Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vadvirágos Kerékpáros

10 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyszerűen jelzett utak, alig pár száz méter szintkülönbség, verőfényes napsütés, homokos tengerpart és zöld erdők, mi kellhet még egy vidám biciklistának? A Földközi-tenger partján Dél-Spanyolországtól Görögországig húzódó EuroVelo kerékpáros túraútvonal katalán szakasza lenyűgöző és igazán…..
  A Spanyolország és Franciaország között természetes határt képző magashegység, a Pireneusok, háromezer méter feletti lélegzetelállító havas csúcsaival, egyedülálló állat- és növényvilágával és sokszínű kulturális örökségével lenyűgöző, bár kevéssé ismert úticél. Szerencsére tavaly alkalmam nyílt…..
Szorgosan gépelgettem egy ideje a Caminon íródott útinapló sorait, hogy fejezetenként publikáljam az átváltozás történetét, de az élet, (pontosabban az elmúlt évek számomra legbizarrabb két és fél hónapja David Lynch és Alfred Hitchcock rendezésében) közbeszólt. Ígérem, lesz portugál Caminon…..
Ez a bejegyzés a félelemről szól. A félelem gyötrelmesen randa egy érzés tud lenni, alattomosan kúszik be a tudatba. Úristen mi lesz, ha... persze ez egy teljesen normális emberi reakció, félünk az ismeretlentől, s elménk felkészít minket az összes lehetséges kimenetelre. Na de ennyire? Ha a félelem…..
A Szent Jakab út, azaz a Camino de Santiago már középiskolás korom óta vonzott. Spanyol kéttannyelvűbe jártam, így a Camino többször is említésre került a tananyagban, s én mindig tátott szájjal hallgattam az erre vonatkozó utalásokat. Komolyan, többszáz kilométeren, napokon, heteken át egy szál…..
Körbepedálozni a világot! Nagyszabású, hangzatos terv, de nem megy az ám csak úgy egyből, mint a karikacsapás. Körbepedálozni a Balatont. Vagy a kerületet. Vagy legalább a háztömböt. Minden kezdet nehéz, velem sem volt ez másként, sőt. Amíg én épp Andalúziában egy kecskefarmon ápolgatom a…..
Vadvirágos Kerékpáros 2020.02.28 08:18:24
@gabroca: Ez igaz. Nagyváradig bicikliút visz, utána viszont nagyon körül kell nézni, merre menjen az ember, ezért is kerestem alternatív útvonalat a Sebes-Körös mentén, majd fenn a hegyekben, arrafelé már szinte semmi forgalom nem volt.
Vadvirágos Kerékpáros 2020.02.28 08:22:04
@pulsarito: Sajnálom, hogy csalódást okozott személyes hangvételű naplóbejegyzésem. Komolyan nem gondoltam, hogy pár haveromon kívül bárki is elolvassa majd
Amióta csak az eszemet tudom, egzotikus helyszínekről, vérpezsdítő kihívásokról, üdítő kalandokról álmodozom, a fél gyerekkoromat a diófa tetején, vagy a panellakás kisszobájában kuporogva kalandregény olvasással töltöttem. Elveszett törzsek, hajótörés, sztyeppén vágtázás... ilyesmiről álmodoztam az…..
Vadvirágos Kerékpáros 2020.02.18 20:18:10
@haromegesztizennegy: nyugodtan olvasd el, a tipikus külvárosi életmód érzékeltetése volt a cél a doboz cigivel
Vadvirágos Kerékpáros 2020.02.25 10:18:34
@lenlo: Köszönöm :) Jerezt ki ne hagyd! Az év bármely időszakában fantasztikus élnénk, kivéve nyáron... akkor mindenki menekül az 50 fokos kánikula elől :D
Vadvirágos Kerékpáros 2020.02.28 08:13:06
@airsheep: Köszönöm szépen a kedves szavakat :) A medveriasztó spraynek én is utánanézek, idén szeretnék újra arrafelé kalandozni, csak hosszabban. Köszönöm a tippet! Hátszelet!
Túl az ezredik kilométeren, hektoliternyi zöld teán, tajin és kuszkusz hegyeken, egy drámai elváláson és rengeteg mókás helyzeten, a duóra redukálódott trió két rettenthetetlen tagja, a belga Sam és én bekeményítettünk. Hogy a hardcore-t melyikünk bírja jobban, az ebből a részből nem tudom…..
Zéró karbon, teljes függetlenség és az úton a legautentikusabb arcát mutató környék – nekem megéri ezért a fizikai határaimat súroló megpróbáltatások sorát kiállni, azaz minden métert izomerőből kiizzadni. Bringával utazni több, mint turistáskodás: valódi élmények, valódi emberi találkozások és mély…..
Európán kívül a dolgoknak tétje van, a döntéseknek valódi súlya. A megszokott kényelem hiányában, az elemekkel vívott harc közben az infrastruktúra és technológiai fejlettség hiánya miatt bosszankodni -  időpocsékolás. Én pont így imádtam a bájosan suttyó, kicsit koszos, de nagyon színes és…..