Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vitamia

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még valamikor januárban, szokásos jegyvadász klikkelgetés közben megakadt a szemem a Wizzair jóárasított Bergamoi jegyein. Több se kellett, rövid keresgélés után néhány ismerős és saját magam számára egy fantasztikusan vonzó kombinációra találtam! 03.01. – 03.02…..
Bréma és Frankfurt Hahn megszüntetése után után létjogusáltsága lehet egy új, sok érdekes város felé nyitott lokoszt bázisreptérnek. A célállomás neve Bergamo, jelenleg a WizzAir tolja arra a biciklit. A repülőtérről számtalan légitársaság kínál jobbnál-jobb utakat, s ha…..
vitamia 2008.12.23 08:06:37
Ciao KEEP:)
Ancsi vagyok, csak ezt az azonosítóm tudom ma használni, nem tudom miért...
Nos, leszögezném, hogy Bergamoban ugyan többször jártam már, de mivel én Milánóban (is) lakom, ezért annyira nem ismerem a várost, ennek ellenére szívesen megosztom veled azt a pár dolgot, amit Bergamoról tudok:) Mint említettem párszor megfordultam már ott, de tudod én azért használom BGY desztinációt, mert így a legolcsóbb megközelíteni Milánót s mivel nagyon sűrűn ingázom, nem mellékes, mennyiért..:)

Nos, kezdeném az utolsó kérdéseddel: ha finom tésztát akarsz enni, mindenképpen keress egy ún. Pastarito éttermet, ebből elég sok van minden városban, Bergamoban is. Nagyon sokféle tésztájuk, pizzájuk van, amikhez mindenképp rendelj egy kis száraz vörösbort ( kis kancsókban szolgálják fel, nem pohárban, 0,5-1l-es kiszerelésebn:) ) Árak: a pizza min. 6-7 euróba kerül, max. 15 euróba, ha ennél kevesebbért vagy többért ajánlanak, akkor ne hagyd magad átvágni:) Ettem már 3 eurós pizzát...nos, nem részletezném, milyen volt:) Ami pedig 15 eurónál többe kerül, azt meg egyszerűen ne vedd meg, mert az már tényleg drága:) Bergamoban is, mint minden vendéglő előtt Olaszországban, ki van téve az étlap, érdemes tanulmányozni. Az óvárosban egyszer betértem egy vendéglőbe, de ott 25 eu volt egy pizza, szóval azért vigyázz.
Jah! Ha esetleg egy útszéli AutoGrill nevű étterembe készülnél enni, ne tedd, az ottani pizza nem olasz pizza, még csak nem is hasonlít rá:) Az Orio al Serio reptér mellett van egy, semmiképp ne térj be oda:)
Azért én a pizza és a pasta:) mellé a heyedben reggeliznék egy brioche-t, (ejtsd: briós) ami a francia croissant olasz megfelelője, de szerintem sokkal finomabb, a reptéren a La Marianna nevű kávézóban pl. nagyon finomat adnak:) És ne feledkezz meg az olasz kávéról sem, isteni:)

Utazás: Mivel mi mindig kocsival közlekedtünk, így sajnos nem próbáltam még a bergamoi tömegközlekedést, de megnéztem azt az oldalt, amit becopyztál és szerintem jól értetted: ha megveszed a 3,50 eurós jegyet, akkor nem kell más jegyet venned. Gondolom én. De azért nem árt megkérdezni....ha megérkeztél, kiléptél az ajtón az érkezési oldalon , fordulj el balra, a kávézók után találod az információt, ahol beszélnek természetesen olaszul és angolul ( más nyelvvel nem érdemes poróbálkozni:)) )ott tuti segítenek.

Nevezetességek: Nos, Bergamo egy ún. alsó-és felsővárosi részből áll, eközött műxik egy felvonó. Mehetsz gyalog is, de elég húzós, meg most kissé hideg van:) Az alsóvárosi rész a modernebb, ha shoppingolni akarsz,akkor azt itt. Mondjuk még megnézheted a Santa Maria delle Grazie-templomot vagy az Accademia Carrara-t. A felsőváros tök szép, ajánlani tudom a Colleoni kápolnát, a Porta S. Giacomo-t, a Vecchia teret, illetve a bazilikát.
Ha mondjuk hétvégén mentél volna, akkor ajánlottam volna egy jó kis meccset, attól függően, hogy Bergamo csapata otthon játszik-e:))))
No ennyi, remélem tudtam egy kicsit segíteni:)
Jó utat, kár, hogy nem 12-én jössz, akkor együtt repültünk volna:)
Nemsokára berakjuk hírbe, ha egyszer rendben, az ügyfelek alapos megfingatása nélkül ér célbe egy Wizzair-járat. Most még nem ez a hír. Gábor tapasztalt skandinávszakértő, mégis megkísértette az istent és Göteborgból Wizzairrel akart Pestre jönni. Persze megkapta a magáét, az…..
Lottónyertes Vasárnap volt... 2008.09.22 18:29:00
Ahogy Máté Péter dalában. Csak ez egy picit más vasárnap volt ez nekem. Hirtelen milliárdos lettem. Még most sem fogtam fel, persze a pénzt is csak 2 hét múlva kapom meg, de akkor is. Pedig bizonyos értelemben fel voltam rá készülve, hiszen minden szelvényt úgy adok (adtam)…..