Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OttHontalanító

17 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
17. rész   Idén január vége felé kíváncsiságból újra ránéztem a cégnyilvántartásban, hogy mit látok az ingatlanközvetítő cégéről. Arra a cégre gondolok, amellyel először kapcsolatba kerültem, és amelynek a munkavállalója a csaló M. Sándor cégéhez közvetített ki. És láss csodát! "Felszámolási…..
16. rész   Most már tényleg elérkeztünk oda, hogy eláruljam, mi szerepelt az I. fokú ítéletben. Tudom, hogy a jog nem feltétlenül az igazságról szól, és nem is az érzésekről, emberek "megsajnálásáról", hanem az aktuálisan hatályos jogszabályok alkalmazásáról. De az emberi tényezőt, mint elemet…..
15. rész   Először is elnézést kérek, mert ebben a fejezetben már az I. fokú ítéletről szerettem volna írni. De közbejött még valami. Így ma egy igazán rövid, de fontos résszel jelentkezem. Bemutatom, hogy lehet egy tárgyalási jegyzőkönyvvel "kozmetikázni" az elhangzottakon és a tényeken. Mindenki…..
14. rész   Az érdemi tárgyalás az eddig az ügyben keletkezett iratok bemutatásával indult. De milyen érdekes események voltak a tárgyaláson? Először engem, mint felperest lehetett kérdezni. Sok érdemleges kérdés nem igazán volt felém. Amire emlékszem, hogy Alperes ügyvédje egyre csak azt kérdezte…..
13. rész   A csaló elleni nyertes, de ugyanakkor (a pénzem visszaszerzése szempontjából) sikertelen per és a közreműködő ügyvédnő ellen elért jogerős fegyelmi határozat után értem el arra a pontra, hogy 'készen álltam' az ügyvédnő ellen indítandó perre. Illetve mondjuk úgy, hogy a helyzet kezdte…..
12. rész   Kedves Olvasó! Ne lepődj meg, ha a mai egy kicsit nehezebben érthető rész lesz. Tulajdonképpen maga az ex-ügyvédnőm gondoskodott arról, hogy zavar és ellentmondásosság legyen az ügyben... Ezt igyekszem most úgy leírni, hogy érthetőbb legyen.   Amint arra az előző bejegyzésemben már…..
11. rész   Nos, amint már az előző bejegyzésemben utaltam rá, egyre többet gondoltam az ex-ügyvédnőm felelősségére is, hiszen kezdetben nála volt - tudtommal letétben - a pénzem. Amikor nála voltunk Sándorral, bemutattam neki a köztünk létrejött Megbízási szerződést, de a szavainkból is tudta,…..
10. rész   2017. novemberében már a hócipőm is tele volt Sándor ígérgetéseivel. Felhívtam volna telefonon, hogy utoljára figyelmeztessem, de már el sem értem. Azt hittem, külföldön van, egy hosszú hétvégén, mert olykor ilyeneket is mesélt. Betelt a pohár, sőt túl is csordult már, pedig elég…..
OttHontalanító 2020.01.18 18:49:54
@ostvan2: Kedves ostvan2!
Köszönöm kommentjét! Nos, abban az értelemben az "én ügyvédem" volt, hogy én fizettem az ügyvédi megbízási munkadíját. Ügyvédi berkekben sajnos nem volt Budapesten és környékén ismeretségem. Azt gondolom, hogy ingatlan ügyben az ügyvédeknek MINDIG FOKOZOTT ALAPOSSÁGGAL KELL ELJÁRNIUK, már csupán a szóban forgó érték nagysága és a felelősség miatt is. Az ügyvéd köteles lett volna ügyfeleinek jogos érdekeit maximális odafigyeléssel képviselni. A későbbi részekben még ki fogom domborítani még részletesebben, hogy miben és miért volt hibás az ügyvédnő (is), M. Sándorral együtt. Fényt fogok deríteni arra, hogy miért hazugság minden, amivel az ügyvédnő próbál védekezni. Gyakorlatilag olyan pénz átvételi jogcíme nem is létezik, amire az ügyvéd hivatkozik (csakis letétbe fogadhat pénzt). Azt ő sem gondolhatja komolyan, hogy valaki "csak úgy átutal neki" egy lakás árának megfelelő pénzt, hogy nem kér érte biztonsági garanciákat cserében. Tulajdonképpen az ügyvédi közreműködésnél magasabb, kompetensebb fórum nem létezik ingatlan adás-vétel kapcsán. Jogszabály pedig nem írja elő, hogy kinek kell vinni az ügyvédet, ez maximum szokásjog kérdése. Ettől függetlenül az ügyvéd köteles a feladatát törvényesen, egyik ügyfelét sem félrevezetve végezni... Az effajta ügyvédeket az ügyvéd társadalomnak kéne kirostálnia a tagjaik közül. Tulajdonképpen az a helyzet, hogy egy, a témában tapasztalatlan embert bármelyik ügyvéd átverhet, és pont ezért kell vállalnia a felelősséget. Az ugyanis, hogy egy ügyfél esetleg nem kellően tájékozott - vagy akár még ha naiv is lenne (bár én nem tartom magam annak, pont azért mentem ügyvédhez) - még az sem hatalmazza fel az ügyvédet arra, hogy ilyen szintű visszaélést hajtson végre. Ez pont olyan, mintha egy orvos, akivel nem vagyunk egy tudásszinten az ő szakterületén, - emiatt a különbség miatt felhatalmazva érezné magát arra, hogy félre kezeljen, vagy eutanáziát hajtson végre rajtunk, a beleegyezésünk nélkül... A bizalom és az ismeret hiány még NEM HATALMAZ FEL SENKIT ARRA MORÁLISAN (sem), hogy más bőrét, életét, pénzét a vásárra vigye.
9. rész   2015. szeptember 30-án távoztam az ügyvédnő irodájából és ugyanezen a napon átutaltuk a pénzt az ügyvédnő letéti számlájára. Vagyis, elhitette velem, hogy a letéti számlájára, de valójában ez a vállalkozói számlája volt, mint később kiderült. De ez csak 1 probléma volt a sok közül.…..
8. rész   2015. szeptember 30-át írunk. A nap, amit kitörölnék az életemből. Pedig minden olyan jól indult... M. Sándorral pontosan, időben megjelentünk az ügyvédnőnél. Kellemes napfény, nyárutói hangulat a szabadban... Nem túl gyakran járok ügyvédnél, de általában hozzászoktam, hogy értékes az…..
7. rész Ma egy olyan bejegyzéssel jelentkezem, amely kevesebb szöveget, de annál több tényt tartalmaz.  Láthatjátok, hogy a szerződés, amit aláírtam, korrekt, tehát, ha minden ennek megfelelően történne benne, akkor nagy baj nem lehetne... De persze, amint majd elmesélem, nem úgy történtek a…..
6. rész   2015. szeptember 24-et írunk. Eljött a nagy nap, amelyet vártam, hogy végre aláírjunk egy szerződést, ami alapján hozzájuthatok majd (a régi, szeretett lakásom helyett) az "új" ingatlanomhoz. A helyszín Újbuda (11. kerület), egy Etele úti 10 emeletes panel ház földszintjén berendezett…..
5. rész   Ígéretemhez hűen jelentkezem a folytatással, ezúttal egy igazán rövid résszel. Miután az ingatlanközvetítőnél végeztem, - de még a szerződés aláírása előtt - fontosnak tartottam bizonyos ellenőrzéseket elvégezni. Ezek a konkrét ingatlanra, illetve arra a cégre vonatkoztak, amellyel fel…..
4. rész   Szóval, előzőleg ott hagytuk abba a történet fonalát, hogy eladtuk a lakásunkat egy rokonszenves fiatalembernek, aki a vételár nagy részét - a beleegyezésünkkel - banki hitelből fizette ki, és hogy a hitelbírálatra, folyósításra heteket, hónapokat kellett várni, miután az összeg számlára…..
3. rész Eljött a nagy pillanat, végre visszaforgatjuk az idő kerekét. 2015-ben járunk. A helyszín Budapest, Zugló (XIV. kerület). Adott egy napos, szigetelt, korrekt kis téglalakás, jó lakóközösséggel a társasházban. Viszonylag csendes utca, mégis a Stadionok metrómegállóhoz közel. 1-2 sarokra…..
2. rész   Hogy én ki vagyok? Valóban: múltkor "elfelejtettem" bemutatkozni. Bocsánat. Nevezzünk most Bajosnak (mert elég bajom van a csalók miatt), akarom mondani, Lajosnak. Az, hogy én ki vagyok, most nem olyan fontos. Apróbetűs rész a történetben. Az viszont sokkal fontosabb, hogy kivagyok.…..
1. rész Ha csak 1 perced van: 8 MONDAT ARRÓL, MIRŐL SZÓL EZ A BŰNÜGYI TÉMÁJÚ, LELEPLEZŐ BLOG Pechünkre 2015-ben adtuk el pesti lakásunkat, mert akadálymentesre lett volna szükségünk helyette. Mikorra a vételárat megkaptuk, az ingatlanárak hirtelen emelkedni kezdtek, ezért egy ingatlanközvetítő…..