Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Starin

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szőlőművelés 2018 2018.12.23 19:41:43
Tavaly decemberben azzal a reményteli bizakodással néztem a jövőbe, hogy az idei év minden szempontból sikeres lesz. De júniustól kezdve minden egyre nehezebb lett, és szeptemberre eljutottam a mélypontig. Ekkor ünnepeltem a fél évszázados fennállásomat, és mintha az őrangyalom kivett volna némi…..
Starin 2018.12.31 01:28:59
@kunzoo: Sajnos nincs igazad. Ha lenne valós igény klasszik kocsmákra ezeken a településeken, akkor a betelepülő/nyaraló vendégeket, turistákat megcélzó polgári vendéglők, bistrók, kávézók stb. mellett nyílnának/megmaradnának azok is. A valóság viszont az, hogy az ő vendégkörük elkopott. Nálunk pl. Angliával ellentétben nem létezik kocsmakultúra, ami volt a 70-80-as években, azt meg remélem te sem sírod vissza. A jobb helyen fekvő falvak egyetlen túlélési esélye a gasztroturizmus. Normális esetben nem így lenne, de normális esetben a falvak körüli termőföldek 60-150 hektár közötti méretű családi gazdaságok illetve 5-10 hektár közötti méretű családi pincészetek, szőlészetek kezében lenne.
törökgáborelemez 377. A hitel 2011.06.26 09:52:56
„A kommunizmus volt a legnagyobb baj az emberiség történetében, és nem ünnepelhetjük eléggé, hogy véget ért”– mondta Orbán Viktor idén április végén. „Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi embert sikerült a…..
Starin 2011.06.26 11:43:26
@Diocles: egyetértek TG alaptétele (a két mondat egymást kizáró volta) nem igaz, innen pedig az abból levezetett okfejtés is sántít/csúsztat. OV soha nem mondott olyat, hogy nem üzletelünk Kínával (minden tisztelet az ellendrukkereknek, de ezzel ellentéteset állítani simán hazugság). De emlékszem még arra a bizonyos kellemes hangú, bajuszos liberális politikusra, aki '94-ben a választások előtt azt mondta, hogy a szocikkal/komcsikkal soha, aztán a második forduló előtt azt, hogy Horn Gyulával soha. Tudjuk mi lett a vége (pl. IMF) .... ha már hitel(esség)ről van szó. TG-nél kezdem azt érezni, hogy direkt vitatható bejegyzéseket ír a minél több komment reményében.
Starin 2011.06.26 12:09:37
@fatia-negra: vitathatatlan fényes igazság a politikában talán nem is létezik :)
Bírósági vezetők 1990 óta még soha nem fogalmaztak olyan keményen, mint a napokban nyilvánosságra hozott, a nyugdíjazási szabályaikat az alkotmányban megváltoztatni szándékozó kormányzati döntés ellen tiltakozó nyilatkozatukban. Érdemes elolvasni a teljes szöveget, mert ilyen…..
Starin 2011.04.16 18:48:30
@kíváncsivagyok: de ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy egy 60 éves rendőr ugyanazt a munkát fogja végeznimint egy 20-30-40 éves. A bűnözők kergetésétől általában el szoktak ám jutni az íróasztal mellett végezhető munkakörig (pl: elemzés, háttérvizsgálatok stb.) ezt hívják úgy, hogy karrier. Javaslom használd a fejed gondolkodásra, mielőtt zsigerből támadnál. Ami a nagy szakértelmű bírókat illeti: nem hiszem, hogyegy bíró 60éves kora körül kerül teljesítőképessége csúcsára, a tapasztalatom az, hogy ez egy olyan hivatás (az orvosokhoz hasonlóan) ahol kb 40éves korára beérik az elméletiés gyakorlati tudása és onnan 15-20 évig még a topon tud lenni, de - általánosítva - 70 éves koráig biztosan nem.
Starin 2011.04.16 19:33:32
@Trebitsch: ejnye, én nem emeltem szót az ellen, hogy a bírák nyugalmazásukat követően tudományos munkát végezzenek, sőt szorgalmazom azt.

@vinczej: tévedsz, még nem éltem meg ezt a szép kort :) a "tapasztalat" amire utaltam, az más aspektusból értendő, de ezt most nem részletezném :)

További szép estét kívánok Mindenkinek
Az egykoron kifejezetten szocialista/balliberális barátnak tekinthető RTL Klub az elmúlt időszakban újrapozicionálta magát, ezzel együtt felületet biztosít a jobboldalhoz, azon belül is a Fideszhez köthető médiaszemélyiségek számára. Most - bár picit másként - a legnézettebb…..
Az előző bejegyzést – elnézést kérek érte – szándékosan félbehagytam. Kíváncsi voltam azon a ponton a véleményekre, a reakciókra, s különösen érdekelt, hogy mit szólnak az olvasók a cikkben elhelyezett Sztálingrád-utaláshoz. Nem kellett csalódnom: valamennyire…..
Starin 2011.03.15 12:59:06
@sárkányfő: a stílusodból ítélve sajnos meglehetősen szűklátókörű és befolyásolható személy lehetsz.
Kikérem magamnak az agymosottozást, én sem nevezlek annak, pedig csak úgy fröcsög a mások hamis próféciái által benned szított indulat.
"beleírják a Nenyi mottóját, az ő értékeiket és világképüket tükrözi az egész" - na akkor szeretném mind számodra, mind a többi nyenyizős számára világossá tenni valamit: tudod nem a nyenyi mottóját írták ám bele, hanem a 48-as 12 pont mottóját (így kezdődik: Legyen béke, szabadság és egyetértés"). tessék utánanézni. mind a nyenyi, mind az alkotmánytervezet a szabad Magyaroszág egyik legfontosabb nyilatkozatának (Petőfiék, Vasváriék, Jókaiék) jelmondatát viszi tovább. Sajnállak, ha elhatáolódsz tőle, csakúgy mint az abban megfogalmazott értékrendtől és világképtől. Te 48-ban is visszasírtad volna az úrbéri viszonyokat és a cenzúrát. ismét kérlek benneteket olvassatok, gondolkodjatok, ne indulatcézárok botránymondatait böfögjétek vissza.
Starin 2011.03.15 13:25:47
@Hepci: :) ok. olvasd el őket szinkronban egymás mellett, meg fogsz lepődni
Starin 2011.03.15 13:30:32
@sárkányfő: nem tudok veled mit kezdeni. mekkora támogatottság lenne neked elég, hogy valamire azt mondd hogy na jó akkor ez most a nemzeti egyetértés szintjének már megfelel? 90%??? 100%?? volt olyan, kedves barátom, de ha te azokat az időket visszasírod, akkor csak sajnálni tudlak,mert nem érted a demokrácia lényegét.
Ha az okokról és a lehetséges következményekről el is térnek az álláspontok, tapasztalataim szerint azt még a kormányzati szereplők sem vitatják, hogy 2010 utolsó két hónapjában valami megváltozott: megtört a Fidesz korábbi lendülete, támadások kereszttüzébe kerülve…..
Starin 2011.01.13 16:07:09
@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: nem azért, de a kommentjeid alapján elég beteg fazon lehetsz öregem...
Sajnos már sokadik alkalom, hogy ilyen posztot kell, hogy kitegyek a blogra, ráadásul ez az eset egy barátommal történt, ami különösen bosszantó a számomra. Lacival egy ezüst vagy szürke színű autó vezetője bánt el, aztán annak rendje és módja szerint megállás nélkül…..
Starin 2010.12.22 11:18:09
@littlerock: nem mondhatja. megvalósította a cserbenhagyás törvényi tényállását
Varánusz A Király faktor 2010.12.19 08:00:00
Amíg a két vetélkedő egy időben zajlott nem néztem X faktort. Illetve de, videón az elsőt, amin a hallatlan spontaneitással előadott hálelújás magánszámmal jó időre le is írta magát előttem a formátum. Aztán Friderikusz hadjárata után elérkezettnek láttam az időt egy…..
Nem értem, most akkor ő nem olyan, mint a mi politikusaink – mondja és kérdezi az egyik nyugati nagykövetség munkatársa, amikor Orbán Viktor politikájáról beszélünk. Az Economist legújabb számában harcias, összeférhetetlen („pugnacious”) embernek írja le a magyar…..
Starin 2010.12.18 12:54:48
@flort: :D természetesen elsőre is megvolt, vártam, hogy fel is hozza a válaszában. Talán túl régen volt az a felköltözés, idővel gyengülnek a gyökerek. Egyébként magam is Önnel hasonló cipőben járok, már ami az urbanizációs mozgásomat illeti :)

tartva magam a korábbiakhoz, amit Ön állít, azt már Kende leírta abban a bizonyos könyvében. Sokan a mai napig az abban foglalt manipulatív, végletesen elfogult és szenzációhajhászásra építő véleményhalmazra építik OV-ral szembeni unszimpátiájukat. A könyv rövis távon elérte célját, társaival együtt jelentősen hozzájárult a 2002-es választási eredményhez. A környezetemből sokan csak később, néhány év távlatából ismerték fel, hogy bizony hagyták magukat megvezetni a baloldal akkor professzionálisnak minősülő negatív kampányától.
Starin 2010.12.18 19:30:48
@flort: A kormány gazdaságpolitikáját illetően sajnos komoly véleményt nem tudnék megfogalmazni, tekintve, hogy nem értek hozzá. Amit tudunk, hogy 1. az eddigi kísérletek zsákutcába vezettek.Az elmúlt 30 évben háromszor is. A legutolsót megfejelte egy, az ön által citált elemző-minősítő intézetek hathatós asszisztálása mellett lezajlott gazdasági világválság. 2. A mostani az előzőektől alapjaiban eltérő kísérlet. Nem próbáltuk, így nem tudjuk hasznunkra válik-e. A minősítők és az IMF elvárása a korábbi gazd.pol. folytatása lett volna. Csakhogy miért várnánk más eredményt attól, ha ugyanazt csinálnánk, amitől már korábban többször is megfájdult a fejünk.
Hosszú, erőltetett menet ért véget tegnap este a Megasztár fináléjával, hét hónapig tartott a szerényen csak legendaként aposztrofált tehetségkutató. Szombatonként, az X-faktor ellen kezdte, majd pánikszerű menekülés után pénteken folytatta, ahol már simán hozta az elvárt…..
Starin 2010.12.18 15:15:25
@OZ83: Ezúton is gratulálok Tolvai Reninek, akinek a tehetségére minden magyar ember büszke lehet! Kívánok neki sok-sok hazai és nemzetközi sikert!
Az okok prózaisága nem akadályozza meg a következmények költőiségét… Mérő László legújabb könyvében (Az érzelmek logikája) olvastam ma éjszaka ezt a mondatot, egy azt megelőzően hallott, csodálatos hangnak köszönhetően talán inkább lírára, semmint prózára…..
Varánusz Én, Szíj Melinda 2010.12.04 08:00:00
Bocsánat, hogy élek. Tényleg! Én őszintén nem akartam, de így alakult. Több, mint negyven évig gyakoroltam láthatatlannak lenni, és elnézést kérni. Mindenért. Ezért a kijelentésért is. A mondat végi pontért is, úgyhogy most nem is teszek Amíg nem voltam ismert minden…..
Starin 2010.12.04 16:57:57
@Altona06: húúú... gyakorlatilag szó szerint egyetértek az általad leírtakkal, az indokolással is. annyi, hogy én eddig is nyomon követtem a "versenyt".
Starin 2010.12.04 17:02:09
@dekol84: ember, eléggé kész lehetsz, ha neked a Szíj Melindáról is az Orbán jut eszedbe. Mondjuk van az a típus akinek mindenről mindig ugyanaz, de ezt akkor sem tudom hova tenni...
Gondoljunk bele, mi lett volna, ha Gyurcsány ezekhez a pénzekhez is hozzá tud férni! Nyugdíjmegtakarításaink eddig védve voltak a politika felelőtlenségétől,  Matolcsy szerint azonban nagyobb biztonságban lesznek az államnál. Tegnapelőtt a kormányfő egyebek mellett…..
Starin 2010.10.15 11:33:36
@József István: teljesen egyetértek veled. Sajnos 8 év nagy idő, ez alatt kialakult a társadalomban egy meggyőződés, hogy ami állami kiadás az mögött ott korrupció és haszontalanság. Persze, hogy reflexből elkezdünk félni egy ilyen kormányzati bejelentés után. Valószínű azonban, hogy a Fidesznek ez a 4 év az utolsó dobása, ha számottevő politikai tényező kíván maradni, tehát az egyetlen tőkéjét, a relatív hitelességét nem adhatja fel, így minden döntése során ez egy húsba vágó zabla lesz nekik (a gyeplőt a választók szorongatják). Szóval mindössze annyit látunk fél év után, hogy az eddigi működésképtelen hatalomgyakorlási technikát egy alapjaiban más koncepció váltotta fel. aki ezt a tényt nem fogadja el, az hazudik, vagy kimosták az agyát. tehát a végkövetkeztetés számomra: vannak kétségeim, de az elkövetkező 2-3 év választ fog adni rájuk.
Starin 2010.10.15 12:06:00
@veny: :) ott a pont
Starin 2010.10.15 12:11:01
@aszora: Surányi Úr sajnos nem tette hozzá, hogy a magyar nyugsíjrendszer katasztrófája kicsit korábbra nyúlik vissza. Történt ugyanis, hogy a nyugdíjkasszát a rendszerváltást megelőző hónapokban, években egyszerűen kisöpörték. Mikor jöttek Antallék és belenéztek, nem találtak ott semmit. Tehát nulla induló pénzzel kellett (és kell azóta is) folyamatosan biztosítani a nyugdíjak kifizetését. Egy normális országban a kb. 70 év alatt felhalmozott és folyamatosan felhalmozó kassza képes (recsegve) ellátni a mind több nyugdíjast
 Őszintén szólva baloldali létemre én nem tartozom a Gyurcsány „fanok” széles táborába, de most nagyon egyetértek a Ferenc blogjában található gondolatokkal. Az ex-kormányfő nem szarakszik, lopásnak nevezi, hogy "a kormány le akarja nyúlni a…..
Starin 2010.10.14 21:28:03
@balage_81: sajnállak őszintén... na akkor nézzük sorban amiket írtál: 1.MÁV - mit tettek mikor rájöttek hogy finanszírozhatatlan? eladták a nyereséges teherszállítást, jelenleg nyomozás alatt áll az ügy, nemcsak nálunk, de a sógoroknál is (OV biztos Ausztriában is kézivezérli a nyomozószerveket...), másrészt bagatell összeget "spóroltak" a szárnyvonalak bezárásán 2. BKV - az elmúlt években felelős beosztást betöltők közül hány ellen is folyik büntetőeljárás? Ezen kívül semmit nem tettek a megreformálásáért 3. önkormányzatok - amit a derék szoci kormányok tettek, nem más mind egy rakás feladat rájuk sózása, persze a megfelelő források hozzárendelése nélkül. Eddig így működött az állam. És te annak drukkolsz, hogy így menjen tovább? Mennyire egy perverz lélek lehetsz? Nem lennék a csajod a biztos...
Starin 2010.10.14 22:15:32
@balage_81: igen, igazad van, szegény Fletó azért kormányzott olyan rosszul. mert az a csúnya Orbán nem hagyta. egyébként de bizony, a BKV és a MÁV ugyanez a kategória! hű lenyomata annak a korrupt és dilettáns 8 évnek amit a hátunk mögött hagytunk. a trollkodás pedig az, amit te művelsz barátom: kioktató stílusoddal próbálsz kétségbeesetten védeni egy védhetetlen pártot és hatalomgyakorlási mechanizmust. te naívan azt hiszed, hogy a létszámleépítés az ami gyógyír a finanszírozás problémáira. én ezzel soha nem fogok egyetérteni. nem lehet az embereken elverni a port, ha az elitek (jelen esetben a neoiberális kormányok) alkalmatlanok a rájuk bízott feladat elvégzésére. ilyet még egyszer nem lehet megtenni ezzel az országgal. ami eddig volt, az érezhetően nem működött, ugyanazokra a problémákra rendre ugyanazokat a válaszokat adták Fletóék és mégis csodálkoztak, hogy egyszer sem lett más eredménye. ebből világosan látszik, hogy nem tudták/nem akarták megoldani másképp (vö vizitdíj - bankadó). az olyan fideszellenes polgárok legnagyobb tragédiája egyébként szerintem az, hogy érzelmi alapon álltok hozzá a kormány döntéseihez és rögtön elleneztek és tagadtok mindent (sajnos a jobboldalon sokakkal ugyanez a hiba). szvsz viszont meg kell adni az esélyt egy alternatív kísérletre. én konkrétan ezért szavaztam a Fideszre. eddig nem csalódtam. igenis terheljük végre a jövedelem helyett a tőkét. részemről végeztem
A görög válság körüli hírek elültével Magyarország vette át Európa beteg emberének szerepét a nemzetközi sajtóban. (Kép: apokalipszis.com) A The New York Times-on már a Nobel-díjas Paul Krugman is Magyarország gazdasági nehézségeivel foglalkozik a blogjában. Ez az írás…..
Starin 2010.08.06 11:32:59
Az egész külföldi sajtóban zajló hisztinek - aminek a végtelenül szervilis ballib magyar kollégák kaján mosollyal és kéjjel alájátszanak - az egyetlen oka a pénzszivattyú leállítása. Tetszik nemtetszik Orbánék nem a Kádár-rezsim csinovnyik birodalmi talpnyalóiként szocializálódtak, így aztán ha a mélyen tisztelt IMF-nek és társainak azt merik mondani, hogy nem!, akkor érthető módon az elmúlt években bólogatójánosokhoz szokott gigahitelezők leszólnak a kezükben lévő "független" és "szakértő" médiájuknak, hogy ugyanmár rendszabályozzátok meg a fiúkat néhány keményebb cikkel. Ezzel párhuzamosan szintén leszólnak a szintén a kezükben lévő "piacnak" hogy ugyanmár rángassátok meg a forintot egy kicsit.
Persze a pénzüket ők is vissza akarják kapni és nyilvánvaló, hogy minél magasabb hozamot igyekeznek realizálni ennek során, de azért azt senki ne gondolja komolyan, hogy elengedik Magyarország kezét... nem érné meg nekik, ezt ők is tudják, hiszen akkor nemcsak az extraprofitjuk, de a befektetett tőkéjük egy része is bukna. Szerencsére a globálkapitalista gépezet ilyen, meglehetősen egyszerű logika mentén csinálja azt, amit immár évtizedek óta, így a magyar kormány okosan játszik erre rá és igyekszik kedvezőbb feltételeket kicsikarni tőlük. Ez üzlet, semmi más. A kapitalizmus erről szól kedves fizetett rettegők. Ideje lenne pelust cserélni és legalább egy kicsit a magyar oldalnak drukkolni.