagy csak hiányzott írógépéről az idézőjel. Mi pozitív módon inkább a tartalomra koncentrálunk, hiszen A new age kihívása és az…..
Nívó Szidjuk együtt az LMP-t! 2012.11.19 11:13:35
Esküszöm, a fene nem akart a témáról írni, így is ezzel van tele a magyar sajtó és blogoszféra, hogy miért nem akar egy parlamenti küszöb környékén táncoló pártocska csatlakozni a még csak nagy szavak mentén létező volt miniszterelnök fémjelezte politikai mozgalomhoz, de…..
Fotó: Mike from Budapest/skyscrapercity.com Volt egy épület a Hercegprímás utca 5 szám alatt, a Bazilika felől a második, az alábbi térképen az üvegtetős. Belváros-Lipótváros - amúgy remek - interaktív térképén az olvasható róla, hogy 1836-ban épült, a…..
bocage 2012.11.14 13:59:22
@Amatőr:
Ami a legnagyobb bajt okozza az a színvonaltalanság, igénytelenség!Pénzt lehet lopni a régi megtartása, modernizálása során is...csak talán kevesebbet és több munkát időt és anyagot kéne beletenni. De itt kérem nagyon gyorsan akarnak nagy pénzeket a lehető legkisebb befektetés árán, lehetőleg a közvagyon, mindannyiunk kulturális örökségének az elkótyavetyélése árán.
Nem hiszem, hogy Prágában ne lenne korrupció, csak talán ott volt egy alapvető minimális értékrend, amiben meg tudtak egyezni!
Ocskay: Ha Ryan menni akar, elmehet 2012.07.06 10:54 F.Kapus..
Spoiler A legbetegebb nácis filmek 2012.07.02 07:00:00
Megnéztük az Iron Sky-t, a fanok összegrundolta filmet, melyben a Hold sötét oldalán titokban éldegélő nácik inváziója hozza el az apokalipszist, és a teljesen elborult alapötlet kapcsán úgy gondoltuk, ideje összegyűjteni a náci-témát a lehető legfurcsább környezetbe helyező…..
bocage 2012.07.03 10:40:28
@Editor Bob: jogos...és van Outpost 2 is
Volt már kép az Urbanistán a bombázás előtti Budapestről, s volt kép a bombázás utániról is. Ilyen még nem volt. A Fortepanra felkerült egy csomó kép, amelyet a Magyarországot támadó szövetséges bombázók legénysége készített "munka közben". Dani a Dunai-szigetek bloggere…..
bocage 2012.06.20 14:16:27
@Iza Béla: jogos...utóbb én is megnéztem jobban a képet
bocage 2012.06.20 15:20:29
@Hoppá!: bizony az, de jól érzékelteti az akkori helyzet fonákságát!:))
bocage 2012.06.21 13:32:19
@a szoclib még kómában is lop:
A gyökértelen senki jelzőt ezúton is kikérem magamnak! Ahhoz, hogy a családom min ment keresztül a háború alatt pedig végképp semmi közöd!
Nem mondta senki, hogy az amerikaiak jók vagy rosszak, vagy, hogy a bombázás/háború helyes lenne.
Az EMPAMO rendszeres időközönként előáll valamilyen nagyszabású javaslatcsomaggal, hogy az utcákon megvédje a különféle közlekedő csoportok okozta fenyegető veszélytől az autósokat. A szervezet megint akcióba lépett, és az Autósok Szövetségével javaslatokat adott be a…..
bocage 2012.06.20 16:18:08
@Kékdelfin: Kösz!:)
Valahányszor egy bringás téma előkerül, akkor mindig ugyanaz a vége: általánosítás, fikázás, a szabályok értelmezése oda vissza...stb.
Én úgy kb. 20ezer km-t vezetek és úgy 4000 körül tekerek egy évben (munkába is és sportolok is). Látom a dolgokat két irányból...igaz városban kevesebbet ülök autóba, csak ha nagyon kell.
Szerintem nem a közlekedési eszköz, hanem a felfogás dönt. Én még úgy tanultam, hogy akkor is figyelj oda, ha elsőbbséged van, mert más is hibázhat...mert a fő cél az, hogy mindenki épségben hazaérjen.
Ha tehetem kerékpárral olyan útvonalat választok, hogy kisebb legyen a súrlódás/akadályozás, de ezt nem lehet mindig, mindenhol megtenni...mert mondjuk nincs alternatíva, de ha szabályosan közlekedem, akkor semmi akadálya nincs, hogy az úttesten haladjak. Az az ember, aki nem tudja elfogadni, hogy előtte egy kerékpáros szabályosan közlekedik és emiatt épp lassítani kell...az ne üljön autóba, mert ez a mentalitás minden más közlekedési helyzetben veszélyforrást jelent. Ugyanígy, aki nem képes kerékpárosként a pirosnál megállni, és kocsik/gyalogosok közzé behajt vagy a járdán gyorsan szlalomozva veszélyeztet másokat. Megjegyzem az ilyen ember a volánnál is hülye...
Szóval béke és figyelni egymásra!
bocage 2012.06.20 16:32:33
@Iza Béla: baszki, akkor a KRESZ-t is Bob Marley írta!:D
Hídpénz, kapuadó, termény-beszolgáltatás, miért is ne! Sőt, éppen itt volna már az ideje! Valamiért rögtön a Monty Phyton Gyalog galoppja jutott az eszembe, mikor olvastam, hogy Tarlós főpolgármester dugódíj helyett esetleg hídpénz bevezetésén, illetve sokkal inkább már a…..
bocage 2012.06.18 14:02:23
@Gazza Úr:
ne adj nekik ingyen ötleteket ;)) majd ha kapsz te is zsíros marketingszerződést!
Kire tud ma szavazni az, aki keresztény, és kereszténységét politikai értelemben is meg akarja élni, tehát a kereszténység értékeit nyíltan képviselő pártot szeretne támogatni? Ugye adná magát a KDNP, még a nevében is benne van, hogy keresztény. Nagyjából itt el is fogytak…..
bocage 2012.06.18 12:47:40
@dean23: teljesen igaz...sajnos!Valójában elvtelen emberek csoportosulnak mögöttük, használják mint brandet.
Én ott tartok, hogy jó lélekkel már egyetlen politikai erő mögé sem lehet beállni, mert a tevékenységük összeegyezhetetlen a kereszténység eszmeiségével.
Lehet, hogy a spanyolok jobban tudnak focizni, a mi drukkereinknek viszont – akik különben harmincezren vannak Lengyelországban, ezzel ők a legnagyobb vendégtábor – nincs párjuk a világon. És akkor a spanyolok elleni meccs 87. percében 0-4-nél az ír tábor rákezdett a The…..
bocage 2012.06.15 13:58:15
@t.o.d.: +1
pontosan ezt akartam én is...van hasonló magyar szurkoló is, csak nem a fociban :))
Mi hrvati! Balhé 2012.06.11 09:38:00
Poznani kávéház-tulajdonosként én is műrattan ülőkéjű székeket vennék a teraszomra. A személyzet könnyen mozgatja, slaggal könnyen kijön belőle a hányás, és nem üt akkorát, ha a szurkolók egymást vagy a rendőröket dobálják vele. A tegnapi ír meccs előtt a horvát…..
Nagyon kedveljük Kovács Kálmán 56-szoros válogatott labdarúgót, szép bajusza van, kellemes az orgánuma és fénykorában úgy tudott esni a 16-oson belül, ahogy azóta se senki, csak Dombi Tibor, a Hortobágy pumája. A futballhoz való viszonya viszont elég ambivalens, a tényekkel még…..
 A szórakoztatóiparban éppúgy, mint a kapitalista tömegtermelés egyéb gyártósorain, egyre kevesebb szerep jut az eredetiségnek. Mivel manapság a sztárságnak nincs feltétele, logikus, hogy magának az úgynevezett Sztárnak nincs teljesítménye. A hírnév nem kvalitások…..
bocage 2012.06.04 12:57:15
Ötven millióba került, és eltüntette a budapesti belváros bringás halálsávját. Kedden hivatalosan is átadták az Andrássy úti kerékpársávot, amelyet védősáv választ el a parkoló autóktól, hogy a biciklisek biztonságos távolságban kerülhessék ki a nyíló kocsiajtókat,…..
bocage 2012.05.30 11:35:43
@shitgun:
Igen, aki normálisan felmérte a helyzetet, az odafigyelt, vagy elkerülte....de ettől még nem volt jó megoldás a régi bringasáv.
Ha valamit építünk, akkor nem az a cél, hogy minél jobban használható legyen?
Peace
bocage 2012.05.30 11:55:32
@A fidesz a betegek kiirtására készül:
Állításod a mostani sávra is igaz...ha ugyanúgy jársz el, ahogy eddig, akkor ezen a sávon sem lesz semmi bajod.
A fák közül/mögül kilépő gyalogost pedig ha tízzel mégy, akkor is elütőd, úgy, hogy fáj mindenkinek.
bocage 2012.05.30 12:05:19
@A fidesz a betegek kiirtására készül:
Tök jó a KRESZ-ből kiragadott rész...de ha már az építésnél befolyásolhatjuk a viszonyokat, és csökkenthetjük a veszélyt vagy akadályt jelentő tényezők számát, akkor miért ne tegyük? Ez a paragrafus tök jól ráhúzható bármire, de elsősorban az időjárási tényezők és ad hoc helyzetekre vonatkozik.
Jó az, ha épül egy autóút vagy autópálya tele rossz megoldásokkal, veszélyes fel és lehajtókkal, jó sok pénzért, majd az a megoldás, hogy kiraknak egy 60as táblát és odavágják a hivatkozott KRESZ részletet.
Egy agyonhallgatott háború képeit vetítjük most a Lemilblog vásznaira, kérjük, foglalják el helyeiket, kezdődik az előadás, popcorn, kóla, minden jöhet, földre szotyizni nem ér! Induljon hát a vetítés, jó szórakozást kívánunk, a mozigépész kezdheti a tekercs pörgetését! Napóleon nyugdíjazása után…..
bocage 2012.04.26 12:57:13
bocage 2012.04.12 11:58:15
@bocage: ugyanez szombat (ápr. 21) esti hazautazásra is áll.
bocage 2012.04.13 20:23:53
@Zsoldos: én egy fő erejéig vasárnap reggeli odautazásban tudok segíteni!ha érdekel hívj 06205652915
A szárnyaló Klagenfurtot kell megállítani 2011.09.25. 10:09 F. Kapus..
bocage 2011.09.25 19:20:31
@fegya94: képzelem a kac-osok, hogy fel voltak háborodva...;)
bocage 2011.09.25 19:24:54
bocage 2011.09.25 19:28:07
@1 drukker: @vladiv: csak látnám, hogy a raktár utcában is lejt...
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
bocage 2011.05.30 17:05:10
@tízpercbringa:
Kb. pont ezt akartam én is írni....
Politikus, politológus a hangulatkeltéshez nagyon, a problémák megoldásához annál kevésbé ért. Arra nem is merek gondolni, hogy Tóth Gy. László gyárilag ennyire korlátolt.
bocage 2011.05.30 17:35:02
@Delinquens:
Abban, hogy sok a szabálytalankodó kerékpáros igazat kell, hogy adjak Neked! Ha adhatok egy tanácsot, akkor használd a kerékpárod, szerintem ne gátoljon meg az benne, hogy vannak akik bunkók a kerékpáron. Én maximálisan törekszem a partnerségre a közlekedésben, amit mások lerombolnak azt pont azok tehetik helyre, akik odafigyelnek. Ha pozitív példát mutatsz, akkor már hasznos voltál.