Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fresh_From_The_Oven

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baaad Movies Évzáró 2020 2021.01.08 15:54:09
A tavalyi év sajnos filmek szempontjából nagyon gyenge volt - érthető okokból -, így én is nagyon kevés idei filmet láttam az előző évekhez képest. Emiatt egy kicsit kurtítanom kellett a listákon. Sok kategóriában nem volt meg a tíz jelölt, így azokból csak top 5-öt állítottam össze. Öröm az…..
Fresh_From_The_Oven 2021.01.09 09:10:32
Köszönöm a bejegyzést Blacksheep, mindig nagy élmény hallani és olvasni véleményeidet, megjegyzéseidet a filmek kapcsán, inspirálnak, hogy én is kifejezzem a megnézett filmekkel kapcsolatos gondolataimat valamilyen módon.
Érdekes, mert számomra a 2020-as filmév egyáltalán nem bizonyult akkora csalódásnak, mint a legtöbbek számára, sőt, jó néhány előzetesen kissebb bizonytalansággal várt filmről fedeztem fel, hogy elképesztően erős alkotások; olyan filmek kerültek év végén a kedvenceim közé, amelyeket előzetesen nem is terveztem megnézni, viszont a vírushelyzet miatt változtatnom kellett az előzetes terveimen, amit év végén visszatekintve egyáltalán nem bántam meg.
Nálam a Top 5 így néz ki:
5. Lelki ismeretek
4. Tőrbe ejtve
3. Festett madár
2. Még egy kört mindenkinek
1. Kisasszonyok
Egyébként teljes mértékben egyetértek @Tomlion megjegyzésével, Charlie Kaufman legújabb filmje nálam is a kedvencek között van, még ha a top 5-be nem is fért bele, szóval mindenkinek ajánlani tudom; ez volt az első Charlie Kaufman alkotás, amit már az elejétől elkapott, és a végéig nem engedett el, ismételten egy komplex, rá jellemző alkotás, viszont a korábbiakkal ellentétben számomra ez sokkal tartalmasabbnak, szellemileg fogyaszthatóbbnak és emészthetőbbnek bizonyult, ami szerintem is szinte kötelező minimum kétszer megnézni, viszont úgy vélem a hangsúly nem a cselekményen, a nem várt csavaron, nem felfedezésen van, az csak egy eszköz a szellemi tartalom átadásában, a néző megérintésének folyamatában, gondolkodásra ösztönzésében. Persze a rejtélyek is remekül működtek a filmben.
Blacksheep, köszi, hogy még vagy nekünk, és remélem még sokáig itt is maradsz, és a Filmbarátokban is hasonlóan értékes, felejthetetlen, humoros és tartalmas agymenésekkel fogod elbűvölni a hallgatóságot.
Mint ahogy az utóbbi három évet, úgy a mostani filmévet is nagy érdeklődéssel és izgalommal várom, hiszen számos közelgő alkotáson már most megakadt a tekintetem, s hamarosan a youtube-ra fel is dobok egy hosszabb áttekintést, mert miért ne, ha már az ember szenvedélyes a filmek iránt.
A tavalyi indokolt bojkott után idén ismét szeretném veletek együtt nézni az idei Oscar gálát, amely valahogy így fog majd kinézni. Amióta élőblogolom ezeket a közvetítéseket, szerintem soha nem voltak még ilyen jól összeállítva a jelöltek. Nyilván van egy pár jelölt, akit hiányolok és van amit én…..