Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ritkankommentelek

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A járvány után mindenki home office-ben fogja nyomni? Felülírja az új helyzet a megszokott irodapiaci struktúrákat? Számos kérdés felmerül a koronavírus-járvány hatására jelentkező új munkahelyi változások kapcsán. Ezekre a kérdésekre keressük most a válaszokat...
ritkankommentelek 2020.05.09 15:22:07
@midnightcoder2: szerintem, aki az irodában lébecol, az otthon is lébecol. aki meg fegyelmezett meg produktív, az otthon is az.

nekem nem kell a tarkómba lihegni a főnöknek, hogy csináljam. illetve a munkahelyen is elbüfézek egy félórát, ha kell a feltöltődés. nyilván már kialakult irántam a bizalom. az meg régen rossz, ha valakinek szükséges az iroda, hogy fegyelmezett legyen.

de megértem a főnökömet is, aki nehezen tud egyszerre több emberrel menedszelni dolgokat, mindig mindenért konferenciahívást csinálni. normál esetben egy helyen ültünk, elég volt egy intés, h gyerek, és 5 perc alatt meg volt beszélve/oldva a dolog.

nekem alapvetően terhemre van az open office, túl hangos, félbeszakítanak, elfárad az agyam a zajban stb, itthon meg tudok koncentrálni rendesen, hamarabb végzek több dologgal. illetve jobban érzem magam úgy általában.a fontosakkal meg online tartom a kapcsolatot, és pozitiv csalódás, hogy nem érzem a hátrányát annyira, mint vártam. értsd: sokszor jobb beszélgetés kerekedik ki, mert oda kell figyelni egymásra, nem vágunk egymás szavába, csak mi vagyunk stb.

sok embernek pótcselekvés az irodába menés, ottlevés. mert akkor nem kell gondolkodnia azon, h mit is kezdjen magával, vagy el lehet menekülni.

az extrovertáltak most szenvednek otthon, intrók jól elvannak. normál időben pont fordítva van.

a cikkben pedig külön érdekes, hogy normál időben a családosok kérték a HO-t, h többet tudjanak foglalkozni a családdal, most meg panaszkodnak. ja, most a család is otthon van napközben, azért. nem bántás, csak megfigyelés.
ritkankommentelek 2020.05.11 13:51:56
@midnightcoder2: valóban van törzsidő, de vannak egyéni telkók, elfoglaltságok, szóval nem mindenki ér rá a törzsidő minden percében (a másik időzónát nem ismondom). illetve nem is nézi percenként az emailt senki. nyilván ez nem probléma olyankor, amikor nem azonnali megoldás kell. munkakörfüggő is ez.

viszont az irodában ez könnyebb kicsivel szerintem, "körbekiáltok", hogy nem értek gyorsan 2 percre?

lényeg, h nem en bloc problémás a HO-telco kombó, csak bizonyos esetekben
Mindenkivel előfordulhat, hogy olyan munkahelyen kénytelen dolgozni, ahol kifejezetten kellemetlen a légkör, fagyos, bizalmatlan a kollégák közötti viszony. Egy ilyen helyzetben nem csak pár rossz napot kell kibírni, előfordulhat, hogy hónapokra, évekre megmérgezi az életünket a rossz munkahelyi…..
ritkankommentelek 2020.01.06 19:21:44
@HuGSz: igen, ezt már én is észrevettem (pedig irodában dolgozok). Nem lehet, h azért nincs ilyen, mert a termelés az nem annyira homogén terület, mint pl. egy ssc iroda, ami mindenhol nagyon hasonló és könnyű leírni? ahány gyár, üzem stb, annyi féle probléma?