Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leier

21 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kapkodnak, de nem is lusták, csak a maguk tempójában élnek. A külföldieket elfogadják, de a távolságot azért nehéz áthidalni. A leírás alapján tippelhetnénk több északi országra is, mai célpontunk Dánia, ahonnan országfelelősünk, Marci küldött írást. (A fotón egy…..
Egy kis műhelytitokkal kezdeném: eredetileg azt a címet akartam adni ennek a posztnak (teljesen önkényesen...), hogy „Egy Halrakodó Logisztikai Manager vallomása", egyszerűen azért, mert miközben rengeteg érdekes dolgot megtudtam Fecó posztjából, közben rendkívül jól szórakoztam…..
Pályázatíró cégek próbálnak jogosulatlanul gazdasági előnyre szert tenni a kérelemre induló munkahelymegőrző támogatás kapcsán. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal felhívja a munkaadók figyelmét, hogy egyes kérelemre induló támogatások esetében, - mint pl. a munkahelymegőrző…..
     A 2012.március 1-jén hatályba lépett, 2013. február 1. határidejű jogszabályváltozás előírásai alapján a székhely, telephely, fióktelep használatának jogcímét igazoló okiratokat be kell nyújtani a Cégbírósághoz. Be kell jegyeztetni a Társaság tagjainak és…..
 A társasági adóról és osztalékadóról szóló módosított 1996. évi LXXXI. tv. 4. § 23. pontja alapján kell nyilatkozni. A kapcsolt vállalkozásra vonatkozó adatokat az első szerződéskötést követő 15 napon belül, illetve a kapcsolt vállalkozással kapcsolatos…..
Társaságok 2011. évi beszámolójának közzétételének és letétbe helyezésének határideje 2012.05.31.   A beszámoló könyvelő általi közzétételének feltételei: -   NAV által bejegyzett Meghatalmazás elektronikus dokumentum küldésre  - A közzétételi…..
Elfogadta a parlament és kihirdetésre került az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvényt és végrehajtási rendelete, amely alapján létrejön egy új szervezeti forma, a civil társaság,…..
Elindult két, civil információs honlap, melyek fogódzót, segítséget kívánnak nyújtani a törvények értelmezéséhez, a kapcsolódó jogszabályok kikereséséhez. http://civil.kormany.hu/http://kozhasznusag.kormany.hu/ A Nonprofit.hu  oldalán (…..
A kereskedelmi és iparkamarai honlapokról letölthető az az űrlap, amellyel be lehet jelentkezni az illetékes kamara nyilvántartásába. A kitöltött és cégszerűen aláírt űrlapot postán kell beküldeni a cég székhelye szerinti területi kamarához, amely az 5.000 forint…..
·         2012. január 23. 19:52 ·         Forrás: Önadózó ·         Szerző: Dr. Szabó Tibor ·        …..
A 298/2011. (XII. 22.) Korm. rendelete szerint a 2012. évi minimálbérek az alábbiak szerint alakulnak: A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított személyi alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) a teljes munkaidő teljesítése esetén 2012.…..
Cégautóadó A cégautó adózás új rendszerében az adó mértékét a gépjárművek teljesítménye és környezetvédelmi besorolása határozza meg, ezáltal a díjtételek differenciáltan változnak havi 7.700 és 44.000 forint között. A tervezettel ellentétben nem változik a…..
A 2012.01.01-től megváltozott adótörvények kivonatát Ügyfeleinknek kérésre, emailben elküldjük Kérjük kedves Ügyfeleinket, hogy amennyiben szükséges, személyes megbeszélés keretében beszéljük át a 2012 évvel kapcsolatos kérdéseket. Az alábbi táblázat tartalmazza a…..
A Cafeteria 2012. táblázat tartalmazza a 2012.01.01-től „kedvezményes” adózású béren kívüli juttatásokat. Még mindig egy kicsit kedvezőbb juttatási forma, mint a jövedelem szerinti kivétel, de a 2011. évihez képest nőtt az adófizetési kötelezettség. (Az internet…..
Az Országgyűlés elfogadta a Szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2011. évi CLV. törvényt, mely új alapokra helyezi a korábban megszokott elszámolási rendet, illetve 2012-től változik a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból nyújtott…..
Munkavállalót terhelő járulékok: SZJA (16 %)Nyugdíjjárulék (10%) MNYP tag esetén is!Természetbeni egészségbiztosítási járulék (4%)Pénzbeli egészségbiztosítási járulék (3%)Munkaerő-piaci járulék (1,5%) Munkaadót terhelő járulékok: Szociális hozzájárulási…..
December 20-ig minden evásnak el kell döntenie, hogy marad-e az eva hatálya alatt!!!2011 november 17-én napvilágot látott hír szerint az EVA kulcsa 2012. január 1-jétől 37%-ra (jelenleg: 30%), értékhatára pedig 30 millió Ft-ra (jelenleg: 25 millió Ft) nő. Az EVA 2012 utáni sorsát…..
Minden  EVÁ-s vállalkozónak fontos év végi feladata, hogy – IV. negyedéves adóelőleget – EVA adóelőleget/feltöltést fizessen december 20-ig. Ezt jó szem előtt tartani, mert ennek a határidőnek (akár 1 nappal történő) elmulasztása esetén 20%-os adóbírságot…..
Az év végéhez közeledve további fontos teendőnk lehet annak eldöntése is, hogy jövőre hogyan is adózzunk.  Fontos az EVÁ-zással kapcsolatos döntés mérlegelése, december 20-ig kell eldönteni, hogy maradunk-e EVÁ-sak jövőre is, vagy kilépünk, illetve a jövő évre az EVA…..
Nos, akkor vágjunk is bele.Feltételezem azért vagy itt, mert már sokadszor próbálod letenni a cigit, sikertelenül. Azt én sem ígérhetem hogy egyszerű lesz, és azt sem hogy biztosan sikerül majd. Nem tudom mióta dohányzol, azt nem hogy mit és mennyit szívsz, így nem…..
A mi módszerünkA mi módszerünk egy kicsit összetett, mégis egyszerű megoldás.Az újdonság benne talán az, hogy ingyenes, a leszoktatást már a konkrét abbahagyás előtt elkezdi, nem szenvedtet, és célravezető.A módszer a leszokást követő első két hétre vonatkozik, + az…..
Azért hívom minusz 3. napnakn mert a leszokást készítjük elő. Nem vágunk bele Hűbele Balázs módjára. Ezen a napon annyi a feladat, hogy az eddig megszokott kék, esetleg piros cigit lecseréljük fehérre. Érdemes az eddig használt márkát használni, hogy az ízvilág ne térjen el…..