Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dreg5

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
dreg5 2021.04.19 18:59:43
@HaKohen: nem ezt hívják hazaárulásnak? Ezt már JT jogi képviselője se tudná cizellálni. És ez attól független, milyen jó a sanghaji Fudan.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
dreg5 2021.04.05 21:34:38
@Kettes: így van, az első hullám hatása a halálozásokban nem kimutatható, de hát nem is volt csak összesen 616 halott augusztus végéig (két átlagos napon többen halnak meg). Viszont a szeptembertől kezdődő második hullám nem csak a 46. hanem már a 42. héttől (október közepétől) látható a többlethalálozásokban.

Talán csak más a terminológiánk: nálam az első hullám március-június, a második hullám a nyári szünet után szeptember-január, a harmadik pedig február óta tart.
dreg5 2021.04.11 17:51:44
@Muad\\\'Dib: A baj az, hogy a Sinopharm hatékonyságát csak a gyártótól tudjuk. Az egyetlen nem a gyártó által végzett klinikai próba kiszivárgott előzetes eredménye egy kicsit más:

willax.tv/encargada-del-estudio-de-sinopharm-confirma-que-resultados-preliminares-sobre-baja-eficacia-de-vacuna-son-reales/

Eszerint az oltás 91%-ban megelőzi a súlyos betegséget. Ez nem olyan jó mint a Pfizer vagy az Astra 100 százalékja, de elég jó. A fertőzés ellen azonban csak 33%-ban hatékony. Ezért ha arra alkalmas is, hogy megvédje a beoltottakat a haláltól, pont a nyájimmunitáshoz nem fog hozzájárulni, mivel a beoltottak kétharmada elkaphatja és továbbadhatja a vírust.

Egy hónap múlva lesznek végleges eredmények.
dreg5 2021.04.05 18:34:08
@white999: Nem, statisztikával nem lehet "bármit és annak az ellenkezőjét is" bebizonyítani, csak a számok hamis használatával. Ezt az érvet azok szokták hangoztatni, akik szerint nincsenek tények, nincs racionális, tényekre alapozó érvelés. Felejtsd el.
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
dreg5 2021.03.28 13:07:39
@Bogomil: Self-reflection? Ez nyilván valami behurcolt idegen fogalom Lánczinak. A kritikai gondolkodást neki Szilvay Gergely testesíti meg.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
dreg5 2021.03.24 21:55:35
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
dreg5 2021.03.06 15:37:51
@AdvocatusDiaboli: " kínaiak azért nem vontak be (legalábbis eredetileg) 60 év fölöttieket a viszgálatokba, mert az ő stratégiájuk a fiatalokat (aktív korosztály) veszi előre az oltási sorrendben" - nem, a klinikai próbák nem Kínában, hanem az Emirátusokban és Bahreinben folytak. A vizsgálatokat úgy hirdették meg, hogy abba bárkit bevesznek 18 és felett. Az, hogy végül is csak kb. 200 60 év feletti lett a mintában, vagy az Emirátusbeli orvosok hibája, vagy az ottani minta kevéssé reprezentatív voltából adódik. Egyes vélemények szerint a klinikai vizsgálatokba szinte csak az indiai vendégmunkásokat vonták be, ami megmagyarázza, miért olyan kevés az idős a mintában, és hogy miért 85% a férfiak aránya.

A hatékonyságot illetően igazad van: 50% hatékonyság azt jelenti,. hogy fele ennyi beoltott fertőződik meg, mint placebo-val kezelt.
dreg5 2021.03.06 15:59:40
@AdvocatusDiaboli: Igen, de amit Kínában végeznek az nem a klinikai próba, és nincsnek róla adataink.

Még valami: A klinikai próba előzetes eredményeiről először az Emirátusokban számoltak be. Akkor 31 ezer résztvevő eredményeiről volt szó. (Lásd pl. www.reuters.com/article/health-coronavirus-emirates-idUSKBN28J0G4)

Ezzel szemben a magyar tájékoztatóban szereplő adatok 23311 résztvevőről szólnak. Ez nem segíti a tisztánlátást.
dreg5 2021.03.06 17:45:50
@AdvocatusDiaboli: Sokat nem kockáztatnak, ha egyébként az oltás veszélytelen. Ha kiderül a végén, hogy csak 30% hatékonyságú, az is jobb a semminél a járvány ellen, különösen azokban az országokban, ahol más nem elérhető. És minthogy a használat nem ugyanolyan teszt, mint a double-blind próba, még mindig hibáztathatják az oltást használó országok járványügyi rendszerét, ha valahol nem érik el a megfelelő védelmi szintet.

Térjünk vissza erre 2 hónap múlva a nyugati és a kínai vakcinát alkalmazó országok fertőzési adatainak összehasonlításával.
   "Azok a világ élvonalába tartozó tudósok, akikért mindenhol két kézzel kapkodnak, nem bírják ezt a bizonytalanságot, és elmennek, a gyengék pedig itt maradnak. Azok, akik nemcsak híján vannak a külföldi állásajánlatoknak, de a teljesítményük tényleges nemzetközi mércével mérve elégtelen,…..
dreg5 2020.07.07 21:20:14
@Podvinecz Marsall: A számok: Freund 251, Pléh 169.
          Dominic Cummings, Boris Johnson főtanácsadója, a Brexit egyik atyja, a miniszterelnöki hivatal kertjében találkozott újságírókkal és beszámolt arról, hogy egészen pontosan miért és milyen körülmények között utazott Durhamba Londonból március harmincadikán késő este. A BBC élőben…..
        Tamás Gáspár Miklóst kérte fel a Válaszonline arra, hogy írjon egy nekrológot Roger Scrutonról. Aztán inkább mégis Stumpf András írását publikálták. TGM ugyanis szélsőjobboldali pozőrként, persze egy nagyon tehetséges szélsőjobboldali pozőrként, írta le Scrutont, lánya keresztapját, egykori…..
dreg5 2020.01.17 07:52:52
@jotunder: Itt van az egyik legfontosabb brit filozófus (aki most egyébként a CEU tanára) megemlékezése Scrutonról: www.the-tls.co.uk/articles/roger-scruton-1944-2020-tim-crane/

Scruton elég jól ismert a brit akadémiai világban, ahova ő maga nem akart tartozni. Hogy joggal-e, az más kérdés.
    Maróth Miklós egy teljesen vállalhatatlan, ostoba és rasszista interjút adott a szélsőjobboldali Pestisrácoknak. Nem tehetünk úgy, mintha elfogadhatónak tartanánk ezeket a sorokat.  Több tucatnyi muszlim tanítványom volt és van, a szakterületemen is vannak muszlim hátterű kollégák, nem vagyok…..
dreg5 2019.12.29 13:36:00
@tonhalkonzerv reloaded: "mi rasszista abban hogy MM hivatkozik egy sejkre aki szerint a muszlim munkás ilyen meg olyan?" Az, hogy pont ezt találta idézésre érdemesnek a sejktől (egyébként hol a forrás?).

@heptakontanonaéder: A rasszista itt etnicista előítéletet jelent. Maróth nyilván nem a bosnyákokról beszél.
         Tizenötödik éve járok a Katonába. Meg az Örkénybe, meg a Radnótiba, még a Nemzetibe is, oda már ritkábban, de azért még mindig többször, mint egy átlagos fideszes közíró vagy helyettes-államtitkár. Valahogy főleg a Katonába járunk, szerintem már ismernek bennünket, mi vagyunk azok, akik…..
dreg5 2019.12.08 19:26:37
@fortin2: fortin2-vel általában nem értek egyet, de most pontosan azt mondja, amit én már régóta (legalább a CEU ügy óta) hajtogatok. Nem ideológia van itt, hanem a kegyúri önkény kiteljesítése. Nem érdekli őket, mit játszanak ezek a színházak annak a néhány ezer elvetemültnek jótündérrel egyetemben (a CEU-ról se hallott az oszág korábban). Ezt ők gyerekes dolognak tartják. Csak az a fontos, hogy mindenki érezze, azért játszhat és azért nézheti, azért írhat és azért olvashat, azért taníthat és kutathat, mert azt megengedik neki. Ez volt a baj a CEU-val is: pénzügyi függés nélkül nem lehetett azt az egyetemet sakkban tartani, pedig abban van az élvezet (nekik, de leginkább Neki), ahogy ezek sipákolni tudnak. Vagy ahogy a kegyúrhoz fordulnak kérelmeikkel. Vagy ahogyan hálálkodnak egy MMA tagságért meg egy Széchenyi díjért. És aztán majd az állami nyugdíjért is, ha jól viselkednek.

Még van a sajtónak néhány szelete, amihez nem ért el kegyúr keze. Attól félek nem sokáig. Erről jut szembe: kié a blog.hu?
          Kedves Arany Elvtárs,       A kulturális kormányzat némi aggodalommal olvasta A Walesi Bárdok című versét, melyet Franz Josef Habsburg pártelnök elvtárs látogatása alkalmából írt. Mint szocialista író a szocialista írónak mondom Arany elvtárs, áthallásokat érzünk a költeményben. A…..
dreg5 2019.11.30 14:18:18
@Dárnok: Várjuk meg az aláírók megnyilatkozását. Jövök neked egy sörrel, ha paródia. Egy ládával. Ennyit megérne nekem, ha kiderülne, hogy a bírósági vezetők nem csak hogy nem seggfejek, hanem még vér is van a pucájukban.
dreg5 2019.11.30 19:27:18
@Dárnok: Elég biztos forrásból olyan információt kaptam, amiből az következik, hogy ebből nem lesz közös sörözés. De lehet, hogy egyedül azért berúgok. Csak bírósági ügyem ne legyen belőle.
dreg5 2019.12.01 14:33:04
@flort: Akik le akarták váltani Szájernét, azok nem a főbírók voltak, hanem a mezei bírók által választott Országos Bírói Tanács, ami Handót lett volna hivatva felügyelni. A különbség az, hogy azokat a mezei bírókat, a most aláíró főbírókkal ellentétben nem Handó nevezte ki a posztjukra. És igen, ennyire buták. Ezért lettek kinevezve.

@Érvsebész: +1