Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CsEV

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lloyd Evans a virusrol, a horvat foldrengesrol es Jehova Tanui Vezeto Testuletenek panikkelteserol..
CsEV 2020.03.25 20:00:09
@Igazság Kereső:
Elég sok gondolattal, amit itt megosztottál, egyet tudok érteni én is. Nagyon logikusan gondolkozol. :)

"Hónapokig játszottam ezt a "játékot" itt s más blogokon, de érdemleges válasz nem született.
Vagyis de: Nincs érdemleges válasz, nincs egyértelműen bizonyított bibliai értelmezés vagy "igazság"!"

Én már nem is tudom, hogy kell-e lennie. Mármint, oké... van a Biblia, ami hasznos támpont lehet, de annyi más minden is lehet még az. Fontos egyáltalán egyet kiragadni? (Persze, tanúként ezt tanították nekünk, hogy csak az az egy a jó, ahogy ők gondolják és csak abból a forrásból) Egy ismerősömmel szoktunk beszélgetni bibliai részek értelmezéséről (ilyenkor nagyon próbálok elvonatkoztatni a régi dolgoktól, mert néha még mindig azok jönnek szinte ösztönösen :D ) és néha le vagyok döbbenve, hogy milyen tanulságokat talál adott bibliai gondolatokban, ha azt nem szó szerint vagy nem úgy értelmezzük, ahogy a tanúknál megszokott volt. És erre mondom azt, hogy "na, ez az, ami tetszik." Nincs ítélkezés, ki mit gondol, nincs rossz válasz, nincs hülye felvetés, egész egyszerűen szabadjára engedett fantáziával csipegetünk egymás véleményéből. És szerintem ez így van jól.
De nem csak a Bibliát lehetne felhozni. Annyi más bölcsesség van még a világon, amiből ilyesformán lehet magadévá tenni azt, ami téged erősít/épít.
CsEV 2020.03.25 22:16:38
@connectedly:
Igen, válaszoltam, ha nem láttad volna, akkor görgess vissza "Igazság Kereső"-t jelöltem meg, az ő gondolataira reagáltam.

Ismerős 1-2 megnyilvánulásod? Nem voltál te már itt korábban más néven? :) Az a baj, hogy elárulod saját magad... ;)
Sziasztok! Jo reg nem irtam semmit. Talan 4-5 eve mar. Ekezetem sincsen, remelem nem gond. Ki latta az uj Joker filmet? Velemeny? En nem azt kerdeznem, hogy jobb volt e Heath Ledger Jokerenel, hanem azt, hogy miben volt mas?   Lloyd legujabb interjujat latva Arthurral, kedvet kaptam…..
CsEV 2020.01.17 17:59:23
Ne haragudj red five, de egy szót sem értek abból, amit mondani akarsz. Mi az értelme ennek? Próbálom megfejteni, de igazából egy nagy katyvasz csak az egész. Értelmetlen fecsegés.
Te tulajdonképpen nem értesz egyet Jehova tanúival? Vagy a "hitehagyottakkal" van problémád? Vagy csak azok a hitehagyottak, akik aktívan a gyülekezet tanításai ellen vannak? Mégis ki lenne a célközönség? És egyáltalán mit akarsz elérni?
Nekem csupán annyi jön le, hogy pálcát törsz ismeretlenül mások felett, holott nem ismered sokak életét, körülményeit, döntéseiket nem látod át. Szerintem nincs jogod ítélkezni.
Ellenben olyan, mintha magaddal olyan nagyra lennél, tutira biztos abban, hogy te vagy a frankó, aki még Armageddont is túléli. Már nem azért, de aki úgy káromkodik, mint egy kocsis és az alázat teljes hiányát mutatja fel, annak inkább nem a saját háza táján kéne söprögetnie?! Csak úgy kérdezem...
Ha szerinted az ilyenek, mint te "öröklik Isten királyságát" akkor köszönöm szépen, de én nem kérek belőle. Isten óvjon az ilyenektől!!
Saját vélemény: szerintem azt kéne megérteni, hogy nincs olyan, hogy jó vagy rossz. Nincs olyan, hogy csak ez a jó döntés, semmi más. Az embernek ki kell ismernie önmagát, hogy neki mi a jó. Ez mindenkinél mást jelent. Ha valaki boldog egy szektában, tud vele azonosulni, egészségére. Ha valakinek csak árt, rámegy mind mentálisan, mind érzelmileg, akkor kell annyi lelki erő, hogy felálljon és emelt fővel távozzon. Ha Isten a szeretet, (és még az állatias embereket is szereti) akkor biztos vagyok benne, hogy örül, ha kézbe veszed az életed, te magad irányítod, nem más helyetted, sőt jobbat mondok, még támogatni is fog ebben.
Visszatérve arra, hogy mi is a célod ezzel az egésszel... a konklúzióm ez: szerintem te csak azért vagy itt, azért csinálod ezt, mert élvezed, hogy "bosszanthatsz" másokat. Sőt, addig csinálod, míg halló fülekre nem találsz és feltölteted saját magad mások reakciójából. Mert őszintén: nem tök mindegy neked, ki hogy éli az életét? Ha pedig valaki, ennyire inkább másokét nézi, ott nagy valószínűséggel önmagában is problémát találhat. Amit persze könnyebb a szőnyeg alá söpörni, elterelni róla a figyelmet, mint foglalkozni vele. Ismertem személyesen is ilyen embert, eléggé a mentális zavar kategória felé hajlik a dolog. Őszintén és minden jóindulat által mondom, egy pszichoterápia sokat segíthet. :)
2017-ben, olyan manővert hajtott végre a vezetőtestület égi szekere, melyet a látomásbeli elődje 26 évszázad alatt egyszer sem. Egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy működési anomáliáról vagy egy olyan sajátosságról van szó, ami később majd beépítésre kerül és gyakrabban lesz tapasztalható. Amíg…..
CsEV 2019.12.14 09:59:58
Nagyon elgondolkodtató és érdekes fejtegetés. Én egy kicsit tovább gondoltam ezt és megfordult a fejemben, hogy mi van akkor, ha egy ugyanennyire ellentétes tanítás kerül bevezetésre csak egy ennél sokkal szembetűnőbb és a keresztényi életet sokkal inkább meghatározó tanításhoz nyúlnak hozzá. Tegyük fel, mondjuk a vérkérdéshez, hogy bár a vért el kell utasítani, de az új szellemi világosság fényében a 4 fő alkotóelem már önmagában nézve nem minősül vérnek, így azt lelkiismereti kérdéssé teszik.
Míg a tanítói bizottság már tudja a legfrissebb igazságokat (hiszen azon dolgoztak, hogy ezt feltárják a gyülekezeteknek a következő őrtoronyban, ami majd kb fél év múlva fog megjelenni), addig a többiek nem. Vajon ebben az esetben "elszólhatja-e magát" idő előtt az új tanításról? Mi van, ha közben neki vagy a családjának vérre lenne szüksége? Vajon elfogadhatja-e a 4 fő alkotóelem egyikét a lelkiismeretére és az új tanításra hivatkozva? Hogyan reagálna a gyülekezet? Hányan botránkoznának meg egy olyan személy döntésén, aki a tanítói bizottság tagja? Vagy félve a gyülekezet reakciójától inkább utasítsa el, ezzel kockára téve az életét? De hisz ez az új igazság, Jehova nem fog haragudni egy ilyen döntésért. Vajon a vének, akik még nincsenek tudatában az új világosságnak, meg fogják-e fegyelmezni, vagy akár csak tanácsot fog-e kapni?
Elgondolkodtató kérdések... A vezető testület íly módon is befolyásol az életedet érintő kérdésekben, hogy az "igazságot" szinte egyik napról a másikra hirtelen megváltoztathatja, illetve nyomást helyez rád közel 8 millió testvéred felől.
És még lehetne folytatni, hogy mi van azokkal a testvérekkel/volt testvérekkel, akiket korábban a régi tanítás fényében a "rossz döntésük" miatt meghurcoltak. Esetleg feddésben, kiközösítésben részesült és egy gyülekezet előtt lettek megalázva. Én személy szerint igazságtalannak tartanám, ha engem egy "bibliai tanítás" megszegése miatt kiközösítenének, míg mondjuk évekkel később ugyanezt nyíltan, következmények nélkül lehetne gyakorolni.
      Kinn voltam ma  a temetőben, rendbetettem édesapám és  családja sírját. De  testvére, ki  az utolsó e testvéri  körből, már megelőzött. De hová süllyedtem, Mindenszentekre készítem elő a sírt, rendezgetem azt......? Megint pogány és hitetlen, vagyis tényleg „ hitehagyott“…..
A Jehova Tanúi egy igazi családromboló szekta. Aktív tagjaiknak megtiltják, hogy kapcsolatba maradjanak a vallásból kilépőkkel, függetlenül annak okától. Nem csoda, hogy sokaknak a kilépéssel felbomlik a házassága, és nem biztos, hogy olyan könnyen találnak maguknak párt a „hitetlen világiak” közt.…..