Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TLoF

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kerekerdő Lakói Ingyen kurva 2018.05.08 11:55:00
TLoF 2018.06.06 12:58:14
Amikor egy kampányt elemzünk, akkor annak első lépése a statisztikák összerakása. Minden olyan adatot begyűjtünk, amire szükségünk lehet. Egy banner kampány esetében ez alapvetően két…..
Ha egy levelet elküldesz valakinek, akkor ő jó esetben megkapja - de ha nem, akkor sem biztos, hogy nálad van a hiba. Lehet, az ő beállításai a szigorúak, és spam-nek, kéretlen reklámnak nézte az e-mailed. Ez akkor főleg kellemetlen, ha tömegesen küldesz levelet, például…..
Furcsa dolog egy komoly társadalmi problémát ideológiai kérdéssé, értékrendbeli különbséggé zülleszteni, ahogy azt a véleményem szerint minősíthetetlenül primitíven viselkedő Varga Istvánt védelmező hölgy frakciótársai tették. (A korrektség kedvéért: Rogánék zavarba…..
TLoF 2012.09.12 13:09:33
@Sir Galahad: "de valahogy a nő felelősségéről senki sem beszél az ilyen szituációban (miért állt össze egy ilyen vadbarommal? miért nem lép le? ja, a péz az jól jön...). Meg: ha a gyereket üti valamelyik szülő, azért a másik szülő is felelős... nem?"

Talán azért, mert az illetőn elsőre nem látszik a dolog, vagy az idők folyamán vált ilyenné. (munkanélküli lett, elvesztette az önbecsülését és ezzel kompenzál.)
A miért nem lép le kérdésre egyszerü a válasz: még ha egyedül is van, nincsenek gyerekek, akkor is nagyon nehéz új életet kezdeni, ha meg a munka helyét megtartja, sok esetben a bántalmazó a munka hely előtt megvárja, követi az új otthonáig, ha meg gyerekek is vannak képzeld el azt a helyzetet, hogy holnaptól 2 gyerekkel nincs lakásod, nincs megélhetésed, nincs semmid a rajtad lévő ruhán kivül. Erre lennének a "biztonságos" házak, de a férőhelyek elégtelenek.

Ezen felül az emberi pszihé bámulatos dolgokra képes, nézz utánna a Stokholm szindrómának.

A gyerek megütése témakör pedig szintén érdekes kérdés. Az hogy amig felnő a gyerek kap néhány pofont, egy egy jól nevesitett akciója után, rendben van. Az hogy folyton verik az nincs rendben.

Láttam olyan gyereket akit sosem bántottak, és egy vadállat lett, és olyat is akiből otthon kipofozták az életkedvet is. Gyerekként én a két kezemen össze tudom számolni, hányszor kaptam ki, és felnőtt fejjel egyetlen esetet vitatnék, a többit jogosnak tartom. (meg még egy párat amit nem kaptam meg mert nem derült ki.)
Júniusban már írtunk a WizzAir féle  hogyan menjünk Osloba című népi játékról. http://lokoszt.blog.hu/2009/06/20/majdnem_wizzair_rel_majdnem_osloba Balage valami hasonlót osztott meg velünk. Akinek esetleg másik légitársasággal sikerül eljutnia olcsón Osloba, mindenképpen…..
Bő egy éve nagy sikere volt a Pandemic első két részének itt a blogon, és most elkészült a harmadik is, a Pandemic: American Swine. Azonban fordult a kocka, ezúttal ugyanis a Föld lakosságának kiirtása helyett az Egyesült Államok lakóit kell megmenteni a sertésinfluenzától,…..
Egy roppant érdekes és szórakoztató öszvér a Get Off My Planet! Műfaját tekintve sci-fi stratégiai lövegtorony, vagy talán lövegtorony stratégiai sci-fi, vagy ezek ismétlés nélküli permutációja. Hogy miért? Mert több műfaj jellemzőit tudhatja magáénak. 2355-ben járunk,…..
Chris Solese, a NASA ideiglenes adminisztrátora múlt szerdán beszélt erről, és kijelentette, hogy szerinte inkább NEO (Near Earth Object) kutatásra, Mars utazásra kell öszpontosítani. Mindezidáig az űrkutatási hivatal egyik fő célja volt a 2020-as holdbázis, de ezt a tervet a…..
TLoF 2009.05.03 20:36:18
@Vérnűsző Barom:

Elhiszem, hogy a második orbit => felszin rendszer fejlesztése, plussz költséggel járna, viszont ha a holdon található bármilyen olyan anyag ami nagy mennyiségben kell az ürutazáshoz, akkor az 1/6 gravitációs környezetből, és a légkör teljes hiányából adódóan egy bizonyos méret fölött gazdaságosoabb a holdról az expedicióhoz szállítani az anyagokat mint a földről.

en.wikipedia.org/wiki/Moon#Internal_structure szerint igen sok anyag megtalálható a hold közeteiben is, ami jelenlegi ismereteim szerint fontos alkotó elem, bárminemű jármű épitéséhez.

Ráadásul a nagyobb expediciók előtt mindenképpen fontos lenne szerintem, hogy egy relative közeli ponton gyakoroljunk. Túrázóként van egy úgynevezett basecamp elmélet, miszerint ha az ember elindul több hétre / hónapra valahova a vadonba akkor az első nap reggelén induljon el otthonról, és a lakásától 20-25 km-re menjen el, és aludjon ott. Igy rögtön kiderül, hogy mi az amit nem hozott el, és a második nap reggelén a tényleges neki buzdulás előtt van alkalma pótolni a hiányzó felszerelést.


Mert elhiszem, hogy lenne olyan astronauta aki bevállalna egy egyirányú utat, hogy elő készitse a kovetkező hullám útját, viszont a jelenlegi vériszonyos közvélemény nehezen tudná elfogadni ezt.
Tegnap egy spanyol parkolóházban meghökkentő díjszabással találkoztam. Az első perc 0,44 euróba kerül, minden további perc pedig 0,02167 euróba, vagyis 2,167 centbe. 0,02167 per perc??? Vajon hogyan találták ki ezt az elsőre eszementnek tűnő díjszabást?   Némi…..
Két hete utazom naponta a Szépvölgyi út - Pázmáneum útvonalon és rengeteg pozitív és negatív tapasztalatra tettem szert. A legtöbb jegyvizsgáló tényleg korrekt, kedves. Viszont sokszor a kedvesség mögött más áll. Folyamatosan látom, hogy zsebbe vándorolnak 200 forintok persze…..
TLoF 2008.08.13 13:50:53