Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CsikiZoli

11 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Már csak egy párat kell aludni és vége a tanévnek. Ismét elbúcsúzok 60 gyerektől. Tíz év tanári pályafutással a hátam mögött, még mindig nehéz az elválást feldolgoznom. Elgondolkozok, hogy normális és egyáltalán indokolt dolog-e ez. Azt hiszem igen. Ha egyszer valami…..
E ránkszakadt, bolond világban, hol senki sem mutatja azt, ami e félrelódult, zagyva árözönben én meg akarom magam tartani.                          (Bárd Oszkár)Nem…..
D. Nagy Lajos éneke cseng fülemben: „Hogyha filmen látom, olyan szép a reggel...” és tényleg így van. Néha a TV-ben ha dokumentumfilmet látok a vidékeinkről,  mindig olyan mások és olyan szépek a tájaink, az embertársaink ízesen beszélgetnek, nem is csoda, hogy…..
    Szerintem a barátsághoz két lelkileg közel álló ember kell és kettejűket a CSELEKVÉSEK kovácsolják össze baráttá. Ha nem TESZ két ember kölcsönösen egymásért semmit, akkor nem jön létre barátság. Ha volt is elmúlik. Ezért nem lehet egy embernek sok…..
C s i k i Z o l i Szeretetbenzin 2008.11.22 12:28:43
A minap tudatosult bennem, hogy a szeretetnek milyen nagy ereje van. Érzem és tudom, hogy az ember szeretetre vágyik, de én továbbmegyek és azt hiszem, hogy nemcsak vágyunk a szeretetre, hanem szeretünk is. Mindenik emberben szeretet van, csak az a nem mindegy, hogy mi a szeretetének a…..
Az emberiség-tésztája nem lehetünk, mások helyett nem cselekedhetünk, de lehetünk az „élet sója”, amely a tésztába kerülve megízesíti azt, vagyis élhetünk úgy, hogy jó hatással legyünk a körülöttünk élő emberekre. Élem a kis életemet és igyekszem minőségi…..
C s i k i Z o l i A küszöbön 2008.07.29 11:38:00
Nemrég hallottam, hogy az ausztrál bennszülötteknek régen volt egy olyan szokásuk, hogy mikor a vadászatról hazatértek, akkor leültek a kunyhójuk küszöbére egy ideig, amíg megvárták hogy a lelkük utolérje őket. Érdekes egy szokás, de elgondolkoztató. Most este mikor írom e…..
  A házasság sok kis apró változással, felismeréssel jár. Egyik érdekes dolog az volt, hogy a mézes heteinkben gyakran elfogyott a kenyerünk, és ezt rendszerint este vacsoránál konstatáltuk, amikor a boltok már zárva voltak. Így utólag egyszerű a magyarázat,…..
C s i k i Z o l i 3 óra 20 perc 2008.05.30 06:49:08
  3 óra 20 perc. Banánérlelő meleg. Lágy hónaljszag keveredik parfümökkel és lassan elnyomja az autóbusz motorina illatát. Egy kislányon utolsót szorít a fiú, végigszemlélünk egy szenvedélyes csókot. A lány felszáll a buszra. Indulunk haza. Elég volt mára.…..
       Azt hiszem ez már csak így lesz. Ha Pünkösd, akkor Csíksomlyó, ha Csíksomlyó akkor több százezer ember a domboldalban. Hogy jó-e ez és kinek? Ha a konkrétabbik felét nézzük, vagyis az anyagiakat akkor egyértelműen jó. A sok vendég nemcsak…..
Mostanában azon gondolkodom, hogy mitévő legyek ha olyan emberi viselkedéseket tapasztalok környezetemben ami szerintem nem OK. Sajnos sokszor én is gondolkodás nélkül elitélem az embereket, ami tudom, hogy nem helyes, hiszen én is ember vagyok tele hibákkal és szerintem mindenki…..
Tíz-tizenöt éve a metál volt a fegyver, amellyel a nem kifejezetten tehetséges, ám világmegváltó ambíciókkal bőven ellátott magyar fiatalok harcba indulhattak. Mára ezt a szerepet a hiphop vette át, a legendás MegaSound System óta folyamatosan jelennek meg az újabb és újabb, a…..
Vannak történetek, amiket felesleges viccelődéssel feldobni. Ilyen a 29 éves Stephen Tame esete is, aki 2002 januárjában suffolki munkahelyén leesett egy állványzatról. A balesetben csúnyán beverte a fejét, több hónapig kómában volt, orvosai szerint csoda, hogy egyáltalán…..