Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kurrek

80 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a koronavírus először a turizmusra volt óriási hatással, szépen sorban minden piacot érintett. A filmipar szinte teljesen leállt, így rengeteg mozi premierjét halasztották el, illetve világszerte minden forgatást leállítottak. Folyamatosan jöttek a hírek ezekről az alkotásokról, amiket most…..
Nem csak Magyarországon, hanem az egész világon gondot okoz a koronavírus. A gazdasági hatásokat egyelőre megjósolni sem lehet, de minél tovább tart a helyzet, annál nehezebben fogunk belőle feállni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy semmi esélyünk, hiszen kis átgondolásokkal át tudjuk vészelni…..
Vin Dieselnek számos hobbija van, amelyek között a zene is szerepel. Sok színész dolgozik saját albumon, amiből a Halálos iramban sztárja sem maradhat ki.  A színészt leginkább a mozivászonról ismerjük. A filmeken kívül azonban szeret mással is foglalkozni, ilyen az éneklés, amit hamarosan bemutat…..
A koronavírus hatására egyre többen kénytelenek lehúzni a rolót. Számos gyár felfüggesztette a működését, de akadtak olyan cégek, akik kénytelenek voltak végleg bezárni. Az ország legnagyobb használtruha forgalmazója a Háda szintén lépéseket kényszerült tenni. A Háda Kft-nek Kisvárdán van a…..
Pár napja már említettük, hogy szerdán 15 és 20 forintot csökkent a benzin és a gázolaj ára, ám most bejelentették, hogy pénteken további esés várható.  Három nap alatt a benzin 30, a gázolaj pedig 25 forinttal csökkent, ez az jelenti, hogy pénteken 10-10 forinttal kell majd kevesebbet fizetni az…..
A cseh fővárosban már csak arcmaszkban lehet felszállni a tömegközlekedési eszközökre. A főpolgármester bejelentette, hogy keddtől kezdve tilos lesz használni a buszokat és villamosokat arcmaszk használata nélkül.  A korlátozásnak csak egy bökkenője akad, mégpedig az, hogy hatalmas hiány van a…..
A hétfői nap folyamán egyetlen nap alatt 16 ezer új munkanélkülit regisztráltak a szomszédos Ausztriában. A hivatalos szerv bejelentése szerint ezen a napon ráadásul egyetlen új munkába lépés sem volt az országban.  Bár Magyarországon sem rózsás a helyzet, az osztrákoknál már nagyon rezeg a léc. A…..
A szappan a legjobb megoldás, ha kézmosásra kerül sor. Miután napok óta hallgatjuk, hogy a vírus terjedése ellen a kézmosás a legjobb fegyver, egy kémiaprofesszor elmagyarázza, hogy miért szappannal tegyük mindezt. Útközben hatásosnak bizonyulhatnak az alkoholtartalmú fertőtlenítőszerek, ám az…..
Folyamatosan jönnek a hírek a magyarországi gyárak bezárásáról. Korábban a Volkswagen vezérigazgatója jelentette be, hogy a vírus miatt felfüggesztik a termelést, amely számunkra is fontos, hiszen ezáltal a győri Audi-gyár termelését szintén fokozatos állítják le péntekig.  Az Audi hétfőtől…..
Egy évvel később kerül megrendezésre a foci EB-t. Európa legnagyobb sportrendezvénye miatt így már hivatalosan is csak 2021-ben izgulhatunk.  Az UEFA a döntését természetesen a koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel hozta meg. Bár az oroszok bejelentették, hogy hajlandóak…..
A koronavírusnak kevés ágazat a nyertese, de az online játékszolgáltatások köztük vannak. A hétvégén ugyanis a gamerek megrohamozták a játékboltot, olyannyira, hogy üzemzaar is támadt az Xbox internetes szolgáltatásában.  A felhasználók nagy száma miatt a hétvégén gondok akadtak az Xbox-nál, ám a…..
Tömeggyártásba fogott a Louis Vuitton. A parfümöket forgalmazó cég úgy döntött, hogy a gépeit inkább kézfertőtlenítők gyártásába fogja.  Ahogy Olaszországban és Spanyolországban, úgy a franciáknál is egyre rosszabb a helyzet. Sajnos a fertőtlenítőkből egyre nagyobb a hiány, ezt szeretné segíteni a…..
Hétfő délelőtt történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben. Emellett pedig krízis van a tőzsdén is, ahol folyamatosan változik a helyzet. A süllyedés nem is akármekkora volt, hiszen közel 348 forintnál járt az árfolyam. Már a hétvégén is közel volt a mélyponthoz, ám a mostani…..
A Ferrari bejelentette, hogy március 27-ig bezárja a két olasz üzemét. A vállalat a döntést a koronavírus miatt hozta meg, hiszen Olaszországban egyre jobban terjed a járvány. Másrészt pedig alkatrészhiányban szenvednek, így nem tudnak előállítani sem. Az alkatrészek nélkülözhetetlenek lennének az…..
Szépen lassan visszatér az élet Sanghajba, ahol múzeumok, parkok és galéráiák nyitnak ki ismét. A helyi hatóságok azt híresztelik, hogy már lecsengett a járvány, így újrakezdődhet az élet Kínában. A megnyílt parkokba azonban korlátozták a látogatók számát, ahova az eddig megszokott látogatószám…..
A brit közegészségügy szerint a koronavírus-járvány jövő tavaszig is eltarthat Nagy-Britanniában. A kormányuk szerint az emberek 80 százaléka el fogja kapni a fertőzést, ráadásul csaknem nyolcmillió ember kórházba is kerülhet.  Chris Whitty, a kormány egészségügyi főtanácsadója azt mondta, hogy ez…..
Március 18-án ismét hatalmasat esik a benzin és a gázolaj ára. Ma reggel a holtankoljak.hu nevű portál írta meg, hogy szerdától 20 forinttal esik a benzin és 15 forinttal a gázolaj ára.  A Brent hordónkénti ára a múlt héten egy nap alatt több mint tíz dollárt csökkent. Ilyen mértékű csökkenésre…..
A Telekom számos esetben volt az első, aki támogatta az országot. Most sem volt ez másként, hiszen saját eszközeivel szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az ügyfeleik a lehető legkönnyebben alkalmazkodjanak a megváltozott körülményekhez, így 10 GB extra mobiladatot tesznek elérhetővé ingyen a…..
Az Apple úgy döntött, hogy bezárja valamennyi, Kínán kívüli üzletét. A COVID-19 miatti kozkázatokra való tekintettel ideigenesen nem nyit ki egy Apple üzlet sem Kínán kívül. Az online-rendelés azonban továbbra is működik. ..
Orbán Viktor a minap jelentette be, hogy kutatócsoport alakult idehaza a koronavírus ellen gyógyszerfejlesztés érdekében. A készítmény terápiás jellegű lenne, de nem védőoltásként dolgoznának rajta. A csoport tagjaként a hazai tőzsdén is jegyzett Richter is ott lesz. "Sikeres fejlesztés esetén is…..
Hétfőtől minden köznevelési intézmény zárva lesz, Magyarországon távoktatást vezetnek be az általános- és középiskolákban, illetve a felsőoktatásban egyaránt. A munkavállalók egy része a munkáltatójához fog fordulni, hogy lehetőséget biztosítson a gyermeke felügyeletére. ..
Az Észak-Middlesexi Egyetem Kórháza közleményben jelentette ki, hogy a náluk fekvő két beteg tesztje pozitív lett, azonban azt egy brit bulvárlap értesülései szerint a két beteg egy újszülött és az édesanyja lehetnek. Ráadásul a várakozások szerint a briteknél 3-4 hónap múlva tetőzhet a járvány. ..
Vasárnap még csak észak Lombardia tartományban volt érvényben teljes karantén, ezt követően 15 városban rendeltek el vesztegzárat, amik miatt a lakosság nagy része otthon tölti az elkövetkezendő időszakot. A lakóterületet kizárólag nyoós indokkal lehet elhagyni. ..
A 2008-as világválság után egy újabb vár a világra? A szakértők szerint a tizenkét évvel ezelőtti visszaesés is megvalósulhat, ha a koronavírus terjedése nem áll meg. Bár azt is hozzátették, hogy nem feltétlen a vírus miatt következhet be ismét egy válság, hiszen a folyamatos gazdasági növekedés…..
A hazai vezérigazgatók szerint Magyarországon hamarosan 70 év lesz a nyugdíjkorhatár. A felmérések szerint ezzel együtt azonban a várható élettartam is emelkedni fog az elkövetkezendő évtizedekben. ..