Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péter Mészáros Péter

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
forrás: flanderstoday.eu Sokszor látok lelkes fiatalokat az edzőparkban trehány, hányaveti módon végrehajtani gyakorlatokat. Olyankor úgy vagyok, mint "Toldi", hogy  "...tűrte, amíg tűrhette..." és odamegyek, pár mondattal kiigazítok, bemutatom, hogy mit csinálnak rosszul. Legtöbbször annak…..
" Mindig biztos voltam benne, hogy egy jó edzőnek nem feltétlenül kell jó sportolónak is lennie. És az élet bizony sok fantasztikus edzőnél igazolta ezt vissza. Az érvelés egyébként visszafelé is igaz. Ritkán adódik úgy, hogy egy nagyszerű sportoló később kiemelkedő edzővé váljon. Viszont úgy tűnik…..
Péter Mészáros Péter 2020.12.16 21:15:30
forrás: bbc.com Nekem szép gyerekkorom volt. Azt is elmondhatom, hogy nekem még volt gyerekkorom. Sok játékkal, nevetéssel és mozgással. Tudom, hogy sokszor egy két lábon járó közhelygyűjtemény vagyok, de a dolgok abban az időben még tényleg működtek. Még akkor is, ha akkoriban a frizurák…..
Nagy örömmel rakom ki Zoli barátom legújabb vendégposztját. Ha esetleg nem tudnád, hogy ki ő, akkor kérlek olvasd el a bemutatkozó írását itt! A mostani bejegyzés apropója, hogy Zoli jött, látott és győzött! Anélkül, hogy különösebben készült volna rá, benevezett egy funkcionális erőversenyre, amit…..
Péter Mészáros Péter 2020.09.13 08:40:17
Sziasztok! Kérlek fogadjátok nagy szeretettel Zoli barátom vendégposztját, amit remélem követ majd több is! Hozzám hasonlóan ő is hatalmas tisztelettel és szenvedéllyel viszonyul a testedzéshez és a mozgáshoz. Az Instagram-on @coachidi -ként találjátok meg, ahol évtizedekkel fiatalabb srácokat…..
forrás: freepik.com Ismersz engem. Tudod, hogy mi a szenvedélyem. Először is az egészség. Aztán ott van szorosan mögötte az erő. Mert az élet akkor szép, ha egy erős és egészséges testben élhetünk. Betegségek nélkül. Fájdalmak nélkül. És igen, gyengeség nélkül. Ha egy test erős és egészséges is,…..
forrás: istockphoto.com Esős, párás, kifejezetten hűvös, júniusi szombat délelőtt. Városi sporttelep, kondipark. Egyes-egyedül állok a szabad ég alatt, a szakadó esőben. Lehunyom a szemem amíg pihenek két sorozat között és élvezem ahogy az esőcseppek lefolynak az arcomon és a mellkasomon.…..
Péter Mészáros Péter 2020.06.24 17:15:51
forrás: akostormassy.hu Még egyszer szeretném megköszönni mindenkinek a hozzám intézett pozitív hozzászólásait, amit a "Merre tart a blogom?" című cikkemben feltett kérdésemre adott. Igyekszem a jövőben is megfelelni a bizalmatoknak! Sokszor kapok azonban Tőletek éles kritikákat is az írásaimmal…..
Péter Mészáros Péter 2020.05.09 08:01:11
forrás: nownovel.com Mikor először gondoltam, hogy egy blog írásába kezdek, akkor sok dolog még nem volt letisztulva bennem. Volt mögöttem három évtizednyi edzés, annak minden tévútjával és minden sikerével. Annyi különböző módszert és eszközt próbáltam és olyan sokféle partnerrel edzettem, hogy…..
Péter Mészáros Péter 2020.04.22 22:44:30
  forrás: globalbodyweighttraining.com COVID 19. Mikor először jöttek a hírek az európai terjedéséről én már írtam róla a blogomban. Borzasztó dolgok váltak valóra. A gazdaság ki lett ütve. Leállt mindenütt a gyártás, termelés és nincs szállítmányozás sem. Még 100 év sem telt el az előző óta és…..
forrás: freepik.com Emlékszem, amikor 2 éve először lementünk a barátnőmmel a helyi gimnázium tornatermébe. Mindenhol bordásfalak, zsámolyok, kötelek meg gyűrűk. A barátnőm első kérdése az volt, hogy itt mit lehet edzeni? Fura volt neki a dobozon kívül. Lehet, hogy nem gondoltál még bele, de TE is…..
forrás: onnit.com Lassan egy évtizede, hogy első fecskeként megjelent Paul Wade "Fegyencedzés" című könyve, példátlan zűrzavart okozva a testedzést végzők, testedzéssel foglalkozók körében. Ez a könyv volt az első, ami a saját súllyal végzett edzést nem gyerektornaként, hanem egy komoly fizikum…..
Péter Mészáros Péter 2020.03.12 10:56:34
Szia! Saját testsúlyos edzés vs. súlyzózás. Mindkettőt csinálom jelenleg, de volt olyan periódus az életemben amikor csak egyiket vagy csak a másikat műveltem. Amikor elkezdtem edzeni, csak fekvőtámaszokat és guggolásokat csináltam, nem tudtam húzódzkodni, tolódzkodni mert nem volt lehetőségem ilyesmikre. Nagyon sokat csináltam, két kézzel, aztán egy kézzel, két lábon, aztán egy lábon. A lényeg, egyszerre tudtam csinálni 500 fekvőtámaszt, 300 felülést,60 guggolást egy lábon, oké voltam 68 kg. Aztán elmentem edzőterembe és az 50 kg-t nyomkodtam nagy nehezen, fekve. Emlékszem a 100 kg-t elérni mekkora szám lett. Aztán később azzal már szériáztam és aztán többel is. A súlyom 75 kg lett, nem szedtem semmit. Viszont fekvőtámaszból 50-t sem tudtam később megcsinálni, szerintem most sem. Tehát az erő nőtt az ismétlések száma erősen csökkent. Valami megváltozott az izmaimban, oké most 80kg vagyok, de akkor is az arányokban drámai változás állt. Erő, ismertem egy srácot, aki semmi mást nem csinált csak fekve nyomott. "sehogy "nem nézett ki látszatra, de kb 70 kilósan a 140 kg-t nyomkodta fekve, amit 100kg-s szétkokszolt arcok nyomtak. Emlékszem karate edzésre lejött két dagadó de tényleg, gyúros, 10 fekvőtámaszt nem tudtak megcsinálni. Tehát csak létezik kétféle erő, vagy, egyik, másik edzés a különböző izomrostokra ennyire más hatással van?
forrás: suchtv.pk Hát szar dolog az öregedés, az fix! Az ötven körüli humoristák is erre próbálják kihegyezni a műsoraikat. A romló fizikai összetevőkre. A gyengülő szívre, a gyengülő izomzatra, a fájó ízületekre. Meg a folyamatosan romló érzékszervekre. No, meg a lógó dolgokra. A lógó pocakra, a…..
forrás: wallpaperflare.com Hát ezt is megértük. Eljött a "walking dead" korszaka. Lecsapott Magyarországra is a COVID-19 (Coronavirus Disease - 19), azaz a Koronavírus. Az óránként változó kormányzati kommunikáció hatására az emberek fejében is kialakult a teljes zavar. Ahogy Rejtő Jenő "Vesztegzár…..
forrás: mensjournal.com Őszinte leszek. Nem igazán szeretem visszaolvasni az írásaimat. Sokszor vagyok úgy, hogy beugrik valami, amit fontosnak érzek megosztani másokkal az edzéssel vagy az egészséggel kapcsolatban, aztán mikor leülök a gép elé, hogy szavakká alakítsam, a végeredmény már más lesz,…..
forrás: winning-performance.uk Vannak edzések, amelyek korosztálytól függetlenek. Ilyen például a kocogás. Kocognak fiatalok és kocognak idősek. Ilyen az edzőtermekben végzett, gépeken történő edzés is. Egészen fiataloktól az idősebb korosztályig mindenki találhat magának kihívást egy jól…..
forrás: pankracio.com Láttam egyszer egy képet a Facebook-on. Arnold Schwarzenegger volt rajta és egy kérdés: "Ha választhatnál, hogy egy éjszakát a világ legjobb nőjével töltesz vagy egyszer együtt edzhetsz Arnolddal....akkor aznap melyik testrészre gyúrnátok?" Mikor valaki Arnold Schwarzenegger…..
  forrás: cdc.gov Valamilyen hipnotikus módon megállás nélkül keresem az egészségesebb élet és jobb test elérésének a lehetőségét. Az edzés az életem. A szobám falán bordásfal, a bordásfalon húzódzkodó. A húzódzkodó alatt kettlebellek. A spájzban meg van 100 kilónyi súlyzókészlet a befőttek…..
Bár ma már főképp saját testsúlyos gyakorlatokat végzek, heti egy alkalommal visszatérek a súlyok világába. Immáron 30 éve. És büszkén állíthatom, hogy az én edzőtermem nem olyan, mint a Tiéd. És a terem tulajdonosa a hetvenhez közelítő Jani bácsi is egészen más, mint a megszokott edzők. Igazi…..