Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Richard Bach

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Új írásunk a témában: Hogyan képezzünk jó orvosokat és hogyan tartsuk itthon őket? )Hogyan nyírjuk ki a magyar egészségügyet? Hát úgy, hogy üldözzük el a fiatal orvosokat! Nem szokásunk sajtóközleményeket kiposztolni, ám most az egyszer kivételt teszünk, mert egy…..
Richard Bach 2009.06.03 19:38:29
@café: Kérlek, az orvosok bérezése nem követte az inflációt. Igen, amikor jelentkeztek az egyetemre azok, akik most végeznek, akkor ebből a fizetésből még, nem túl jól, de meg lehetett élni. Most már nem lehet megélni. Nézd meg:

www.tudosz.hu/bertabla02szept.html
www.kozszolga.hu/illetmenyalap

2003-asat nem találtam, csak 2003asat, de sztem túl nagy különbség nem lehetett.. A különbség a kettő között, hogy ez egyetlen ember eltartására sem elég ma Magyarországon.
Ma Magyarországon ahoz, hogy ne éhezz, hivatalosan:

Az egy fogyasztási egységre (főre) jutó létminimum-érték 2008. júniusában:
72 569 Ft/fő/hó.
Ft kell, és ez csak kaja (forrás:Vegyipari Ágazati Párbeszéd Bizottság, létminimum 2008). na most ha kivonod a 95 ezerből a 72-t mennyi is marad? 23 ezer? ebből kéne lakást bérelni, megházasodni, gyereket szülni, felnevelni?

Üzenem azoknak akik arról beszélnek hogy a 35 éves orvos ismerősük Mercedessel jár, hogy gratulálok nekik, én IGEN SOK orvost ismerek, és ők sajnos nem. Egyébként is a pályakezdő orvosokról beszélünk, és továbbra sem értem, miért várja el mindenki az orvosoktól, hogy éhezzünk, mikor nem mi tehetünk róla, hogy rosszul van felépítve a rendszer? Miért csak i szívjuk meg folyton azt amiről nem mi tehetünk? Miért nem az ügyvédek, mondjuk? Vagy miért nem Te, kedves olvasó, aki azt kívánod nekünk, hogy dögöljünk éhen, és soha ne alapítsunkcsaládot a meggyógyításodért cserébe?