Regisztráció Blogot indítok
Adatok
misterix

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy elfogadhatatlannak tartom-e azt, hogy szinte lehetetlen vitát nyernem 50-70 éves pöffeszkedők ellen, mert nekik nem kell a kinyilatkoztatásukat érvekkel alátámasztaniuk – nem vitás: igen; s rendkívül zavar, hogy sokáig magamban kerestem a hibát, mert nem értettem meg, hogy oké, kislány. Ha…..
misterix 2019.11.27 10:15:03
@Kikívánkozott belőlem: Csak ha kedved van hozzá...:) Persze örülnék neki, ha reflektálnál, de nem neheztelek, ha végül kihagyod ezt a gyöngyszemet... Nehéz lehet, ha ilyen sokan írnak.
misterix 2019.11.27 15:27:16
@Kikívánkozott belőlem: Köszönöm, hogy ilyen alaposan végigolvastad. Úgy látom, az értékrendünk gyakorlatilag azonos, ezért nem is vesztegetnék szót a jelentéktelenebb véleménykülönbségekre. Azt is látom, hogy az általam alkalmazott szerepjátékszerű retorika nehezítette a követést, hogy mikor írok “saját hangon”, és mikor szólok ki belőle. Semmi gond, ez ilyen műfaj...:) (Pl: szerintem sem műveletlenek a fiatalok.)
Viszont egy pont felett nem siklanék el. Hadd gondoljam nagyképűen, hogy ez talán még neked is fontos lehet:). A frusztráció. Nem azt írtam, hogy az idősebbek emiatt vagy amiatt frusztráltak. Nem a fiatalok viselkedése, tettei frusztrálóak számukra, főleg nem maguk a fiatalok! De amit írtam: például az elértéktelenedő tudásuk felett érzett csalódás már igen! És még ezer más miatt, de így is megint hosszú lesz, nem sorolom...Jó szívvel javaslom, olvass kicsit utána, és érteni fogod, miért nem megy Józsi bácsi kocogni, amikor az élete felett borong, és miért ilyen agresszív sok kommentelő... Miközben a frusztráció nem azonos az agresszivitással. Nem mellesleg, úgy tűnik néhány mondatodból, hogy frusztrációból kijut minden korosztálynak...
A kulcs pedig, mint azt te is egyértelműen világosan látod, az empátia, ahhoz pedig a megértésen keresztül visz az út. Ez viszont alig akad mostanában... kortól függetlenül. Izgalmas lenne egy blog, ahol ez a cél:). Azt hiszem, legközelebb deLaMancha lesz a nevem:)
misterix 2019.11.27 16:40:07
@Kikívánkozott belőlem: szerintem a célnak bőven megfelel ebben az esetben a Wikipédia “frusztráció” címszava, de komolyan. Én sem gondolom, hogy el kell fogadni az agresszivitást, de fontos megérteni annak mozgatórugóit. Pont azért, hogy legyen esély megszüntetni. Jól ismert szabály ez például a gyereknevelésben, de nem korlátozódik csak arra.