Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lurkó

0 bejegyzést írt és 447 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ötmilliárd forintot csoportosít át a kormány a vasúti dolgozók ösztönzésére. Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke azt nyilatkozta az Origonak, hogy ez a pénz az, ami szerintük a MÁV-Cargoi privatizációja után járnak a dolgozóknak. A VDSZSZ 2008-ban azért sztrájkolt,…..
lurkó 2011.12.03 19:29:51
@karosszékely: Nem. Mert te megfordítottad a dolgot a tulaj ígért hogy nekünk is meg fogja érni! Szerintem ezt számon kérni nem zsarolás.
lurkó 2011.12.03 19:35:11
Attila küldte be az alábbi panaszt, melyben arról ír, hogy a Zalaegerszegtől Budapestre tartó gyorsvonat Győrben annyira megtelik, hogy utána már csak komoly harc árán lehet bárkinek is felszállnia. Ez a hering-jelenség ismeretes, főleg a diákokkal zsúfolt csúcsidőben, vasárnap…..
lurkó 2011.12.03 14:41:36
@aha, persze: A fűtés késés problémakör persze érthető de megoldása egy jegyvizsgáló számára lehetetlen. Ha írt már panaszt és az hatástalan volt akkor javaslom valamelyik felügyeleti szervhez fordulni: fogyasztóvédelem, NKH stb. A jegyvizsgálót a rugalmasságért ellenben sajnos fegyelmi illetve anyagi felelősség terheli. Lebukás esetén garantált a büntetés!
lurkó 2011.12.03 15:15:26
@aha, persze: Szerinted!
lurkó 2011.12.03 19:11:35
@aha, persze: Hát ha valaki elvégzi az előírt munkáját nem nevezném rugalmatlannak pláne rosszindulatúnak nem. A rendszer az már lehet hogy az sőt...
Tamás tanárként utazott az IC-n, ahol az ellenőr megvádolta azzal, hogy a kedvezményét igazoló pecsét papírja hamis. Előbb börtönnel fenyegette, majd pénzbüntetéssel, s végül mégis visszaadta a papírt, hogy Tamás pecsételtessen rá másik pecsétet. Azt nem értjük, hogy ha…..
lurkó 2011.11.22 18:37:07
@satho: Milyen adósság elengedést kapnak a fővizsgálók??
lurkó 2011.11.22 18:48:51
@Ahoj-: Az a dolga hogy ezt csinálja! A stílus az más! De a becsületes emberek azon részét aki csal vagy visszaél ki kell szűrni! A közalkalmazotti pedig pont olyan amivel nagyon sokan csalnak ugyanis hamar betelik ezért fénymásolják vagy kérnek másikat a cégtől ahol dolgoznak.
lurkó 2011.11.22 18:51:56
@lyken: jv ? Elolvastad a sztorit?
Tamás egy nem szokványos IC-úton vehetett részt, amiről levelet is küldött nekünk. Az még hagyján, hogy az IC-je sokat késett, de Püspökladányban felszállt egy részeg is, aki miután végigdülöngélt az utasok között, fenéken csapta a beküldőnket. Ez akár még vicces is…..
lurkó 2011.10.05 23:48:37
@fővizsgáló: néhány poszttal ezelött pedig a rendőrhívás problémáit boncolgattuk. További vonatkésés csatlakozásmulasztás stb. Más konstruktív javaslat?
lurkó 2011.10.08 01:50:56
@fővizsgáló: Néha nem az a gond hogy nem ér ki hanem hogy meddig tart az intézkedés! Egyébként meg szerintem frászt kapnak többségében ha konkrét esethez hívják őket! Kitalálnak valamit hogy húzzák az időt és amikor már mindenki távozott (tanúk,elkövető) odalibbennek hogy na akkor mi történt! Aztán meg egy hónap után megszüntetik az eljárást tanú bizonyíték stb. hiányában. Tapasztalat!
A Népszabadság kijött egy cikkel, melyben a magyar vasút (ez éppen a MÁV-Trakció Zrt.-hez tartozik) mozdonyait vették szemlére. Az eredmény lehangoló, a síneken futó 900 mozdonyból 780 darab (87%) 30 évnél idősebb, s mindössze 10 darab (1%) 10 évesnél fiatalabb. Öt évvel…..
lurkó 2011.08.31 15:53:38
@Adani: Ráadásul a szörnyella a gyesev-é lett ugyhogy ha jól emlékszem akkor a csörgőt 1984-ig gyártották. Azóta nem jut eszembe újonnan beszerzett dieselüzemü mozdony.
Új MÁV blog E-ticket problémák 2011.08.26 08:45:00
Bence, aki amúgy állhatatos kommentelőnk és törzslátogatónk is egyben, a saját e-ticketes történetéről írt nekünk levelet. Mivel az interneten előrendelt jegyét a gép nem adta ki, ezért elvileg jött volna a már nálunk is ezerszer kibeszélt procedúra: a kalauztól utasleadási…..
lurkó 2011.08.29 23:06:45
@pbence: Elméletileg minden jegyvizsgáló tudja de sajna nem a napi rutin része. Jó lenne gyakrabban csinálni valami kioszkhibát hogy gyakorlatban találkozzon az ember ezekkel az esetekkel. Mert az hogy egyszer egy nagy teremben elmondják 30 embernek hogy ha ez és ez történik akkor ez és ez a teendője nem biztos hogy elég még úgy sem hogy ebből vizsgán is lehet kérdés. Gyakorlat sajnos nincs igazából ezt problémának tartom az oktatásban. A másik probléma az utasleadási lap kitöltésének az ideje. Sokan nem is szivesen állnak neki mert amíg ő irkálja a már amúgy kifizetett jegy bizonylatát sok sok elégedett jegynélküli utas fel és leszáll akik egyébként vettek volna jegyet. A bukott jutalék miatti flusztrációról már nem is beszélve. Szóval igazából nem a start hibája pedig mégis! A mostani munka öszetettségéhez elavult az oktatási rendszer mondjuk már az is egy külön cég... :-( sajna.
Zoltán az oldalt található gyorsbeküldőn küldte be a történetét. Mivel a gyerekei szeretnek vonatozni, így Velencére tartva nem az autó mellett döntött, hanem igénybe szerette volna venni a magyar vasút segítségét. A család ki is érkezett a Déli-pályaudvarra, ahol az indulás…..
lurkó 2011.08.27 14:23:03
@Black Hawk: Azért a Déliben ritka látvány a classic csörgő. Ráadásul számomra sokkal fejfájditóbb a Flirtek folyamatos sípolása.
A MÁV-Start Zrt. a hőségriadó miatt elengedi az IC-kocsik komfortdíját, így csak a 140 Ft-os helyjegyet kell megfizetni a jegy ára mellé. Az intézkedés még holnap, kedden 11 és 18 óra között érvényes, amit a továbbiakban a vállalat meghosszabbíthat a meleg függvényében.…..
Ügyvédi felszólítást kaptunk, melyben Mészáros András ügyvédi úton kéri a 2011. július 20-án megjelent, Ingyenes nemzetközi utak a MÁV Utasellátó egykori főnöke barátainak című, átvett cikkünkben közölt valótlan tartalmak helyreigazítását.Mivel nem célunk más…..
lurkó 2011.08.03 18:27:02
@Ibigoo: Ha tudod kiről van szó akkor nem csodálkozol! Egy erősen tekintélyelvü diktatórikus felfogású félisten!
A vasút bizony veszélyes üzem, mindig oda kell figyelnünk, mert egy-egy hiba könnyen végzetes lehet. TLF azonban olyan levelet küldött, melyben azt írja, hogy nem várták meg, míg lekászálódik a vonatról a csomagjaival, hanem elindították a járművet.Van ilyenkor hibás? Ha van,…..
T. a levelében arról ír, hogy szülei Budapestről Kaposvárra utaztak a 8006-os számú sebesvonattal, melyet Döbröközön feltartóztattak és az utasokat átszállították a késő IC806-os vonatra. A baj ott kezdődött, hogy az IC egy peron nélküli vágányon állt meg, így az…..
lurkó 2011.07.22 17:00:51
@Wakka: F2 utasítás 16.5.9.
lurkó 2011.07.22 17:03:36
@Wakka: De legcélszerübb és észszerübb amit leírt zgabi. A két megálló vonat második és harmadik vágányra a haladó a negyedikre.
lurkó 2011.07.24 15:58:43
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Na ez az ami az ÁVU-ban lehet leírva az utasitásban igy konkrétan nincs leszabályozva.
Az a szitu megvan, hogy hosszú ideje rákészül az ember valamire, jelen esetben egy vonat-fotóra, s mikor éppen összejönne az ideális beállás, háttérben az állomással, előtérben a vonattal, a vasútvezető elkezd mindenféle obszcén jeleket mutogatni? Egy pillanat alatt ugrik a jó…..
Géza levelében arról ír, hogy a legnagyobb melegben nekiálltak fűteni a vonatán. Anno úgy tudom, hogy a BKV egyes járatain is ment a fűtés nyáron, ugyanis így hűtötték talán magát a motort, vagy valami hasonló dolgok álltak a háttérben.. Íme a levél, aztán meglátjuk,…..
Zsuzsanna mai levelében arról ír, hogy rendszeresen késnek a vonatok, de ami a legdurvább, hogy legutóbb azt a tájékoztatást kapta, hogy a nyárfa szálló szöszei miatt késik a vonat. Emellett több dolgot is megemlít, s ő sem érti, miért indulnak a Balatonra olyan vonatok, amik már…..
lurkó 2011.07.02 20:30:55
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A desiro valóban érzékenyebb technika de az uzsgyi és a bz motoroknál is felforr a hüttőviz a nyárfák miatt. Szilinél a főmegszakítónál összegyűlt szösz is okozott már tüzet!
Amig a desirókat a siemens tartotta karban sokkal megbizhatóbbak voltak nálunk is. Csak náluk a karbantartás fődarab cseréből áll ami lényegesen drágább mint a gépészet által alkalmazott reszelgetés,csiszolgatás. Konkrétan nekem a wc és a hőntartó okozott állandó bosszuságot.
Új MÁV blog Ügyfélszolgálat 2011.06.21 10:10:00
Alább Miklós levelét olvashatjuk, illetve levelezését a MÁV-val, aki már lassan kezd beletörődni abba, hogy az Esztergom-Budapest vonalon rendszeresek a késések. Amibe nem tud beletörődni, az az utastájékoztatás hiánya. De tényleg, miért nem lehet valamit odaböfögni az utasnak,…..
lurkó 2011.06.21 20:49:02
@Mozvez: "És miután a vonat a MÁV-Starté az utastájékoztatás a vjv köteles elvégezni."
Ez annak tudatában sajnálatos hogy a motorvonatokban a vezetőálláson van meg a lehetőség az utastájékoztató berendezésen keresztül néhány gomb megnyomásával előre felmondott szövegek bemondatására. Csak hát megint Trakció/Start "elszámolási" vita miatt.. hmm nem is értem mintha nem két államilag támogatott cég lenne. De ha a Starté a jármű miért nem Startos a mozdonyvezető is rajta annak meg ha azt mondja hogy ez a feladatod akkor azt csinálja. Áhh érzem én is hogy ez túl egyszerű lenne.
lurkó 2011.06.21 23:02:56
@Mozvez: Nincs a Desirón mikrofon? Én ugy emlékszem hogy van a vezető pulton. Infot meg hidd el hogy elöbb kap a mozdonyvezető mint a jegyvizsgáló. Nagyon sajnálatos de ez igy van!
És igen néha nagyon durvákat tudnak kérdezni az utasok. De ez nem mentesit a rendelkezésre álló információ átadásától.
Új MÁV blog Leves 2011.06.07 08:30:00
Norbert a MÁV-val történt levelezését továbbította nekünk, mely megint arról szól, mi történik akkor, amikor elromlik az újfajta motorvonatok vécéje. Ugye az EU szabvány miatt már tartályba lehet csak gyűjteni a matériát, s ha az megtelik, akkor jobb esetben csak felül a…..
lurkó 2011.06.12 21:07:00
@* Norbert: A sugovica valóban két-három egységből van kiállitva hétvégenként a gemenc is.
baja felé nem a hidon van kettős lassujel hanem szekszárd-bátaszék között mozdony 20km/h motorvonat 40km/h mert ez a szakasz valahogy mindig kimarad a karbantartásból/ felujitásból.
Érdekes cikket olvastam az előbb a Napi Gazdaságon: a MÁV egyik igazgatósági tagja, Lantos Csaba harmadával csökkentené a MÁV tarifáit, főleg azért, hogy a közösségi közlekedés újra előnyben legyen az egyéni közlekedési módokkal szemben. Ezt társítanák a jelenlegi…..
lurkó 2011.06.10 13:23:04
@Homo Homini Lupus: "a fiam még nem fizet, asszony teljes áron jött" Ezek szerint még nem hallott a családi kedvezményről!! Ha egy vagy két felnőtt gyerekkel együtt utazik 33% kedvezményes jegyet válthat és már az asszony sem teljes áron utazik.
Gabriella Békéscsabán szeretett volna felszállni az IC-re, ráadásul az első osztályra, hogy kényelmesen utazhasson. A vonat azonban nem várt meglepetéssel szolgált: az ajtó becsukódott és odaszorította őt bőröndöstül. A levél olvasása közben én sem értettem, hogy…..
lurkó 2011.06.06 22:21:18
@SomyTomy: Az uzsgyi egy orosz motorvonat kicsit hasonlit a BP-i metrókra (bordázott az pldala,formája) doboz szerü képződmény műszakilag egyszerü ellenben müködöképes. Ahol Bz-k járnak és megjelenik müszaki előrelépést jelent az utasok hamar megszeretik a légkondi és kényelme miatt. Desiroval szemben az üzemképessége és a hőszigetelése a pozitivum.
Új MÁV blog A MÁV számokban 2011.06.01 03:15:00
Mint azt egyik olvasónk jelezte is, a Vastagbőr blog kijött egy poszttal, Jól sejtettük, tényleg siralmas a MÁV helyzete címmel. Én mondjuk napi olvasója vagyok a Vastagbőrnek már évek óta, de aki nem olvas politikát, annak is érdemes megnéznie a mostani bejegyzésünket,…..
lurkó 2011.06.02 00:25:03
@Légnyomásos Gyuri: És ha a veszteség nem eltürve van hanem elvárva több mint tiz éve??
Petra alábbi (még a Vazze blogra küldött) levelében azon mérgelődik, hogy a MÁV-nál akárkit kérdez meg, vagy nem tudják a választ, vagy hülyeséget mondanak, s neki, mint utasnak kell mindent tudnia. Petra azt sem érti, miért is kell mindig ráírni a bérletre az igazolvány…..
lurkó 2011.05.11 00:09:15
@martinasz: Nagyon szivesen elmagyaráznám értelmesen de sajnos nem tudom. Jómagam nem is nagyon törődök vele esetleg ha kéri valaki langyos ejnye-bejnye mellett kiadom a jegyet budafoktól! Ezekre a kérdésekre sajna mint szabály alkalmazó nem tudok válaszolni start-ügyfélszolgálat és közlekedési hatóság felé kéne prezentálni. Mert én csak azt tudom hogy a fene se tudja miért van ez igy de a szabály az szabály.
lurkó 2011.05.11 15:44:12
@TheElf: Ez igy igaz csodálkozok is hogy nem terjedt el jobban pedig ha jól értesültem akkor a cégek ezt is térithetik.
Tegnap ki kellett mennem a XIX. kerületbe, s mivel én Zuglóban lakom, így az útvonalterv.hu-t hívtam segítségül. Pár perc múlva már megint anyáztam magam, mert nekem Kőbánya-Kispest még mindig a metrót jelenti, így BKV-val közlekedve ügyesen elbuszoztam volna a Ferenciek teréig,…..
lurkó 2011.05.10 15:54:55
@al kotmány aláiro álamfö: Jó egy igazgatónak ne higgy de nekem mint jegyvizsgálónak légyszi hidd el nagyon sokan veszik igénybe és sajnos sokan jogtalanul ezt a kedvezményt. És hidd el nagyon megalázó egy 62-63 éves emberrel szócsatázni arról hogy ez neki miért nem jár miközben a vele utazó "mariskának" meg igen. Valóban az volt a szándék hogy bebizonyitsák kevesen veszik igénybe ezt a kedvezményt de a bevezetés után jött a pofára esés hogy fele anyit fizetett az állam mint kellett volna ezért szeretnék a regjegyet megszüntetni mert igy kimutatható a valós érték és a vele okozott veszteség is.
Új MÁV blog WC-teszt 2011.05.05 16:49:00
A múltkoriban ugye Szolnokon voltam, felhasználtam ezt az alkalmat, hogy megnézzem, milyen is a tisztasága a vonat wécéjének. Nekem, mint régi vonatozónak a vonat vécéjéről egy olyan hely jut eszembe, amiből messziről dől a húgyszag, az ajtó a legtöbb esetben nem zárható, s…..
lurkó 2011.05.10 16:01:55
@Jano_86: Én pedíg ajánlanák egy székesfehérvári bhvk-ból kiállitott vonatot amik már kb.10 éve a legramatyabbak az országban! Ráadásul azok is elővárosban közlekednek. :-(
Terroristák szereltek ki 83 rögzítőcsavart a hétvégén a Karcag és Tiszafüred közötti vasútvonal kunmadarasi szakaszán. A merénylet meghiúsult, mivel a MÁV vonalgondozója észrevette a szabotázst. A terroristákat a Nemzeti Nyomozóiroda kommandósai még aznap elkapták, s…..
lurkó 2011.05.03 21:03:04
@Adani: www.kbsz.hu/dokumentumok/2008-335-5_zj.pdf

Itt elolvashatod mik okozták a csibráki siklást. Hála istennek sincsavarok eltünése nem jött szóba. De kurucinfon én is olvastam. :-)
A Szeged-Pest IC járattal általában meg vagyok elégedve. Elfogadtam és megszoktam már, hogy az Inter City-t "kiherélték", épp csak a lényeget vették el azzal, hogy összevonták a gyorsvonattal. Több helyen is megáll, a pótjegy így olcsóbb és a régebben dohányzó,…..
lurkó 2011.03.10 21:50:55
@pbence: Tündérvirág!
Három hónap mióta fél év? Másrészt meglepődnél ha látnád mit kell megtanulni egy jegyvizsgálónak ez alatt. A diákkedvezmény igénybevétele gyönyörüen le van irva az üzletszabályzatban ráadásul iskolákban található TO nak kellene informálni a kuncsaftot hogy és miként veheti igénybe!
lurkó 2011.03.10 21:52:28
@Apokalipsz István: Az csak a BKV-n müködik. Nálunk vagy igazolvány vagy rendőrtől kérjük az adatokat.