Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wreck Garr

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1914. Balatonfűzfő és Kenese települések között 1914. május 11-én bekövetkezett földcsuszamlással a Balatonba sodort személyvonat MÁV 220 sorozatú mozdonya és kocsijai. Csodával határos módon senki sem halt meg a balesetben. Forrás: Fortepan / Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum / Történeti…..
1959-ben kezdték építeni, és 1960 januárjában adták át Sztálinvárosban az első - kísérleti - panelházat, azaz előre gyártott vasbeton elemekből készült épületet Magyarországon. Mai körképünkben ezekről a szeretett, utált, de mégis megkerülhetetlen házakról lesz szó. 1975. július 10. Strandolnak a…..
Miután egy párkapcsolat ténylegesen kialakult, a párok életében komoly beszélgetések veszik kezdetét, amelyek közül az egyik a pénzügyek témaköre. Kezdődik azzal, hogy meghatároznak egy összeget az esküvő fedezésére majd pedig megbeszélik a további pénzügyeket a jövőjükre nézve. De vajon mi a helyes…..
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..
Az eset a Jófogáson történt, de gondolom a Vaterán és más oldalakon is bele lehet szaladni hasonló csapdába, ha nem figyel az ember, szóval mindenki legyen résen! Tisztelt Homár! Nem tudom a következő eset mennyire vág az Önök profiljába, de fontosnak tartanám, hogy a lehető legtöbb emberhez…..
"Az, hogy egy cég / Ön NEM képes IDŐBEN kifizetni nyomorult 3 000 Ft-ot, ne haragudjon, de ez ÖNT MINŐSÍTI, NEM MINKET!" - ahogy ez az egész levelezés meg a 3 in 1 Hosting Bt. képviselőjét és a céget, méghozzá még a Homáron is rég látott markáns módon. Hello, Bemásolom a mai levelezésemet a 3 in…..
Mónika számlájáról vélhetően klónozott bankkártyával levettek 563 ezer forintot idén júliusban. Minthogy sms-értesítést nem kért a számlájáról, csak a 6. pénzkivétel után tűnt fel neki a lopás. November végére az is kiderült, hogy OTP-automatákból vették fel a…..
Wreck Garr 2012.12.06 23:02:21
Szia!
Először is sajnálom a téged ért kárt.

Viszont most fejtegetni fogok egy kicsit, mivel dolgoztam bankkártyával foglalkozó munkakörben így van jó adag tapasztalatom visszaélésekkel.
ugyan nem írtad, hogy milyen, mikori kártya, de ha az egész számlanyitás tavaly történt, akkor már csipes, itt viszont meg is dőlt volna a másolás sztori, mert vmikor 2010/11 között történt az ünnepélyes pillannat (pontosan nem emlékszem, anno kaptunk róla infót) amikor az utolsó atm-et cserélték csipelfogadóra. Innentől nem életképes a másolós sztori.
Itt plusz infóként leírnám, hogyan zajlik le egy úgynevezett "skimming" kártyamásolás, ha már megvannak az adatok a csalóknak:
kivétel nélkül külföldön csinálják (országon belül sokkal rizikósabb, gyorsabban reagálnak a hatóságok stb. ha megnézitek, mindenki akivel történt már ilyen, említi, hogy külföldön próbálkoztak a kártyájával.) jellemzően hétvégén, azon belül is éjszaka, hajnalban, amikor a bankoknál csak pár fő ügyelet van. Rengeteg tranzakciót végeznek minden kártyánál, a többség limit vagy egyenlegtúllépés, mert minden kártyánál kezdenek nagy összeggel,és minden sikertelen után egyre kisebbel próbálkoznak, hogy minél gyorsabban a lehető legnagyobb összeget emeljék le.
Azért sietnek, mert az első pár bejelentés után a bank az összes kártyát blokkolja, ami érintett (lehet) a buliban. Majd után megindul az ügyfelek értesítése, a sikeres felvétekre reklamáció, új kártya mindenkinek stb. ilyenkor a bank jellemzően mindenkit kártalanít.
Egyébként amennyire tudom, a csipesítés óta jelentősen visszaesett a kártyamásolások száma, és a helyük is megváltozott (régebben kelet európában csinálták az ilyen felvét-sorozatokat, mostmár ha történik ilyen, akkor észak -dél amerika a célpont, mert európában, szinte mindenüt csipes kártyák/atm-ek vannak.
Ennyi csapongás után viszont a posztóló esete:
- Országon belül történt, két egymáshoz közeli atm-nél, valószinűleg a károsult is Bp-i, sőt meg merem kockáztatni, hogy kb azon rész felé lakik/dolgozik a városban.
- a tolvajok láthatólag nem siettek, szép kényelmesen veszegették fel nap nap után a pénzt két egymáshoz közeli helyen, amit épeszű bankkártyacsaló soha nem tenne, mert elég ha van sms szolgáltatása a kártyatulajnak, másnap már a jard várja őt, de neeem, mintha csak tudták volna, hogy nincs ilyen, szépen naponta visszamentek. (ha a korábban felvázolt kártyamásolás történik, mire a posztoló belép a netbankba, már valószinűleg napok óta blokkolt a kártya, és már el is érte a bank telefonon, hogy tájékoztassa
- szép kényelmesen mindig hasonló összeget vettek fel, és bár ezt csak a bank tudná megmondani, szerintem simán lehet, hogy nem is próbálkoztak nagyobb öszeggel ezek során
(ha a kártyatulaj nem rendelkezik külön, a bankok 100.000Ft-ra lövik be a limitet.)
Tényleg nem akarok vádaskodni, de aki ezzel foglalkozik, annak az első kérdése egy ilyen esetben az, hogy családtagok ismerősök közül ki férhetett a kártyához, nem lett -e esetleg elhagyva pin kóddal együtt...
Egy ilyennél szerintem bármelyik bank visszautasította volna a kártérítést.
Megkérjük Tiszelt Vásárlóinkat, hogy a szalonnázást azonnal helyezzék az üzlet területén kívülre! És vigyék a majmokat is! Kövér seggel ne közelítsenek a kiállított bútorok felé! És ne maszatoljanak mindent össze a zsíros ujjaikkal!Mai fárasztó. Gondoltam, megosztom.…..
Wreck Garr 2011.07.05 20:11:28
@venszivar:
Fekete öves ám a szájkaratéd hever :)
Gondos olló- és csáprezegtetés után azt mondom, hogy ez nekem egy kicsit gyanús. Az alant olvasható Naiv Ügyfél-sztori annyira regényes, mármint a szó bulis-kurvás-lőfegyveres-rejtőjenős értelmében, hogy az ember (a rák) önkéntenül is arra gondol, ez itt egy izomtiborista…..
Wreck Garr 2010.01.15 15:17:06
Nos, ha már annyi találgatás esett arról, hogyan élnek vissza a kártyákkal, akkor tegyük kicsit tisztába a dolgokat az én tapasztalataim alapján:
1. Elvesztett/ellopott kártya. sima ügy csak kézpénzfelvétellel próbálkoznak, az esetek többségében nem sikerül, mert nem tudják a pin-t. vásárolni soha. Ahhoz hatalmas bátorság/botorság kéne.
2. Netes visszaélés. aki használja a kártyáját online, az potenciális áldozat, jó persze, azért nem egy paypal használat során fognak kiszivárogni az adatok, de annyi oldal van a neten...
Van olyan is, hogy normál kártyahasználat során nézik le az adatokat, aztán irány a net (ez még komolyabb hozzáértést sem igényel, de ez itthon nem nagyon fordul elő, az elfogadóhelyek többségén ülő pénztárosok nem is igazán vannak képben ilyenekkel.
3. Kártyamásolás vásárlás helyén. Ez szintén nincsen itthon. Soha nem találkoztam olyannal, hogy egy csak itthon tranzaktáló kártyával hirtelen mondjuk az USA-ban kezdtek vásárolni, (környező országokban igen, de az atm másolós téma)
olyan sem láttam még, hogy valakinek a kártyájával itthon éltek vissza, úgy, hogy nem lehetett tudni, hol másolták le.(olyan van, hogy elkezdik venni kifelé a dellát atm-ből itthon, de akkor ra már lehet tudni, hogy atm másolás volt)
Viszont külföldön használva a kártyát megvan az esélye, hogy szépen gyártanak egy klónkártyát. (halottam olyanról, hogy az emberke volt kint USA-ban, utána egy hónappal egyszercsak itthoni idő szerint éjfél és hajnali 5 között elkezdtek vásárolgatni a kártyájával nagy amcsi bevásárlóközpontokban 6-800 dolcsi értékekben. Ez mondjuk 5 v. 6-szor, mire tiltották a kártyát.)
Ahogy én okoskodok, itthon azért nincsen
ilyen, mert itt szinte az összes hely, ahol az ember kártyát használ, nagy forgalmat bonyolító, bekamerázott hely, a pénztárosok rövid pórázon vannak, és akár napi forgóban vannak. Itthon a kisboltokban, (ahol lehetne sumákolni, esetleg úgy elrejteni egy másolót, hogy egy mozdulattal ott is lehúzzák) nincsen kártyás fizetés, mert nem éri meg. Amcsiban sem egy wall-martban fogják a kártyádat lemásolni.
4. ATM másolás. Na ez már itthon is van.
viszont mindig kiderül. Ha időben felfedezik a másolófeltétet, akkor még mielött elkezdenék a visszaélést, ha pedig már elkezdődött, akkor hamar megtalálják azt a pontot, ahol mindegyik
visszaélt kártya használva volt a visszaélés napján, vagy elötte. (itt soha nem tökölnek a csalók, rohamléptekben tolják) tehát ha már megvan a hunyó atm, akkor minden banknak , amelyiknek a kártyája ott járt az elmúlt időben, megy a lista, és tiltogatják a kártyákat.
Ez az egyetlen csalás, amibe beleeshet olyan is, aki csak országon belül, és interneten sem használ kártyát. Itt, mivel az elkövetők is tudják, hogy a bankok gyorsan lépnek, a másolt kártyákkal csak kézpénzfelvétel van. És az esetek többségében az sem itthon, mert mire elkezdenék a felvételeket, a bankok már figyelnek. Inkább a környező országokban: Ausztria, Szlovákia, Románia csinálják ezt. (ahogy utánaolvasgattam, az elkövetők között alapból is kiugróan magas a román állampolgárok aránya.)
Hát jó sokat írtam :)
Teljesen felesleges például azon görcsölni, hogy országon belüli vásárlás során lemásolják a kártyát, mert ilyen nincsen. Több száz visszaéléssel találkoztam már, mindenfajtával, de ha országon belül másolják a kártyát, az atm, azt pedig MINDIG kibukik.
hErpEsz sajátos karácsonyi jóságban részesült, miután a bankja kártyamásolásra hivatkozva letiltotta kártyáját. Elképzelhető, hogy tényleg sehol nem vásárolt vele és már a bankfiókok automatáit hekkelik a gonosztevők?A mai napon szembesültem azzal, hogy nem tudok fizetni a…..
Kedden a Vateráé a TeszVesz, listázási díjjal büntetnek című posztban írtuk meg, hogy egy kézbe került a magyar onlinepiactér-piac, vagyis a Vatera és a TeszVesz. Azonnali lépésként sarcot vetettek ki minden egyes aukcióra felrakott termékre. A júzerek háborognak, mi mást…..
A Népszabadságban találta Kata, hogy a Vatera tulajdonosa felvásárolta a TeszVeszt, amivel egészségtelen túlerőbe került az online aukciók piacán (90% részesedés). Ezzel rögtön vissza is élnek, ugyanis a Vatera április 6-tól bevezeti a listázási díjat, azaz mostantól nem csak…..
Watchup nem érti, mi sem, ha valaki bennfentes olvassa, kicsöpögtethetné az információt, hogy mi volt a szerdán az elátkozott pláza teszkójában tapasztalt furcsa események oka. Alant a törénet, még pár képpel: Tegnap 7 óra körül jártunk ott, és pelenkát akartunk venni, de az…..
A halak látványos halálához nem szokott egyharmad Homár mindig messziről elkerüli a hipermarketek ezen részlegét, mert nem szereti látni sem, ahogy lökdösődnek és tátognak némán a kis szájukkal, a halálukra várva. (Hal-álukra, haha.) Orsi viszont éppen ott volt, amikor a…..
Újabb fájdalmas búcsúnak lehetünk tanúi a Máté Péter emlékpunkzenekar Zoli Zsuzsa előadásában. Csak egy konnektort szeretett volna, valamiért a Tescót nézte ki, 45 percébe került: Az egy dolog hogy hála a Tesco és a Pannon közös együttműködésének köszönhetően az…..