Adatok
Francys
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Kezdjük az alapoknál!
Kezdő kovászolóknak ajánlott zamatos fehér kenyér. Ez az első recept, amivel a kezdő tanfolyamaimon is találkozhatsz. Lépésről lépésre végigkövetheted a kovászos kenyérkészítés folyamatait ebben a posztban. Ez egy kimondottan otthonsütők számára összeállított recept, otthoni…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Ezt írod:
Előző este: A hűtőben tárolt anyakovászunkból kiveszünk 20-25g-ot. Hozzáadunk 120g vizet és 150g BL80 kenyérlisztet valamint egy csipet tk rozslisztet (ez elhagyható, de ha van, tegyük csak hozzá, segíti a kovász érését), összekeverjük, majd egy lazán lefedett tálban a konyhapulton hagyjuk reggelig, 10-12 órán át. Ez lesz a dagasztáshoz szükséges kovászunk.
Fent pedig 180 g (télen több is lehet, 240 g ) kovász kell a recepthez. Eszerint a leírás szerint nekem már a liszt+víz több, mint 240 g. Vagy valamit félreértek???
Köszi
Francys