Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The Porsche man

23 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2022 május 13-án, pénteken Porsche találkozót szervezett a porsche_meeting_worthersee nevű Instagram oldal egy Gmünd in Kärnten nevű osztrák falvacskába, amely többek között a Helmut Pfeifhofer nevével fémjelzett, magán Porsche gyűjteményről és múzeumról híres. A lokáció nem véletlen: a település…..
Vannak szent helyek, ahova a magamfajta embereknek el kell zarándokolnia életében legalább egyszer. Ilyen település Gmünd is, ahol egy méretes pajtában várja az érdeklődőket Európa első privát Porsche múzeuma, melyet Helmut Pfeifhofer nyitott meg kereken 40 éve, azaz 1982-ben. Az azóta is családi…..
Minél jobban beleásom magam a Porschék világába, annál nagyobb kérdőjel számomra a 911 minden egyes generációja. Régebben bálványként tekintettem a típus összes valaha legyártott példányára, a lelkesedésem pedig mit sem változott, azonban fontosnak tartom az objektivitást az élet minden területén.…..
Bizonyára a legtöbben Pándorfalut, azaz Parndorfot az outlet centerrel azonosítják, ugyanakkor az apró község és környéke tartogat még meglepetéseket. A hely történelmébe és adottságaiba ne menjünk bele, mert bevallom, mi sem gurultunk messze a bevásárlóközponttól, ellenben ahova ellátogattunk, ott…..
The Porsche man 2021.09.02 07:15:35
@Leooo: Ahh, köszönöm... Nyilván az első sorban jól írom, de a címben elhibázom, pedig többször is átnéztük.
The Porsche man 2021.09.02 07:16:39
@geegee: VW Karmann Ghia Typ 34 ;)
Egy klasszikus autó tulajdonlása alapvetően gyönyörű dolog, azonban márkától és autótól függően az élvezet jellemzően sok, vagy még több és alkalomadtán rengeteg szívással is jár. Kétségtelen, ez a műfaj csak megszállottaknak való (illetve azoknak, akiknek a pénz mellett tengernyi türelmük is van).…..
A Porsche történelme és modellpalettája hihetetlenül gazdag, kedvenc típust szinte lehetetlen választani, különösen akkor, ha belemélyedünk a sűrűjébe. Minél többet tudsz és ismersz, annál nehezebb… Ennek ellenére vannak általánosan közkedvelt és sztárolt kivitelek, amik a legtöbb rajongó számára a…..
Mondanom se kell, 2020 egy elég különleges év volt, és nem, nem csak a koronavírus miatt. A Covid befolyása természetesen nem vitatható, de pont ettől értékelődnek fel igazán azok az élmények, amiket tavaly sikerült átélnünk. Márpedig a kijárási tilalmak és lezárások ellenére, illetve a két hullám…..
The Porsche man 2021.01.16 10:52:15
@Ződ2000: Köszönöm a tippet, legközelebb ha arra járunk, beiktatjuk az InterClassic-ot is.
A Porsche 70-ről láttam képeket, fantasztikus tárlat volt az is! Mi sajnos azon nem jártunk, de a stuttgarti 70 éves kiállítást megnéztük már a nyitás napján.

A képeket én is Nikonnal lőttem! :-) D7100 + alap kit obi 18-105, meg persze egy kis utómunka, de csak finoman.

Örülök, ha tetszett az összefoglaló!

A tovább ikonnal kapcsolatban: a mobil verzión így működik a dolog, asztali nézetben pedig eddig ez a sablon tetszett a legjobban, ennél a megjelenésnél viszont nincs lehetőség ilyenre. Gondolkozom egy másik dizájnon, már van elég tartalom ahhoz, hogy legyen is értelme az áttekinthetőbb főoldalnak. Még nem döntöttem, de meggondolom, köszönöm a javaslatot!
Előző bejegyzésemben már kiértékeltem a 2020-as évet számos szempontból, de a 924 aspektusából hiányos volt a beszámoló - nem véletlenül. Ennek a témának egy külön posztot szántam, mert a tervek ellenére voltak izgalmas, váratlan történések ezen a fronton is. A kezdetek A január és a február…..
1977-ben nagyot gurítottak a Porschénál, mikor a Genfi Autószalonon bemutatták a második rendhagyó, vízhűtéses, transaxle felépítésű modellt. A 928 már csak azért sem volt mindennapi újdonság, mert ha úgy vesszük, hosszú idő után ez volt az első utcai típus, amely teljes mértékben házon belüli…..
The Porsche man 2020.11.28 22:56:45
@UBI1889: Ezt igazán érdemes felírni rá ;) és köszönöm!
"Belekóstolnék az oldtimer Porschék világába ésszerű anyagi keretek között, mit tegyek?" Bizonyára rendszeresen merül fel a kérdés meghitt családi vacsorák, baráti ebédek, munkahelyi beszélgetések és éjszakán át tartó chatelések közepette. Megértem... Ebben a témában szeretnék néhány…..
Idén szeptemberben ünnepli 55. születésnapját a 911 Targa, melynek neve mára végérvényesen összefonódott a kivehető tetőpaneles autózással, ami hidat képez a napfénytetős kupés és az igazi kabriós krúzolás között. Bármily meglepő, a műfajt nem a Porsche találta fel, de valahogy mégis náluk állt…..
Örömmel jelentem, hogy május végén a nemzeti grand prix pályánk újra megnyitotta kapuit a nagyközönség, különösképp az autózni vágyók előtt. Mert mi lenne jobb program annál, mint hogy az otthon felgyülemlett feszültséget szó szerint levezessük biztonságos körülmények között? Vagy csak simán…..
Nem gondoltam volna, hogy ez a csöppet elcsúszott bejegyzés valaha még aktuális lehet. Sajnálatos módon, a járványnak köszönhetően azonban gyakorlatilag ez volt átmenetileg az utolsó nemzetközi autókiállítás, amit megtartottak a szervezők. Január 10-19. között rendezték meg a 98. Brussels Motor…..
The Porsche man 2020.05.24 23:10:54
@Ződ2000: Örülök, hogy tetszett, köszönöm! Kompakt, de komplex stand volt, mindent kiállítottak, ami manapság izgalmas lehet a márka háza táján. Sanszos, hogy ez volt idén az első és utolsó nagyobb megmozdulás a témában, nagyon szerencsések vagyunk, hogy láthattuk. Ráadásul "véletlenül", hisz eredetileg csak az AutoWorld miatt utaztunk ki. A csinos kis fehér Spydert mi is láttuk, a Tesztelők.hu-ra írtam egy képes beszámolót az álomautók csarnokról. Volt pár igen komoly gép ott is, de ezt neked nem kell ecsetelnem. :-) tesztelok.hu/a-brusszeli-autoszalon-kremje-ujdonsagok-es-kulonlegessegek-melyekrol-legtobben-csak-almodunk/
A Porschénál nem vártak túl sokat, épp hogy felocsúdtunk a szilveszteri mámorból, január elsején bedurrantották az "afterparty-t" a 992-es széria legelső limitált kiadásával. Ezzel egy időben Jacky Ickx valószínűleg a világ legboldogabb nyugdíjas autóversenyzőjévé avanzsált, ugyanis az újdonság az ő…..
The Porsche man 2020.05.24 23:07:26
@Ződ2000: Az oldalad alapján elég nagy világjáró vagy, gratula a sok utazáshoz és beszámolóhoz! Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen modellt 2 hónapig "rejtegetnek" a nagyvilág elől, és igazából már novemberben láthatták a "bennfentesek". Ezek a helyzetek egyébként mindig nehezek, lehetetlen mindenre felkészülni előre. A döbbenet néha nagy úr, de legalább ott voltál és láttad, kevesen mondhatják el ezt errefelé. ;)
Számos múzeum biztosítja az online bejárás lehetőségét, ami elsőre sovány vigasz a kimozdulni vágyók számára, ám mégis egy kedves gesztus, egyben pedig remek lehetőség, hogy szórakoztassuk magunkat a bezártság alatt. Nos, a saját technikai lehetőségeim kevésbé fejlettek, ám egy kis kóstolóval így is…..
The Porsche man 2020.05.24 22:59:19
@ember100: Ejj, remélem azért összejött valami jó biznisz a Bentley-vel kapcsolatban. :-) Mi is megpróbáltuk a lehetetlent, de mikor kiderült, hogy nem 300.000 euró, hanem forint a tét, valamiért elhajtottak minket... Köszönöm a tippet, hallottam már a helyről, egyszer meg kell nézni!
The Porsche man 2020.05.24 23:01:02
@Ződ2000: köszönöm mindkét javaslatot, egyik helyen sem jártunk még, de ha egyszer azon a környéken leszünk, mindenképp beiktatjuk majd őket a programba! És elnézést a kései válaszért, olvastam már korábban a hozzászólásokat, de csak most jutottam el idáig...
Kedves Világ, nem vagyunk földönkívüliek! Kisgyerekkorom óta rajongok az autókért. Órákig tudok róluk beszélni megállás nélkül, ha a helyzet úgy kívánja – meg néha akkor is, ha nem. Utóbbi esetben a befogadó közönség nem biztos, hogy hálás, különösképp ha olyan embercsoportokról van szó, akik nem…..
Bevett szokás, hogy a Porsche különféle "exkluzív" kiegészítőket kínál gyakorlatilag minden típusához. A Sport Design csomag és az Aerokit egyaránt tartalmazni szokott izgalmas karosszériamódosításokat, kiegészítő légterelő elemeket, melyek olykor határozottan átrajzolják egy-egy modell megszokott…..
Vannak szent restauráló műhelyek, akarom mondani cégek, melyek felhelyezik Magyarországot az európai veteránautó (és klasszikus Porsche) ipar térképére. Sokszor azonban mégis keveset hallunk róluk, talán nem is véletlenül - kizárólag belföldi megrendelésekből nyilván nagyon kevés vállalkozás tudna…..
Az előző bejegyzésben 5 ponton át dicsértem szeretett sportautónkat, most viszont valami izgalmasabb és szórakoztatóbb dolog következik: szeretett párom, Bori fogja megosztani veletek kevésbé elfogult gondolatait és tapasztalatait, mert mindennek vannak hátulütői, hihetetlen módon még egy csinos…..
The Porsche man 2019.12.26 21:02:05
@Róbert28: az is egy ritka vas, manapság különösen... Éljenek az óvott, gyári alkatrészekkel ápolt, rendben lévő (és azért néha rendesen meghajtott) old/youngtimerek!
The Porsche man 2019.12.26 21:04:20
@Burgermeister: Egy 928 esetében azt hiszem, csak a költségek rovat megért volna egy teljes posztot, abba inkább bele se gondolok. :-) Emellett elképzelhető, hogy ki se szállnék belőle, kevésbé értékelné a párom. :D
The Porsche man 2019.12.26 21:06:03
@Ződ2000: Köszönjük - és tisztában vagyok vele. Ritka kincs! :-)
Nagyjából 2,5 éve gondoskodom a képeken látható klasszikusról, melyhez továbbra is komoly érzelmek fűznek. Azt hiszem, a közösen töltött idő alatt sikerült annyi tapasztalatot szereznem a típussal kapcsolatban, hogy 5 határozott érvet fel tudjak sorakoztatni a 924 S mellett. Eszem ágában sincs…..
The Porsche man 2019.12.16 13:22:55
@Szabo T: Ennyi! Én is szerettem volna egy ilyen táblát, de valamiért csak az USA-ban találtam eddig online, postával+vámmal pedig már irreálisan sokba kerülne egy darab fém tábla. Azt a pénzt inkább az autóra költöm. :-) De még nem tettem le róla!
Ha ősz, akkor Porsche - ez már nem az első alkalom, mikor sikerül kihasználni, hogy a legszínesebb évszak festi meg a környezetet, még izgalmasabb hátteret szolgáltatva ezzel a kiválasztott autónak. Az őszi vászon előtt most egy 996-os pózolt, a lámpák és a lökhárítók szerint Mk2-es, bár igazából az…..
Tizedik alkalommal rajtolt el a Tíz Torony Túra 2019 szeptemberében, az pedig fel sem merült bennünk, hogy a múlt évi biztató kezdésünk után pont a jubileumi futamról maradjunk le. Ezúttal a 15-ös rajtszámot csíptük el (tavaly a 17-est), ami az autó korával vonható párhuzamba. Mint megtudtuk, a…..
Porsche Parking Only Bemutatkozás 2019.11.16 20:35:37
Üdvözöllek, kedves Olvasó!  Jó helyen jársz, ha...- Porsche rajongó vagy (de ha mégsem, nem gáz, ezen lehet javítani),- szerinted az autó egy csoda, önkifejezési eszköz, nem csupán egy használati tárgy,- benzin folyik az ereidben. De akkor sem tévedtél el, ha csak egészséges módon érdeklődsz a…..