Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pocari sweat

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Michael Phelps most nyerte meg nyolcadik aranyérmét a pekingi olimpián. Ennek az elképesztő teljesítménynek az okát sokan kutatják, pedig egy magyarázat igencsak kézenfekvő lenne. Allie Janson genetikai tanácsadó szerint Phelps egyértelmű jellegzetességeit hordozza magán a…..
Pár gondolat a Népszabadságban megjelent, a Védegylet egyik tagjának tollából származó íráshoz (idézetek dőlt betűvel). A cikk a zöldgondolatnak-ökopolitikának a melegekkel való szolidaritásáról szól. De vajon mi köze van a „fogyasztói társadalom sivársága alól…..
pocari sweat 2008.07.18 19:41:34
Ugyanmáá. Kicsit keményen hangozhat, de miért ne lehetne "bagatellizálni" a környezetszennyezést? Nem muszáj egy ilyen cikk után azért lelkiismeretfurdalásosan odabiggyeszteni boldface betűkkel a mentegetőzést. ;-)
Egyáltalán, van olyan, hogy környezetszennyezés? Mi is a környezet részei vagyunk. Ha a mérgezett folyóról van szó, akkor az világos, hogy nem jó, mert nem jó olyan vizet inni. Inkább a a nosztalgikus "vissza a fára" típusú természet- (nem környezet!) -védelem teljesen céltalan már. Az emberiség már simán megvan és meglesz "természet" nélkül. A lényeges alapvető dolgog, de nem több, hogy legyen mit belélegezni és megenni-meginni, ezek meg előállíthatók megfelelő módszerekkel, és igen, lássuk be, fontos, hogy _eladható. A többi természet már csak dísz, Sólyom László túraterepe...
A hivatkozott vállalkozó-környezetvédő sztori csepp a tengerben. Más vállalkozók meg tesznek a környezetre, és gyanítom inkább nekik van igazuk, már csak azért is, mert ők vannak többen :-D ez eléggé egyértelmű.
A főröhej pedig az, mikor a természetvédők egy csoportja még más bolygók meghódításáról beszél - oda vajon majd viszik az egész bioszféránkat? Nyilván mesterséges lesz minden, azaz az is megfelelő. Megállítani az élővilág pusztulását, élükön a gyűlöletes pandákkal? Megéri? Minek? Kinek?
Kikívánkozott ez belőlem, mert épp ma olvastam a Science-ban, hogy a sivatagok kémiailag kötik meg pl. a CO2-t, majdnem annyit, mint az erdők. Tessék. Lehet neki örülni, és hmmm, környezetvédők, lehet az agarakat hátrébb húzni.
www.sciencemag.org/cgi/content/full/320/5882/1409?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=&fulltext=desert+carbon+dioxide&searchid=1&FIRSTINDEX=0&resourcetype=HWCIT
stb, stb, stb.