Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fairi

0 bejegyzést írt és 568 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Derült, hideg áprilisi nap volt, az órák éppen tizenhármat ütöttek" — kezdődik George Orwell 1984 című regénye. Egy hideg április napon... akár a mai. Sosem hittük, hogy bekövetkezik: kijárási tilalom, megfigyelő állam. Mindez 1-2 éve még ugyanolyan elképzelhetetlen lett volna, mint amennyire…..
fairi 2021.05.04 15:16:01
@Barnadoki: "Ő volt a második beteg, akiben azon a héten a klinikán covid okozta meningitist találtak."
leirásból hiányzik elküldték-e mintát tenyésztésre.
Agyhártyagulladást baktériumok okoznak, agyvelőt főleg vírusok.

40 éves betegnél nem ritka Staphylococcal (staph) meningitis. Ritka betegség egészséges embereknél, de kórházban jól elkapható.
2020 előtt gyakori halkáleset volt Staphylococcaus okozra felülfertőzés. Pl 2019-ben 514 elsimert eset, de valszeg valóság több is lehet.
beteg elkapta az MRSA-t, elkapta akoronavírust és kettő együtt már okozhat bajt.

2019-ben 5000 elismert MRSA eset volt, vagyis 20 000 betegből 20-at megfertőztek kórházban potenciális halálos betegséggel. (10% halálozés legalább!!)
Senki nem mondja varázsütésre eltűnt a magyar kórházak réme 2020. marcius 11-én???
A hatalmas vitákat és ellenállást kiváltó április 19-ei iskolanyitásnak nem volt semmilyen negatív hatása a járványra. Az elmúlt két hét a bizonyíték. Mind az esetszámok, mind az azt mindig 10 nappal követő halálozások száma tovább csökkent.  Ahogy hospitalizáció és a lélegeztetésre szorulók száma…..
Nem, ez a cikk nem arról fog szólni, van-e járvány vagy nincs, kinek milyen érdeke fűződik a pánikkeltéshez, vagy hogy mennyire jogosak vagy feleslegesek a járványügyi intézkedések. Egyrészt, mert ilyen cikkekkel, bejegyzésekkel tele a net, másrészt mert nem vagyok szakember, hogy kellőképp…..
fairi 2020.09.29 01:48:06
@Hasdrubal Barcas:

"programozói tudásban itt és most egész konkrétan lenyomtalak, te kis nyomorék!
"

mAGADRÓL BESZÉLSZ NYOMORÉK, SCRIPT ÍRÓ SENKIHÁZI.
fairi 2020.09.29 12:21:44
A legújabb immunológiai vizsgálatok szerint összességében a Covid-19 halála (IFR) az általános népességtartományban 0.1% és 0.5% között a legtöbb országban, ami összehasonlítható az 1957-es és 1968-as közepes influenzajárványokkal.
Magas kockázatú vagy nagy kitettségű emberek számára (beleértve az egészségügyi dolgozókat is), korai vagy megelőző kezelés elengedhetetlen a betegség progressziójának megelőzéséhez.
Az olyan országokban, mint az Egyesült Királyság (lezárással) és Svédország (bezárás nélkül), az általános halandóság év eleje óta tartományba esik erős influenzaszezon; a halandóság az magasabb az USA-ban (1957/1968-hoz hasonlítható), de alacsonyabb olyan országokban, mint Németország és Svájc.

Az emberek mintegy 80% -a csak fejleszteni enyhe tünetek vagy nincsenek tünetek. Még a 70-79 évesek között is körülbelül 60% csak fejleszteni enyhe tünetek. Az emberek kb. 95% -a fejlődik ki mérsékelt tünetek és nem igényelnek kórházi kezelést.
Akár az emberek 60% -a lehet már részleges T-sejt immunválasz az új koronavírus ellen a korábbi koronavírusokkal (azaz megfázásos vírusokkal) való érintkezés következtében. Sőt, a gyermekek akár 60% -a és a felnőttek körülbelül 6% -a lehet már keresztreaktív antitestek.
A középkor a legtöbb nyugati országban a Covid-halálozás 80 évek alatt – pl. 84 év Svédországban – és csak az 4% -ról az elhunytaknak nem voltak komoly előfeltételei. Az influenzajárványokkal ellentétben a halálozások életkora és kockázati profilja tehát lényegében megegyezik normális halálozás.
Sok országban, legfeljebb kétharmada az összes extra haláleset Otthonok, amelyek nem részesülnek általános zárolásból. Sőt, sok esetben az is nem tiszta hogy ezek az emberek valóban meghaltak-e a Covid-19-ben vagy hetek óta extrém stressz és elszigeteltség.
Akár az összes 30% -a további halálesetek okozhatta nem Covid-19, hanem a zár, pánik és félelem. Például a szívrohamok és agyvérzések kezelése csökkent akár 40% -kal, mert sok beteg már nem mert kórházba menni.

híd Covid-19 tünetek súlyos influenza (beleértve a tüdőgyulladást, trombózis és a íz- és szagérzet), de súlyos Covid-19 esetén ezek a tünetek valóban sokak gyakrabban és hangsúlyosabb.

A gyakran bemutatott exponenciális görbék “Korona házak” Meg félrevezető, mivel a tesztek száma is ugrásszerűen nőtt. A legtöbb országban a pozitív tesztek és a tesztek aránya (azaz a pozitivitási ráta) mindig megmaradt 20% alatt.

Országok lezárás nélkül, Mint például a Japán, Fehéroroszország és Svédország, még nem tapasztaltak negatívabb eseményeket, mint sok más ország. Svédország egyenletes volt dicsérte valami által WHO és most profitál magasabb immunitás a bezárási országokkal összehasonlítva. A svéd halálesetek 75% -a ben történt nem elég gyorsan védett ápolási létesítmények.
A tüdő szakemberei szerint a Covid-19 betegek invazív lélegeztetése (intubációja) részben megtörtént félelemből valójában gyakran kontraproduktív és károsítja a tüdőt.
A fő továbbítási útvonalak a vírus közül közvetlen érintkezés és cseppek beszélgetéskor vagy köhögéskor keletkezik, hanem beltéri aeroszolok (a levegőben lebegő apró részecskék).
Még mindig van alig vagy egyáltalán nem tudományos bizonyíték a hatékonyság érdekében szövetes maszkok és a kötelező maszkok bevezetése nem tartalmazhatta vagy lassítja a járványt a legtöbb országban. Egyes szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az arcmaszkok zavarhatják a normális légzést és válhatnak „Csíra hordozók” ha ismételten használják.

Számos média elkapták dramatizálni próbál a kórházak helyzete, néha akár manipulatív képek és videók. Általában a szakszerűtlen beszámolás sok média maximalizálta a félelmet és a pánikot a lakosságban. Ennek eredményeként a nemzetközi felmérések szerint a legtöbb ember drámai módon túlbecsülni Covid-19 letalitás és halálozás.
A vírusteszt készletek bizonyos esetekben a nemzetközileg használt hamis pozitív eredményt produkál és hamis negatív eredményekre reagálni nem fertőző vírustöredékek egy korábbi fertőzés következtében, vagy reagál másra gyakori koronavírusok részben hasonló génszekvenciával.

Soha nem volt ott orvosi ok bezárására általános iskolák, mivel a gyermekeknél a betegség és az átvitel kockázata rendkívül alacsony. Van még nincs orvosi oka kis osztályok esetében maszkok vagy „elhatárolódási” szabályok az általános iskolákban.

A légúti megbetegedések világméretű járványa valóban kiterjedhet több évszak, de sok tanulmány a „Második hullám” alapulnak nagyon irreális feltételezések, mint például a betegség és a halál állandó kockázata az összes korcsoportban.
A szenvedők száma munkanélküliség, depresszió és az intézkedések eredményeként a családon belüli erőszak elérte történelmi rekordszint. Több szakértő azt jósolja, hogy az intézkedések igényt tartanak sokkal több élet mint maga a vírus. Az ENSZ szerint 1.6 milliárd ember szerte a világon fennáll a megélhetés elvesztésének a kockázata.
292 fertőzött egy nap alatt, ez a legfrissebb szám. Rekord. Messze az áprilisi csúcs felett. Európa legtisztább államából két-három hét alatt sikerült a közepesen fertőzöttek közé csúszni és a trend is ijesztő. De a legdurvább, hogy szinte csalogatta a vírust a kormány, hogy jöjjön vissza. Másfél…..
fairi 2020.08.31 11:40:34
@DarthVader:
nem fog megugrani (max egy picit). USA-ba újra tombol a járvány és még sincs nagy ugrás (rasszizmus elleni harc fontosabb a vírusnál, szabad fosztogatás javít a járványhelyzeten). Egy kisebb mértékű lett, de messze van az év elejétől.
Vírus patogentiása csökkent a hónapok alatt vagy az is lehet direkt kamu volt a nagy halálozás??? Levágta fejed a villamos, de a teszt pozitív? Akkor koronába haltál meg :)
Helyszín: egy vidéki, Dél-magyarországi nagyváros egyik szakklinikája, főszereplő: egy rangos - neves, megbecsült főorvos, aki magánrendeléseken is praktizál és naponta százakkal találkozik. Mellesleg a Koronavírus-bizottság feje és a kormánypárt egyik legmegbecsültebb helyi támogatottja a…..
fairi 2020.03.23 18:29:59
@Fritz Gerlich:
"tesztnek kellene magát alávetnie mielőtt több ezer szegedi beteg"
sajnos ez nem segít. Kimutatáshoz el kell érnie a vírustermelésnek egy szintet, de akkor már fertőzöl is.
fairi 2020.03.23 18:50:12
@Emmett Brown:
"40 fokos láz az kórház és kritikus állapot..."
max akkor ha nem értesz hogyan kell csillapítani otthon. legősibb népi módszer hűtőfürdő vagy izzasztás. Ezeket kombinálód gyógyszerrel ,mert nem a középkorban élünk.
Persze rohanhatsz kórházba még lehet összeszedsz valami kórházi MRSA-t.
ha súlyos légzési nehézséged van, ami komoly tüdőgyulladás jelent na akkor mindenképp kórházba kell menni. Kockázatokat mérlegelni kell. Súlyos tüdőgyulladás kezelés nélkül kb halál, MRSA csak egy ritka lehetőség.
fairi 2020.03.23 19:00:44
@Emmett Brown:
" bebattyognék egy kórházba, már csak azért is, hogy kiderüljön hogy koronám van-e vagy sem."
inkább kihívód a mentőket remélem. Nem két paracetamol után saját magadat próbálod bejuttatni. Súlyos tünetekkel már a szóród is a betegséged bármerre mész.
Napjaink világa tele van veszélyes terror-szervezetekkel, különböző maffiákkal, drog-kartellekkel, alvilági szindikátusokkal és gengszter szövetségekkel. A legveszélyesebbek egész városokat, országokat, sőt kontinenseket tartanak rettegésben. A legkomolyabb gyilkosságok és merényleteket a…..
fairi 2018.08.02 16:39:49
@m.t.:
" Meg amugy nem kellene hogy ingyen legyen, ha mar most is hajlandoak fizetni a fuggok."

Dolog ennél bonyolultabb.
Vannak akik már függőek drogtól, ha ez a depencia súlyos, bármit megtesznek a szerért és nehéz nekik leszokni. Sokszor kb lehetetlen.

Másik akik kipróbálják a szert, ennek sok oka lehet, barátok hatása, sima kíváncsiság valami önismeret vagy csak az élmény miatt. Elég gyakori ez, kb ezek töredéke lesz végül függő.

Alkohol és a dohány is drog, pl alkohol sok muszlim országban illegális kábítószer.
Addig nyugati országokban alkohol és dohány terjesztése állami monopólium.

Ezenkívül melyik ma ismert jelenleg illegális szert lehetne a társadalomba ujra berakni??

Marihuánával vannak próbálkozások, ez járható. Talán extacy is biztonságos, ha bevizsgált a szer, kevés mellékhatás.
Ám mi a helyzet mondjuk a meth-tel, kokainnal, heroinnal? Ezek tényleg kemény drogok, erős függőség, akár életen át. Ám ha betiltva marad, el lehet érni a társadalom ne akarja őket és inkább a biztonságosabb alternatívát fogyassza???
Már nem kell sokat várnunk, április 25-én kerül fel a Hulura a sorozat második évadának első része, és aztán azonnal, magyar idő szerint április 26-án jön a magyar HBO-ra is. Most kiadtak hozzá egy újabb, közel kétperces előzetest, amiből elég sok minden kiderül a folytatásról. Az első évadnál még…..
fairi 2018.03.29 23:56:44
@accountant050915:
"A sorozat amúgy pont arra jó, hogy rávilágítson a vallás veszélyességére (és feleslegességére)"

talán ha eredeti könyvbeli felállást filmesítik jobban átjönne ez, de sorozatban kb azt állítják hogy a fundamentalista keresztény szekták akár évek alatt szabadság hazáját egy őrült diktatúrává formálni. Nőknek érdemes aggódni mert amit most elértek akár 1-2 év alatt megszűnhet még USA-ban is.
Eredeti könyvben évszázadok teltek el.

Eredeti üzenet (vallási fanatizmus veszélyei) elvész politikai propaganda máza alatt.

Másik lehetőség a vallás veszélyeiről, talán a jezidi nők történetének megfilmesítse, de elég bajos téma lenne politikailag. Muszlimok, szexrabszolgák rosszul hangzana, szóval marad fanatikus keresztények, plusz tárgyként használt nők.
fairi 2018.03.30 00:04:30
@0.5 bit:

"Még szembetűnőbb Gileád és az iszlám állam közötti hasonlóság: szolgáló lányok helyett jazidi nők, nyilvános kivégzések, vallási előírások, női "formaruhák" stb.'"

Holywood-i öncenzúra nem engedné ezt a sorozatot. Pár év múlva lesz róla dokusorozat, de igazán komoly hangvételi műben nem fogják egy hamar bemutatni.
Olyan sorozat kellett valakiknek amiben a vezetők fehér keresztények akik pár év alatt szabadság hazájában ISIS szerű államot csinálnak.
Valóság bemutatása nem egyeztethető össze a PC világukkal.

2. évad már nem a könyvből lesz hanem kútfejükből...
Gileadban szívás nőnek lenni, ez fix. Ha termékeny van, akkor vérvörös ruhás, apácafityulás Szolgálólány leszel, és szülsz az arisztokráciának. Ha nem, akkor Márta leszel, egyfajta házvezetőnő, szürke zsákruhában takarítasz és főzöl, azaz töltöd be a női princípium többi részét, vagy meddő feleség…..
fairi 2017.05.05 14:26:31
@zizi77:
Persze puccsal sok mindent lehet változtatni, de leginkább a politikai formulát.Világtörténelem felhoz sok példát, de ilyen radikális változás ami a film mutat már nem sci-fi hanem fantasy. Itt nem az van demokráciából teokrácia lehet, hanem a társadalmi élet 100% megváltozott. ország lakosságának felének elvették minden jogát! Nem évtizedek munkája hanem évek alatt! Sorozatban bontják a templomokat vagyis a régi kereszténységet is eltüntették!
USA társadalma már 200 éve szabadság fogalma közt él, és ezt nem fogja senki egycsapásra teljesen kifordítani.
Legtöbb disztópiába azt állítják évtizedek, évszázadok óta van ez az állapot, sorozat azt próbálja beadni hogy évek (!!) alatt megtörténhet. Propaganda szaga van...
Egyszerűen még egy olyan generáció sincs akiknek ez a normális..

" A későbbiekből remélhetőleg sok részlet kiderül majd."
pár évet nem lehet könnyen eladni, mert ha tényleg meddőség járványszerűen bekövetkezne akkor valszeg in vitro fertilizáció erőltetése lenne. Biztos sok női jogot megvonnának a közjó nevében és abortusz is tiltott lenne vagy a fogamzásgátlás...
Ám ennyire anakronisztikus megoldást mint a sorozat mutat senki gyomra nem venne be, tényleg legalább egy évszázadnak kéne eltelnie.
fairi 2017.05.05 16:43:12
@Prof. William:
Ez a sorozat elég erősen propaganda feldolgozás: Kb ezzel az üzenettel: még a mai modern liberális feminista társdadalom (főhősnőnk előző életi barátnője harcos feminista volt), is képes pár év alatt (!!!) átalakulni gonosz patriarchális nőket elnyomó torz keresztény diktatúrává. rettegésre van ok, még lehet visszatérés a sötét patriarchiális világba akár még az életed folyamán.

ha egészet évszázadnyival vittük volna előre, nem lehetne az üzenet ilyen világos...
sok fegyveres férfi aki fenntartja a borzalmat stb.stb.
fairi 2017.05.06 16:08:32
"nok ott szulnek gyereket a magas keesetu orszagokban ahol egyenloseg van."
és azt nem nézed meg pontosan kik is szülnek igazán? Magas keresetű nők vagy a legszegényebb negyedekben élők??? átlagkereset ezért nagy hazugság. Biztos nem a magas keresetű nő fog nagy kedvvel gyereket vállalni, mert egy gyerek is elég nagy karrierje kerékbe törjön...
Magyarországon se Budapesten legjobb a gyerekvállalási kedv hanem Borsod megyében!

"azert tudnek megvezetni es leszel a magyarsag aruloja."
tökéletesen beszélek angolul, én tudom hol csalnak ezek a HDI-s statisztikai szarságok. Én értem hogyan kell csalni a statisztikával, és azt is hogyan kell észrevenni.

legjobb csalás az ha nem veszed figyelembe pontosan kik is vállalják a gyereket! Migránsoknak nagyobb a gyerekvállalási kedv annak ellenére hogy nem dolgozik sok közölük,és az ő gyerekeik nagyon szépen javítanak mindenféle statisztikai számolást. Ám ezzel valahogy el is van ismerve európaiak nem életképesek már, mivel külföldről kell pótlás,ahol még a régi hagyományok élnek és asszimilálódni nem akarnak (multikulti)

"egkepp kihal a nemzet mert a kormany nem kepes segiteni a nok egyenloseget "
nem tudom ilyen buta vagy simán vak vagy fizet érte valaki Legjobb gyerekvállalási kedv nőknél Nigerben és Afganisztánban van. Vagyis ahol a legkisebb jogkör ott a legnagyobb gyerekvállalás? Ott a nőn társadalmi nyomás van hogy kötelességét kövesse. Migránsok közt is él ez, annak ellenére hogy Svédországban vannak! Egyenlő nő miért szülne, termékeny évei elmennek a tanulásra és munkakezdésre, karrierjét rontja, túlórát nem tud vállalni, és fizetése kevesebb lesz mert kevesebbet dolgozik. talán 40 évesen jut el oda hogy tudna szülni, de akkor már művi út járható. Muszlim nőt családja el se engedi, első gyerek második gyerek és talán a 20 évet be se töltötte!

"te meg tapikalva vegignezed hogy az ilyen Semlyen felek vegleg betegyenek az orszagan"
már azt se értem miről hadoválsz, lehet angolul jobban menne neked mint ez az értelmetlen magyar katyvasz. országban a liberalizmus fog betenni, nem fog javítani semmit a helyzeten. Egyetlen megoldásuk kb migráns importálás mert az talán szülni fog...Svéd lakosság is ezért nő. Ha már emancipált nő nem szül, akkor jó lesz sok tucat importált arab család is, az biztos fogja javítani a statisztikát! Persze vigyázni kell nehogy statisztikában belevegyük a származást!
Miért is olyan titokzatos az USA egyik legfőbb szövetségese?Szaúd Arábia: a titokzatos ország.  A titokzatos királyság. A világ egyik legnagyobb területű országa, amelyről mégis a legkevesebbet tudnak. A világ egyik legbefolyásosabb országa, amelyről ezt csak nagyon kevesen…..
fairi 2016.04.15 00:42:38
@fehérfarkas:
Mielőtt azzal érvelnél a wiki komolytalan,de meg aztán atomkomoly vagy, ezt a lapot már elvesztetted. 1 éve halott embert élőnek feltüntetni elfogadhatatlan hiba. Akkor végleg lenulláztad ezt a "komoly ember" fantomképet
fairi 2016.04.15 11:07:33
@fehérfarkas:
Ember te kivel társalogsz? Megint kitalálsz valamit és számba adod és utána arra válaszolsz? Behalok rajtad!
Hogy afenébe vársz te normális beszélgetést!

Már megint szalmabábérvelés, olyat állítasz amit én nem mondtam. Ki mondta hogy sivatagon közlekedik,azon keresztül max csempészés folyik aki ismer olyan utat ami közelében vízforrás van.
Mivel a siitak megállították az ISIS szaudiak valódi veszélybe nem kerültek, teljes összeomlás esetén akár olyan utakat is szerezhettek volna ami már lehetővé teszi a keleti parti olajállomások elleni feltámadást. USA ezt megakadályozta volna akár megszállással is. Ez kb 100%.
Szaudi sereg fun fact: I öböl háborúban nem tudtak egy várost megvédeni amerikai segítségével visszafoglalják II. határmenti szaudi területek közül néhány houthi ellenőrzés alatt van.
fairi 2016.04.15 18:40:20
@tesz-vesz:
Abdullah királyról bőven irkál hosszan milyen ember volt és teljesen úgy adja elő mintha ma is aktívan cselekvő ember lenne. Persze valóság már több mint 1 éve hallott,utóda Salman király. Nem párhete vagy hónapja hanem bőven 1 éve!!!
Aki magát komolynak tartja ez nagyon ciki,tiszteletlen a vitapartnerével mert arra se veszi a fáradságot talán megnézze mit is másol be.
Azért olvashatatlan mert olyan információt tesz ami nem odavaló. Még a blog post összeszedett, de ritkán nagyon beindul hozzászólások alatt ( 2016.04.10. 19:04:10 végigolvasása sok sikert, nem csalunk, nem ugorjuk az a nagy részét). Leírt adatok jó része olyan hogy egy táblázatba kellene beletenni. Maga a komment rész erre nem alkalmas.
 Dubaj – mítosz és valóság: luxusprostitúció vagy sci-fi filmbe illő hi-tech metropolisz? A legek, a rekordok városai - ahol a multikulti sikeresen működik Az államalapító Sheik Zayed bin Sultan al Nahyan híres mottója A magyar médiában sokat szerepel Dubaj, mint a luxus, az élvhajhász gazdagok,…..
fairi 2016.03.06 22:32:48
@fehérfarkas:
" A tények a következőek:'"
ez a mese naiv kisgyerekeknek akik még hisznek a Télapóban.
ISIS elleni koalíció legalább egy évig kb vicc volt, arab tagok nem tettek semmit, ám az ISIS elleni koalíció tagjai 8törökök főleg) lelkesen vették az olajukat.
Rejtélyes módon az ISIS-nél kötött ki szaud arábia segélyei és felszerelései.
Az egész koalíció egy papírtigris, míg az oroszok nem rúgtak bele az egészbe.

"Egyébként a muszlim országoknak miért jó olyan szervezeteket finanszírozniuk, amelyek 99%-ban muszlimokat gyilkolnak, a merényleteik helyszínei 99%-ban muszlim országokban van, és a muszlimok országok vezetéseit meg akarják dönteni? Hogy is van ez akkor logikailag? "
kiket gyilkol az ISIS? Siitákat akik hitetlen muszlimok? Alavitákat (siita hitetlen kutya torzszülött fene tudja mik),jazidieket (sátán imádokat),asszir keresztényeket (valami keresztény szekta, tuti hitetlen) és a szír ateista , hitetlen Assad szerető kormánykatonákat és lakosokat. És persze moderált gondolkodási szunnikat is megölik, akik nem hódolnak be...
Ha szunni szalafista vagy akkor szívesen látnak, ha nem akkor rábasztál..

Muszlimok is szektákra oszlanak, kb mint a keresztények. ISIS siita városokat tesz tönkre, síita mecsetet robbant fel, síita hívőket mészárol le (plusz azokata szunni törzseket akik hűek a kormányhoz). ISIS Irán ellenes, és Irán ellenes milíciák a fő célpontjai. Pl Törökországot sose támadta meg! jah és persze a szír kurdok akik PKK barátok, szóval törököknek is jót tesznek.

ISIS nem őrült, nagyon pontos tervbei vannak és célpontjai is világosak. és rengeteg támogatásra tett (tényleg már múlt idő) szert KSA-tól, persze bizonyítani nehéz hogy ez direkt támogatás vagy "véletlenül" odakerült
rojnama.wordpress.com/2015/02/26/1-374/

KSA szerepe talán innen világos lesz
www.reuters.com/article/us-saudi-islam-security-idUSKBN0H50EE20140910

"És a szaúdi törvények értelmében, amit még az előző Abdullah király adott ki, az a szaúdi állampolgár, aki Irakba vagy Szíriába megy ki az ottani szélsőséges csoportok valamelyikéhez csatlakozni, arra visszatérve halálbüntetés vár. '"
ez a papír és mi a valóság?Törvény ki lehet adni és hogyan van végrehajtva, mert rengeteg szaudi eredetű isis tulajdon, vagy állampolgár lett találva, megölve pl Irakban.

talán szépen be tudod idézni a nyilatkozatokat, határozatokat meg a többi papírt de mit tudsz a valóságról arról mit olvasol? Engem a mainstream médiában levő nyilatkozatok hidegen hagynak, fórumokat, helyi újságok angol nyelvű változatát olvasom évek óta, minden oldalról. Ezer és egy idiótább összeesküvés elmélet és helyi ott élő emberek tapasztalait is elolvasom.

"ézzük konkrét számokkal is. Szaúd Arábia lakossága kb 27 millió. Ennek a fele külföldi vendégmunkás és családtagjaik. Így marad kb 13-14 millió helyi lakos."
és mindig síita kisebbség mecsetei lesznek felrobbantva öngyilkos ISIS merénylő által...
www.christiantoday.com/article/isis.claims.deady.suicide.attack.on.mosque.in.saudi.arabia/68850.htm

"de valójában a szaúdi vezetés attól tart, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet támadást akar intézni a Perzsa-öböl menti monarchia ellen."
már rég bent van, siita mecsetek lerombolása jól megy nekik. ISIS egy veszett kutya, KSA érdeke hogy maradjon ezzel igazolhat sok mindent, de fél is tőlük, mert nem hűségesek hozzájuk.Emiatt megy az hogy kicsit bombázom, de segélyeim valahogy gond nélkül eljut hozzájuk véletlenül, próbálja elérni túl sok ne legyen náluk. Jók az iraki siita milicákkal való harcban de rosszak is mert etető kézbe is beleharapnak.
fairi 2016.03.06 22:49:46
@BéLóg:

"Az Emírség, ahogy a Szaúdiak is, MILLIÁRDOKAT fizetnek védelmi pénzként az ÖSSZES terrorista csoportnak azért, hogy ŐKET hagyják békén"
ez ami a mainstrainbe nem akar eljutni, pedig az igazság még vaknak is világos.
ISIS-től rengeteg KSA segélyt koboznak el a siita milíciák, kurdok, és a szír kormánykatonák.
Mindenki gyáva borítani a bilit.
www.liveleak.com/view?i=407_1449710951

Komoly helyről is jönnek ilyen állítások:
www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/view/saudi-funding-of-isis

ISIS pár hónap alatt összeomlana ha végre a koalíció kimondana enough is enough, de az ártól félnek, hazajönnének a terroristák bosszúszomjasan. Ezért is épül a fal iraki határon, kígyót neveltek de félnek a kígyótól. Nincs rajtuk on vagy off gomb.

fehérfarkasnak is a megnyugtató ha hajtogatja az iszlám a béke vallása, ez valami baleset, és próbál nem tudomást venni a fél millió fanatikus terroristáról. KSA is ezt csinálja, aki reméli az olajpénz megvédi a wahhabitákat. (hallott siita meg kit érdekel)
fairi 2016.03.07 09:51:11
@fehérfarkas:

"De Szaúd Arábiával és a wahhabizmussal kapcsolatban inkább a róluk szóló posztban vitáznék."
ok egyetértek, majd írj egy postot a témáról és ott folytatjuk...
Ám míg nem lesz ilyen addig csak itt tudok válaszolni...

"Az nem zavar téged, hogy Szaúd Arábia =/= Emirátusokkal? "
2015-ben még zavart volna, de mióta nagyon egy hangút fúj Szaud Arábiával, azóta pont ugyanolyan Közel-keleti szarkeverő.
Egyetlen állam ami nem avatkozik be más állam ügyeibe és ne terjeszt semmiféle szélsősége eszmét, az Omán. Még egy állampolgára se került elő a szomszédos polgárháborúkból! Addig Emirátus hadserege Jemenben keveri a zűrt,ami már 2015 előtt is elég nagy volt, de most nagyobb lett.

"Ráadásul a wahhabik a Föld muszlim lakosságának csupán 1-2%-át teszik ki? "
ám akezükben az olajkincs? Világ egyik legerősebb állama barátsága? És szabad kéz hogy terjesszék a wahhabizmust a világ minden táján? nem az számít hányan vannak hanem mennyi pénzük, ha van elég pénzed bárhol káoszt és terrorizmust szíthatsz.

"Egyébként Szaúd Arábiában sem mindenki wahhabi, és a wahhabik közül sem mindenki terrorista. "
ám valahogy az eszményeik nagyon fogékonyak terrorszervezeteknél. pragmatizmus és fanatizmus kérdésköre újra előjön.
Kérdés miért nincs egyetlen egy ibádi szektás terrorista (Omán hivatalos muszlim felekezete) és miért van sokszáz (ám inkább ezer) halott szaudi állampolgár a világ minden tájától? 9/11 robbantói többsége miért volt szaudi és nem ománi vagy bármi más. Valami nagy baj van..
Égvilágon semmit se semmit nem tudsz, járj utána szaudi állam történetének és eredetének, 1800 évek elején kezdődik az első szaudi állammal.1802 Karbala elpusztítása wahhabi rablóállam nem híres cselekedete.
The Wahhabi Sack of Karbala erre keers rá
És igen élnek siiták is ott, de valahogy sose ők kötnek ki a terrorszervezeteknél.(létezik siita eredetű terrorszervezetnek tartott milicia is, de az Libanon)
Még Emirátus is picit jobban csinálja, ő állampolgárai se nincsennek nagyon terrorszervezet alapítótagok közt, ám pl 9/11-nél 15 saudi, 2 emirátusi, 1 egyiptomi és 1 libanoni volt!Valahogy ott is talál fogékony embert a jidadizmus legyen bármiféle paradicsom Emirátus.

" Van 2 posztom Szaúd Arábiáról "
elég régi,írj a témában,rengeteg anyag elérhető, első szaudi állam, wahhabizmus és a többi iszlám felekezet,szaudiak vélt vagy valós kapcsolatai a terrorszerveztekkel,szaudiak pénzügyi kapcsolatai a mecsetépítésekkel és madrasszákkal és onnan kiderülő eszmék...
Általa vezetett GCC és iszlám szövetség versus a valóság. Kikkel is harcol valójában és mit tett az ISIS ellen gyakorlatban (nem szóba).
Kétségtelenül ez az Őrtorony legnagyobb tárgyalótermi veresége a 2012-es kalapács-ütésszerű Candace Conti ítélet óta. Jehova Tanúi egy 13,5 millió dolláros ítélet rossz oldalán találják magukat, amiből 10,5 milliót büntető kártérítésként irányoztak elő a New York-i…..
fairi 2014.11.08 18:05:53
@Columba:
Molesztálás nem feltétlen jelent szexuális közösülést.Ennél tágabb fogalom.
Mondjuk nem tudjuk pontosan mit csinált cikkben szerelő ember.
Az lenne a kérdés szexuális irányú közeledésről mi van a Bibliában 14 év alatti gyermeknél.

Maga az egész ügy sokkal mélyebben fekszik. Cikk csak a felszínt kapargatja.
fairi 2014.11.08 18:08:15
@Columba:
Talmud hanem kereszténység a kérdés.
fairi 2014.11.08 19:33:01
@Columba:
" Így ha bárki bántalmazta, molesztálta őket bárhogyan is, az az apát bántalmazta, aki annak megfelelően járhatott el a támadóval szemben"
mi történt ha családban esett az esemény??
 Egy korábbi Tanú felfedezte, hogy Niles Eldredge (a képen) biológust súlyosan rosszul idézte az Őrtorony  “Csak lépj tovább” ez az, amit az Őrtorony leginkább szeretne az egykori Tanúktól, miután elhagyták a szervezetet. Az úgynevezett ‘hitehagyottakat’ arra ösztönzik,…..
fairi 2014.06.24 18:47:26
@fairi:
www.talkorigins.org/faqs/quotes/mine/part1-4.html#quote57
na ez is kemény,teljes hamisítvány!
www.citatum.hu/szerzo/George_Wald
magyarul is elterjedt de nagyon!
tinyurl.hu/oWZo/

Hányszor van használatban!Senkit nem érdekel hogy igaz-e vagy sem.
Lényegtelen Jehova tanúja vagy sem, ha igazában hisz akkor az se érdekli ha szent cél érdekében hazudik.

Ez a cikk csak egy kis problémára mutat rá ami sajnos elég univerzális hitvédő körökben. valaki figyelmetlenül követi el, van szándékosan. Ám még sose láttam egyik ilyen hitvédőben annyi gerincet hogy beismerje a tévedését, hogy rosszat idézet vagy egész idézetbányászat hülyeség.
fairi 2014.06.24 19:45:39
@Columba:

Nincs semmi rejtélyes ebben. Kognitív disszonancia magyarázza ezt talán legjobban. ha ember két eltérő nézettel találkozik, ami magába fogad,az egy disszonanciát okoz, amit fel akar oldani.
Bibliát szó szerint akarja értelmezni, mintha istentől származna minden szava. persze hall egy tudományos ismeretterjesztő szöveget azonnal kérdések merülnek fel.
belső feszültség könnyítsen olyan idézetek után néz ami mondjuk tudásoktól származnak és az ő igazát bizonyítsa. neki lényegtelen hogy igaz-e az idézet vagy sem. Ezután még a világnak is prezentálni akarja sikerét, és fórum elé tárja, hogy nini tudósok is bizonytalanok vagyis a Biblia az igaz.Persze hogy ez nem gy van valakitől megkapja...

Disszonancia feloldásának milliónyi módja van, ahány ember annyiféle válasz.
fairi 2014.06.25 00:38:05
@Columba:

Mikor Bibliából idézel akkor is egy manipulált idézetet készítesz. persze most nem vétettél valódi hibát, ám hogy miért is illik ide az valszeg nem sok embernek lesz világos.
Idézési hiba igaz nincs,ám elég kifacsart idézeteket láttam már,teljesen szövegkörnyezetből kiszedve,és a Biblia nem is arról írt amit az ír mondani akart. Ő valahogy odaérzőnek látja, de nem biztos az.

Idézetbányászat ennek "perverziónak" valami kifacsart változata.
Egy YouTube videó bemutatja azt a négygyermekes családapát, aki egyértelműen az éves közgyűlés hatására lépett ki munkahelyéről Feltöltött a YouTube-ra egy videót egy négygyermekes anyuka, akinek a férje percekkel azután, hogy részt vett a 2013-as éves közgyűlésen,…..
fairi 2013.12.13 20:04:40
@Niro:

Általában azt vettem észre, ha vmilyen társalgásba belekerül a Biblia,sok hívő vhogy leblokkol teljese, lényegtelen mennyire normális ezenkívül. és csak árad a hülyeség:isten igaz szava,sose lett beletoldva,isteni ihletésre született,és a többi tömény bullshit.
Ezeket finomságokat mint vmi közmegegyezés senki nem veri nagy dobra általános mély hallgatás.
ha egy hazugságot sokáig ismételsz és gyermekkorba elkezded, akkor senki nem fog benne kételkedni, hanem ténynek veszik.
ha vki utánanéz,azok meg szépen átnéznek,vagy becsmérlik, vagy vádaskodnak vele.Mégha 5 könyvet ir erről, azon is átnéznek.
fairi 2013.12.13 20:28:42
@Niro:

Az igazi tragédia meg, hogy akik abban a hitben vannak náluk az igazság, le akarják nyomni más torkán az övét.
megadja az a hatalmi érzést hogy más felett bíráskodjanak, sőt még ítéletet is szeretnek mondani vagy isten nevében beszélni.
Ez szekuláris társadalmakban lehetőségeik korlátozottak, de máshol az ilyenek még most is képesek boszorkányüldözésre a másként gondolkodók irányába. Övék az egyetlen igazság, így megtehetik.
fairi 2013.12.13 21:23:22
@Niro:
"Van egy sztori hogy egy balesetben egy halott lelke egy másik halott lelkébe költözött akit aztán később sikerült újraéleszteni, csávó eléggé meglepődött, jól van dokumentálva sztori, szóval én azzal szeretnék foglalkozni hogy ezeknek utánajárok, szóval addig nem tekintem lélekvándorlós sztorit igaznak, csak 99%-ban:)"
Ezek sajnos anekdotikus történetek, mesélik a neten és mindenki hozzá tesz vmit.
Lélekről már évezredek óta beszélnek az emberek mindenfélét, de közben sehogyse tudjuk megfogni,csak rengeteg emsés történet van róla.

Vmi szinten mindenki fél a haláltól és elmúlástól.Így szinte majd mindenki vágyik rá, hogy legyen utána vmi,és vallásoknak ez az erőssége. Az ilyen anekdoták meg terjednek mint a futótűz, és mi az igaz azt szinte kideríteni se lehet.

ha bármilyen kutatást tervezel,mindig azt tartsd szem előtt mi is a tény. és mindig csinálj ha lehet több hipotézist. Tényekből kell készíteni,nem a hitedből.

mert könnyen lehet hogy hamarabb megvan a hipotézis és a magyarázat mint az összegyűjtött tények. és végül azt fogod csinálni hogy tényeket az elméletedhez igazítód és az ellentmondás észre se veszed.
Betöltés.....
fairi 2013.12.07 10:33:14
@Jona3:
Annak ellenére mondtad nincs értelme vitatkozni, továbbra is folytatód.

ha tudományos kérdés olyan témát érint ami sehogyse kapcsolódik a szent könyvhöz, akkor békésen maguknak elismerik isten találékonyságát. Ám ha véletlenül a kérdés más választ kapnak a kutatók a világ vizsgálata során mint a szent könyvben van, akkor jönnek a problémák.Legjobb esetben megáll az egész fórumvitákban, de valóságban sokszor perek,politikai manipulációig elmegy.
fairi 2013.12.07 15:42:12
@Jona3:
Pl evolúcióelmélet, vagyis a változatosság kialakulása a Földön.
Perceken belül el is szabadul a pokol mikor ez vhogy szóba kerül.

Máskülönben bibliában mindenki megtalálja a saját idézetét
Jób1:7
"És monda az Úr a Sátánnak: Honnét jösz? És felele a Sátán az Úrnak és monda: Körülkerültem és át meg át jártam a földet."
ha ilyen egyszerű dologról nem tud, akkor én nem adnék a szavára.

vagyis ha kamuzik az idézetedben akkor se tudja senki ellenőrizni:P
Az előfordult többször hogy picit lódít az Úr
Genezis 2:17
" De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon ejéndel arról, bizony meghalsz."
Ádám 930 évig élt még miután elkövette ezt.

Lehet idézetháborút vívni, ki tud jobbat és rosszabbat összeollózni hogy igazát bizonyítsa.
nemcsoda hogy sokezer szekta van ami a Bibliára vagy annak egyedi fordításira épít.
fairi 2013.12.07 21:36:40
@Jona3:
Én így kutatok a válaszok után. Minden ember mond vmi okosat,és azt kell közös nevezőre hozni.

Tudtommal itt mindenki ember, mindenki csak egy kevésre tud válaszolni, de ha sok válasz jön, abból vmit talán-talán le lehet szűrni.

Kis kötekedés sose árt,ritkán jobb válaszok jönnek utána.
Fruzsi vette észre ezt a gyanúsnak látszó feliratot egy Naturland krémen. Most akkor van-e benne alkohol, vagy nincs? Megfejtés hajtás után: A napokban vettem egy Naturland kénes krémsampont, melyre rá van írva, hogy nem tartalmaz illat- és színezőanyagot, tartórítószert és…..
fairi 2013.04.24 15:38:43
Cetostearyl alcohol
ezt tartalmazza ami egy hosszú szénláncú alkohol, szobahőn szilárd.
en.wikipedia.org/wiki/Cetostearyl_alcohol
Minden olyan vegyületet alkoholnak nevezünk ahol egy OH csoport egy telített szénlánchoz kapcsolódik,legegyszerűbb képviselő a metanol és az etanol.
vannak még aromás alkoholok is,pl a fenol

egy szénlánchoz több OH csoport is kapcsolódik pl ez a glicerin, ezt nevezik cukoralkoholnak is

Köznyelv pongyolán az alkohol alatt az etanolt érti,és azt nem tartalmazza.
Magyarul nincs megtévesztés, csak a leírás nem precíz kémiailag.
fairi 2013.04.24 15:48:58
@ColT:
Ahogy mondod, így kéne.
Mivel kémiailag nézve az összes krém tartalmaz alkoholt és ha vki kötekedni akar lehet szívatni az ügynököket ezzel.

Közember alkohol alatt etanolt érti, meg ritkán a metanolt.
És akkor jön a nagyot nézés mikor ilyen trójai falóként egy Cetostearyl alcohol nevű anyag is megjelenik az összetevők közt. persze kémia órát mindenki szerette átaludni, ellógni, kettessel átcsúszni így néz egy nagyot hogy most mi vaaan...
fairi 2013.04.24 16:13:08
@helianthus:
ha szerves kémia rémlene , akkor nem kéne nagyot nézni, mivel itt összetevők közt az alcohol csak egy OH csoportot jelent a sose hallott vegyületen.

magát vegyületet nem tanítják, de felidézve az órák anyagait beazonosíthatod, hogy van egy vmilyen szénlánc,talán sztearilt még tudhatod is, hogy 18C hosszú vegyület+ egy OH.

Kémiai tulajdonságai meg tippelhetők, a szénlánc mérete alapján apoláris,és szilárd, de könnyen megolvad.

@atpijkamo:
Meginni nem nagyon lehet max megenni.
Legbuzisabb inváziós film evör Úgy tartja a mondás, hogy amennyiben a csecsemő fejét vagy testét hártya borítja, mikor világra jön, azaz „burokban születik”, akkor kivételes szerencsével áldja meg a sors. Ez oda vezethető vissza, hogy amikor a burok leválik a méh faláról,…..
A magyar felsőoktatás, a mostani- és leendő hallgatók, családjuk, az oktatók és minden érintett hadüzenetet kapott a kormánytól: nincs vége az eddig is súlyos elvonásoknak - jövőre soha nem látott nemmegszorítás indul, nemtandíjjal és nemröghözkötéssel párosítva. Ha…..
fairi 2012.12.09 15:11:21
@Disintegrator Rising:

vannak olyan szakok akik tényleg sose, és vannak olyan szakok ami képesek azok lenni, ha kormány is azt akarja. és vannak oylan hogy most piacképes és helyzetből fakadóan nem biztos az lesz, és van olyan ami valószínűleg sokáig az lehet.

"annyi agyad, hogy felfogd, hogy filozófia szakkal sose fogsz keresni, bármi is történjen a világban, ez még így van."

attól még szükség van rájuk bizonyos mennyiségben,és nekik is meg kell élniük a kapott fizetésből.

Bölcsészből túlképzés van, vagyis ha intézkedést hozol azt kell elérni az maradjon ingyen akinek tényleg tehetsége van. Ki lehet dolgozni ép eszűbb rendszert is.

nem a kezdeti ingyenes keretlétszámot kell csökkenteni, hanem a bentmaradás feltételeit szigorítani. Aki jón, nemcsak ingyen tanulhat, hanem kis pénzt is kap, segíteni más költségekben(koli etc.) Aki nem tanul és büfészaknak nézi, az meg fizet mint a meszes ha csak a a papírra utazik vagy megy máshova.
fairi 2012.12.09 15:16:39
@Disintegrator Rising:

Hol dolgozol hogy tudod mi kell és mi nem?
mennyi régész kell államon múlik, ha nem érdekli a régészeti múlt akkor leépít, ha fontosnak találja akkor azonnal piacképesebb lesz a szakma.
Pl itt pl államon múlik a piacképesség!!
természettudomány pl nagyon sok függ az állam hozzáállásán.
Pl környezetvédelmet leszarom, nem kell szakember ha fontos azonnal lesz felvevő ereje.
fairi 2012.12.09 16:29:58
@Disintеgrator Rising:

ugye nem azokhoz az önjelölt kőművesekhez tartozol akik olyan munkát végeznek, hogy a lakásban beköltözök csak szörnyülködni tudnak.

Ám a házat nem tudod megtervezni szakszerűen. Mérnöknek más a feladata mint egy kőművesnek.
Persze, egymásnak lehet ugrasztani embereket más alapon is, de nincs olyan "fantasztikusan" eredményes eszköz, indok, vagy ürügy, mint a vallás. *** Amikor az ember vallásokról vitázik, és általánosítani próbál, hogy minden vallás rossz, tehát maga a hit a rossz, akkor az egyik…..
fairi 2012.10.28 01:21:56
Néger-néget közt is van bőrszínkülönbség, bantu vs. pigemus ellentét, elég csendes, de Közép-Afrikában létező gond, ami nem jut el a Európában.Pigemus másabb mint egy bantu néger bőven ad nekik elég bajt.
www.mindennapiafrika.info/2010/06/20/akik-nem-is-leteznek-a-tarsadalom-peremen-elo-twak/
... amely eltérő gondolkodásmódjuk, kinézetük és kultúrájuk miatt éri őket"

sok ok amiért négerek egymást ölhetik,és nem igazán vallás

"Állítottam, hogy csak vallás alapján lehet összeugrasztani embereket?! Nem."
és te, mivel megállás nélkül vallást hangsúlyozod, közben esetek többségében csak egy aspektus.
rohingya vs. barmar konfliktus is etnikai inkább, betagozódik 60 éve zajló etnikai zűrzavarban ami ott van, ki se lehet bogozni. te az egyiket kiválasztottad ami célodnak megfelel. Ez történt!

"én kétlem, hogy sok vallásos kofliktust nyélbe lehetne ütni nem vallási alapon."
pedig könnyen lehet, csak keresni kell más különbséget, ha nincs akkor kreálódik.
Pl klán, törzs alapon. Mivel adott vallási irányzat sokszor egy etnikumhoz vagy törzshöz kapcsolódik.

"azért a Boko Haram nem tudom, hogy működne vallás nélkül. sokkal nehezebb lenne a dolguk" lehet, sajnos nincs isteni skillem meg megmondjam.
Ámbár megoldották volna:Észak Nigéria Felszabadítási Demokratikus Front, vagy mi hasonló nevet adtak volna és harcoltak volna az elnyomó déli törzsekkel szemben.

"agyon erős, fő komponens kiesik-e."
fő komponens?Bizonyos esetekben tényleg az, de sokban nem, elég csak a politikai, drog vezérelte, etnikai alapúakra gondolni ahol vallás minimális, mivel egyvallásúak. Sok ilyen van.
ha vallás kiesne talán Közel-keletnek tenne jót, de csak talán.

" racionális dolog meg az, hogy minden faktor ellen küzdünk" racionális AZ, ha maga táptalaj ellen küzdünk, mert míg van rossz magvak ami lehet rasszizmus, fanatizmus vagy drog táptalajra lel, és erőszakot gerjeszt.

fanatizmus, rasszimzus akkor okoz igazán gondot és gerjeszt erőszakot ha van fogékony réteg aki gondjait senki nem akarja megoldani,utána jön egy önjelölt idióta vagy könnyű pénz lehetősége, vagy menekülés a valóság elől aki egyszerű megoldást mond

"nekem nem ez a felfogásom. "
tied a legrosszabb, elmondod mi mások oko vannak,amiben vallást kinevezed egyik fő oknak.

kurvára nem érted miről írtam, diszlexiás vagy?
nem ment el a valódi mondani való hozzád?
"magyarul vallás vagy bármilyen eredetű konfliktusnak kell egy jó táptalaj. ha meg van akkor lényegtelen létezik-e Földön vallás vagy nem, ki fog törni."
maga táptalaj ellen kell harcolni, ha megszűnik akkor vallás befolyása is gyengül, és rasszista megoldásoké is.

Vallás maga az emberiséggel egyidős, emberi kultúrával annak a része. Mikor rosszabbodik a helyzet,erősödik. Sok esetben gyengül.

bármilyen emberi konfliktus oka, célja összetett, vallás ugyanúgy egyik komponens, mint a nacionalista gondolatok, politikai nézetek, gazdasági bajok.
Arra kell törekedni, hogy semmilyen szélsőség ne tudjon megjelenni, vallási fanatizmus ne legyen ereje, nacionalizmusból ne legyen nácizmus és faszizmus, politikából ne legyen romboló szélsőséges eszmét kitermelő vmi.

ha most kiemeled ebből a vallást olyan leszel mint a náci aki kitalálja zsidók minden bűn forrása, persze elismeri sokszor más okok is vannak, de a zsidók, de ők....
fairi 2012.10.28 10:58:07
1. nyugodtam kritizálhatod, senki nem tiltja meg, de ha te is érted
akkor az ilyen mondatok "Ha nem volna vallás, sokkal sokkal jobb lenne a világ, sokkal kevesebb ilyen eset volna." felejts el. Ha jobban ismernéd afrikai belső konfliktusokat, polgárháborúk történetét akkor már tudnád is a kérdésedre a választ. Afrika törzi szerveződésű, ha A törzs irányítja a politikát, akkor a B+C összefog és magáénak akarja, mikor nyernek akkor a nyertes B törzs ellen összefog az A+C. Libériai, és Sierre leonei polgárháborút kezd kibogozni, jó téma.Amit Boko Haram csinál az csak gyerekjáték ahhoz képest mik zajlottak abban a térségben. Támogatókat nincstelenek közül szerzi, északi rész el van hanyagolva, korrupció egyéb miatt. Déli elnök törzstagjainak és persze hasonló vallásúaknak kedvez, így az északiak potenciális támogatót,(még a rendőrök közt és tartományi vezetők is van támogató) látnak Boko Haramban. Kb ez a gyökere a problémának és ezt kell kezelni. Míg ez nem oldódik meg mindig lesz egy vezető aki vmi hangzatos dologgal felkorbácsolja az indulatokat. lehet ez vallási, etnikai vagy politikai beszéd.

táptalak:tudatlanság, oktatás teljes hiánya, jövőtlenség, nincstelenség, nincs veszteni valóm így hallgatok bármire aki egyszerű megoldást ad.
Korrupció a források eltűnnek,rendőrök megbízhatatlanok, hivatalnokokra nem lehet számítani vagy pont fordítva túl erősen szorít a hatalom.
Ezeknél megjelenik egy vki aki elmondja hogy ő tudja a megoldást öljük meg a keresztényeket, zsidókat, nyugatiakat stb. és akkor jobb lesz a világ sokkal-sokkal.
ha embernek dolgoznia kell, van veszteni valója nem fog ilyenekbe belemenni, max fotelnácit játszik és megy dolgozni.
Ezekben országokban óriási az írástudatlanság, és sokszor maguk a vallási fanatikusok veszik át az oktatást. Madrasszák gondolom ismerős, közben az állam meg nem foglalkozik ezzel vagy asszisztál, utána meg néz ha sok agymosott ellene fordul.

persze senki nem akar tenni semmit, oktatáson minden állam szeret spórolni, egyház átveszi és mindenfélével mossa gyereket agyát.

Embereket nem lehet megváltoztatni, ha vmi kis vesztenivalójuk lesz nem fognak moly lelkesen belemenni bármibe.
persze vannak tudatos művelt fanatikusok, ők haszonért csinálják és védik az életüket, ők nem köznek magukra bombát!

Nem fanatikusak, hülyék a probléma, mert azok mindig lesznek, baj hogy közeget ne találjanak. veszélyes elemek ott élnek vígan ha ország bajokkal küzd. ha hatalom összeomlik és a hülyék megjelennek és a kétségbeesett ember beléjük kapaszkodnak, mert más megoldást nem látnak.
Munkanélküli, tanulatlan, kétségbeesett, vesztenivaló nélküli tömeg könnyen irányítható akkor is ha nem vallják magukénak az eszmét vagy baromságot.

D-nél is igaz, olyan antirasszizmus, feminista mozgalom tud eredményt elérni ha komplexebben próbál. Ha csak sima szóbárbaj, náci visszamondja zsidók fizetik másik felet, ő bérencük, és aki eddig vevő volt rá marad szélsőséges. és ha antirasszista folyamatosan farkast kiállt, akkor végül mindenki immunis lesz. Mintha Magyarországon ezt történt volna, Jobbik előretörése.
ok. cigány probléma létezik sok térségbe mig ezt korrekt, nyugati normáknak megfelelő módon nem csökkentik, szélsőségeseknek táptalaj lesz. ha lesz egy igazi szélsőséges vezető egyéniség, akkor gyűlő puskaport lángot kaphat valójában!
Igazad van foglalkozz a jelenséggel, nem is érdekes mi váltja ki.

" Szóval nyuszóka, eriggyémá! Nem gondoltad te ezt végig!" nyúszómuszó te nem gondoltad ár, egyszerűen hiányzik a tudásod hozzá. oszthatod az észt, ami nem létezik, hogy vallás így vallás úgy, többi okot és táptalajt elfelejteni, elbagatellizálod, leegyszerűsíted.
fairi 2012.10.28 11:19:01
"A hülyeség még ősibb, és még nehezebb megszüntetni. A rasszizmus még ősibb, és a táptalaja benne van az ember természetében. Mégis küzdünk a rasszizmus ellen. táptalaj ellen nem is nagyon lehet."
tényleg könnyebb küzdeni a vallási fanatizmus ellen, vagy nácik ellen, mégha nyersz ahogy újra bajok lesznek előretörnek és minden kezdődik előlről.
Sokszor pont ellentétes hatás váltasz ki a harcoddal, ha nem jól csinálod, és nem nézed meg mi miatt kaptal ezek lángra. Iszlám fanatizmus elleni harc sikertelen, rasszizmus elleni is kb ott van ahol eddig.

Mintha gazokat ugy akarod eltüntetni hogy levágod a leveleket, de attól nem pusztul el agyom, hanem ki kell húzni de az nehezebb.. persze magokat(emberi hülyeség) ellen nem lehet tenni semmit, ha gyökerestől való gyomolás elég jól kordába tartja a dolgokat.

ÁÁ nem érted, tényleg hülye vagy.
Menj kuruc-infóra
és akkor megtalálod a mondataidat. Pl"Ha nem volna zsidóság, sokkal sokkal jobb lenne a világ, sokkal kevesebb ilyen eset volna."

vagy

"és az, hogy neked ezt magyarázni kell, mutatja, hogy mennyire hülye vagy. értelmes embernek ezt nem kell megmagyarázni, nem megy ennyire le kutyába a zsidók védelmében. értelmes ember elfogadja, hogy ha ott van okként sok konfliktusban, akkor az negatívum, az nyomós dolog."

saját mondataid egy szó kicserélve, tökéletesek kuruc.infóra, tedd fel kíváncsi vok hány like-t kapsz:P

Meg tudják indokolni miért rosszak zsidók, sőt bűneiket is felsorolják, olyan jó kis összeesküvéselméletek lesznek hogy ihaj.
Én modern nácikra gondoltam, akiket neten találsz ha keresgálsz. nem akarom itt belemenni, mert nem idevaló, de ha tényleg érdekel mikkel vádolják most őket megtalálod.

"meggondolatlan baromságokat írogatsz ide azért, hogy kimosd a hitet. csak azért, hogy megvédd, nagyon ferde érveket találsz ki, amely érveket egyébként bizonyéra hülyeségnek tartanál" továbbra se fogod fel agyilag.
nem a hit, vallás a probléma hanem az a táptalaj ami segít elterjeszteni az ordas eszméket, ahol képesek ezek sok-sok követőt találni és hatalmat szerezni. Míg a fanatikusak kezében nincs hatalom, nem baj, ha közel kerülnek akkor óriási társadalmi bajok is vannak. ha ezzel nem foglalkozol semmit nem érsz el.

szélsőséges feminista ugyanolyan mint a nácik, aki ilyen mondatokat megejt amit kiidéztem azok szemembe nácikhoz kerülnek.

"ekem meg engedd meg, hogy a vallást emeljem ki, és engem se nácizz le ezért!"
tiltsd le a hozzászólásokat, ok?
ha te irhatsz olyanokat hogy ""Ha nem volna vallás, sokkal sokkal jobb lenne a világ, sokkal kevesebb ilyen eset volna."

akkor irhatom én ha vallást szót kicseréled zsidókra akkor még kuruc.infon is népszerű lennél:P
Frankó dolog a Facebookon a Sceptical Inquirert bejelölni, mi sem demonstrálja ezt jobban, mint a napok hírei. Egyik nap az Inquirertől megkaptam egy szkeptikus kritikát egy bizonyos könyvről, és pár nappal később  már meg is érkezett a nagy felhajtás Magyarországra is az…..
fairi 2012.10.15 21:59:02
@Walahol:
"Épp ezért van az, hogy az agy rengeget funckiója mérhető, az orvostudomány mélyrehatóan ismeri a működését, de a tudat (a tapasztalás) minőségéről semmit sem tud." próbálod vhogy a tudatot misztifikálni.

Akkor a tudat vmi misztikus server szted ahova az agy(matéria) feltölti a bejövő adatokat, ott feldolgozásra kerül (létrejön a tapasztalat),és visszaküldi az agyba, ahol a beszédközpont megfogalmazza a dolgot, vagy emlékképként az agyba íródik vagy az felkerül egy másik "égi" serverbe???

Őszintén ha vhogy így van ez, miért kell egy bonyolult sebezhető agy? Elég lenne szenzorok és az onnan elmenő idegek, amik nyersen feltöltenek mindent,és készen menne a mozgató idegekhez. Ezt kevés dolgot túlbiztosítani, kevesebb bajunk is lenne. Agysérülés, betegség, öregkor okozta adatkezelési és feltöltési zavarok is ritkábban lennének.
PC példával élve vékony kliens csinálni.
fairi 2012.10.15 23:36:35
@Walahol:
" Nem nevezem annak és pont azt írtam, hogy a valódi fejlődéshez nem kellenek szerek."
el lehet érni tanulással a módosult agyállapotot, de vegyi anyagokkal amelyek sokszerűen összezavarnak mindent, vagy betegség következményeként is. Attól még egy dologról ebszélünk.
Azt kell bebizonyítani hogy az az élmény tényleg valódi (tényleg elhagyta a lelked a tested) vagy csak az agyad játéka amire betanítottad vagy megzavarta vmi anyag, vagyis mindegy mivel érted el! Vili?

" agy a harver, a tudatalatti az oprendszer és ahogy a világot tapasztalod az meg a szoftver."
Akkor nézzük. Agy felépítése,és az alapvető működés genetikailag kódolva van a génállományban, mikor gyerek megszületik magatehetlen. egyedfejlődés során szinapszishálozat kiépül lassan fokozatosan és végül egyértelműen megjelenik a tudatossága.
Vagyis a szoftvet szép lassan magától megíródik ahogy a környezettel interakcióval kerül.
Ott semmi spirituális dolgot nem látok, több milliárd idegsejt egymással interakcióba lép,és ez a hálózat hozza létre a tudatot és a tudatalattit.

vagy szted ezt a tudat szoftvert, oprendszerrel együtt vki betölti az emberbe mikor megszületik vagy még az anyaméhbe. sőt az egész gyereket "leprogramozza" isten láthatatlan kezeivel, mama csak egy tasak???

Mikor meghalsz, abban az állapotban amelyikben vagy gyorsan lementi a dolgokat, test megy a szemétbe és tudar/lélek megy a "pendrive"-ra és utána mi lesz? Szofver test nélkül nem megy így feltesz egy virtual PC-re? Ahol kiossza a tudatnak a jutalmat, büntetést, vagy erősen módosítva (emlékek mennek a levesbe) visszatölt egy másik testbe?
fairi 2012.10.15 23:47:18
@Walahol:

én csak az exifre lennék kíváncsi de csoda folytán törölve van.

Én is csináltam már ilyen képet, spontán történt meg is lepett. templom hosszú expozíció, vki ott mászkált, manuszból egy ilyen massza lett, mivel vakuzás is volt elég drámai lett a hatás. Mintha kép picit bemozdult lenne, ami hosszú expozicióra utal.

Szóval még ps se kell ilyenhez,sőt fotótehetség se, ha elég bénán nyomkodsz manuális beállításokkal, és pici szerencse még durvább is összejöhet. Digitális világ csodája.
Elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen harcolnom érte, és ne kelljen megvédenem senkitől. Az iszlám rákfene és pont – nyilakozta ma muzulmánokat tudatosan provokáló film rendezője, aki nagy bátran még a nevét is titkolja, s aki sajnálja ugyan, hogy ekkora felfordulás lett az…..
fairi 2012.09.14 14:30:41
@Gondolkodni Próbáló Birca:
szaudi alapítványok kétes üzletei elérték Európát,szerencsére törökök befolyása még elég erős a Balkán muzulmánjai közt.
de Európán kívül a helyzet romlik, Tunézia, Líbia, Egyiptom, Jemen ahol radikálisok megerősödtek, de Szíria is ide sorolható, Malit ne is említsünk.. Sőt az iraki helyzetről nem is érdemes beszélni, mivel ott szunnita-siita ellentét van, de a keresztényeknek is elég veszélyes lett az ország.
fairi 2012.09.14 15:33:03
@Gondolkodni Próbáló Birca:
Míg az új eszmék nem ragadnak át, nagy baj nincs, de a helyzet bármikor eltolódhat és a szalfista tanítások veszik át a helyet.
Máshol is panaszkodnak, de vannak példák rá hogy mecset építést török alapítványok átvették és fejezték be Balkánon. Még nem annyira sötét a helyzet

@fehérfarkas:
szaudi pénz nem tesz jót az egésznek, persze ez a pénz USA-tól jön. Olaj az nagy hatalom, és az ebből jövő pénzzel bármit megtehetsz,és sajnos ennek a következményeit látjuk most!
legtöbb fanatikus szervezet(ha szunnita), terrorszervezet szaudi pénzekből képes tevékenykedni, persze ennek mértékét nem meri senki követni.

Ha vmi isteni csoda nem történik, könnyen sokkal rosszabb szituációk jöhetnek.
fairi 2012.09.14 15:44:10
KatPol Blog Libanon 1982 - I. rész 2012.08.28 07:00:00
"A múltban mi, libanoniak azt gondoltuk, hogy a mi erősségünk a gyengeségünk. (...) Azt gondoltuk, hogy mivel nem rendelkezünk katonai erővel, senki nem akar majd megtámadni minket, senki nem fog annyira félni tőlünk, hogy harcolni akarjon velünk. Ennek az lett az eredménye, hogy ma az…..
fairi 2012.08.30 14:38:34
@FairyFeller:

te csak a felszínt látod, nem kezdek tételes cáfolásba linkekkel így rövidre fogom. Világ felé muszlimok erkölcsöt és istenhitet mutatnak, de a mélyen a társadalmukba egy.-két helyen olyan mértékű sodomia zajlik hogy csak ha megkapargatjuk a dolgot hátborzongató. és ezt az emberellenes, merev erkölcsük okozza. keress erre rá:bacha bazi.
Iszlám fanatikusok elvannak saját magukkal, siita-szunita ellentét, szalafista-szufista komfliktus, arab-perzsa.

2014 ahogy kimennek Afganisztánból nyugati csapatok egymással fognak egy jó nagy game-t lerendezni. kezd úgy tűnni nyugat helyett inkább egymással foglalkoznak. Azt játsszák hogy ki az igazabb hívő.Európa is csinálta ezt 4-500 éve.
zsidók statisztikák szerint meglepően ateisták, inkább hagyományőrzés és nacionalizmus jellemző rájuk, mint mély igaz vallásosság.

Najó ez nem erre a blogra tartozik, ha megadsz egy linket ott folytathatjuk.
fairi 2012.08.31 12:45:06
@SchA:
Nem csak Afganisztánban láthattak érdekes dolgot a Nyugati erők, hanem Irakban is.
www.spike.com/video-clips/3xqhkv/donkey-sex-caught-by-kiowa-warrior-in-iraq
fairi 2012.09.02 14:32:26
@SchA:
Igazad van, de nem tudjuk mennyire egyedi eset, azt se hányszor láttak ilyet az ottani nyugati katonák. Tipikus amit senki sem reklámoz, és senki nem mert a témáról filmet készíteni. Arab országok szeretnek az erkölcsről beszélni, addig Európában egy ilyen nem illegális.
2011 decemberében az amerikai hadsereg kivonulása Irakból nem jelentette a konfliktus végét. Mint az elmúlt hetekben is sokszor hallani lehetett (ha figyelt az ember), a merényletek továbbra is történnek (legutóbb csütörtökön), de már csak a nagyok és látványosak kerülnek be a…..
fairi 2012.08.14 17:32:21
@CN:
ha pénzen le tudják fizetni a népet akkor talán stabilizálódik a helyzet, de a szíriai események könnyen visszaterelhetik a rossz mederben. Maga a felekezeti ellentét nem oldódott meg. Annyi történt, hogy 2008 óra alacsony hőmérsékleten égnek a kedélyek, USA kivonulása nem lobbantotta lángra a parázsot, de most jön Szíria amely lassan véres, és hosszú polgárháború mezsgyéjére lép, és a legsebezhetőbb állam most Irak és Libanon!
Líbia Malit lobbantotta lángra, Szíria könnyen a két szomszédjával teheti meg!

Irakban a politikai instabilitás sose tesz jót a hosszútávú gondolkodásnak, de még szerencsére politikával küzdenek és nem fegyverrel!
Van egy dolog, amiről még sosem írtam, lévén, hogy még sosem tapasztaltam. Egészen tegnapig. Ez pedig a szférák zenéje. Ez egy különös jelenség, amiről fogalmam sincs, hogy hogyan működik, de működik. Tegnap koraeste furcsa, zizegésszerű zajt hallottam mindenhol. Akármelyik…..
fairi 2012.07.31 22:45:53
@nikolett34:
Niki, ez nem állásinterjú, ahol a maxnál kis többet kell mutatnod. Egész a témától függ, ha kvantummechanikában vitatkozol akkor mindenedet kell mutatnod és kiderül hogy érted-e vagy hantázol. Ha ezoterika témában okoskodsz ott elég a minimumnál egy fokkal több, mivel a szakértő se tud többet csak próbálja magát okosnak tettetni.
Vámpírtéma tipikusan ez, mindenki óvatos a tényszerű adatokkal. lehet hogy 1000 hozzászólás van,de nincs több tény benne, mikor mikor 0 volt,legyen bármilyen "szakmai" is a fórum.
Tudod mi a különbség a kvantummechanika fórum és vámpírfórum közt? Kvantumnál nem lehet okoskodni, és idiótaként sincs értelme viselkedni mert vagy érted vagy fingod sincs a témához. vannak tankönyvek, és folyóiratok. Vámpírtémánál írhatok bármekkora hülyeséget nincs olyan független mérce ami a hülyéskedéstől meg tudja bárki különböztetni, ez igaz az egész ezoterikára.

Mádik:neten tök lényegtelen, hogy okosnak vagy hülyének mutatod magad, mivel nicket csinálni nem nehéz, az igazán jók még magukkal is vitatkoznak. Mondjuk én nem látom az értelmét ennek, de találkoztam ilyennel. és ha kiderül hogy az okosságot tetteted, az nagyon ciki tud lenni. Vagyis minden a célodtól függ.

"Tehát add önmagad neten,vagy valóságban"
felesleges, és értelmetlen. Pontosabban fogalmazva a valódi céltól függ, 10 év és rájössz.

"Lehet félreismertelek,lehet,nem."
pont ezért nem érdemes, kivéve ha ismerkedés a célod akkor maxnál is többet kell mutatni.
fairi 2012.07.31 22:52:55
@nikolett34:

Flame társam, még csak most indultunk be, eddig még nagyon-nagyon laza volt. 100-asig ki kellett volna tolnunk ezt a topicot, no mindegy.:(
fairi 2012.08.01 00:27:24
@bella1165:
Látom te is megjelentél, már hiányoztál!
te még eddig annyit mutattál nekem, hogy menőn próbálsz fenyegetőzni, csak az a baj, hogy itt ez nagyon szánalmas tud lenni.
Aki tényleg tud, az fenyeget és az privátban történik, adatokkal, de ez még vhogy nem történt meg.
Emlékezzünk vissza, te kezdted.
"Kicsikém nem jó feldühíteni engem mert most ölték meg a barátomat amiért két hét alatt 3 ember is meghalt(nem mintha az ő bűnük lett volna) és könnyen meglehet hogy te leszel a következő!"

Fenti beszédet élőben megfelelő körítéssel tényleg OK lett volna, ezt valljuk be, de remélem érzed itt nem az.
Így vissza kellett térned az ált. isk szintre,és azonnal lesüllyedtél arra a szintre amelyt kritizálni akarsz! Ez se menő!
ha menőnek akarod magad mutatni, vagyis jófiút játszol sose szólítsd meg közvetlenül azt akit kritizálni akarsz, csak azt akinek a védelmébe kívánkozol szállni.

nikolett34 egy csitri, előre tudtam ez lesz, kár, hogy szóltatok neki, pedig jót szórakoztam volna:)
Namost szó se róla, én örülök, hogy végre elkezdtem blogolni. Régóta gondolkodtam már ezen, emésztettem a gondolatot, de valahogy sose vitt rá a lélek. Talán azért, mert azokat a dolgokat amelyeket itt fogok leírni, soha senkivel nem tudtam megbeszélni, még az olyannal sem, aki…..
fairi 2012.07.15 19:12:36
@Sára1997:
15 évesen, még alig éltél és már el tudod dönteni emberi élet nem neked való, de miből gondolod h a vámpírlét az lenne. Milyen megbízható infó alapján jelented ki???