Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flaser

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Koppány mondja Dühből írtam 2013.05.29 02:25:54
Na most lett rohadtul elegem! Erről a témáról máskor akartam írni, nem itt Törökországban, mégis most került megint elő. Pár hete, vagy tán már hónapja, az egyik netes újság leközölt egy írást a Munkások Újságából, ahol leírta már megint valaki, hogy „Bezzeg a Kádár…..
Flaser 2013.06.08 18:52:09
Kedves Kopó, amit mondasz abban sok igazság van, nekem Palotai János munkásságát idézi, ahol a Kádár rendszer paternalista jegyeit vizsgálta ill. állandó kérdése volt, hogy a rendszerrel együtt a paternalizmussal mi lett. (Egyik megállapítása, hogy továbbra is él és virul).

Ugyanakkor van egy veszélye a gondolatmenetednek, hogy átesel a ló túloldalára, s Ayn Rand a libertárinus poklában kötsz ki.

Baj van a magyar állammal? De még mennyire!

Pusztán a szabad piac és a dereguláció ugyanakkor nem gyógymód... ha az lett volna, ma Oroszország lenne a világ legjobb állama.

Ez a baj avval, ha pusztán az állam szerepét ostorozzuk, mivel attól, hogy kihajtjuk őket a pusztába a gyerekekből nem lesznek felnőttek, csak birkanyáj akit a pásztor terel.

Nehéz felnőni, a nyugati (jó értelemben vett) polgárság több évszázad alatt jött létre, vér és verejték gyümölcse, s amíg a transz-nacionalista tőke túl nem nőtt rajta, hatékony ellensúlya tudott lenni az államnak.

A keleti demokráciák átka, hogy nem csak ez az érettség hiányzik, hanem, hogy a hagyományos zsarnokok (hisz bármely korlátlan hatalom elzüllik és korrumpálja magát) mellett a nagytőke új, már a nemzetállamoknál is erősebb (igaz személytelen) árnyéka is vetül.

Evvel együtt nem vagyok végleg elkeseredett. A Dél-Amerikai populista-szocialista fordulatok sora bizakodással tölt el. Dacára az abszolút média kontrollnak és korrupciónak, az elnyomott, őslakos és gyakran mély-szegénységben élő nagy többség mégis sikert ért el, a hagyományos, gazdag, kolonialista elittel szemben.

Mivel ezek alulról szervezett, tényleges tömegmozgalmak eredményeként következtek be, s talán van esély, hogy vezetésük - hála ez erős választói részvételnek - nem válik egy újabb elszigetelt, csak saját érdekeit szolgáló elitté...

Ami mérhetetlen keserűséggel tölt el, az, az, hogy Kelet Európában erre semmi esélyt nem látni, sőt inkább saját zsarnokot választanak maguk ezek a népek, öntudatlanul továbbra is követve a Nagy Testvér (Putyin Oroszországának) példáját.
Flaser 2013.06.17 10:23:50
Azért ne tegyünk egyenlőségjelet, a jólétállam és az paternalista, "megmondó" állam közé... tény, a szocializmus is "gondoskodott" az állampolgárairól és a skandináv jólét államok is... de ha megnézzük a gyakorlatban a két rendszer ég és föld.

Az egyik erősen központosított, felülről vezérelt és egy kis elit agymenéseit keresztül erőszakoló, a másik széles társadalmi konszenzuson alapuló, minél inkább helyi szinten vezetett, alulról szervezett és rendszeres munkáltató és munkavállalók közti egyeztetésen alapul.

Vagy, ha csak a "lényeget" akarjuk kiemelni: egyikben a paternalista hatalom, a másikban a felnőtt magukért felelősséget vállaló polgárok irányítják az ügyeket.

A magyar baloldal teljes skizofréniában szenved: egyrészt nem tudja eldönteni, hogy a választókat felnőtt, felelős polgárként, vagy továbbra is gyámolatlan, védendő (Kádári értelemben) gyerekekként kezelje... így azt nem halad semerre, pusztán a kommunikációban kacsingat ide és oda is.

A tényleges intézkedései ugyanakkor saját ideológiájának és elveinek is szembemegy, mert gyakorlatilag 100%-ban kiszolgálta a neoliberális követeléseket az EU/IMF részéről, melyek miatt az ország folyamatosan megszorításoktól szenvedett. A tényleges strukturális reformok közül csak keveset tudott keresztül vinni (pl. magán nyugdíj), a többit meg elkúrták ill. belebuktak hála a Fidesz áldozatos aknamunkájának.

Az igazi kérdés, szerintem, hogy milyen intézmény-rendszer és jogkörnyezet, ill. irányelvek szolgálják leginkább a polgári öntudat és öngondoskodás fejlődését?

A puszta privatizáció, piaci liberalizáció a tapasztalat szerint ugyanis, nemhogy nem szolgálja, hanem épp a legvadabb kiszolgáltatottságba taszítja a neki alávetett nemzeteket.

Lásd Oroszország (ahol *10* évet esett a várható élettartam és gengszterek kezére került a vagyon jó része), Lengyelország (igaz ők még időben eszméltek és leállították a rombolást), a hányattatott sorsú dél-amerikai köztársaságok, ahol az IMF újból és újból kipróbálta a liberalizációs sokkterápiát, hátha csak az volt a gond, hogy eleddig nem volt elég "erélyes"... vagy nemrég Görögország.
Naiv ügyfél családja révén került kapcsolatba egy nagysikerű termékbemutatós csapattal, akiktől édesapja 600 ezer forint értékben "nyert" különböző cuccokat. Így csak 370 ezer forintot kellett volna kifizetnie részletekben. Szerencsére 8 napon belül intézkedtek a termékek…..
Flaser 2013.04.20 01:27:49
@ColT: Régóta (Kaja Ibrahim óta) tudjuk, hogy ebben az országban mindenkinek alanyi joga hülyének lenni... ezért.
Geekblog Zero Dark Thirty 2013.01.08 08:39:15
„I want targets. Do your fuckin’ jobs. Bring me people to kill.”  Kathryn Bigelow rehabilitációja teljessé vált: a rendezőnő, aki a K-19: The Widowmaker kereskedelmi bukását követően öt évig nem készíthetett filmet, a The Hurt Lockerrel diadalmasan tért vissza, a Zero Dark…..
Flaser 2013.01.13 02:12:13
@Dr. Sick Fuck: Nem erről van szó. Rossz fára ugatsz, nagyon is tisztában vagyok vele, hogy a hírszerzés piszkos munka. Amit Cheney, Rumsfeld és társasága csinált ugyanakkor az nem hírszerzés volt, hanem cowboyos tombolás, sok év munkájának elherdálása, a dilettantizmus netovábbja. Ugyan a CIA égisze alatt, de még csak nem is a CIA szellemiségében történt az ámokfutás, a neokon bagázs tényleg azt hitte, hogy mindent jobban tud... aztán sorra jöttek a maflások az élettől.

Ajánlom figyelmedbe a következő *valódi* oknyomozó filmet, amely a neokon seggnyalás helyett megpróbált a *valóságra* koncentrálni:
No End in Sight (2007)
youtu.be/vINM0CAysc8
Tegnap az Index felvázolta, hogy nem sikerült teljesen zökkenőmentesen bekebeleznie a Btelnek az EnterNet ügyfeleit. András tertközelből élvezhette végig a műsort: Előzmény: elégedett EnterNetes ügyfél voltam bő tíz éven át. Iszonyat korrektek: előre szóltak, ha…..
Flaser 2012.02.13 19:38:26
@Orvenyhivo:

Ez érdekes probléma, én is évekig Enternet előfizető voltam, nálam mindig működött az, hogy e-mailben értesítettek minden fejleményről. Ja, hogy ezt arra az e-mail címre küldték amit ők szolgáltattak? Ez van, de a Gmail és 1001 épkézláb levelező kliens korában ez sokkal kezelhetőbb probléma, mint a BTel töketlensége.
  Az Európai Unió 2004-ben oldotta fel a génkezelt növények termesztésének teljes tilalmát, míg Magyarországon 2008-ban mind az öt parlamenti párt úgy vélte, hogy nem szabad manipulált vetőmagot a határokon belül felhasználni. A példás egyetértés napjainkig létezik. Az…..
Flaser 2011.07.18 10:33:19
@KovA - Végre egy józan hozzászólás, amely nem méregzöld pánik keltés (GMO = a sátán ivadéke, nem Istentől való!) vagy technokrata letorkolás (A technológia verhetetlen! Aki ellenáll az ostoba gépromboló!).

Hozzátennék még egy-két apróságot:

1. Jelenleg a GMO vetőmagokat génpuskával hozzák létre. Ennek az eljárásnak az a hátránya, hogy nem tudják garantálni, hogy a teljes genom melyik részébe épül be a gén.

Volt is róla egy angol kutatás, ahol kimutatták (majd a kutatókat kirugták, mivel ez felrúgta volna az angol-amerikai gazdasági egyezségeket), hogy ez káros következményekkel járhat, mivel a donor nem várt fehérjéket szintetizálhat a roncsolt génszerkezet eredményeként. Azaz nem a *transzgén* a káros, hanem maga a technológia!

2. A legnagyobb veszély mégsem biológiai (van az is), hanem *JOGI* természetű. Ugyanis az USA-ban, ezekre a *génekre* szabadalmat kaptak a fejlesztők.

Azaz ha valaki az ő génjeiket tartalmazó GMO növényt termeszt, köteles ezért fizetni... óriási veszély! A gyártónak tényleges monopóliuma van erre a génre.

Ez történetesen egy cég, a Monsanto, ami jelenleg is mindent megtesz, hogy egyeduralkodó legyen a vetőmag piacokon, mert így garantálhatja, hogy az ő GMO vetőmagja olcsóbb. (Igen, olcsóbb! ...az USA óriási ártámogatásával).

A kereszt-pollenizáció azt is jelenti, hogy a transzgének megjelennek a "természetes" vetőmagban is... azaz azok is a szabadalom alá esnek!

Kapizsgáljátok már kedves technokraták és méregzöldek, hogy mik is azok a tényleges veszélyek, amelyek képesek voltak a hírhedten megosztott magyar politikát is egyesíteni?
A hidegháború évtizedeiben az atomfegyverek tömeges bevetésének lehetősége sok írót és egyéb művészt megihletett. Azt viszont már például kevesen tudják, hogy az esetleges harmadik világháború témáját feldolgozó filmek nem feltétlenül szórakoztatási szándékkal…..
A mai napon az egyik testvérblogunk, a Töriblog szerzője, Hami tollából származó cikket kínálunk a fukushimai erőmű balesetéről, kálváriájáról és az események lehetséges következményeiről. Read & enjoy, Hami fáradozásáért pedig a szerkesztőség ezúton is…..
IDDQD Moss kezet játék után! 2011.04.08 18:13:58
Bocs, hogy mostanában ritkásabb a frissítés a blogon, napfolttevékenység van, közel-keleti helyzet, zuhan a japán tőzsdeindex, és igény szerint még tudok gyártani egyéb hiteles kifogásokat is. Aki ezekre nem kíváncsi, annak van egy vadi új Duke Nukem Forever teaserünk, sok…..
Flaser 2011.04.11 16:06:47
@lekvárosbukta:

So what?

Aki a grafika miatt játszik ezzel a játékkal, azt nyugodtan elküldheted lobotómiára, úgyse veszt semmit!
Miután a tegnapi tempomatos posztot páran alaposan szétoffolták azzal, amit a címben olvashattok, időszerűvé vált elétek tárni Kételkedő minden részletre kiterjedő eszmefuttatását, mert úgy tűnik, sokakat izgat a téma, még levélírónk is egészen tűzbe jött a sztori…..
Volt már rá példa, hogy valami oknál fogva kitettem körbeküldözgetős levelet, de az is biztos, hogy nem túl sűrűn fordul elő ilyen. A lent olvasható viszont már több, mint tíz helyről futott be hozzám, emailben, színes-nagybetűs pdf-ként, közösségi oldalakon, mindenhol ezzel…..
Flaser 2011.03.08 05:12:47
Az ég szerelmére emberek! Az ún. "peak-oil" avagy "olaj csúcs" nem csak az akadémikusok borgőzös rémképe.

Maga a jelenség egyszerű: van a Földön összesen "x" mennyiségű olaj. Hogy mennyi azt nem tudjuk, de "y" mennyisége t már megtaláltuk így "x"-ről egyre pontosabb elképzelésünk van.

A peak oil NEM arról szól, hogy az olaj ripsz-ropsz elfogy: épp ellenkezőleg, még *bőven* van mikor el kell kezdeni törni a fejünket.

A gond az, hogy hiába termelünk egyre többet ki, egy emberre már egyre kevesebb olaj juthat majd csak.

Ez meg hogy lehet?

A válasz az exponenciálisan növekvő keresletben, fogyasztásban van. Ez az, amit az emberi faj 90% nem ért meg, mivel életében szinte soha semmilyen exponenciálisan változó dologgal nem találkozik.

www.youtube.com/watch?v=F-QA2rkpBSY

Vegyünk pl. egy medencét, amibe "folyik a víz" egy képzeletbeli csapon át, amely minden percben dupla annyi vizet enged a medencébe mint az előzőben.

A medence űrtartalma 4 000 000 liter. Vajon mikor telik meg?

A 1. percben mondjuk 1 liter (összesen 1 liter).

A 2. percben már 2 liter (összesen 3 liter)
A 3. percben már 4 liter (összesen 7 liter)
A 4. percben már 8 liter (összesen 15 liter)
A 5. percben már 16 liter (összesen 31 liter)
A 6. percben már 32 liter (összesen 63 liter)
.
A 11. percben már 1024 liter (összesen 2047 liter)
.
A 21. percben már ~ 1 millió liter (összesen ~ 2 millió liter)
A 22. percben már ~ 2 millió liter (összesen ~ 4 millió liter)

A lényeg: amikor már csak egy "duplázási" idő van hátra a rendszer teljes kiüresedéséig, akkor még az összes erőforrás 50% meg van!!! Az is lényeges, hogy minden duplázási időszakban több fogyott az erőforrásból, mint az egész addigi időben'

Ezt kéne végre felfogni!

Persze, ha valaki hisz az összeesküvés elméletekben, annak az ember magyarázhat matematikát, amivel a józan paraszti ész is elég, hogy belássa az ember, hogy miből és miért van gáz... az sose kellhet versenyre a zaftos "gonoszok összeesküdtek *ELLENÜNK*" skandallummal.
Biztosan sokan emlékeztek még arra a lemilposztra, amelyben molnibalage olvasó- és kommentelőtársunk azon cikkét ajánlottuk a figyelmetekbe, amely a légi harcászat alapjairól szólt.Nos, két és fél hónap elteltével megszületett a második rész, amelyet erre a linkre kattintva…..
Flaser 2010.11.29 15:42:40
Azért a képet lehet majd a jövőben tovább árnyalni.

Történetesen az oroszok is jönnek föl, mint a talajvíz, s a mostanság favoritnak számító fázis-vezérelt radarok mellett, ha csak fele igaz az AL-31 (na még az AL-41-ről) hajtóművekről beharangozottaknak akkor elég komoly kinematikai profiljuk lesz...

...akár ahhoz is, hogy teljes légi fegyverzettel szálljanak fel. Azt is tudni kell, hogy az orosz rakéta technológia is sokat javult. Manapság már az orosz fog először indítani, de ebből nem lesz találat, mert ezt találati-profil (kill envelope) szélén teszik majd.

Nem is ez a cél, hanem, hogy manőverezésre kényszerítsék az ellent, nehezítve, hogy őket is befogják-indítsanak rájuk.

Fejeld meg ezt avval, hogy az orosz doktrína két-rakéta indítását javasolja minden cél ellen - egy IR és egy radar - így máris érthető, hogy minek visznek olyan bitang sokat. Így az összecsapás első pár pillanatában máris sokat javul a manőverezőképességük. 2 célra 1-1 spoiler, aztán 2 "igazi" egy célra SAHR üzemmódban vagy még több ha végre lesz TWR, amit már jó ideje ígérnek. Ott van emellett az R-77, amit csak "Amraamski"-nak szoktak becézni, s akárcsak az AMRAAM "Fire and Forget" lesz, akárcsak az R-27 család itt is többféle változat (IR, SAHR, active-radar, HARM) készül majd, tehát valószínűleg továbbra is áll majd a dupla-indítás doktrína. Ez a szokás egyébként (elvileg!) egész jól növeli a BVR p-kill-t, hisz egy radar elleni beaming manőver épp az IR befogást segíti.

Hogy mindez mit ér lopakodó gépek ellen, nos az egy másik mese, de annál a történetnél már bele kéne fogni a hosszú hullámhosszú (digitális jelfeldolgozással megtámogatott) radarok esetébe a lopakodó technológia ellenében.
Ez a bejegyzés csak azért íródik, mert közeledik a nagy nap, amikor újra összejövünk és kirúgjuk a ház falát, de az is lehet, hogy nem rúgjuk ki a ház falát, mindenesetre összejövünk és remek nagyot szocializálódunk. A livewithit-ről már láttam, hogy kik szeretnének jönni,…..