Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jeffer

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az önkormányzati választás során nagy port vert fel a győri választás eredménye, mellyel kapcsolatban igencsak szélsőséges vélemények, bizonyos tekintetben pedig nagyfokú értetlenség, na és persze rengeteg téves információ, félreértelmezés látott napvilágot. A Borkai Zsolt körüli botrány és annak…..
Jeffer 2020.01.25 20:53:18
"Lehet, hogy ezt látja, csak nem egészen ez a helyzet,..."

Mi más lenne a helyzet egy ilyen (15/16+1) győzelem után, mint a győri. Horn Gábor mondta annak idején egy népszavazás után: „Nem azt mondták Feri, hanem azt, hogy menj a picsába! Valljuk be!”
Velős kifejezés erre is.
Gyurcsány tótágast állna, ha legközelebb csak ennyire nyerne. Nem rögtön a hosszútávú jövőn aggódna. Most kapott egy újabb javítási lehetőséget. Örül is, mint majom a farkának.

"...egyre kevésbé van szó "Gyurcsány vezette ellenzékről", ennek most épp Győr az egyik jó példája."

Szerintem abszolút nem így van! Ez egy "altatási" trükk! Mintha a Gyurcsányt már nem is érdekelné a város irányításának lehetősége, mert itt egy "nemesebb" célról van szó? Ugyan már! Gyurcsány maszatol, nyomokat takarít, de mint legfőbb hadúr korbáccsal a kezében veri azt, aki nem tesz meg mindent a végsőkig. Vegyük figyelembe, hogy van egy folyamatban lévő nyomozás a Borkai-ügyhöz kapcsolódva, a Póczik-Dk-Glázer háromszögű zsarolási ügy. Az elemzésben ez nem szerepel, mint befolyásoló tényező. Pedig Győrben sokan tudni vélik, hogy nem véletlen a volt jelölt visszalépése. Nem zörög a haraszt... De úgy tűnik manapság a botrányok csak előnyök lehetnek jó néhány szereplőnek.

"a Borkai-ügy eléggé ráégett a helyi Fideszre"

Amortizáló hatása volt, de még így is az ügy főszereplőjét hozták ki győztesnek. Ugyanúgy ráégett az ellenzék pártjaira a Wittinghoff Tamás hasonló pornóbotránya vagy a kispesti maffiózó politikusok korrupciós és drogbotrányaik. A választók őket is vállukra emelték. Másokat nem is említve, mind győzött! Jó kis szaftos történések csak növelik az esélyeket? Kiérti ezt a választói hozzáállást? Azóta egy újabb, a két lepedőakrobata bajnoknál is undorítóbb esemény történt a képeket látván, amivel a DK-ra ráégett a Dákó titulus és immár volt képviselőjük által a Részegesen Recskázók és Kispöcsűek Társulata elnevezés. Sokat lehet hallani, hogy a Borkai-botrány kihatott országosan is, sőt az eredményt látván főleg ott. Lehet, hogy ez is valós győzelmi esélyeket tartogat az ellenzék jelöltje számára is? A fent említett tendencia is ezt mutatja? Holnap megtudjuk!
Jeffer 2020.01.25 22:38:59
@lezlidzsi84: "Folyamatban lévő nyomozást nehéz elemezni..."

Nem is kell a nyomozást elemezni, hanem számításba venni azt is, hogy az emberek tudatában benne lehet ez a tényező is pro és kontra alapon. Úgy tűnik, hogy a csapda a felállítóját is bekebelezte és ezt holnap árazzák be a választók. Bár utólagosan, de ha nincs a Borkai-botrány talán még Glázer győzött is volna. A mostani jelölt kevésbé szimpatikus, mint Tímea lehetett, bár ő sem tudta hozni körzetét.