Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thinkgreen

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Think Green Legyen zöld az iroda! 2019.12.11 15:06:01
Tudta, hogy a nyersanyagok és erőforrások 40%-át irodák használják fel? Így a környezetvédelem egyik leghatékonyabb módja azok zöldítése...
Thinkgreen 2019.12.14 12:04:21
@midnight coder: Ennyire nem egyszerű kérdés a környezetvédelem. Pl egy 100 fős cég esetében melyik a kisebb környezeti terhelés, ha mindenki fűti otthon a lakást 21-2-3 fokra vagy ha egy iroda van fűtve központilag? Ugyanezt végig lehet számolni az összes közművel és azok amortizációjával és annak gyakoribb felújítási terhelésével.
És nem beszélve a munkajogi kérdésekről.

Tehát nincs olyan 1 megoldás ami jó megoldás. A homeoffice jó megoldás részben, mint ahogy azt már használják is sokan.
Papírgyártásra szánt faültetvények, környezetbarát nyomtatók, hulladékmentes iroda, avagy a nyomtatás zöld útja...
Thinkgreen 2019.11.27 17:08:07
@Tesztelo.hu: Az olcsóbb általában kevesebbet tud, a drágább többet. De ez a verseny lényege, hogy a szolgáltatások és árak eltérnek. De a lényeg, a tintasugaras nyomtatás mint technológia, sokkal környezetbarátabb mint a lézer. Úgyhogy a márka már csak másodlagos kérdés, első lépés a technológia váltás.
Thinkgreen 2019.11.28 10:28:08
@midnight coder: Amit nem nyomtatsz ki azt tárolod egy felhőben, szerveren. Annak is van áramigénye, eszközigénye és infrastuktúra igénye. Tehát az sem zöld, sőt nem tudjuk igazából melyiknek nagyobb az ökólógia lábnyoma, egy nyomtatott dokumentumnak vagy egy elektronikusan tároltnak (időtávot is figyelembe véve)

Természetesen azt kell kinyomtatni ami fontos, a felesleges dolgokat kerülni kell. De a blog arra világít rá, hogy rengeteg szeméttől meg tudod menteni a földet, ha nem lézer nyomtatót, hanem üzteli tintasugaras készüléket használsz az irodában.