Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DepecheM

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hatványpatkány A Fehér Fény 2009.10.09 18:50:00
Arról a fehér fényről van szó, igen. Ott az alagút végén. És a kellemes lebegésről, ami állítólag van olyankor. A felülrőlnézett önmagam testéről.Mindig is biztos voltam abban, hogy ez csak egy mese. Hogy meghalni az sokkal rosszabb, mint bármilyen módon élni. Nem hiszem, hogy…..
DepecheM 2009.10.13 13:32:52
@Hatványpatkány: Azért merészeltem mindezt feleslegesnek, sőt SPEKULÁCIÓnak minősíteni, mert amíg senki nem jön vissza a túloldalról, addig a TAPASZTALATI tudomány (mert ez mi más lenne?) semmi bizonyosat nem állíthat. Mellesleg a szándékból, illetve interpretációjából azt véltem kiolvasni (és szerintem ezt nehéz is másként értelmezni), hogy egyfajta valláspótlékként kíván a tudomány fellépni. Nem mondom, hogy amikor a vallás azt mondja, hogy HIDD!, akkor fair a verseny, de a tudomány maradjon csak a saját territóriumán.
Ezzel - láthatólag - át akart lépni, önnön lényegiségét cáfolva.

Remélem sikerült értelmesen megfogalmazni, amire gondoltam, ha nem, akkor kedves HP élőben is teszek rá egy kísérletet, némi borozással egybekötve. :)
Ha Mohamed (a U2) nem megy a hegyhez (Magyarországra)...1993-ban lecsúsztam az eddigi első és egyetlen magyarországi koncertjükről, s mivel a kedvenc együttesem azóta sem tolja ide a képét, gondoltam, akkor menjen most már a hegy. Vagyis mentem, pontosabban utaztam, oda-vissza 27 óra…..
(A poszt május 3-án, vasárnap este íródott, a negyeddöntők azóta lezajlott eredményeinek ismerete nélkül -- de csak most volt módom a blogra helyezni) Nos, a nyolcaddöntők előtt megtett tippjeimből 6 sikeres volt, 2 nem – ami nem rossz arány, főleg, hogy csak egyet…..
DepecheM 2009.05.17 13:16:32
@Hatványpatkány:

Marion azért nem játszott a Miami-ban, mert szezon közben elcserélték Jermaine O'Neal-re a Torontóval...
Ezt leszámítva színvonalas írás!
Depeche Mode - Sounds Of The Universe (Mute/EMI) A Depeche Mode azon zenekarok közé tartozik, akiket még Magyarországon sem kell senkinek bemutatni. Ők már a rendszerváltás előtt jártak hozzánk koncertezni, és az irántuk való rajongás azóta sem csökkent az itteni…..
DepecheM 2009.04.20 22:37:42
@A/A:

Ezt az Alan-témát tényleg hagyjuk már... Egy zseni, az nyilvánvaló, DE az Ultrán Tim Simenon hozott egy letisztult hangzást, amellyel gondolom a mai napig nincs senkinek problémája. Az Exciteren Mark Bell összetákolt egy borzalmas prüntyi-rengeteget, amellyel, ha jól olvastam ki az eddigi kommentekből, elég kevesen tudnak azonosulni, én se. Szimplán rossz producer-választás volt szerintem. (Björk a mai napig hallgathatatlan számomra.) Ben Hillier viszont szerintem majdhogynem csodát művelt a Playing the angel-ön. Az az album bőven odarakható a Violator, és a SOFAD mellé, mindenféle szívfájdalom nélkül. Erős dalok, kiváló hangszerelés, ezt szerintem Alan se csinálta volna jobban.
A SOTU megint egy új világ, elektronikusabb, mint a PTA, kétségtelen. De nem prüntyi-halmaz, mint az Exciter. A zenekar, és velük együtt Ben is új irányba mozdult, amit lehet kritizálni, de szimplán lesz*rozni felelőtlenség, és nem is korrekt. Valóban 2, max 3-4 igazi koncertnóta van az albumon (Wrong, Hole to feed és talán a Fragile Tension, és a Miles away), de ez kit érdekel? Így is dugig vannak kötelezőkkel a koncerteken... (Egyébként szerintem ez az, amin változtatni kéne: I feel you-t, Personal Jesus-t, sőt talán már a Walking in my shoes-t is kivágnám a koncertprogramból. Enjoy-t nem lehet nyilván, a NLMDA pedig kiváló koncertdal, ezért nem érdemes.)
Szóval ez nem koncert-kedvencekkel teletűzdelt album, de abszolút kellemes. (mondjuk én vettem a fáradtságot és már 10-15x meghallgattam az albumot)
Ha el kell helyezni a DM corpus-ban, akkor nyilván nem az elején foglalna helyet, de bőven középmezőnyös, és ez azért elég jó albumot jelent DM-szinten.
DepecheM 2009.04.21 08:00:35
@A/A:

Akkor nem értetted, hogy én mit írtam. :) Én ugyanis pont azt fejeztem ki, hogy az Exciter szerintem azért a legkevésbé jó DM-album, mert Mark Bell volt a producere, aki szerintem nagyon gyenge hangszerelést valósított meg az albumon. Szóval DM-szinten őt lehet rossz producernek nevezni. Pedig szerintem a dal-alapok, amelyeket Martin odaadott neki, elég erősek voltak...
Alan-t pedig azért hagyjuk, mert az a tudatosság, amit neki tulajdonítasz, az 99%-ban biztos, hogy nem így volt. Ő nem volt akkora buliarc, mint Mart meg Dave, és nem bírta őket már elviselni, azt meg még kevésbé, hogy Martin egyre kevésbé vette ki a részét a munkából.
Az újrahangszerelős felvetésedre pedig annyit írnék, hogy max. az Exciter esetében lenne ennek értelme, de ott egy rossz döntés látok csak én, Mark személyében. Szóval az Alan-téma, valljuk be már 15 éve volt aktuális, a DM nélküle is bizonyított...
Viszont érdemtelenül semmit nem írsz Flood-ról, aki a hangszerelésben több lemezen játszott legalább akkora szerepet, mint Alan...
Véget ért az NBA alapszakasza, amit a Cleveland nyert meg (yes!!!). A Cavs végre igazi csapat lett, a helyzet már nem az, mint 2 éve, hogy James a hátán vitte be a csapatot a nagydöntőbe, ahol nem ment neki a játék, ki is söpörte őket a Spurs. Természetesen most is ő a motor, az…..
DepecheM 2009.04.20 21:01:03
@Hatványpatkány:

Most kell fogadni a Sarkantyúsokra, biztos, hogy továbbmennek. Ahogy az Orlando is, annak ellenére, hogy az első meccsen az utolsó negyedben 18 pontos előnyt bohóckodtak el. A Bostonra már nem tenném fel a "házat-lovat"...
A Pistons óriási csalódás volt számomra... Hamilton árnyéka önmagának, Prince elég 0, semmit nem tudott kezdeni James-el, Stuckey játéka volt az egyedüli üde színfolt.