Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Salty70

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zoltán igen érzékletesen megírt kálváriája kellemes olvasmány, kár hogy a végén nincs ott a happy end, vagy legalábbis egy halvány reménysugár. Olvasónk az ajándékba szánt notebook-ot időben próbálta megvenni, de azzal, hogy a Telekom flottás ügyfele, minden reményét elvesztette arra, hogy…..
Salty70 2020.01.31 11:04:41
@Zabalint:
Biztos vagyok benne, tisztában vagy azzal, hogy minden kereskedés, ahol notebook vásárolható napról-napra, hétről-hétre akciókat hírdet. Az árak folyamatosan változnak. Hol itt, hol ott olcsóbb vagy drágább egy adott termék. A rendelés pillanatában - ahogy már írtam - ezzel a specifikációval az volt a legjobb ár. Mégha a lista árat tekintem is. És ahogy Te is írtad nem sok helyen forgalmazták/forgalmazzák ilyen hardware elemekkel.

Valóban láttam i5-10210U procival, de mint újabb processzor némi felárral forgalmazták. A különböző összehasonlító oldalakon a tesztek alapján minimálisan volt erősebb, a 8265U procinál. Magyar oldalakon is csalódottan írtak a 10210U és annak i7-es párjáról. Nem hozta a két processzor a beharangozott és várt teljesítményeket. A 10. generációs G-s szériás processzorok más tészta. De olyannal szereltet nem is láttam. Az AMD mobil eszközökben használt 3. generációs Ryzen processzorai tulajdonképpen az asztali gépek 2. generációs processzorainak teljesítményével egyezik meg. A CES-en jelentette be az AMD, hogy ebben az évben a mobil eszközökbe szánt processzorok területén akar erősíteni és lenyomni az Intelt. Egyébként nem volt Ryzen processzorral kapcsolatos tapasztalatom és az ismerősi körömben sem találtam olyat, aki tudott volna mondani használható véleményt. Így ez a típus sötét ló volt számomra, skippeltem.

Videovezérlő kérdése. Azért tartottam fontosnak, mert sokszor előfordul, hogy a lányom képeket szerkeszt, évente egy-egy alkalommal előfordul, hogy egy rövid promo videot vág vagy szerkeszt, illetve rendszerint a notebookra ráköt itthon egy monitort.
Tudom, tudom most majd jönnek a "nagy megmondó emberek" és tolják a tutit, hogy arra használjon asztali gépet, illetve vegyen Mac-et. Az asztali gép nem hordozható, a Mac meg teljesen más árkategória.

Ami pedig a C340 mellet szólt az a használati módja. Mégpedig az, hogy az aktiv pen lehetőséget biztosít kézírásos jegyzetelésre, ami jól jön az egyetemi előadásokon. Továbbá a lányom ismerősei között vannak olyan személyek, akik nagy megelégedettséggel használják ezt a típust. A Hasonló Dell vagy HP típus drágábban érhetőek el.

Mindezekkel kiegészítve talán a történet kerekebb, hogy miért éppen a Telekomnál szerettem volna vásárolni. Valamint, ahogy korábbi kommentben említettem - most már tudom, hogy naívan -, de azt gondoltam, hogy az első rendelésemmel kapcsolatos ügyfélkezelés csak egy egyszeri hiba, egy rosszul kezelt szituáció az üzlet részéről. Meg sem fordult a fejemben, hogy ez megismétlődhet.

Egyébként szerintem a történet lényegét a legjobban Opportunista mikroba fogalmazta meg:
"Ha X cég forgalmaz Y terméket, és én pont X-től szeretném ezt az Y-t megvenni, akkor ez lehetséges legyen. A többi mind duma."
Salty70 2020.01.31 11:11:18
@nagyonköcsögduda:
"A történet szálát tovább görgetve, az üzletben jelzik, hogy ezt a terméket meg kell rendelni és nemhogy Csongrád megyében vagy akár 440 helyen, hanem az országban összesen 4 helyen - legközelebb Szolnokon - vehetném át."

Elnézést kérek mindenkitől. Ez így félreérthető. A tisztesség azt kívánja, hogy pontosítsak.
A 440 hely arra vonatkozik, ahol a rendelés átvehető. Tehát bármely Telekom boltban. Nyílván a lakóhelyhez közeli.
A 4 bolt arra vonatkozott, ahol jelenleg raktári készleten van. Ergo, ha oda elutazok és kérek egy már említett C340-es típust, akkor azt helyben valószínűleg átvehetném.

Ha félreérthető és pontatlan voltam, akkor elnézést.