Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Faramuci_69

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barcanoticias Nagy falat a BL-ben 2020.08.14 06:55:25
Ma este a Bayern München ellen lép pályára csapatunk...
Faramuci_69 2020.08.14 21:57:45
@Berbatov: f@aszom a szent tehenek be! Semedo, Lenglet, Vidal. Oke. Suárez es Busi szintem nem kezdő szint. De meg mindig nem a szent tehenek a legszarabbak. Persze mehetnek, de ki marad? Coutinho? Dembélé?
Faramuci_69 2020.08.14 22:51:25
@evooo: a fasz Cou-t? Vissza ne jöjjön!!
Barcanoticias Előre a szezonért! 2020.08.08 11:23:40
Ma este 21.00: Barcelona - Napoli..
Faramuci_69 2020.08.10 09:27:57
@g4brielsmith: Felelőtlenség lenne Robertot pénzzé tenni. Adjuk el először Coutinhot, Umtitit, Dembelet, Rakiticet, Firpot, Vidalt, Semedot, kb ebben a sorrendben.

SR fizetése alacsony, több helyen bevethető, saját nevelés.

Bernardo Silvara persze elcsrelnem, de akkor is inkabb Semedot. Semedo nem lóg ki a sorból, de nem is klasszis. Vannak ügyes dolgai, de alapvetően gólokat nem lő, gólpasszokat nem osztogat, kombinatív játékban gyenge, a védekezése elég bizonytalan. Ettől még messze jobb mint Firpo és futni, ütközni, cselezni (rendszeresen feleslegesen) azt tud.
Faramuci_69 2020.08.10 12:21:36
@Eminusz: Kihagytad Busit. Cucurella ügyes, de ő sem védő, szerintem Alba még jobb nála. Lautaro lutri lenne, rá már végképp nincs pénzünk. Nagyon örülnék P.E. Abu...-nak is.
Barcanoticias Függőség 2020.08.04 05:54:56
Milyen állapotban van a Barcelona?..
Faramuci_69 2020.08.07 07:39:17
@Robi71: Az már egy jó irány, ha a Cityből próbálunk meg igazolni. Ott jó a kiválasztás :) Carcia saját nevelés, még be is válhat. Mégnéztem Auba gólját, azért az egy kicsit más szitu volt. Bartrát szó szerint megkerülte Bale labdával, míg Auba már a passz pillanatában sprintelt, sima kiugratás volt. Garcianak esélye sem volt beérni.
Annak mennyi esélye lehet, hogy jön Garcia és Söyüncü is?

Auba miért nem merül fel? Szerintem ő még tudná hozni azt a kreatív csatár szerepet amit NJR-től remélünk. Oké, 31, de van még két éve, és nem vágott át minket gusztustalanul. Nem akarok további védekező középpályásokat látni, lehet ősszel majd jön a Raki-Busi-Vidal-Pjanic-De Jong atom stabil középpálya.
Rendhagyó értékelő következik!..
Faramuci_69 2020.07.26 22:42:44
Faramuci_69 2020.07.29 16:29:28
@Dr Mouse: vicces amit Arthurrol írsz. Mielőtt idejött senki volt, most kevesebb lett. En nem keverném ebbe bele Pjanicot. Nem egy szint a két ember. Arthur önmagában megbukott nálunk, raadasul eleg ostoba is ahhoz, hogy megértse, ilyet nem lehet tenni. Nem velünk szúrt ki, hanem önmagát járatta le, ezzel mentve Bartot is :(
Ma este az Osasuna látogat a Camp Nouba...
Faramuci_69 2020.07.17 21:15:09
@evooo: teljesen komolytalan dolgokat írsz :)
Piqué még mindig kimagaslik a Semedo, Lenglet, Araujo, Umtiti, Sergi Roberto, Firpo csapatból. Sajnos Albának sem ment ebben az évben, különösen az elején. Akkor sokkal nagyobb gond lenne, ha elmenne.

Szerinted a zseniális Tobido miért nem kellett a Schalkénak? Miről is beszélünk. Szerintem imádkozz, hogy Piqué még egy évet lenyomjon. Addig meg vegyük meg Eric Garciat valahogyan a Cityből.
Faramuci_69 2020.07.20 18:02:49
@Dr Mouse: piros az a sárga, és úgy hogy az esetek minimum felét nem szankcionálták nála ...
Barcanoticias Tét nélkül 2020.07.11 07:21:54
Valladolidba látogat a Barcelona...
Faramuci_69 2020.07.15 11:54:28
@Robi71: Szerintem is kellett hozzá Laporta, de Pep is. Nem olyan könnyű Cruyffi alapokon megszervezni a játékot. Azért csak el kellett küldeni Dinhot, Eto'ot, Decot és Yaya Tourét is.
Faramuci_69 2020.07.15 14:32:06
@GYLS: kicsit kezdesz személyeskedni, szerintem nem jó irány. Tudod fordítva is igaz, hogy valaki meg nem látja, hogy egy törvényesen megválasztott, papíron jogszerűen működő elnök is lehet korrupt, vagy ha ez túl erős neked, akkor nevezzük szakmailag alkalmatlannak. Ez az egész nem a pénzről szól (persze sokaknak igen), de a leggazdagabb klub nem feltétlenül játssza a legszebb focit.

Barto lemondása sokaknak csak vágyálma. Persze attól még hogy nem ítélik el, meg lehet bukni mind szakmailag mind erkölcsileg. Szerintem Barto esetében erről van szó. A klub zuhanó repülésben van, és nem azért mert Piqué, Busi, Messi valamint Lajos és Alba rendszeresen játszik.
Faramuci_69 2020.07.15 14:34:57
@RA7: sajnos a Sociokat is meg lehet vezetni, mint annyi mindenki mást, hogy ne menjünk messzire.
Az hogy Laporta nem lett újra választva, az így utólag már tragédia, de tény hogy a Rosell klán feltuningolta az árbevételeket.
Barcanoticias Katalán derbi!? 2020.07.08 11:44:32
Ma este Barcelona-Espanyol...
Faramuci_69 2020.07.11 12:39:12
@Robi71: általában egyetértek veled, de ezekben nem. Szerintem Setien nem rosszabb, mint Ernő volt a váltáskor. Szerintem ez mér Ernővel is döcögött. Én igen is látok fejlődést, leginkább a labdakihozatalban, ami korábban rémálom volt.
Persze sok hülyesége is van, nem igazán tudott új lendületet hozni, de nem írom a számlájára a kissé tutista hozzáállását. Ernő sem volt egy újító.

Végül is Fatit játszatta, el kezdte beépíteni Puig-t. Úgy vette át e Barcát, hogy Dembele és Lajos sem játszott. Sőt, még egy vész Bréjszt is igazolni kellett, mert Perezt is eladtuk. Szóval ez nem Setienen múlt.

Tudjuk csalás nincs, de az fura:
a reál ellen tizit utoljára tavaly novemberben fújat a ligában
ramos az hentes, kevesebb lapot kapott mint Piqué (dumálásért nem számít)
az újra kezdés után majd minden meccsükbe belenyúltak, dúrván
csak az ő javukra ítéltek, a VAR asszisztálása mellett

A másik a Neymar ügy. Egyetértek, a srác kreatív zseni,úgy kellene ide mint egy falat kenyér, de:
rendkívül sérülékeny
csúnyán távozott
utólag is perelte a klubot
már nem fiatal
kib sokba kerül

ráadásul,Grizi a helyén nagy alázattal játszik, egyre jobban.
Szerintem NYR megvétele túl nagy kockázat lenne,nem beszélve arról a kis apróságról, hogy a PSG még akkor sem kötne velünk üzletet, ha ezáltal magukkal szúrnak ki, ennél az a pökhendi pöcs teveszar túró ezerszer jobban gyűlöli a Barcát.
Ma este az Atletico Madrid látogat Barcelonába...
Faramuci_69 2020.07.02 18:51:17
Azt látom, hogy mióta Robi kicsit háttérbe vonult (godolom átmenetileg), GYLS kolléga kezdi ideömleszteni a gondolatait. A magam részéről elég jelentős a visszaesés. Néhány statisztikai szám mellett, leginkább az öregek gyalátzása folyik. Ez így könnyű. Ez és ez szar, de hiányzik a megvalósíthatóság mögüle.

Setien nyilvánvalóan egy viszonylag jó edző spanyolországban, de ennyi. Ettől még itt Klopp vagy Pep sem tudna csodát tenni egy szezon alatt.

Szívem szerint mennék tovább a Cruijff-i úton. Messi nem diktátor, de sokat látott már. Grízest nem ő alázta meg, hanem Setien. Csapatot kovácsolni meg Setien dolga lenne.

Szóval minnál több fiatalt kellene beépíteni, de jelenleg kevesen alkalmasak erre. Puig egyértelműen, kérdés mennyire tudja tartósítani a formáját. Ez még problémás fiatalok esetében. Fati, Araujo szintén ügyesek.

Mellettük maradna a régi mag: Messi, Busi és Pique, valamint Alba.
Persze Busi helyett már De Jongot kellene játszani, de ő sajnos sérüélt. Így marad Busi.
Albának és Piquének nincs alternatívja. Jelenleg. Persze nem az övék a jövő, de még mindig nem az ő helyettesítésük a fő gond. Nálam Vidal menne, Raki maradhatna esetleg, de szigorúan cserének.
Semedot sem szeretem, de őt eladni most vétek lenne, nincs alternatívája.
Grízest be kellene építeni, de ha ez nem megy akkor csak akkor adnám el, ha megfizetik az árát.
Egy jó közép hátvéd kellene, Eric Garcia tök jó lenne. Középpályára kellene egy támadó szellemű klasszis. Ez lenne talán a legfontosabb. Valaki, aki tehermentesíteni tudná Messit is, akit elfogadna Messi. Nekem tetszik Bernardo Silva, de tudom, szinte lehetetlen lenne megszerezni. Védekező középpályásnak Pardyt tudnám elképzelni, persze csak akkor ha menne Raki és Vidal is. A gond, hogy ő AM-es, nem fogadna el akárkit edzőnek Simeone után.
Lajos helyzete már kicsit más. Nálam ő csere lenne, gólérzékeny, de lassú, kicsit ügyetlen. Jó lenne egy kreatívabb center, mondjuk Benzema :)

Nagy átalakítás most nem valószínű, valszeg jövőre. A visszaesés törvényszerű, nincs megfelelő játékos állomány, de pénzünk sincs.
Ma este 22.00-kor Sevillában vizitál a Barcelona...
Barcanoticias Barcelona-Leganés 2020.06.16 08:45:58
Ma este 22.00-kor hazai pályán folytatódik a Liga...
Faramuci_69 2020.06.18 13:41:35
@GYLS: Közben azért a Bayern-re épülő német válogatott VB győztes lett. Nem tudom honnan veszed azt, hogy Rumenigge már úgy várta, hogy távozzon.
A Bayern komoly focit játszott akkor is, bár kétségtelenül kevésbé volt fizikális. Csak a spanyol csapatok tudták megállítani a BL-ben.
A Citynél is letette a névjegyét. Gyönyörű focit játszanak, nyertek több PL-t. Az hogy a Poolnak összejött a BL, az nem kizárólag Klopp zsenialitásán múlt. Volt benne egy jó adag szerencse is, leginkább Dembele bénázásai és Coutinho és Alba csapnivaló játéka. Azért a PL-ben nagy a versengés, sok jó edző, játékos és pénz áramlott oda.

Azért mert nem akar ott edző lenni, ahol egy ostoba hülye akar dönteni helyette szakmai kérdésekben is, ezen mi a meglepő?
Kellenek még az edzések a csapatnak, amit a holland középpályás is elismert...
Faramuci_69 2020.05.25 21:58:35
@julio alberto: én legalább Barcelona drukker vagyok. Nem Ftc, nem Pool és nem madridiakkal teli spanyol válogatott. Szeretem Messit, ellentétben veled, nem rajngok minden nevesincs brazil hülyegyerekért. Ehhez persze jogogd van, csak húzz innen minél messzebbre.
Faramuci_69 2020.05.26 09:32:27
@Mihail84: Én Robi részéről semmilyen gyűlöletet nem látok.
Nem szereti a léha, klubot lehúzó játékosokat. Dembele, Arthur, Umtiti, Coutinho, Firpo. Azokat akik zsírosra keresik magukat, de nem tesznek semmit. Értem én, hogy nem Bartomeu tehet a sérülésekről, de valahol igenis ő felelős mindenért.
Sokan reménykednek Dembelében, mert volt pár gyönyörű villanása, de ez ide nagyon kevés. A pool elleni továbbjutás részben rajta ment el. Azt kellen megérteni, hogy ha valaki tehetséges, az önmagában nem elég. Ha nem tud profi módjára élni, teljesíteni, az visszaüt mindenben. Dembelének innen menni kellene, persz esze ágában sincs. Hiszen itt ül a zsíros bödönben, mindenféle ambíció és önbecsülés nélül. Somg példája ezt tökéletesen megmutatta. Sajnos nálam Arthur is ugyan ez. Umtiti egy kicsit más ügy, mert neki volt egy idénye, de annak már vége. Megkapta a zsíros szerződését, azóta semmi. Cou még talán menne is, de ő meg túlhype-olt erősen. Gyenguska játékos.
Robi ezért nem dobná ki az ablakon az öregeket. Nincs helyettük más, és erről nem ők tehetnek. Higgyétek el, az öregek valószínűleg emberileg is sokkal magasabban vannak, mint a fentebb felsoroltak, akik csak lehúzzák a klubot. Lehet kicsit kioktató, de sajnos túl gyakran van igaza.
Faramuci_69 2020.05.26 09:36:04
@Eminusz: nem a semmiből. Évek óta írok a blogon. Mostanra lett elegem abból amit Alberto ide szokott okádni a maga cinikus stílusában. És nem kell Messi imádónak lenni, de ha valaki kirakná az össze klub legendát, nem igazán szereti Messit, (oké ez még Bivire is igaz - de ő legalább gyűlöli a reált), valamint kedvence csatársora a Butragueno, Raul duo, az szerintem nem idevaló. Ez nem demokrácia ez egy blog.
A Mundo összeállítása szerint a brazil része lehet a Lautaro transzfernek...
Faramuci_69 2020.05.22 14:02:54
@julio alberto: egy idősebb vagyok, nálad, 2 valszeg tanultabb vagyok, 3 a fiam válogatott sportoló. Szóval ne állítsd be magad itt valami felsőbb rendűnek.
Amit Messiről írsz az baromság. Persze mindig a fél igazság a legjobb csúsztatás.
Messi nem motívátor. Ugyanakkor gyakran viselkedik vezérként. Ettől még rosszindulatú baromság, amit állítasz róla. A világbajnoki döntőt ugyanúgy megnyerte volna Argentínának mint Maradona, igazi vezér volt. Arról hogy Higany mindent elkúrt, arról nem ő tehetett. A gauchokat többször egyedül jutta ki a VB-re, Copara. Igen, volt pár meccse, ahol ő is belefásult. Na olyankor voltak rajta hárman, négyen ő meg esetleg sérült is volt. Más lelkialkat mint CR, de belül ő is nagyon akar, ez látszik is. Szerintem volt pár nagy meccs amit ő döntött el, de azt meg természetesnek veszed.
Szerinted egyedül kellene megvernie mindenkit? Neki nem kellene társak? Miért ő üvöltsön a társaival? Ő a pályán mutat páldát.
A Poolellen maga nyerte meg 3:0-ra a hazai meccset, és adott még két 100%-os gólpasszt a szellemi fejlődésben visszamaradt Dembinek.
A visszavágón sem ő mondott csődöt, hanem az a Valverde aki betette Coutinhot, Alba, akiről kaptunk 3 gólt, valamint Rakitic aki nem bírta a terhet.
A Bayern elleni zakónál sérült volt.
Azt hiszem, ha azon kell veled vitakoznom, hogy Messi hány nagy meccset döntött el, akkor minden tiszteletem mellett, de keress egy másik fórumot.
Faramuci_69 2020.05.24 07:31:38
@Mihail84: +1, bár kicsit finomabban.
A Sport szerint kész az egyezség...
Faramuci_69 2020.05.19 11:51:32
@Bivi76: Trágár nem volt Malcommal szemben. Azt elfogadom, ha Valverdéről azt írod, hogy gyáva volt, de a te jelzőid már nem csak kritizálóak. Sajnálom, hogy ezt nem látod. Olvass egy kicsivel több szépirodalmat, az fejleszt.
Faramuci_69 2020.05.19 12:09:52
@Bivi76: Az én apukám meg tűzoltó volt. Amúgy meg de bizony. Ez a méjnövésű gyerek annak a korszaknak a legkiemelkedőbb játékosa, amikor a klub minen statisztikában lassan (a BL-t kivéve) leelőzte az ősi ellenfelét. Amikor sorra nyertük a Bajnokságokat, nem mellesleg néhány BL-t is. Mégis a legfontosabb, hogy ebben az időben olyan magasan a világ elit előtt jártunk, amit talán soha más csapat nem tudott elérni. Nem volt ellenfelünk. A játékunk korszerű volt és nem volt ellene ellenszer. Megértem, hogy neked ez nem tetszett. Ezért gondolom, hogy nem értesz a focihoz. Neked a footsal való vagy a strand foci.
Barcanoticias Semedo átadólistán 2020.05.12 08:59:43
A portugál válogatott jobbhátvéddel folytatott szerződésmegújítási tárgyalások zátonyra futottak, a Manchester City, a Bayern München, az Internazionale és a Paris Saint-Germain élénken érdeklődik a szélső szolgálataiért. ..
Faramuci_69 2020.05.15 08:19:03
Szerintem felesleges mindenféle pletykának bedőlni. Bartomeu és a stábja! sok tehetségtelen játékost hozott ide, nagy pénzekért, hatalmas fizetéssel. Arról már sokat cikkeztünk, hogy a Barca, mint nagy klub, mindig áron felül fog venni és bizony áron alul eladni. Az már edzői felfogás, klub filozófiai kérdés, hogy mit csinálunk a kiöregedő, de még épp a csúcson lévő játékosainkkal. Lásd Rakitic. Így utólag könnyű okosnak lenni, hogy miért nem adtuk el. Lehet, hogy nem a legpengésebb, de amit nálunk letett az asztalra, az megkérdőjelezhetetlen. Ráadásul ízig várig profi sportoló. Amikor Dani Alvest eladtuk, senki sem gondolta, hogy milyen karriert fog még befutni. Az meg hiba volt. Be kell látni, a focisták is csak emberek, az új impulzusok hatnak rájuk.
A klub ikonok már más történet. Pique, Busquets addig maradon amíg csak akar, ők megérdemlik. Max az edző nem pket fogja játszani. Persze, ha van helyettük más. Itt azt gondolom, hogy a tisztelet a legfontosabb, ettől is lennénk "mes que un club".
Suarez és Alba helyzete kicsit más. Suarez nem saját nevelés, de parádés játékos, helye még mindig megkérdőjelezhetetlen, még ha időnként jó is lenne neki egy kis pihentetés. Alba viszont nagy csalódás éppen. Mióta megkapta a zsíros 5 éves szerződését, látványosan visszaesett. Dekoncentrált, sérült, alibizik. Őt nem sajnálnám eladni, bár tudását figyelembe véve, könnyen lehet, hogy máshol ő is új erőre kapna és bizonyítana.
Dembelé, Umtiti, Arthur szerintem nem idevalók. Alapvetőnen hozzáállásbeli dolgok miatt, bár ki-ki máshogy persze. Umtiti kicsit sajnálom, de az a fránya térd. Dembi agyhalott, és üveglábú. Arthur meg nem ez a szint és még a professzionalizmusa is erősen megkérdőjelezhető.
Vidal és Rakitic már leszálló ágban vannak, őket a relatíve magas fizujuk miatt elengedném.
Firpo említésre sem méltó. Nekem Semedo sem jön be. A játékunk visszaesésében düntő szerepét látom a szélső hátvédeinknek. Nem elég jó a kombinatív játékban, védekezésben szertelen.
Kimaradt???
Ter Stegen, Messi, De Jong, Lenglet, Griezmann, Robi - őket nem bántanám. Igen, Grizi drága volt és tudna többet is, de nagyon akart, védekezésben bizonyított. Neki még adnék egy évet, tudjuk, nálunk az első év mindig nehéz. Lenglet nem világklasszis, de megbízható és nincs sztár gázsija. Robi dettó, ráadásul saját nevelés. Ő lenne a hasznos kiegészítő ember, sérülések idején.
Mivel nincs pénzünk, és vevő sincs a piacon, így tuti sokan maradni fognak.
Kik jöhetnének:
Pjanicot nem bántanám. Ugyan nem világklasszis, de Rakitic és Vidál is vedekező játékosunk, nekünk pedig inkább egy kreatívabb játékos kellene. 60-ért iszonyú drága. Nekem Fekír jobban bejönne, de ő is lutri a térde miatt. De Bruyne, ha elmenne :)
Neymar zseniális, de tól drága és nagy kérdés hány jó éve van még. Guardiola tudna vele bánni, de Setient erre kevésnek érzem. Oda nagyobb tekintély kell. Lautaro nagy tehetség, de nem ér 50-el többet mint Werner, őt csak beszámítással és alacsonyabb fizuval hoznám. A végén úgy is jön vissza Coutinho, már cikkeznek róla, hogy ha nincsnek nézők, az jót tenne neki. Fokozzuk! Mi lenne, ha labda sem lenne?

Cucut visszahoznám, ő bizonyított, de más épkézláb olcsón megszerezhető játékost alig látni. Őgy sem lehet mindenkit eladni, de legalább a bértömeget csökkentsük kicsit.
Faramuci_69 2020.05.15 11:44:46
@Eminusz: Ha már a fele megvalósulna :)
Neto marginális, Cou eladhatatlan, jön vissza. A Martin story egy rossz vicc. Perezt miért is adtuk el. Persze Martin cserének akár maradhat is. Nem az ő kipaterolása az első számú probléma. Akár még kaphatna is egy évet.
Persze ha jönne Lautaro, Neymar, De Bruyne, Alaba, Fabian Ruiz és Alexander Arnold akkor elengedném Martint is :)
A Barcelona régi célpontjai válnak szabadon igazolhatóvá a nyáron...
Faramuci_69 2020.04.06 20:53:56
Szerintem aki kirakná a nagy öregeket egytől egyig, az vagy nem Barca szurkoló,vagy nincs tisztában a realitásokkal. Persze Rakiticnek, Vidalnak lefőtt a kávé, de Messi, Surez, Alba, Piqué és Busi helyettesítése még nincsen megoldva.
Korában úgy gondoltuk,hogy majd De Jong veszi át Busi szertepét. Ez idén nem valósult meg teljes mértékben, bár a holland kapott elég lehetőséget a bizonyításra, de még nem szoritotta ki Busit.
Óriási hiba (de minimum nagy kockázat) lenne a nagy öregeket kitenni. Nem elég neveket hozni helyettük. Piqué, Busi, Lajos és Alba nem véletlenül voltak világklasszisok, egy-egy fontos meccsen még hozzák magukat. Oké, Liverpoolban nem jött össze, de az a Pool akkor nagyon egyben volt, minden bejött nekik. Nálunk meg töben betlittek (Valverde Cou-val, Cou, Alba, Raki és Dembele is).
Ráadásul ebben az évben már látszanak a kondícionális problémák is, de azért még nem 60 perces csapat a Barca. Itt többről van szó.
Szerintem a radikális változtatások helyett inkább a csapatépítésre kellene törekedni, de szigorúan a Barca hagyományok mentén. Ez alatt az alacsonyabb súlypontú játékosok, gyors labdatartásra épülő játékára gondolok. Amit Pep megvalósított a Citynél. (Őszinte részvétem!) Persze sok pénzt költött, de remek kis csaoatot hozozz össze. A BL cím elmaradt, de az szerencse kérdése is. Tavaly a Poolnak brutál mákja volt (idén már kevésbé, holott idén jobbak, gyorsabbak és tele vannak önbizalommal). Szóval a City és a Pool kiemelkednek, de ez csak annyit bizonyít, hogy mind Pep mind Klopp géniusz. Pepnek idén nem volt szerencséje a sérülésekkel, Kloppnak minden összejött.
Szóval a csapatépítésben hiszek, de Barca tradíciók mentén. Szívesen látnék gyors, labdaügyes jól passzoló középpályásokat nálunk. Ebből nagy hiány van. Sajnos Cou-nak nem jött össze, de legalább értelmezhető áron tudjuk eladni, ha még lehet.
Nekem az jöttmég le, hogy a sok kiöregedett és megfáradt játékos mellett, sok a kissé ostoba, nem igazán iq bomba labdarúgónk.
Semedo, Firpo, Dembi egyértelműen ide tartoznak, de sajnos Umtiti is nagyot hibázott. Tőlük megválnék minél előbb. Ugyan idehoztuk Tobidot, de ő sem váltotta meg a világot, esélye sem volt Piqué szintjét hozni.
Ha igazolunk, akkor figyelembe kellene venni a játékosok életkorát is, se túl öreg, se túl fiatal ne legyen. Nálunk egyértelműen a 24-27 éves korosztály hiányzik.
Neymat szerintem felejtős, leginkább a fizetése és nem is a sérülékenysége miatt, ami persze önmagában is kizáró ok lehetne. Lautaro elég nagy kockázat, nem adnék érte 111 misit. Laporte már jól hangzik, valóban kellene egy kezdő szintű hátvéd, persze Umtiti helyett.
Amíg nem termelümk ki az utánpótlásból valakit, addig leginkább a szélső hátvéd és az kreatív középpályás posztokat kellene megerősíteni. Egy vicc, hogy nem tudjuk letámadás esetén kihozni a labdát. Valszeg ez lesz Lajos, Busi és Pique utolsó szezonja, remélem lesz kinek átadni a tudásukat. Egyedül Busi esetében látok erre reális esélyt, De Jongnak.
A Barcelona idegenben 2-0 arányú vereséget szenvedett a Real Madrid ellen a bajnokságban...
Faramuci_69 2020.03.03 07:59:28
@julio alberto: maximálisan tiszteletben tartva a véleményedet, mégis arra kérnélek, hogy ne járj ide trollkodni. Ez alapvetően nem egy szakmai fórum, itt alapvetően szeetjük a Barcát.
Persze sok a heves fiatal, de majd felnőnek. Oké, kivéve Bivit :)
Cou egy zsák fos, ide ne jöjjön vissza.
Tény, hogy rossz úton haladunk, de nem mindenben.
Nálam Cou, Dembi, Raki, Vidal, Firpo azonnal menne. Umtiti kérdéses. Erősen függ a térdétől, illetve attól, hogy kit tudnánk a helyére hozni.
Pique és Busi maradna, ők megérdemlik, hogy maguk döntsenek a sorsukról.
Alba és Semedo már más történet. Alba szerintem drasztikusan visszaesett mióta hosszabbított. Ráadásul sokat sérült, és a Pool meccsben is vastagon benne volt.
Semedo javulgat, de a rövidpasszos összjátékban zsenge, míg védekezésben sokat hibázik. Beszoptuk ua a gólt, mint a matracosok. Vinicius akar, tud futni, de egy ostoba barom, aki nincs esze a futtballhoz, és a befejezésekben is rém gyenge. Semedo és sajnos a Vidal helyére bejövő Braithwithe f'szom sem tudja leírni a nevét is benne volt vastagon.
Mind a középpályánk, mind a csatársorunk alkalmatlan volt a gyors játékra. Ezzel mg nem lenne semmi gond, mert nem erre építünk. Ami sokkal gázosabb, hogy nem tudjuk kihozni a labdát. Nincs meg a labdabiztonságunk. Ide olyan emberek kellenének, akik képesek erre. De Jong részben ilyen. Mivel Businak max egy éve van még, hamar elsön az ő ideje. Raki, Vidal, Semedo erre alkalmatlan. Arthur még csak-csak, de nálam ő sem lenne itte kezdő, amg nem változtat pár dolgon drasztikusan. Tipikusan egy ostoba brazil, aki ne tudja milyen a profi élet. Persz Dembelénél még 1000x jobb ebben.
Faramuci_69 2020.03.03 09:15:57
@Bivi76: Nem, az nőtt fel aki nem zúdítja az emocionálisan túlfűtött (gyakran trágár) kommentjeit a blogra.
Azért tettem a smile-t.
A Barcelona hivatalosan bejelentette az átigazolást...
Faramuci_69 2020.02.23 09:21:03
@GYLS: nagyon jó vagy a számokban, de ez a Barto szint. Lehet nem Guardiola vitte Sterlinget és Bruynet oda, de ő építette feé őket, ahogy az egész csapatot. BL szerencse is. Az MC-nek pechje volt, Laporte kétszer elcsúszott a T'ham ellen, míg a Barca (dembele) nem zarta le az első meccsen a párharcot, utána meg az ütődött Valverde Coutinhoval a kezdőben állt fel az Anfielden.
Igen, most jobb a Pool. Igen Klopp zseniális edző, de Pep is. Hozott több PL-t szemet gyönyőrködtető támadó focival. Igen, voltak roszabb igazolásai is, de ettől még qva jó edző és pedagógus. Idén nincs szerencséjük sem a sérülésekkel, a Pool nagyon összeállt. ott a momentum. De ha esetleg kizúgnak a BL-ből most, akkor nekik is csökken az önbizalmuk.
Faramuci_69 2020.02.23 09:22:46
@INCA: sztem qvq jót tettünk a Leganessel. egy tuti kiesőtől vásároltunk magas áron. Miután kizúgnak sokan fognak ingyen távozni. Így lesz lóvé az építkezésre.
Barcanoticias 1 pont a hátrány! 2020.02.17 09:42:37
A Barcelona rangadót nyert szombaton, míg a Real remizett vasárnap...
Faramuci_69 2020.02.18 11:37:03
@DISTANTxTHUNDER: nálad ez valami gumicsont?
Engedd már el Coutinhot. Nem ügyetlen játékos, de míg a PL-ben belefértek a labdavesztései, a Barcában nem. Nem volt elég jó a rövidpasszos játékban. Az elején még néha lőtt kapura, de teljesen hitehagyott lett. Bizalmat kapott rendesen. Nem élt vele. Most bukik meg éppen Münchenben. Ügyes kis játékos, de soha nem ért 160 milliót, a felést sem nagyon. Nem nőtt fel a feladathoz.

Dembélével mit akarsz kezdeni? Ostoba éretlen hülyegyerek, aki még sérülékeny is. Igen húzott néha váratlant, de az ide kevés. Mentálisan nem nőtt fel a feladathoz. Sokkal több pénze van, mint amit fel tudna fogni, a családja sem partner ebben nem támogatják megfelelően. Talán még Coutinhonál is agyobb hiba volt megvenni. A brazil legalább nem élt sportszerűtlen életet, benne még talán lehetett mit látni. Nem jött be. Van ez így.

Griezmann szerintemszuperül bevált, ő valóban zseniális. Nem látok túl sok edzői hibát nála. Ő legalább fejlődést mutat ellentétben Cou-val, ami fontos. Nincs mese, ide kell minimum egy év a beilleszkedéshez. Az hogy jobbal nem lövi be a 100%-kos ziccert, az nem edzői hiba. Legalább helyzetbe kerül, ráadásul neki még a 9-es is idegen poszt, ő inkább egy kontrázós csapatból jött, nem egy labdabirtoklásra építőből. Zseniálisan védekezik, igazi csapatember. Szerintem ő komoly erősítés volt. Nem utolsó sorban az ő igazolásával gyengyítettük egy riválisunk, míg Cou esetében beindítottuk a Poolt.

Jelenleg nem csak edzői problémák vannak/voltak. Kiöregedtek a klasszisaink, az újak meg gyengék. Kivéve De Jongos és Grizit.

Szerinted arra mi a garancia, hogy Sanches, Lautaro, Pappné itt egyből maximumot tudna hozni. Ez egy nagyon összetett folyamat.
Ettől persze még szar a tendenciánk, ennél sokkal hatékonyabb játékos megfigyelés, igazolás politika, saját nevelések beépítése (kinevelése) kellene.

Roberto az utolsó sajátnevelésű kezdő (nem kezdő szint). Puig harmatos, Perez gyenge volt ide. Collado, stb... Velük mire számítunk?
Faramuci_69 2020.02.18 11:40:58
@Mihail84: kiesett Suarez. Ezt Messi is megérzi. Nincs itt semmi gond. Mint írták, kicsit komolyabb az edzés munkája, valszeg fáradtabb. Suarez több helyet csinált neki, érezték egymást. Grizinek még kell fejlődnie.
Sokal többet foglalkozik támadás építéssel, kicsit ritkábban ér a kapu elé. Ráadásul még szerencséje sincsen mostanában. Ráadásul még sérülésre is panaszkadik.

Messinek is 100%-osnak kell lennie, hogy "beast" módban tolja. Mind fizikailag, mind mentálisan.
A rovat 2. részében utánajárunk, hol vannak problémák Setien rendszerében...
Rég nem látott pontszámos értékelő, rendhagyó módon pedig Setien is osztályzatot kap...
Faramuci_69 2020.02.11 12:50:13
Messi egy nagyon jó ember, zseniális futballista, de nem ideális kapitány. Sajnos nincs kellő karizmával megáldott játékosunk.
Sajnos a mostani csapatot nagyon át kellene alakítani. Volt egy tegnapi komment a szélső hátvédekkel kapcsolatban, amivel teljes mértékben egyetértek. Kulcs pozíció, nálunk meg nagyon gyenge a felhozatal:
Firpo rém gyenge ide
Semedo, ha esetleg bizonyít valamit év végéig, talán megtartanám, de nem igazán jól védekezik, a passzpontossága gyenge, megöli a tiki-takát (már ha van). Beadni nem tud, a cselező készségét meg nem tudjuk kihasználni. Ne vált be.
Robi tud amennyit tud. Ő saját nevelés, univerzális, tökéletes a padra.
Alba sajnos nagyon visszaesett a Lverpooli meccs óta. (Mióta szerződést hosszabbított). Őt sajnos Messi miatt kellene megtartani, de számottevő konkurrenciát hoznék a nyakára.

Nálam a nyáron, Rakitic, Vidal, Firpo, Umtiti, Dembele és Semedo is menne, ki ezért, ki azért. Cou-t szintén el kellene adni, majd minden áron.

De Jong vegye át Busi helyét. Griezmannt még megtartanám, ő azért messze Cou szintjén felül teljesít. Ráadásul egyedül ő tudná Messit pótolni. (Persze Messi pótolhatatlan)

Kellene:
Elsősorban két jó szélső hátvéd. Egy középhátvéd is. Egy center, és egy támadó középpályás. Biztos, hogy kellene kompromisszumot is kötni, mindenre nem lesz pénz. Ezért kellene megfelelően keresni a lejáró szerződésű játékosokat, valamint a 24-26 éves korosztályra fókuszálni, hogy javuljon a csapat hosszútávú állóképessége is.
Sajnos a fiataljaink nem elég jók. Puig súlytalan, ő max akkorkaphatna perceket, ha már 2-3 góllal megyünk. Alena sem igazi barca szint. Ő-t max azért hoznám vissza, hogy létszámban meglegyünk.
Neymart semi pénzért nem hoznám ide. Túl nagy kockázat. Olyan játékosokat keresnék, akik kellően érett személyiség típusok, motíválhatók, akár még Barca/katalán kötődésük is van. Nem mazsoláznék agyatlan brazil teenager-eket. Továbbra sem az ütközős, beadásokra, lövésekre épülő taktikát preferálnám, de sokkal több lendületet kellene a csapatba csempészni. Rossz nézni a rengeteg hátra felé passzt. Ebben Firpo, Semedo, Rakitic élen járnak.
Faramuci_69 2020.02.12 10:55:09
@Robi71: Igen, ezek a nevek jól hangzanak. Nálunk azért kiemelten fontos lenne az intelligencia is. Persze itt nem Lampard kaliberű játékosokra gondolok, de nem is Dembelekre.
Számomra mindig érdekes felfogás, ha valaki szerint pl: Dembele milyen kiemelkedő játékos lehetne, csak fejben kéne változtatnia. Na ez kb. ugyan az, mint ha azt írná, hogy Busi még évekig jó lenne, hiszen fejben gyors, csak fizikálisan kellene felturbózni.
Számomra minden rész képesség ugyan úgy az egész része. Profi futballista csak akkor lehetsz, ha semelyik képességed sincsen egy bizonyos szint alatt, de vannak kiemelkedő képességeid is.
Hogyan látod Fabian Ruizt és James Maddisont? Szerinted menyiért mozdíthatók ezek a játékosok? Az általad emltett 5 és ez a 2?
Mennyiért tudnánk eladni?
Faramuci_69 2020.02.12 10:56:29
@Púhol: szerintem Firpo nem ugrotta meg a szintet. Eddig semmit, de tényleg semmit nem mutatott. Tucat futballista. Akkor már ezerszer inkább Cucurella.
A csatárkeringő folytatódik, a hét végéig legalábbis biztosan...