Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jnorbert

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha kicsit gunyorosan akarunk fogalmazni (és nem tartunk attól, hogy ŐK az orrunkra koppintanak), bátran mondhatjuk, hogy többé-kevésbé titkos társaságokkal napjainkban tele van a padlás: szabadkőművesek, illuminátusok, bilderbergesek, céeferesek – hogy csak azokat említsem,…..
Capello imponáló bátorsággal frissíti a keretet – ha egy tétnélküli barátságos meccsről van szó... A csapat jövő hét szerdán (17-én) játszik Franciaország ellen a Wembley-ben, és ebből az alkalomból öt új játékost lepett meg válogatott meghívóval az olasz maestro…..
Mai posztunk két szempontból is mérföldkő itt, a Lemilblogon.Először is: Gloria Mundi személyében az első női szerzőnket üdvözölhetjük körünkben. Glória (én már csak ilyen ékezetesen írom, ha nem a teljes nickjén hivatkozom rá) haladó blogger; figyelmetekbe ajánlom, hogy…..
jnorbert 2010.09.14 00:14:21
@Jockey11: "Nem tudhatjuk, hogy Jézus mit szólt volna hozzá, ha tudomására jut, hogy később mi mindenhez lesz köze a Római Katolikus Anyaszentegyháznak, de erősen tartok tőle, hogy "nem mindenre lett volna maradéktalanul büszke" (kellő szarkazmust tessék ideképzelni). "

Szervusz! Jézus tisztában volt azzal, mivel gyarló emberek vagyunk, sajnos elég sok bűnt fognak az Egyház (és Isten nevében) elkövetni, nem véletlenül beszél a konkolyról, amit csak az aratásnál fognak tűzbe vetni, hamis prófétákról, stb. Nem teológiai kiselőadást szeretnék tartani, ahhoz nem vagyok ideológiailag elég képzett :)).
Sok gazságot követtek el (és szerintem fognak is) Isten nevében, vagy a kereszténység nevében, de ne tegyünk egyenlőségjelet a kettő közé! II. János Pál pápa (de az elődei is) többször bocsánatot kért(ek) az Egyház bűnei miatt (hmm,még nem láttam olyan nácit, aki bocsánatot kért volna a Holokauszt miatt..).

Valahogy az az érzésem (és ahogy itt, vagy más blogok hozzászólásait szoktam olvasgatni, ez egyre erősebb), hogy sokan felületesen, egyoldalúan kezelik a kereszténységet. Olykor fröcsögő gyűlölettel kritizálják, ha meg a másik fél meg mer szólalni, akkor pedig egyből szerecsenmosdatást kiáltanak. Összemosnak dolgokat, olyat is, aminek már nincs is köze az Egyházhoz (ld. iovianus 2010.09.13. 23:44:49), vagy legendákat (női pápa), népszerű tévhiteket (Galilei-per részletei, tudomány és hit, stb) hangoztatnak. A hangnem pedig minden jóérzésű embert zavar szerintem. Akinek nem inge...
(És azért egyházak nem semmi szociális munkát is végeznek...)

szóval riszpekt!

Egy hitét gyakorló katolikus, aki nem mellesleg régóta olvassa ezt a blogot, szereti is, csak ritkán szól hozzá.
A szabadságharc ”tizennegyedik aradi vértanújáról”, Kazinczy Lajos honvédezredesről igen keveset tudunk, de ezen az állapoton könnyű segítenünk azzal, hogy elolvassuk Titus Pullo Urbino barátunk és szerkesztőtársunk legújabb írását. A közvélekedéssel ellentétben a…..
  Schmuck Andor, a 2010-es budapesti önkormányzati választás (nem túlzás ezt kijelenteni) főhőse saját kampánydallal, mi több, kampányklippel mér megrendítő csapást Tarlós Istvánra, illetve az őt a pártból kizáró szocialistákra:    A koncepció, a…..
Kivételesen semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy okosabbak legyünk, csak várni: mához három hétre sokkal többet tudunk majd a magyar politika jövőjéről. A parlamenti választás legfontosabb kérdései április 11-én eldőlnek: (1) kiderül, hogy van-e esélye a Fidesznek a kétharmadra,…..
Hétvégén anyáék kölcsönadtak a rokonokhoz :) Szombaton keresztmamáéknál tobzódtam, délelőtt 10-től este 6-ig. Nagyon jól éreztem magam, mikor anya mondta, hogy elmennek vásárolni, és majd jönnek, én sürgetően integettem nekik :) Rengeteget játszottunk, rohangáltam,…..
A múltkori helikopter rajz tehát nem a véletlen műve volt csupán. Itt a következő, most kerekes változatban :)Büszke vagyok a 2 éves fiamra :))..
jnorbert 2009.12.02 20:05:46
 A festői Tiszaparton, a kies Alföld kellős közepén álló Martfűi Sörgyár a legkellemesebb arcát mutatta ezen a kora júniusi reggelen. A hullámzó búzatáblák felett már messziről látható impozáns víztornya, melyen óriási betűkkel az áll: Heineken.A 80-as években a…..
jnorbert 2009.06.16 20:13:04
Sokat gondolkodtam, hogy benyomjunk-e egy ilyen posztot, de aztán egyhangúlag megszavaztam, hogy igen, helye van a lemilblogon egy olyan bejegyzésnek, ahová kommentként az olvasók egy-egy (esetleg több), lehetőleg ne túl hosszú katonasztorit írhatnak, amelyek főszereplője a kommentelő…..
Az utóbbi időben több barátomtól, ismerősömtől kaptam olyan ppseket, amik magyarságunkat huzzák alá, néha túlságosan „vastagon” is. Nagyon hangzatosak, szívet szornogatóak, elgondolkodtatóak. Pozitívum bennük, hogy eszembe juttatják, hogy magyar vagyok. Amit nem…..