Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pécsi István

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Immáron több, mint egy éve, hogy az emberiség történetének második legtávolabbra jutó űrszondája is elérte a Naprendszer (egyik) határát. Mondhatni, ideje volt már, főként ha figyelembe vesszük, hogy 42 évvel ezelőtt indult el hosszú útjára. A Voyager űrszondá(k)nak azonban nem csak a Naprendszer…..
Pécsi István 2019.12.27 08:34:39
@Control_: Az emberiség eddigi legmerészebb vállalkozása a Voyagerek missziója. Az egyik kommentelő hozzászólásában azt olvastam, hogy a Voyagerek még nem hagyták el a Naprendszert. Nos ez a Nap vonzóerejét illetően igaz, Viszont már bőven a kozmosz, a csillagközi, azaz az intersztelláris tér más objektumainak részecskéi bombázzák a két úttörő űrszondát, nem pedig azok, amelyek a Naprendszerünk központi égitestjéből, csillagából, azaz a Napunkból áramlanak ki. Ilyen értelemben tehát mégis elhagyták otthonunkat, a Naprendszert, és viszik hírül a világmindenség végtelenjében azt, hogy létezik egy hely, ahol él az ember.
Pécsi István 2019.12.27 09:32:07
@Control_: És még valamit kiegészítésként hozzá kell fűzni! Azt, hogy magyarán szólva több dolgot is mérlegre kell tenni, nem csak egy szempontot előtérbe helyezni! A tudósok, a NASA szakemberei minden szempontot figyelembe vettek. Nem csupán a gravitáció hatását, hanem -megismétlem- MINDENT, amikor azt állítják, hogy a Voyagerek a Naprendszert elhagyták.