Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dmroland

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog A turul népe 2008.07.21 07:01:00
 Óóó, igenigen. Nem kerülgetjük tovább a témát, belevágunk. Különösen most, hogy egy héten belül igazi jó kis balhéra van kilátásunk: Novák Előd dobol majd, kissé tanácstalan, ám sűrűn bazmegoló szakik drótokat akasztanak a szoborra, basic üzemmódba…..
dmroland 2008.07.22 00:18:32
Én is a turul és Oli közelében lakom. Ma du. 6-kor mentem el az inkriminált létesítmény mellett bringával. Tizenkétéves-forma fiúgyerek állt épp meg, szintén biciklivel, a Németvölgyi úti fronton. - Most akkor ezt lebontják? - kérdezte. A hangütésében SEMMI nem volt, amiből következtetni lehetett volna, helyeselné/nem helyeselné ill. hozzátartozói, környezete stb. helyeselnék/nem helyeselnék, ha lebontanák. 60 körüli, szikár asszony sziszegte - de tényleg - azonnal vicsorogva: - Ezt nem fogják lebontani... csak hogy boldog légy!-
S ha már a Tik-Takkal jössz, Oli: tegnapelőtt ott is jártam, sőt, a Királyhágó téren a HB sörözőben is. Mindkét helyen a szoborról folyt épp a vita. Nem másról. A HB-ben egy fazon épp előadta a "magyarok legősibb, legszentebb... stb. ki az a szemétlibsi, akit ez zavar" kezdetű szöveget, csak úgy, amikor megszólalt egy csaj, hogy azért van, akit a történelem ismeretében ez a szimbólum másra is emlékeztet. Mi másra, kérdezte a faszi. A csaj mondta a Turulszövetséget, és hogy nyilvánvaló, ha árpádsávos zászlókkal masíroznak a turulvédők, merthogy ő állítólag felvette videóra a szoboravatót is, és azzal masíroztak, ezek nagyjából ugyanazok, mint az Andrássy úti hősök, s ezek nem dicsőmúltraemlékezni akarnak ilyenkor, hanem öndemonstrálni és megfélemlíteni, a faszi közölte, hogy ő történelemmmel foglalkozik, és se a turulnak, se az árpádsávos zászlónak nincs a dicsőn kívül egyéb történelmi konnotációja. A csajszi kérdezte, h mely korral foglalkozik a pasas. A pasas azt válaszolta: leginkább az ókorral. A csaj elmondta, hogy vmi munka kapcsán módja volt a Nemzeti Filmarchívumban végignézni az összes '44-es '45-ös archív anyagot, van fogalma róla, mi történt e zászló alatt azokban az években, és szerinte akik most élnek és akiket ez zavar, nem az ókorra emlékezhetnek, hanem erre. A pasi visszakérdezett, h milyen színű volt a zászló a filmen. A csaj nevetve mondta, hogy fekete-fehér, és visszakérdezett, hogy: de milyen volt a valóságban? - Fekete-fehér. - mondta a pasi, akiről kiderült, hogy matektanár. A kocsmában, ha jól számolom emlékezetből, úgy 7-8 ember lehetett rajtam kívül. Mind turulpártiak, ha jól érzékeltem. A matektanár okfejtése miatt egytől-egyig láthatóan zavarban voltak, kicsit szégyellték magukat, de neki drukkoltak, nem szóltak közbe. A csaj egyedül kiment a teraszra, ők bent maradtak és láthatóan megkönnyebbültek. Másra terelték a témát.