Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barkatarka

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Habár lassan csitul a botrány Harry és Meghan múlt heti bejelentése körül, a brit és a kanadai sajtó még mindig nagyon sokat foglalkozik a döntésük hátterével, és miután többekkel beszéltem én is a témáról,  feltűnt, hogy itthon is sok kérdés maradt megválaszolatlanul azokban, akiket érdekel a téma,…..
Barkatarka 2020.01.23 20:40:53
Kedves @nofret!
A hercegnő/hercegné témához:
Igenis magyarul megkülönböztetjük a kettőt, azért, mert míg az angol nyelvben érthetően elkülönül, addig ezt a magyarban csak így lehet. Egyébként miután ez a blog magyar nyelvű, ennek megfelelően a nevek is magyarosítva vannak- Katalin/Vilmos/György/Károly/Erzsébet-,így inkább a magyar titulus lenne szerencsésebb…
Nem kötekedésből írtam, ez az én véleményem :)
Meghan-Harry témához:
Előre leszögezem, én bírom/bírtam mindegyiket , de azért kicsit fura pár dolog…
Annak idején, amikor Katalin és Vilmos járni kezdett, ugyanez a média cirkusz volt. Katalint is ugyanúgy zaklatták a kapcsolatukban, a szakításukkor, sőt még az esküvő után is. Tehát ez nem volt újdonság, és akkor még Harry szorosan velük volt, láthatta ezeket. Pontosan lehetett előre tudni, hogy akit Harry választ, ugyanezt fogja „átélni”.
Katalint is ugyanúgy szivatta a média, tettek ők is jogi lépéseket. Harry és Meghan egyébként is több mindent megengedhettek maguknak, meg is szegték többször a protokollt. Ezt Katalinék soha nem tehetik meg, belőlük lesz majd ugye a király/királyné. Ráadásul Meghan nem egy „világvége2” faluból tévedt a palotába, már egy zsibongó, reflektorfényből ismerte meg Harry-t. Nyilván más a kettő, de annak idején nem zavarta a média nagyon. Amikor megkérte Harry a kezét ezen nem gondolkodtak?
Hisz azért elég nyilvánvaló, hogy nem egy mezei családba házasodik be, itt kötelezettségek, protokoll, stb, vannak… (az egy más dolog, hogy mi ezt mennyire tartjuk helyesnek/elavultnak, de ott ez van.pont.) Ha Harry ennyire kivan a médiától (egyébként jogosan), akkor miért nem lehetett ezt a kilépést már az esküvő előtt megtenni?
(a rasszizmusos cikkekről inkább nem írok, annál undorítóbbat úgyse tud sehol húzni a média, mint amikor ezt hozza elő)
Mindenesetre remélem, lecsendesül körülöttük ez a felhajtás, és nyugi lesz az óceán mindkét partján.

Ja, és szuper a blogod, szeretem olvasni! :)