Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KapuZs

604 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történetünk főhősére és egyben címszereplőjére, a derék Snöfridre nem mindennapi kalandok várnak. De még mielőtt ebbe belevágnánk, ismerjük meg Snöfridet, aki nem más, mint egy snöfrid☺. Ahogy a könyvben is írják, ezek a lények olyan hihetetlenül ritkák, hogy aligha találkoztak egy másik…..
Ez az igazán figyelemfelkeltő cím egyáltalán nem túlzó, hiszen Streaker valóban szuperszonikus, már ami a sebességét illeti. Saját gazdái szerint is jó sok agárvér, egy kis adag Ferrari és egy nagy adag forgószél szorult belé.  Gondolhatjuk, hogy Streaker sétáltatása finoman is szólva nem egyszerű…..
KuckóKönyvtár Anyák napi csokor 2024.05.04 08:29:53
Amilyen szép, olyan egyszerű ez a kis anyák napi csokor, így biztosan el is készülsz vele holnapra ☺..
Tudom, hogy azt várnád, de erről a könyvről nem tudok ajánlót írni. Mert erről regényről és főszereplőjéről, Azáról inkább beszélgetni szeretnék Veled, és főleg megismerni Téged. Megtudni, hogy vajon Neked is van-e sebed, amit időről időre feltépsz, csak hogy tudd, még mindig önmagad vagy? Ha jól…..
Biztos vagyok benne, hogy nem ez az első alkalom, hogy saját magad készítesz ajándékot Anyák napjára, de ha így lenne, akkor a legjobbat választod, ugyanis most egy nagyon könnyen elkészíthető, ugyanakkor gyönyörű meglepetéshez adunk segítséget ☺..
Pate imád focizni. Legnagyobb vágya, hogy a Labdamágus Focikupán megmutathassa tudását. Szüleivel együtt annyira biztosak a csapatba kerülésében, hogy még kedvenc nagybátyját és nagynénjét is elhívják a meccsekre Ausztráliából. Csakhogy az edző helyette a riválisait: Rikut és Rakut teszi be…..
Ha tudod, hogy mi a honcsok, akkor nem is érdemes tovább olvasni az ajánlót. De valahogy úgy érzem, hogy senki nem hagyta abba az olvasást?. Először is le kell szögezni, hogy a honcsok az nem egyféle sajátos bukfencezési technika, nem is egy kicsi hörcsög elnevezése, de még nem is csokoládéfajta,…..
Már a címből is jól látszik, hogy itt bizony egy nem mindennapi kalanddal állunk szemben. El sem tudnám képzelni, hogy én mit tennék, ha kiderülne, hogy az osztályfőnököm egy földönkívüli, vagy valami olyasmi☺  Szerencsére nem nekem kell szembe néznem ezzel a dologgal, hanem történetünk hőseinek: a…..
Ha már a címben is szerepel a „rejtély” szó, akkor biztosak lehettek abban, hogy amit a kezetekben tartotok, az egy krimi, méghozzá gyerekeknek. Pedig nem annak indul. De vágjunk is bele! A családi hétvége két természetimádó szülővel csak egyfelé vezethet: fel a hegyekbe. Csibu, és bátyja, Bucsó…..
Ezzel az egyszerűen elkészíthető ajtó- vagy ablakdísszel beviheted szobádba a tavaszt. Ráadásul alig kell hozzá valami; elég, ha kinyitod a kincsesládádat ☺..
A tizenhárom éves Levente legmerészebb álmában sem gondolta volna, hogy amikor kutyasétáltatás közben talál egy fehér, lapos kavicsot, micsoda kalandokba csöppen majd. Jogos a kérdés: hogyan lehet ez a jelentéktelen kődarab egy varázslatos, misztikus és rejtélyekkel teli idő- és térbeli utazás…..
Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához 17,5 dkg puha margarin 15 dkg eritrit (természetesen lehet készíteni cukorral is) 3 db tojás 15 dkg zabliszt 10 dkg mandulaliszt 1 tk sütőpor 2 tk őrölt fahéj 4 ek tej/tejszín (opcionális) 4 ek mogyorókrém (ebből én a „mindenmentes” verziót…..
Ugye szerintetek is remek, ha a családban akad egy feltaláló, aki ráadásul kedvenc unokaöccsét is szívesen magával viszi a nagy kalandokra?! Berti bácsi, a nagybátyám ezúttal egész nyárra kölcsönvett. Mivel csak a halaimat (és a szüleimet) hagytam otthon, örömmel indultam neki, hogy kipróbáljam…..
Amíg a tojások áznak a festőlében (mert remélem, te is festesz húsvéti tojást?!), addig el is készül ez az vidám, egyszerű, de annál mutatósabb ajtódísz ☺..
Egy igazán egyszerűen elkészíthető, mondhatni „megúszós” édességet ajánlok azoknak, akik szeretik a kényeztetést, de nem szeretnek sokat pepecselni a konyhában. Látványos, finom, és gyorsan elkészül. És hogy miért hamis? Nos azért, mert nincs benne babapiskóta vagy piskóta, sem mascarpone, de…..
A tojásvadászat eredményét, vagy akár kisebb tárgyakat is tarthatsz ezekben a csinos kosárkákban (húsvét után sem kell eldobni ezeket, hiszen remekül mutatnak majd az asztalodon)☺ Hogy még egyszerűbb legyen a dolgod, a sablonokat is mellékeltük.    ..
Itt a tavasz, zöldell a természet, nyílnak a csodálatos virágok, megjelennek a szorgosan dolgozó méhecskék. De nemcsak ők tűnnek fel újra a színen, hanem sokunk kedvence: Milli a tündéri kis mopsz is, aki most a változatosság kedvéért méhecske szeretne lenni. És, hogy miért pont méh? Nos azért,…..
Lesz itt minden: a Nagy Kaszás, átok és szellemállatok, erőszakos halál, valamint iskolai prezentáció és táncest. Szóval lehet, hogy egyetlen szót sem fogsz elhinni az egészből, de akkor is így történt. Úgy kezdődött, hogy Rex nagyon szeretett volna egy kutyát, méghozzá csokoládészínű labradort. De…..
Iszonypart nem véletlenül kapta a nevét, mert itt a tél valóban iszonyatos. Hatalmas hullámok korbácsolják a tengert, süvít a szél, farkasordító a hideg, és a sötétség korai beálltával mindenki siet egy biztonságos és meleg helyre. Citromos Herbertnek (barátainak csak Herbie) számára ez a hely a…..
Nem egyik napról a másikra változott meg a világ. De a tragédia elkerülhetetlen volt, hiszen az emberiség olyan mértékben pusztította el a környezetét, hogy az már visszafordíthatatlan volt, és amikor megjelent az egész világot elborító sárga homokvihar, akkor megszűnt az energiaellátás, és a ma…..
Hanna családja igazi természetbarát; a közösen eltöltött balatoni nyaralás után édesanyja éppen raftingolni indul, nővére, Lina és annak barátja pedig aktív környezetvédő, akik éppen egy természetvédelmi ösvényre gyűjtenek. Hanna viszont inkább a szobájában ül, és számítógépes játékokat játszik. Ő…..
„Szörnyű eset történt a deresvölgyi kastélyban. Barrington vikomt vidéki birtokán. Deresvölgy falujában. Lord Barrington egyetlen fia, Christopher, tragikus körülmények között halt meg tegnap délután, miközben a befagyott tavon korcsolyázott. Úgy lászik, beszakad alatta a vékony jég, amely nem…..
Ki ne játszott volna már el a gondolattal, hogy milyen izgalmas, és veszélyes lehet a kémek élete? Vannak azonban olyan szerencsések, akik ezt saját maguk is átélhetik, ráadásul már kamaszkorukban.  Sara Martinez 12 éves létére valami hihetetlen szuper hacker, és mivel éppen feltörte New York…..
Három jó barát unatkozik éppen egy meleg nyári napon, a dúslombú fa árnyékában: Tiril (feltehetőleg a legvagányabb lány), Oliver (akinek éles eszénél csak az étvágya nagyobb) és Nyolcas, a cuki kiskutya (de ez ne tévesszen meg senkit: remek a szaglása). Mindhárman nyomozók, de éppen munkanélküliek,…..
Csenge (vagy, ahogy mindenki szólítja: Csuti), már tavasszal azt tervezi, hogy visszatér a lovassuliba nyáron, ahol már többször is járt. Sőt nemcsak, hogy visszatér, hanem lovastábort fog szervezni. Ehhez igazán tökéletes tervet eszel ki; a legszebb írásával, és az új filctollával készít…..