Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kápráz

6 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékszem, nem is olyan rég, mikor még kamaszként magunkban vívódtunk. És érzelmektől vagy éppen indulatoktól túlfűtötten; bizony nem egyszer megégettük magunkat... Majd gyerekként átadva magunkat a játék örömének, önfeledten játszottunk öntudatlanul. És mindenről megfeledkezve harcoltunk a téren,…..
Íme a Kereszt a Koronán című előadás felvétele.Honnan származhat a Szent Korona? Honnan meríti hatalmát? Hogy nézett ki eredetileg? Kik, mikor és miért módosíthattak szerkezetén, működésén, programján? Hogyan függ össze mindez Magyarország sorsával? Mikor és miért vették…..
Kápráz 2021.12.11 21:02:41
...Történt egyszer, hogy Noé szőlőt telepített, de a bortól megrészegedvén meztelenül feküdt sátrában. Hám meglátta őt részegségében, és elmondta ezt testvéreinek. Szem és Jáfet - a két idősebb testvér - betakarták apjukat, de nem néztek oda. Ezért mikor Noé kijózanodott és megtudta mi történt, megátkozta legkisebb fiát Hámot és családját. Az átok szerint szolgálnia kellett volna testvéreit, és leszármazottainak a testvérei leszármazottait. Ezért Hám elhagyta a családot. Így Noé családjának egysége már az első generációban megbomlott. Hám fiai Kus, Mesraim, Fut és Kánaán. Hám legidősebb fia Kus, aki Nimród királynak - a magyarok ősatyjának - az apja. Nimród király 40 edik leszármazottja Árpád vezér. A magyar mentalitás alapja és építője az erős igazságérzetből táplálkozó tudat. Szellemiségünk szerves részét képezi a küzdő sámánizmus, ami a magáért kiállni képes, küzdeni tudó ember képét hordozza. Hám sem és utódai sem voltak hajlandóak alávetett szerepben szolgálni más népeket. Még fölényeskedő testvérnépeket sem. Ezért gyakran megtámadták őket. Mondjuk a kánaánitákat a Noé szavaira hivatkozva felsőbbrendűségüket hirdető szemiták. A szemiták ősatyja Szem. Szem utóda Ábrahám is, ki Noé tizedik leszármazottja. De vajon Hám tehet-e arról, hogy apja tivornyát tartott. és különben is, minek iszik aki nem bírja. Az ábrahámi kereszténységet akaratunk ellenére ránk és a világra kényszerítették. Holott Jézus tanítása nem különbözik attól, amit mi mindig is tudtunk. Habár az eredeti tanításokat elhallgatták, és amit közzétettek azt is kifordították. Viszont Jézus nem minket, hanem a szemitákat jött tanítani. (Ha orvos lennél, és ismernéd a gyógymódot, oda mennél ahol az emberek egészségesek, vagy oda ahol betegek?) De a szemiták nem fogadták el őt, és tanításait a mai napig sem fogadták el. A halálát követelték a római helytartótól. És a helytartó engedett a követelésnek, mert féltette a pozícióját. Én nem vagyok antiszemita, de továbbra is úgy gondolom hogy a szemiták Jézusellenesek, pedig ha úgy vesszük Jézus is szemita volt...
a negyedikről meg,...   hna mindegy is Az  :érem:  lehet akár régi vagy új, többnyirekisméretű (hogy k̶ö̶n̶n̶y̶ű̶ l̶e̶g̶y̶e̶n̶ e̶l̶h̶a̶g̶y̶n̶i̶  a zsebemben is jól elférjen),közel kör alakú (hogy m̶e̶s̶s̶z̶i̶r̶e̶ g̶u̶r̶u̶l̶j̶o̶n̶  ne akadjon meg semmiben),és praktikus okokból lapos fémtárgy.…..
Művészember KRITIKÁN ALULI 2021.01.17 22:59:39
Tanulságok a Magyarságkutató Intézet „A pozsonyi csata” című filmje kapcsán. Fáy Miklós munkásságának kezdete óta megtanulhattuk, milyen az, amikor hozzá nem értők élménybeszámolóit a média előlépteti kritikává. Egészen addig a kritikának voltak szabályai, amiből fakadóan a kritikának volt…..
Kápráz 2021.02.07 21:54:27
Mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy gondolkodjon, érezzen, létezzen, kommunikáljon, és cselekedjen saját belátása szerint. És ne csak megtegye ezeket, hanem tegye úgy ahogy akarja. Abban hiszek, amiben hinni akarok. Pont úgy, mint MINDENKI.

Mások (és mások véleményének) elfogadása nem azzal kezdődik, hogy ráerőltetem mindenkire magamat. Különösen igaz ez a 'pöffeszkedő Urakra'. A szolgának nézett embereknek is megvan a magukhoz való eszük. És használják is arra, amire való. Köszönik szépen, de nem kérnek más zagyvaságából.

Az Akadémia is csak a saját elképzelését valósítja meg. Amihez megvan minden joga. De ettől még mindenkinek lehet saját elképzelése. És ami azt illeti; van is.

Egész egyszerűen vannak dolgok melyekről - legalábbis eddig - nem volt szabad beszélni. Mert egyesek szerint nem illenek bele abba a bizonyos 'történelmi' képbe. Az Ő történelmi képükbe. Amit annyira sulykolni kívánnak. És kizárólagosan igaznak feltételeznek. Felsőbb utasításra.

Viszont attól még, hogy valamit erőltetnek, nem lesz az igaz. Ami igaz, az igaz is marad. Utat tör magának. Bármennyire is titkolják, tagadják vagy elnyomják. Nem lehet elrejteni, mert nyilvánvaló. És ha nem tud róla senki, akkor is létezik. (Mindenki tud róla, csak mi nem.) Végül mindig kiderül.

Sok mindenkit át lehet verni egy rövid ideig.
Van akit be lehet csapni hosszabb ideig.
De mindenkit örökösen nem lehet megvezetni.
szívvel lélekkelszeretettel..
ꓗᐄPRᐄZ EGYHEGY Fohász 2020.10.06 21:29:28
Ültem a szobámban, ahogy mindig is szoktam. és pont ott ültem, ahol szoktam. kissé fáradtan, félig magam alatt. A szemem már majdnem magától lecsukódott. Késő éjjel volt, aludni kellett volna már. Amikor meghallottam… … és akkor meghallottam. hogy szinte már torkaszakadtából ordítva kiabál. végső…..
Lehet számtalan hely, ami szebb és jobb a mi Földünknél.Lehet létezik Ő is, aki többre képes az embernél.Egyszer ismeretlen távolba vágyom,máskor megriaszt egy álom,hogy a ʜᴀɴɢ,   hogy a ᴄѕᴇɴᴅ,hogy a ғᴇ́ɴʏ,   hogy a ᴛűᴢ,már nem vigyáz e cseppnyi ғӧʟᴅʀᴇ,s el kell mennünk mindörökre.   Fényév…..
Megtaláltad amit kerestél. Mert amit kerestél, az mindig is a tiéd volt. Nem volt soha másé. És nem is vette el soha senki. Bár elfeledted, hogy a tiéd. És azt is, hogy volt egyáltalán. De ettől még nem szűnt meg létezni. Csendben létezett tovább. és türelmesen várta, hogy újra felfedezd.  ~ ~…..