Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Matyi Ludas

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon ma ugyanolyan kihívás magyarnak lenni (és maradni) Amerikában mint száz évvel ezelőtt? Vajon a több mint egy évszázada óta feltalált és időközben hétköznapivá vált találmányok (köztük az internet is) segítették vagy éppen ellenkezőleg, inkább megnehezítették az idegenbe szakadt magyarság…..
Matyi Ludas 2019.12.22 20:59:45
Nos az életem nagyobb részét külföldön élem ! tudom ,hogy nagyon is nem könnyü beilleszkedni egy idegen orszàg màs nyelv és màs kultura! ehhez még hozzà jönnek a nyelvi nehézségek ! Föleg egy olyan orszàgba ahol sok -sok nemzetiségü lakik és dolgozik !Természetesen a legfontossab a beilleszkedés és az ottani körülmények elfogadàsa, és betartàsa ! Nos addig mig az ember nem beszéli azt a nyelvet amely orszàgba ment ,addig kivan szolgàltatva minden nehézségeknek ,és sok esetben kihasznàlodnak is ! De ez szerintem Normàlis is ! Ugy gondolom sehol sem szeretik az idegen bevàndorlokat ,de ha valaki törekszik becsülettel és szorgalommal bizonyitani ,akkor igenis vannak hasonlo esélyei mint az ott élöknek !! a Kettös àllampolgàrsàgnak igazàbol nagyon kicsi hasznàt élvezem föként magyarorszàgon !! Saknos 40 év eltelte utàn sokkal több problémàba ütközöm a sajàt anyanyelvemmel mint idegen beli otthonomban !! Ez föként a bürokràcia , és egyéb szolgàltatàs terén is érezhetö !! A màsik ,hogy Magyarorszàgon Igenis nagy szàmban müködik a Diszkriminàcio!!
Csak egy példa ; ha külföldi vagy sok helyen többet kérnek töled mint az otthoniaktol !! Ha én akàr Németorszàgban ,vagy Ausztriàban ,vagy Svàjcban szeretnék egy mondjuk Horgàsz jegyet akkor annak van egy àra és nem Nemzeti hovatatartozàs alapjàn àllapitjàk meg azt !! Ezen egy kicsit el kellene gondolkozni az otthoniaknak is !! Nem tudom mit szolnàlnak a Kedves Magyar honfitàrsak ha nekik is nyugaton mondjuk a duplàjàt kellene fizetniük ,mint az ott élöknek ?? Talàn jo ötlet lenne bevezetni !¨És ez sok sok területen igy müködik Magyarorszàgon !! Ok ,talàn az utobbi idöben van némi javulàs ,de még messze van a nyugati szinvonaltol ! Azzal hogy valakinek Mecedesze ,vagy BMW je van azzal még nem lesz a nyugati Kultura közlekesési szinten !!De valahogy ez is ugy van nem a szabàlyokkal van a baj ,hanem az ellenörzés végrahajtàsàban !¨És ez nemcsak a közlekedésre vonatkozik ! Persze mindenütt vannak hibàk és javitani valok,de az ha az ember a fejét beledugja a homokba ,hogy nem làtok semmit és nem hallok ,azzal szerintem nem oldodik meg a probléma ! Làsd Olaszorszàg !! Katasztrofa ! Nem csak az "Antilop" hanem szinte mindenki lop ! és ez szinte minden szinten !! Magyarorszàg ? na jobb ahelyzet ? nem valoszinü !A kérdés csupàn az ,hogy mit fog kapni a "Jövö" generàcioja ha ezt làtja és tanulja ?'