Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AnimusVox

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. Háttér A főváros a 4-es metró építése kapcsán elvállalta a dugódíj bevezetését. Ez egyelőre nem történt meg – feltehetően azért, mert egy valódi, ténylegesen visszatartó erejű díj biztos, hogy rendkívül népszerűtlen intézkedés lenne. A főváros által korábban felvetett javaslatok, így pl. az 5000…..
AnimusVox 2019.12.18 09:24:59
@szánmonoxid:
Nos megkérdeztem egy nálam sokkal okosabbat a témában. Kizárt, hogy lenne olyan tanulmány amiben kimutatják, hogy a közlekedés 10% a lakossági tüzelés meg 90%-ban okozza a budapesti levegőszennyezést.
Ugyanis a probléma ennél sokkal összetettebb, nem mindegy melyik időpontot nézzük, van-e légmozgás, nyár van-e vagy tél. De valóban ha csak a közlekedés és lakossági fűtés arányát nézzük akkor ott az arány 1/3-2/3 a fűtés javára, de ez csak a téli hidegben és átlagban lehet igaz Budapestre. A belvárosban a lakossági fűtés által generált emisszió elhanyagolható. Továbbá szólunk kell még a közlekedés által okozott másodlagos kibocsátásról is, út széléről felvert por, fékbetétek kopásából eredő mikrorészecskék, stb. melyek szintén hozzájárulnak a levegő szennyezéshez. Budapest levegőjében szélcsendes időben a helyi kibocsátások a meghetározóak a levegő szennyezettségének szempontjából, viszont szeles időben térségi, sőt akár határon átnyúló szennyező anyagok is megtalálhatóak, gondolok itt a mezőgazdasági tevékenység során felszabadulő ammónium-hidroxidra, nitrogén-dioxidra. Szóval kurvára nem olyan egyszerő a dolog, mint ahogy atz a csökött kocsibaszorult agyad elképzeli, és rohadtul nincs igazad! Ha szeretnél informálódni, mielőtt faszságokat okádsz a nagyvilágba nyugodtan hívd fel az OMSZ-t, kiváló angol és magyar nyelvű tanulmányok vannak a témában.
AnimusVox 2019.12.20 09:12:03
@szánmonoxid:
Az érveid kikezdhetetlenek, ezekkel a tényekkel és adatokkal nem tudok vitatkozni. Csak azt nem tudom minek kommentelsz, ha az értelmező olvasni tudás képességével sem rendelkezel... Te TROLLTAKONY!
AnimusVox 2019.12.20 09:15:26
@Arcade Macho:
Szerintem hagyd a picsába... sokára jöttem rá, hogy nem éri meg vitatkozni ezzel, mert a párbeszédhez kellene értelem, de ez is egy szektás gyökér. Ide jár személyeskedni, mert két komment után végre rá tud rántani a jancsiszegre.