Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sicat

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elektronikus autópálya matrica eladásánál talált Kata egy szopatós kiskaput (nem kereste), amivel a kutak nyernek, az autós meg sokszor sokezer forintnyi büntetést fizethet. A vevői példányra tessék odafigyelni, a blokk ebben az esetben nem elég, persze akkor még mindig…..
sicat 2008.08.07 18:56:23
Kútas.
Az nem igaz hogy a kutas csajnak nem származik haszna a dologból. Ugyanis az autópálya kezelőnél elmondták, hogy a matrica akkor kerül érvényesítésre, mikor a vevő példányt kinyomtatja.
Azt hogy mit írok alá azt meg is néztem. az az eladói példány amin tudod ellenőrizni a rendszámot meg a lejáratot. Ez meg is történt. Amire nem figyeltünk az az hogy a csaj miután mi aláírtuk nem küldte el érvényesítésre. Tehát a pénzt a számlámról levonta, de szolgáltatást nem adott el. Tehát kút nem kapja meg a jutalékot. de a pénzemet zsebre teszi. Szóval át akart ba..ni, és át is ba..ott. No dehát abban mindenkinek igaza van hogy erre nekem kell figyelni. Sajnos annak ellenére, hogy magyarországon lakom, nem vagyok gyanakvó. És sajnos nem feltételezem léptem nyomon mindenkiről, hogy ő most engem szándékosan át akar verni. Igen ezt kéne, tudom.. csak azt nem tudom, hogy Te Kútas, mit szólsz ahhoz, hogy mindenki aki bemegy tankolni hozzátok, úgy tekint rád mint egy csalóra, hogy tuti át akarod verni. Szerinted ez jó?
Szerintem nem. Amúgy levél megírásra került a központnak, ha nem jelentkeznek vissza egy héten belül akkor megy a fogyasztóvédelemnek. Hiszen mi vettünk egy szolgáltatást amit nem kaptunk meg... akkor nyozzák ki hogy lehet ez.

Kedves Kertész, neked még annyit mondanék, hogy igen lehet nem kellett volna befizetni, de miután ügyvédi irodától jött a csekk, meg a felszólítás, nem akartuk megvárni a behajtót... így csak 46 000 bukunk ha bukunk. ha tovább várunk, akkor meg 210-et. Na azért az durva lenne... Mindenestre, kiverjük a cégből, azt a pénzt. ha még csak egy csekk lett volna, lehet nem megyünk utána... hanem tanulópénzként elkönyveljük. De azért nehogy megint azt szivassák ebben az országban aki rendesen betartja a szabályokat. Szar ez az egész...
Nos ha vkit érdekel, majd ha lesz valami fejlemény megírom...
Gergely nem naív, viszont kitartó. 90 Ft-ért is visszamegy a kúthoz és megnézeti a biztonsági kamera felvételét, ahol szerinte tisztán látszik: a pénztáros a vásárlás után kidobta a blokkot és kevesebbet adott vissza. Rég nem olvastam nálad benzinkúti story-t, remélem nem…..
sicat 2008.09.19 11:04:39
Sziasztok !
Kedves kia_kiraly, nem értek veled egyet. Igen elég szomorú az hogy folyton a szándékosságra kell gondolni ilyen esetekben, és úgy kell élnie a tisztességes embereknek akik dolgoznak, adóznak, nem is keveset, keresnek elég keveset, hogy lépten nyomon számolgatni a visszajárót, és azt lesni ki, hogyan, hol akarja átverni. Nagyon sza..r érzés. Nekem a tanulópénz 3*15300 Ft autópálya használati pótdíj volt, mivel szegény kutas 12 órás meló után biztos csak véletlenül felejtette el érvényesíteni a megvásárólt autópálya matricát (amiről vevő példányt sem kaptunk). Elismerem, és hogy emiatt 3szor kellett kimennem az autópálya felügyeletre sebaj.. Szegény fáradt volt. Megjegyezném legtöbb dolgozó emberrel előfordul, hogy fáradt és hibázik. Velem is. Ilyenkor jól leba a főnököm, és kijavítom a hibámat, és elnézést kérek. Nos az én esetemben is Shell kútnál történt ez a kis tévedés. Csak azt nem értem, az hogy lehet, hogy az autópályások kivizsgálták az ügyünket, és a kút nem igazolta vissza a vásárlásunkat? Ha hibázott miért nem ismeri el? és kímél meg a 46ezer Ftos büntetéstől, 3 szori rohangálástól idegeskedéstől( azért az 1170 Ftért amit zsebretesz??????). Sajnos én gerinccel születtem, így nem verek át embereket és nem keresek meg ezzel napi 15-20 Eft-ot. Nekem sok az a majdnem 50 000 ft...
Tehát sajnos nekem minden 100 Ft is számít!!!
s igenis reklamálni fogok. Ja a legszebb ezekben hogy nagyon kedvesek és segítőkészek, és mosolyognak az arcodba.. De mind emellett hülyének néznek. És ismét hangsúlyozom 1170 Ftért!!! hogy tud tükörbe nézni, és ha nekem mondjuk a megélhetésemet jelentené az a 45900 Ft??? Vagy emiatt nem tudnék cipőt venni a gyerekemnek, vagy ami még rosszabb, fűteni, vagy sorolhatnám...

Szóval kedves cikkíró örülök neki hogy reklamáltál és nem hagytad magad, mert igen 100 Ft nem sok, de maga az elv, hogy átvernek, és meglopnak. (én a kezét vágná le..)
Ha mindenki ezt tenné, akár 100, akár 5000 akár 45000 Fttal verik át lehet nem itt tartanánk.
Egy újabb szuperdurva lehúzásfajtáról kapott jelentést a Homár Iréntől. Másodszor pótdíjaztak le autópályahasználatilag, pedig mindkét esetben fizetett. Matrica azonban már nincs, úgyhogy a benzinkutas azt gondolhatta, nyom nélkül sztornózhatja a vásárlást. Vagy…..
sicat 2008.07.20 00:28:49
Sziasztok!

A stornózás már a múlté, mára sokkal jobbat találtak ki.
Leírom a történetem, kérlek benneteket, aki tud vmi jó megoldást, segítsen.
Egy másk oldlon már közzétettem, uh most csak ide másolom. 2008 jan 25én kezdődött. Az első blogbejegyzésem február 16volt:

Sziasztok!

Szeretnék veletek megosztani egy történetet, és egyben segítséget kérni.

Az eset a következő. Január 25én 15 óra körül bementünk autópályamatricát venni egy Shell kútra a Moszkvatrér közelében. Nem tankoltunk, csak félreálltunk, a párom bement vett egy 4napos matricát, meg szendvicset kártyával fizetett aláírta a fizetésről a cetlit, és kijött. A papirokat 2db betettük a többi matricás közé, mindegyiket őrizzük. A kezelőcsaj, még el is mondta hogy már nincs matrica csak elektronikus nyilvántartás. Majd autópályánztunk Martonvásásrig, meg vissza, majd másnap Fehérvár, rá egy napra vissza Pest. Majd február14én jött egy levél a ÁAKtól, hogy fizessek 15300 Ftot jogtalan úthasználat miatt. Megkerestük a papirokat, és érdekes módon ncsak a blokkot találtuk , amin ott van hogy 4 napos matrica, de nincs rendszám. azóta jött még kettő levél... tehát 45900 Ftomba kerül hogy vettem egy matricát, amit a kutas nem érvényesített a rendszerben? Természetesen tegnap visszamentünk a kútra, és kértük hogy erről a vásárlásról mutassa meg a az érvényesítést. Majd a "nagyon kedves" szöszi, felírta a rendszámunkat, a telszámot hogy megkeresi ha ráér, és majd szól...


Az a furcsa érzésünk támadt, hogy nem az első ilyen esettel találkozik. UH ma megyünk vissza. Mert eddig jóhiszeműek vagyunk , hogy véletlen történt, de ha most sem ismerik el a hibájukat akkor jöhet a fogyasztóvédelem.


Mit lehet tenni az ügy érdekében, hogy ne kelljen azért kifizetnem 46 ezret, azért mert ők vmit elnéztek...

Miért van az az érzésem, hogy ez nem "véletlen"?
Majd a fejlemények:


Nos a történet, avagy kálvária további eseményei.


Visszamentünk másnap a kútra, ahol mondtuk, hogy mi a helyezt hogy matrica, bünti, etc... a csak kérdés nélkül elővett egy borítékot amiben 6-8 db eladói példány várta a gazdáját. kérdezte a nevünket és odaadta a fénymásolatát az eladói példánynak. Hogy jajj nem is lehet baj, hisz ha mi megvettük és kifizettük, itt is van. Persze az eladói példányon rajta van a rendszám, az érvényesség, és minden paraméter, egy nagyon fontos kivétellel. Az engedélyezés sorszáma. Ez csak a vevő példányán van. Na mi ezzel mentünk a ÁAKhoz. Ahol utánanéztek a rendszerben, és érdekes módon nem volt abban az időben sem érvényesítés sem törlés azon a kúton. Mondák hogy kivizsgálják az ügyet, és nem kell befizetnünk a büntit, hisz a mi javunkra dől el, és mi ezzel le vagyunk fedezve. Mondták, hogy majd telefonálni fognak ha lezárult a nyomozás. Ezután nem sokkal, jött a következő felszólítás, ami már 63 750 Ftról szólt, mivel már túlcsúsztunk a 15napon. Persze robogtunk az ügyfélszolgálatra.Ahol ismételten megnyugtattak minket,hogy ne agódjunk még nem zárult le akivizsgálás, de nem lesz gond. Eltlt megint egypár hónap, majd fel is hívtak az ÁKtól, hogy még nincs eredmény de nemsokára lesz döntés , ne aggódjunk. MAjd tegnap jött megint 3 db levél egy ügyvédi irodától, hogy van 15 napunk megfizetni a 3*63750 +3000ftos kezelési költséggel növelt bírságot. Persze megint ki az ügyfélszolgálatra, ahol az ügyintéző, főnöével való kis tanácskozás után, közölte hogy nincs mit tenni fizetni kell. Persze annyi engednényt kaptunk, hogy csak az alappótdíjat azaz 15300*3 Ftot, ami 45900 Ft. ÉS hoyg a kúton kell számonkérnünk. Mivel hogy a rendszerben nem vagyunk benne, és állítólag a kút nem igazolta vissza a vásárlást. Persze erről nyilatkozatot nem lehet csak úgy kikérni 30-60 napos levelezésbe kell kezdenünk ahhoz, hogy kapjunk egy példányt arról hogy mi alapján döntöttek úgy mégis, hogy mi hibáztunk. Na ez is meglesz. Persze ezután vissza akútra, ahol persze , mivel hétvégé van nem volt benn az üzletvezető, menjünk vissza majd hétfőn. Megyünk is, persze olyan angyali mosollyal mondta a kutas csaj hogy ezek az autópályások mindig mindenkit megbüntetnek, és hogy ők nem tehetnek róla, hisz őnáluk ott van a példány hogy eladták... HMMMM nem tudom, motst mit kéne ttenni....


Ezt nem hagyhatjuk annyiban.


Ha valakinek van valami jó ötlete, tapasztalata, mit lehetne tenni kérem segítsen!!!!


Még egy kis érdekesség. A kutas lány nem adhatta meg afőnök telefonszámát, de mondta hogy meg adja a kút számát, amit persze nem tudott fejből, és szólt a kollegasrácnak, hogy jöjjön írja fel nekünk akút számát. A srác aki nem hallotta abeszélgetésünket, bejött és azt kérdezte a lánytól, hogy autópálya ügy? A csaj kicsit zavartan annyit mondott, csk írd fel a számot.


Kérdem én, ennyi "véletlen" lenne az ügyben????

Szóval az előzőket végigolvasva azt kell mondjam fejlődik a rendszerük. Már nem adják oda a vevő példányt, ami ha kártyával fizetsz lehet hogy fel sem tűnik. És oda vissza ping-pongoznak veled ÁAK-Kút, ...
Kedves Jacem, ha még néha olvasod ezt a blogot, lehet szükségem lenne annak az ügyvédnek a számára:)

Amúgy hétfőn megyünk a főnökkel bezsélni.. UH majd utána leírom mi is történt ha még érdekel valakit.

Köszi