Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jogalappal

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 24.hu weboldalon vált elérhetővé pár nappal ezelőtt a „létszámstop” néven elhíresült, 4116/2019 számú kormányhatározat, amelynek lehetséges hatásairól először a Népszava írt, még 2019 november 12-én. A kormányhoz közeli és azzal kritikus weboldalak egyaránt foglalkoztak a nem nyilvános, de a…..
Jogalappal 2019.11.19 08:24:44
@marosy: Kedves Marosy! Köszönöm a sok észrevételt, szeretném felhívni a figyelmét, hogy a dokumentumot akár informatikai támadással is meg lehetett szerezni úgy, hogy az adott főosztálynak például semmi köze nem volt hozzá, mert az informatikai rendszerét más intézmény üzemelteti.

Messzemenő következtetéseket ezért szerintem nem lehet ebből levonni. A konkrét, papír alapú irat és annak digitális másolata azonban pontosan beazonosítható, így még ebben az esetben is a szivárogtató környezetére utalhat, hiszen megjelöli a lehetséges informatikai támadás potenciális helyeit.

Kizárólag a pdf-ben szereplő metaadatokból a szivárogtató pontos személye bizonyossággal nem ismerhető meg, és a véleményem szerint legkevésbé valószínű forgatókönyv, hogy a spekulációval kikövetkeztethető személynek köze lenne a folyamathoz.

Mint ahogy a metaadat akár utólag is megmódosítható volt (én ezt ebben az esetben nem feltételezem), de a papír alapú iraton is rengeteg információ szerepel a konkrét példányra vonatkozóan, ami leszűkíti az ahhoz hozzáférők körét, vagyis - a véleményem szerint - minden forgatókönyv szerint kisebb-nagyobb mértékben irányt mutat a szivárogtató környezetére, míg, ha a pdf nem került volna nyilvánosságra, pusztán a képek - ahogy jelenleg is - akkor ez már egyáltalán nem lenne igaz.

A fenti bizonytalanságok miatt én nem gondolom, hogy messzemenő következtetéseket kellene levonni és feljelentéseket kellene tenni, főleg, mivel az irat nem is volt minősített a tudomásom szerint, én kérném ezért a fentiek megfontolását is.