Regisztráció Blogot indítok
Adatok
napocskin9

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1894. Korbácsolóoszlop a govani (ma Glasgow része) rendőrörsön, Skóciában..
napocskin9 2020.02.16 14:31:05
@fareszjó: Én is azt hittem ekőször, hogy az Erzsébet. Bár a kontextus elég furcsa lett volna. :-)
Szuper összeállítás. A szovjet repülős sztori elég vérfagyasztó.
1898. Bécs. Sisi (vagy Sissy), azaz Wittelsbach Erzsébet  osztrák császárné (és nem mellesleg magyar és cseh királyné) temetési menete Bécsben. Luigi Lucheni olasz anarchista szúrta le Genfben..
Az HBO online videótára, az HBO Go mostantól négy közép-európai országban (Magyarországon, Romániában, Csehországban és Szlovákiában) közvetlenül, azaz médiaszolgáltató nélkül is elérhetővé válik a felhasználók számára, jelentette be hétfőn az HBO. A platformon az HBO összes saját gyártású sorozata…..
napocskin9 2017.11.14 09:59:10
@n_gery: Köszi. Le van írva a honlapon, hogy kell ezt csinálni Samsung tv-vel, de nekem az a megoldás nem működött. Próbáltam appot frissíteni, de naprakészek az appok (HBO GO-hoz én csak egyet találtam), úgyhogy nem tudom, mi lehet a probléma. Ráadásul fel van sorolva a tv típusa a támogatottak között. Most már csak e fejemet tudom vakarni.
napocskin9 2017.11.14 10:03:43
@zizi77: Hát öt év tényleg rémesen hosszú idő. Remélem, meg tudjátok oldani a másikkal, nekem egyelőre nem sikerült, annak ellenére, hogy ez a tévé támogatott típusú (bár szerintem ez is 2012-es). Egyébként megpróbálhatnád, hogy az app frissítése nem működik-e a YouTube-nál, mert néha az okozza a problémát.
napocskin9 2017.11.14 17:38:53
@Butuska: NINCS az opciókban PIN, épp ez a baj. A tv-n megvan az app, de nem működik a leírtak szerint.
Gileadban szívás nőnek lenni, ez fix. Ha termékeny van, akkor vérvörös ruhás, apácafityulás Szolgálólány leszel, és szülsz az arisztokráciának. Ha nem, akkor Márta leszel, egyfajta házvezetőnő, szürke zsákruhában takarítasz és főzöl, azaz töltöd be a női princípium többi részét, vagy meddő feleség…..
ködpiszkáló életelixzsír 2017.02.02 08:40:14
A ruhadivatok változatosságával és változékonyságával vetekszik az, ahogyan a médiában (különösen az internet korában) egyes élelmiszereket egyszer átkoznak, másszor felmagasztalnak. Az egyes étrendi összetevők szakmai (dietetikai) megítélése közel sem változik olyan gyorsan és drasztikusan, mint…..
Amikor a Fekete mise kapcsán azt írtam, hogy a gengszterfilm halott és jobb lenne békén hagyni, egyből elkezdett motoszkálni a fejemben, hogy de majd Ben Affleck! Elvégre Dennis Lehane regényei eddig mindig kiválóan nyúltak a témához, a színész-rendező pedig a Tolvajok városa…..
Azt mondják, hogy az okos ember tudja, hogy az információk fele butaság, de az igazán zseniális ember azt is tudja, melyik felét hiheti el annak, amit hall. Vajon hihetünk-e egy orvos által írt, gyógyszertárakhoz köthető weboldalon megjelent cikknek? Jól tesszük-e, ha egyszerű és szimpatikus…..
napocskin9 2017.01.17 18:13:58
@diagnozis: Szerintem biztos nem találnád unalmasnak, ha érintett lennél a dologban (ezek szerint szerencsére nem vagy).
Én azt szeretném tudni, hogy van-e annak az utóbbi időben elterjedt nézetnek alapja, mi szerint a tej és tejtermékek fogyasztása erősíti az arthritisz kockázatát? Sok helyen olvastam már erről, de érdekelne a cikk szerzőjének (szak)véleménye is.
Tömeges kitelepítés a csernobili baleset után - 1986. április 27. A modern társadalmakban komoly feladat a lakosság védelme az esetlegesen bekövetkező ipari vagy természeti katasztrófák következményeitől. A katasztrófavédelem eszköztárában a lakosság kitelepítése az utolsó védelmi eszköz, ami csak…..
napocskin9 2016.04.27 17:22:20
@Sigismundus: Engem is zavar néha - ha Firefoxot használsz, próbáld ki ezt: addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/toggle-animated-gifs/ Ha nem, akkor biztos van hasonló Chrome-hoz is (vagy a többi böngészőhöz).
Köszönöm a posztot, örülök, hogy felhívtad a figyelmemet erre a filmsorozatra, hétvégén nézem is.
napocskin9 2016.04.27 21:18:05
@JTom: Nem, én örülnék neki, ha lenne. Pláne így, hogy van rá megoldás (alapvetően csak az olyan bejegyzéseknél zavar, ahol közel van a szöveghez, amit olvasni akarok, de megállítom, és kész). Úgyhogy én biztatnálak, hogy csináld! Mert amúgy meg sokszor nagyon is érdekes dolgokat mutat meg, anélkül, hogy videót kellene nézni.
Ma látható fotóink 1981-ben készültek. Akkoriban a sivatagi ország lakosainak száma alig haladta meg az egymilliót. Ma már csaknem kilenc és fél millióan lakják. Nem a népszaporulat ilyen magas. A lakosság 75%-a (!) bevándorolt, vagy tartós vendégmunkás...
napocskin9 2016.04.23 11:29:27
@nandras01: lesújt =/= lesúlyt... ha már.
De ha már kommentelek, amit ritkán szoktam - imádom ezt a blogot, egyetlen unalmas poszt nincs soha. Köszönet érte.
napocskin9 2016.04.23 11:37:00
@nandras01: No para. :-)))
Noah Baumbach és Greta Gerwig két éve megalkották minden idők egyik legelviselhetetlenebb Woody Allen-utánzatát, a Frances Ha-t, amely egy remek film lehetett volna, ha nem igyekezett volna minden áron modoros romantikába öltöztetni főhőse életképtelenségét és teljesen…..
Nőgyalázó rappert támogatott a Telekom címmel jelentetett meg cikket a kormánypárti Magyar Idők az Ákos-botránnyal kapcsolatban. A parádés eszmefuttatás lényege, hogy a Telekom Ákos előtt is támogatott szerintük nőgyalázó előadót, bezzeg az nem verte ki a biztosítékot.…..
napocskin9 2015.12.18 18:25:50
@CheetaRabbit5: azért a helyesírás-ellenőrző programot futtasd le rajta, hogy ne csinálj magadból nagy hülyét. Ja, postai levélen nem lehet, akkor mindegy.
Köztudott, sőt, már-már megszokott is, hogy amikor egy színésznek/rendezőnek/írónak kissé befuccsol a karrierje, vagy csak egy egyszerű levegőváltásra vágyik, a tévéhez fordul, ahol jellemzően sokkal hálásabb mind a közeg, mind a közönség. Azonban Sam Esmailt nem egy Fincher…..
Az első gondolat, ami a szóban forgó mű láttán felvetődött a fejemben, hogy hogyan lehet jól egy fotósról filmet készíteni? Hiszen adott egy művész, aki egész életében állóképekben gondolkodott, valaki pedig most ezt próbálja mozgóképbe önteni - feloldhatatlan…..
Nem leszünk spoileresek az első bekezdésben, mert volt gyerekszobánk, de a továbbra csak az klikkoljon, aki már látta a Homeland negyedik évados fináléját. Az évadról azért pár általánosságot elmondunk itt is: jó volt, sokkal jobb, mint a venéz kaland a harmadikban, Carrie, Saul…..
(A poszt csak az első 3 szezon eseményeire nézve spoileres.) A 3. évad végével a sorozat döntő pillanatoz érkezett. Az írók gyakorlatilag lezárták a történetet, hogy tulajdonképpen teljesen tiszta lappal indítsanak, sok nézőnél viszont ez volt az a pont, ahol végleg magára…..
A műfajfilmek kihalóban vannak, néhány zsáner szinte teljességgel eltűnt, mások kis költségvetésbe, megint mások a blockbusteresedésbe menekültek. Azonban ilyenkor, szeptember-október tájékán újra előtűnnek, és próbálják életben tartani műfajuk folytonosságát. A krimik…..
napocskin9 2014.09.27 17:41:19
@danialves: Viszont neked a könyv sem lesz olyan, mert ismered a történetet. :-) De biztos, hogy élvezni fogod, mert nagyon jól van megírva, szerintem. De ha a filmben átírták a történet végét, akkor még én is meglepődhetek.
Anno eléggé vegyes érzelmekkel intettem búcsút az Agymenők előző évadának, és hát nem is vártam nagyon az új évadot. Reménykedésre adott okot, hogy az évadzáróban Sheldon vonatos húzása és az ahhoz vezető események borították a status quot. Vagyis itten kérem újítás…..
Mondtam már, hogy imádom John Olivert? Vasárnap a Miss America szépségversenynek ment neki, és minden szava arany volt. ..