Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chemist

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Hiszterolib 2008.09.02 06:00:00
Na, van az SZDSZ-nek saját arca. Szóval ez lenne az. Csúnyácska. Nincs egy hónapja, hogy Fodor Gábor sajtótájékoztatón noszogatta a kormányt cselekvési tervért. Legyen terv, és legyen abban adócsökkentés – ez volt a mondás. Íme, a terv. Van benne adócsökkentés, nesztek.…..
w A trutymó titka 2008.08.25 06:00:00
Eszkatológia (gör): a világ végével, az emberiség történetének befejeződésével foglalkozó vallási és filozófiai terület.A vallásról és a filozófiáról kiderült az eddigi történet során, hogy semmiféle egzakt tervet nem lehet rájuk alapozni, egy kivétellel: az emberek…..
chemist 2008.08.25 09:05:18
Gratulálok Árpád, egy "civiltől" nagyon szép összeállítás egy kémiai témáról.

Ami kimaradt, és amit be is támadtak a kommentezők:
en.wikipedia.org/wiki/Biomass_gasification

Röviden: műbenzint nemcsak kőszénből, hanem biomasszából is lehet csinálni. A növény napfény energiájával a szén-dioxidot (+4-es oxidációs szám) redukálja cukorig (nullás oxidációs szám), ezt kell tovább redukálni szénhidrogénig (-2-es oxidációs szám). Jelenleg ezt a működő erőművekben (vannak már ilyenek) oxigénnel teszik, tehát durván a biomassza harmadát elégetik és az így nyert hővel fedezik a másik kétharmad gázosítását. Ha atom- vagy napfényhőerőművel kombináljuk akkor az egész biomassza gázosíthatóvá válik.

Roland: bár az 1:10 kajakalória-mezőgazdasági energiakalória arány erősen túlzó, tény, hogy többet teszünk bele, mint kiveszünk. Csakhogy ez az ételre és nem a biomasszára vonatkozik. A búzának csak a szemeit esszük meg, a szárát nem és a szára a több! 1 biomassza-kalóriára pedig még a mai, olajintenzív mezőgazdaság mellett is 0.3-0.4 olajkalória jut. Az energiafű, energianád stb pedig igénytelen jószág, nem kell 3x permetezni, 2x műtrágyázni, mélyen szántani és hasonlók, így jóval kevesebb mezőgazdasági munkaigénye van.
w 220 felett 2008.08.18 06:00:00
A verseny jó, a verseny hasznos; remélem, kívülről fújja mindenki. Attól lesz egyre jobb és olcsóbb a minden, nemcsak a zenélős kulcstartó, hanem a biztosítás is. Miért? Mert a rosszabb elbukik. És hát izé, akkor abból vesztesek keletkeznek. Egy biztosító esetében egész sokat…..
w Challengeland 2008.08.15 08:00:00
Kommentelők figyelmébe: Új rend Valaha a FSZEK-be jártam Demokratát olvasni. A kilencvenes évek elején-közepén jártunk; a Demokrata az akkori szélsőjobb egyik orgánuma volt, a Magyar Fórum és a pár példányban olvasható Szittyakürt mellett. Vegetált mellettük néhány…..
chemist 2008.08.15 10:41:13
Szerintem Árpád jól fogta meg a "gárdázás" közvetlen okát, de a megoldás szerintem eléggé félresikerült. A probléma ugyanis egy nagyobb és alapvetőbb probléma része: "Ha nem vagy képzett, a XIX. századnak nem kellesz!"

A fiatalokban természetszerűleg buzog a tenni vágyás, de egy jelentős részüknek a karrierje azelőtt befejeződött, hogy az iskolából kijöttek volna. Ezen fiatalok energiáit a "rendszer" nem tudja becsatornázni.

Nem mondhatja neki azt, hogy "tegyél a hazádért/eszmédért/igazságért/plüssmackóért azzal, hogy dolgozol és építed a Magyarlandot", mert az ő képzettségével nem vesznek fel senkit, mert egyszerűen a saját bérét (+közterhek) nem tudja kitermelni.

És NINCS értelme őket gyermekvasutaztatni, hisz a XIX. század vonatait szenzorok és GPS követőrendszerek menesztik és nem zászlós emberkék, tehát az igazi vasút nem várja majd őket. Nincs értelme őket katonaság light-ba terelni, hisz az igazi katonaságnak nem kellenek majd azok, akik nem tudnak milliós haditechnikát kezelni.

Ezek a fiatalok buták, de nem hülyék. Ha valami skanzenbe rakjuk be őket, ahol nincsenek szem előtt, azt észreveszik.

Gyakorlatilag három terület van ahol ezek a képzetlen emberek hasznosak lehetnek a társadalomnak:
- személyes szolgáltatások (pincér, kertész, kutyasétáltató, utcaseprő, fodrász), csakhogy ez SZOLGAMUNKA és ezért senkit nem vonz. Egy családos ember anyagilag belekényszeríthető, egy zabolátlan fiatal NEM.
- elsősegély, hisz a szakszemélyzet nem tud azonnal ott lenni, míg valaki mindig ott van. A fiataloknak lehetne ezt tanítani, meg tűzoltást és árvizi védekezést, de a tanfolyamnak előbb-utóbb vége lesz és utána megint nem tud mit kezdeni magával az illető.
- személyi biztonsági szolgáltatások, tehát az egyik felesleges embert megfizetjük, hogy védjen meg a másiktól. Gyakorlatilag csak ez marad. Mivel hasonszőrűek ellen kell harcolnia, kis képzéssel, felszereléssel előnyben lesz.

Biztonságra van igény, tehát piaci alapon megjelennek a magánbiztonsági cégek, meg az ideológiai alapúak, mint a Gárda. Természetesen állami kontroll hiányában ezek könnyen magán- vagy ideológiai hadseregként, azaz destabilizáló, antidemokratikus erőként funkcionálnak.

A megoldás pofonegyszerű, csak drága: vegyenek fel 100.000 új közrendőrt. Nem nyomozót, meg CSI-t, hanem járőrt, aki kimegy az uborkaföldre, kitakarítja a csöves/kurvát/koldust/punkot a közparkból, quadost az erdőből, elkapja a graffitiző kisköcsögöt, fotózza a 120-al kanyarodó BMV-t, figyelmezteti a szemetelőt, mutogatós bácsira les a játszótéren, naponta megnézi színesfémtelepet nincs-e ott Kossuth, és képes a környező településekről százas nagyságrendben összeszaladni, ha valahol megjelenne egy "népes rokonság".

100000fő*100000Ft*12hó = 120 milliárd FT/év. Szerintem megérné.