Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ethnografus

38 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Piroslap Hülye vagy, MSZP? 2010.05.12 06:22:00
A Fidesz nem hozta könnyű helyzetbe az ellenzéki pártokat a parlamenti bizottságok elnöki posztjaival. Nem elég, hogy a szokásjog alapján az ellenzéknek járó külügyi bizottsági elnökséget megtartotta a Fidesz, mindössze kettő  erősebbnek számító bizottság elnökségét…..
Paranoid Android Ki vesztett? 2010.04.25 18:45:03
   Látszatra az mszp. Valójában azonban e választás legnagyobb vesztese a baloldali értelmiség, a társutasságot a legvállalhatatlanabb pillanatokban is megtartó, a végletekig kitartó baloldali értelmiség. Ez az értelmiség hagyta 1994-ben, a választási győzelem…..
Az LMP nem is akkora rejtély: egyszerűen arról van szó, hogy megérkezett Magyarországra a régióban először és elsőként a nyugat-európai baloldal. (Kép: lehetmas.hu) Az első forduló nagy talánya az LMP volt. Azóta mindenki azt találgatja, vajon mi is ez a párt. Ők a zöldek?…..
ethnografus 2010.04.21 10:38:58
  „Magyarország az új millennium első fasiszta országa lesz” (Gabi Gleichmann, Aftenposten, Norvégia)   Ez a Gabi Gleichmann egy igazi rohadék újságíró lehet, úgy fejezni be egy cikket, hogy „Magyarország az új millennium első fasiszta országa lesz”…..
  Mint ismeretes, a múlt héten egy Dohány utcai lakásban vallásos zsidók széder estét ünnepeltek, s valakik kavicsokat dobtak/lőttek be az ablakon. Egyelőre annyit tudunk, hogy vagy ötvenen voltak, vagy hárman. Vagy hangoskodtak, vagy nem. Vagy este 11-kor történt a dolog, vagy…..
Mandiner blog Befogott orrok 2010.03.02 15:01:00
Döbbenetes, mennyire képtelenek szembenézni azzal, hogy mennyire demokrácia-rombolók voltak és mennyire hiteltelenek. Döbbenetes, hogy számukra még ma is meghatározóbb a népi-urbánus ellentét, mint minden más. Döbbenetes, hogy ez az értelmiségi réteg mennyire nem méri fel saját…..
Sárdobáló Támadnak a neonácik? 2010.02.24 11:00:00
Dehogy. Inkább segítenek a biztonsági rések felderítésében. A kedves kurucosok "hekkelése" nem is volt igazi betörés, hiszen csupán áloldalakra mutató linkeket hoztak létre. Az ilyesmit phisingnek nevezik, és persze rejt magában veszélyt: áldozatai a látogatók,…..
Paranoid Android Gender studies 2010.02.24 10:56:00
      Azokban a nehéz időkben, amikor a felvilágosult liberalizmus még nem takarította ki az egyetemekről teljesen a klerikális konzervatív eszmerendszer fogalmait (anya, apa), mi woman studies címszó alatt kaptuk a progressziót. Az oktató (neme rejtély, az ő esetében a…..
  A választások előtt utoljára összeülő Országgyűlés nehéz batyuval látta el a szólásszabadság híveit és védelmezőit: elfogadták a büntető törvénykönyv holokauszttagadást büntethetővé tévő, a szocialisták által kezdeményezett módosítását.   A…..
 Kevés olyan témája van a hazai nyilvánosságnak, amelyet többször és szenvedélyesebben vitattak volna, mint a gyűlöletbeszéd. Számtalan írás született arról, hogy mit tekinthetünk gyűlöletbeszédnek, hogy legyen-e büntethető a gyűlöletbeszéd, hogy a gyűlöletbeszéd…..
A nol.hu-n a közbiztonságról hiányáról megjelent írás sokak körében nagy tetszésre talált. Persze nem véletlenül, hiszen a szerzők az „elveszett közbiztonságot” − a szélsőjobboldali példáknak és mintáknak megfelelően − összekapcsolták…..
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság december 9-én hozott ítélete szerintnincs iskolai szegregáció Jászladányban. (Hát ez bizony jó hír lenne, mondhatnám kissé irónikusan, ha igaz lenne, ha a tények nem mondanának ellent az ítéletnek. A bíróság indoklása szerint nincs…..
Tegnap este az Echo tv „Képtelenségek” c. műsorában olyan mértékű uszítás folyt, ami új dimenziókat sejtet, s éppen ezért fel kell rá hívni a figyelmet. Az említett műsor ugyan más adásaiban is súrolja a normalitás határait, de a tegnapi adás még ehhez…..
Mondjuk amióta itthon az SZDSZ stipistopizta le e kategóriát, úgy egyébként is vérciki már a Lauder gimiben is odaszavazni, őket szeretni – de most nem erről, sőt nem is zsidózásról lesz szó.   Svájcban nemrég népszavazást tartottak, ahol az ottani Jobbik – mely…..
 Noha a Sajóbábonyban történtekről sokan írtak, mégis úgy tűnik, a társadalom, a nyilvánosság gyorsan napirendre tért az események fölött. Ami persze nem jelenti azt, hogy ne lennének/lettek volna olyanok is, akik megpróbálnak rávilágítani az okokra, a szélesebb…..
  Miközben mi itt Molnár Oszkár és Hunvald György kaliberű alakokkal vagyunk elfoglalva, a világban nagy dolgok történnek. Például Obama amerikai elnök - aki alighanem minden idők legnépszerűbb négere Kínában - Shanghaiba (Sanghaj) és Pekingbe látogatott, hogy ott…..
 A svéd televíziónak a Demokratában megjelent minősíthetetlen jegyzetről szóló riportja, majd Kertész Imrének a Die Welt című német napilapban megjelent interjúját követően újra fellángolt a vita a magyar demokrácia néhány alapvető kérdése, illetve konfliktusa körül.…..
Az Emberi Jogok Európai Bírósága e hét keddjén fontos döntést hozott, ami a jövőben még szenvedélyes viták tárgya lesz. Amint arról a Der Spiegel c. német hetilap online portálja beszámol a bíróság 5000 euró kártérítést ítélt meg egy olasz anyának, aki azt sérelmezte,…..
 Elképesztő, micsoda sápítozás folyik itt két igénytelen rádióért. Mintha életünk legfontosabb kérdése lett volna, hogy a Sláger meg a Danubius a helyén maradjon: reggel műsor a közrádióban, este a tévében, újságcikkek, tiltakozó blogok stb. Valóságos henger indult el…..
 A hétvégi Élet és Irodalomban a kitűnő Ungváry Rudolf pontos, kíméletlen és elgondolkoztató elemzést tett közzé a magyar társadalom állapotáról, illetve a hazai jobboldal politikájáról „A magára talált többség” címmel. (A cikket nem tudom…..
Egység a sokféleségben– szól az EU egyik jelszava. Kicsit közelebbről megtekintve a gyakorlatot azonban mindez mintha inkább uniformizálást jelentene. Amikor 2007 szeptemberében a lengyelországi Lublinban voltam egy egyhónapos Erasmus-előkészítő nyelvtanfolyamon, az első…..
Vona Gábor: Ökoszociális nemzetgazdaság (Rend, Jólét, Ébredés - 35. rész) | barikád.hu Senki ne náciveszélyezzen. A Jobbik nem náci, nemzet és a szocializmus összekapcsolása pedig a huszadik század általános jellegzetessége, a jóléti államoktól a szocialista táborig és a…..
 A hirszerzo.hu populizmustól sem idegenkedő főszerkesztője egyik legutóbbi írásában − néhány gondolati bakugrás nyomán és közben − a cigánygyilkosságok és a szélsőjobboldal előretörésének politikai felelősségét Gyurcsány, Szilvásy és…..
Az Élet és Irodalom legutóbbi számában (2009. szeptember 4.) Pályi András mélyen elgondolkoztató interjút közölt Jan Tomasz Gross-szal, a Princeton University történészprofesszorával. Gross 21 évesen részt vett abban a varsói diákmegmozdulásban, amelyet aztán szigorú…..
Abban a tényben, hogy a társadalom az utóbbi években egyre inkább szembefordult a változásokkal természetesen szerepet játszottak a kormány baklövései, a reformok következetlenségei, a megvalósítás hiányosságai is, stb. Az öszödi beszéd kiszivárgása, vagy kiszivárogtatása…..