Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iroireferens

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képzeld el, hogy te vagy isten, vagy isten egy nagy hatalmú, nagy tudású küldötte, és azért jöttél a Földre, hogy eljuttass egy nagyon fontos üzenetet, sőt, a legfontosabb ismeretet, hírt (evangéliumot) az embereknek! Ha nem is űrhajóval szálltál le, hanem embernek születtél, de te vagy isten, vagy…..
iroireferens 2019.11.19 20:45:32
Szerintem abban igazad van, hogy ha abból indulunk ki, hogy Jézus eleve Istenként jött e világra, az mindenféle nehezen kimagyarázható dolgokra vezet. Ámde ez még nem bizonyítja és nem is cáfolja azt, hogy a halála után feltámadt (vagy Isten feltámasztotta). A fő hogy ti. "miért nem írásban", viszont nagyon mellélősz, mert nem érted a morál és az erkölcs különbségét. Ha vannak leírt parancsolatok (mint akár a tízparancsolat, vagy másféle törvények is), azok hajlamosakká válhatnak az értelmezésüket tekintve is bemerevedni, vagyis hogy szó szerint ugyan betartják őket, miközben a tartalmukat tekintve nem. Jézus idejére a társadalmat már utolérte ez a fajta válság. Ilyen helyzetben az nem segít, ha újabb parancsolatokat vésünk kőbe (vagy írunk papírra), mert azokat ugyanúgy kicselezhetik. Jézus egész fellépésének az a lényege, hogy nem morális, hanem erkölcsi szinten próbált meg működni. Nem parancsolatokat igyekezett gyártani, hanem példázatokat hozni. És nem a már korrumpálódott írástudókhoz óhajtott szólni, hanem az egyszerű írástudatlan emberekhez. És amúgy az erkölcsi tanításaival saját maga hoz példát a morális törvények kicselezésére, amikor pl. Azt mondja: "az vesse rá az első követ, aki bűntelen!" Jézus tehát 1.) Az egyszerű emberekhez szólt, 2.) Nem akart törvényeket gyártani, és 3.) Nem az volt a célja, hogy isteni létét bizonyítsa, hanem az, hogy erkölcsi szinten nevelje az embereket, a saját példáján és más hétköznapi példákon keresztül.
iroireferens 2019.11.10 17:01:40
@Brendel Mátyás: Nagyon is felfogom, mi az, Atomic logikailag megfordította, te meg véded a hülyét, mert aládkotyog.
iroireferens 2019.11.10 17:12:24
@Atomic Warning: Végtelen körbe keveredtél. Felesleges olvasnod bárkit is, ha kizárólag magadat akarod visszahallani. Értem, hogy az ateisták számára a közvetlen írásos hagyaték hiánya nem tűnik ésszerűnek, viszont én abba akartam betekintést nyújtani számotokra, hogy miért nem okoz ez ellentmondást egy hívő számára. Azért, mert számára nem a Biblia olvasása elsősorban a vallási élmény, hanem az élő kapcsolat Jézussal. Ez utóbbit (a vitában is) folyamatosan ignoráljátok, holott maga az élmény az elmében létezik. Erről az élményről sok ezer beszámolóban olvasni lehet. Akinek ez az élmény rendszeres tapasztalata, miért hallgatna a ti élményhiányos érvelésetekre?